Unity alapú játék csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia.
    Abszolute nem vitatkozási szándékkal jegyzem meg a következőket: mivel bő 2 éve és most kb 10 napja is kellett rendelnem laptopokat (már notbuk, stb) szomszédoknak alaposan belemélyedtem a hozzáértő szakik véleményének tanulmányozásába a megfelelő fórum topikokba. Ezért kijelenthetem - de ez régóta tudott - 200 ezerért manapság csupán belépőszintű laptopot lehet kapni a gémer készülékek talán talán 350 ezernél kezdődnek de szerintem azok még nagyon is szerények, inkább 400 ezer-től felfelé kell nézgelődni.

Most meg karácsony előtt 200 ezer-ig mindent kisöpörtek. Ennek szenvedő alanya voltam, mert kb 10 nappal ezelőtt amikor szóltak, hogy kéne már óráról órára ürültek ki a webboltok és a felújított gépek kereskedői is csak széttárt karokkal sajnálkoztak, hogy a belépőszintű laposokat mind mind szétkapkodták. Illetve felújítva nagyon erős konfigokat is lehetett kapni csak az rizikós, hogy előző tulaj mennyit és hogyan használta ezért én ilyet soha nem vennék.
    Amúgy igaz, hogy lakáshoz kötött vagyok de szerencsére nem kell hurcolásznom sz.gépet sehova ezért kijelenthetem, hogy soha nem vennék lapost. Ha meg van a bill., egér, moncsi akkor 100 körül vadi új mindenre elég konfigot lehet most is vásárolni, habár ezt közvetlenül az ünnepek előtt már nem merném határozottan kijelenteni de még egy hete így volt azóta már nem nézegetem.:)

Vallom, hogy otthonülő idős embereknek nem kell Laptop! Sokaknak szinte asztali gépnek van használva mivel nem mozgatják mert nincs rá szükség. Egy jó erős (gondolva a jövőre) Pc és nincs gond ráadásul szervizbe sem kell vinni apró cseprő hibákkal mert otthon javítható.
    Nekem előző Pc-m 10 évet bírt de csakis elöregedés miatt kellett leváltani, a mostani meg jövő hónapban lesz 6 éves de általam vásárolt minden esetre összeválogatott konfig, a kliens is remekül működik rajta hetek óta nem voltam Flash-n, erre kell gondolni aki most cserél is, hogy nagyon figyeljenek oda mire adják ki a pénzt és ne 2 évre vásároljanak.

Utoljára szerkesztett: 21.12.20
    zebrina04, vihence, furmint111 és 3 más kedveli ezt.
  2. -bauer70-

-bauer70- Fórummogul

Szia!

Ez így korrekt. Nekem egy éve volt hasonló gondom. 200-250 körül kerestem egy munkára is megbízható gépet. Hát a megszokott szervíz-boltomban kiábrándítottak. Még ennyi pénzért is csak gyenge műanyag, nem túl megbízható gép kapható. Úgy hogy én inkább vállaltam a használt komolyabb gépet. Eddig nem csalódtam.
    Az igaz, hogy sokan asztali gépként használják a laptopot, de nekik egyszerűbb a kompakt gép. Egy asztali gép- monotor-bill. kombónak hely is kell, nem rakható polcra a könyvek tetejére. Úgy hiszem sokaknak még ezek csatlakozása is kihívás, nem még az apró hibák javítása. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy van ismerőse, aki házhoz megy segíteni, karbantartani. Ők vihetik a szervízbe az asztali gépet vagy súlyos ezreket fizetnek a kiszállásért, ha ez egyáltalán opció.

zebrina04, vizor128 és lukimi kedveli ezt.
  3. vizor128

vizor128 Haladó

Tehát visszakanyarodtunk oda, hogy egy olcsó laptop szégyen, nem szégyen, nem nagyon alkalmas a játék új verziójához. Működhet, de öröm nem lesz benne. Akik megvesznek integrált VGA-s, 2 vagy 4 giga ramos, HDD-s gépeket "újonnan", csalódni fognak. Ha nem telik jobbra, akkor is. Az SSD segít, de jelen esetben a VGA minősége is döntő lesz.

Az, hogy egy ilyen kaliberű játékhoz erőmű kell, az nem a mi szégyenünk. Maximum megpróbálunk alkalmazkodni. Az én gépem nagyjából jó a 4 magos i5-ös Intel procival, 16 giga rammal, 2 gigás Radeon R9-200 VGA-val, SSD-vel, ezen a kliens több példányban is elfut. A párom 2 magos G3220-as Intel procis, SSD-s gépében megdupláztam a ramot 8 gigára és kukáztam a lomok közül egy 1 gigás Radeon HD5670-es kártyát amivel már talán az ő gépén is menni fog normálisan. A laptopomat viszont elfelejtem, 2 magos proci, 4 giga ram, integrált Intel HD VGA, SSD, de nem alkalmas a játékra, bár működik azon is rendesen csak nagyon lassú és nem kívánok 200-at költeni erre.

Előfizetünk a gyors netre és amíg töltenek a farmok, majd megnézünk valami jó kis sorozatot.

frigyó, inanna11, Leho69 és 2 más kedveli ezt.
  4. -bauer70-

-bauer70- Fórummogul

Nálam 3. gen i7 + 8G RAM + Nvidia Quadro K2000 fut. Kicsit öregecske, de elmegyeget kliens nélkül is, csak nagyon pörög a hűtés.
    Amíg lehet a Flash-t használom. A klienssel még várok, kicsit tartok tőle. Nem vagyok szakértő, de ha ez is olyan jól sikerült mint az egész átállás a Unityre, akkor ki tudja milyen meglepetést tartogat? Ha egy Adobe nem bírt a biztonsági résekkel, mi várható aBP-től.

vizor128, boszioszi és Leho69 kedveli ezt.
  5. Csak1

Csak1 Haladó

Szia!
    Nekem bekötötte az egyik szolgáltató (direkt nem írtam nevet de a melósok jobban ismerték a Román nyelvet mint a Magyart) az optikát! Hoztak egy olyan eszközt ami heti szinten fagyott le, s újra sem akart indulni! Szóval hiába volt náluk az 1000/1000 (mondjuk ha működött akkor működött) rengeteg kefét ettem meg náluk..... S mindig én voltam a hibás az ügyfélszolgálat szerint! Na ezt meguntam .... Remélem neked nem lesz ilyen tapasztalatod!

vizor128 kedveli ezt.
  6. Csak1

Csak1 Haladó

Szia!
    Nálad az eszköz amit telepítettek, milyen gyakran fagy le? Nálam heti szinten, s szinte indíthatatlan!

7. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Tegnap és ma reggel is a flash néha gondolkodik. Egyértelmű, hogy komm. probléma.
    De az már felér egy eventtel, meghatározni minden nap, hogy melyik gépkonfigurációra, melyik böngésző a legjobb.

Mivel most kőkemény tűzoltás folyik, érdemes a mostani hibákat összegyűjteni, mert ezek közül némelyek a következő fél-egy-két évben vissza fognak még valamilyen formában térni. Szerencsés csillagállás estén lehetnek belőlük szép profitok.

Utoljára szerkesztett: 22.12.20
    inanna11 és zsani_apja kedveli ezt.
  8. böbe4948

böbe4948 Fórum mestere

Kedves Farmer játék vezetők! A játékkal kapcsolatban már tegnap is jeleztem, hogy állandóan ki- és be kell lépnem .Ugyanez történt most is. A játék közben többször kettőt ugrik amire rákattintok. Igy történt hogy ajándék küldés közben jegyürüt küldtem a társamnak. drága farmaranyért. Ő ezt visszautasított. Kérdésem, nem kaphatom vissza a farmaranyamat? Tájékoztatlak benneteket, hogy a telihold leszedés nem változik. Ott is állandóan duplán ugrik.ID.sz. 12025635

9. MózesBotond

MózesBotond Fórum hercege

Na szóval...
    Ismét nosztalgiázok egy kicsit.
    A Bőlcs tölgyön a Kerge kert feloldatlan állapotban, értsd, a szomszédok mielőtt segítettek kitakarítani.
    Vajon meddig bírja még a BP ezt az állapotot?
    Érdemes lenne egy üzleti tervet kérni tőlük, valamint egy folyamatábrán mutassák be a Unity érdekében tett lépéseket.
    Ne haragudj Beko, de a BP állítását, amit te öntöttél formába, nem hiszem, azt viszont elhiszem, hogy ti foggal-körömmel folytatjátok a küzdelmet a BP-vel.
    Idézet a tájékoztatóból:

Sok véleményt olvastunk az időzítésről. Néhányan úgy érzitek, hogy nem dolgoztunk elég keményen, vagy túl sokáig hagytuk figyelmen kívül a témát, és így tovább. Ez távol áll az igazságtól. Hiszitek vagy sem, mi nagyon hosszú ideje dolgozunk a Farmerama jövőjén. Higgyétek el, hogy nagyon sok nehézségen úrrá lettünk az elmúlt időszakban.
    Igen, büszkék vagyunk arra, hogy a Farmeramának lesz jövője!

Viszont ha ez igaz, akkor a lehető legrosszabb informatikus társaság dolgozik az ügyön, mivel az "occsó".

Sajnálom a játékot, sajnálom a játékosokat.
    Maradok egyelőre a Flash verziónál, de tesztelésként napi szinten belépek a Unity-be is, hogy lássam, merre tart.
    Sajnos azt látom, hogy amennyiben nem lesz érdemi változás, akkor én kifele fogok tartani a játékból.

A Unity nem hazudtolja meg magát.

babusmancs, Zuhi, inanna11 és 2 más kedveli ezt.
  10. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Ne keverjük össze a BP klienst a Flash-sel. A Flash sebezhetősége nem elsősorban önmagában rejlett, hanem az elterjedtségében, hogy nem csak játék, hanem pl. videók alapja is volt, hogy multiplatformos, hogy weboldalakba ágyazható. Pl. egy spam email-lel egy rosszindulatú weboldalra tudnak irányítani, amin úgy futhat egy Flash progi, hogy nem is tudsz róla; vagy abban a hitben indítasz egy programot, hogy az cuki macskás videó.
    A Unity egy játékmotor, ez a farm alapja. A játék böngészőben fut. A kliens sem más, mint egy lebutított böngésző, ami csak egyetlen weboldalt kezel, tehát nincs benne az a sok sallang, ami egy modern böngésző sajátja, számtalan kényelmi funkcióval. Így jobban kontrollálható a hardverigény.
    De sebezhetőség terén nincs számottevő különbség egy böngészőben futtatott játék, és a kliensben futtatott játék között. Ha a Unity hibás, akkor mindkettőben az. Ha a farm hibás, akkor mindkettőben az. Ha a böngésző hibás, akkor kisebb az esély arra, hogy a hiba a kliensben is megvan. Persze a kliensbe bevihető újabb hiba a testreszabással, de nagyon kicsi az esélye. Tehát önmagában a kliens semmiféle plusz veszélyforrást sem jelent. Kér ilyesmivel riogatni.

Alapvetően kétféle módon jelenthetnek problémát a programjaink. Az első egy olyan sebezhetőség, amelyen keresztül egy rosszindulatú támadó bejut a gépünkre. Ez a filmes kliséktől eltérően szinte mindig megszerzett vagy kitalált felhasználónév-jelszó párosokkal történik. Most tekintsünk el attól, hogy egy Farmerama-játékos mennyire vonzó célpont egy hekker számára; egy ilyen támadás ellen úgy tudunk védekezni, ha erős jelszavakat használunk, minden weboldalra/alkalmazásba mást, időnként változtatjuk, nem írjuk fel, stb.

A másik veszélyforrás, ha egy rosszindulatú programot juttatnak a gépünkre; lehet ez vírus, valami adatgyűjtő, spamküldő, vagy bármi más. Ilyen programot spam-ek segítségével, illetve módosított weboldalakkal vagy programokkal tudnak a gépünkre juttatni. Egy játékkliens erre korlátozottan alkalmas. Önmagában nem lehet rajta keresztül programot futtatni a gépünkön, ahhoz módosítani kell, és rá kell venni a felhasználót, hogy valahogy a meghekkelt verziót töltse le és futtassa. Ha odafigyelünk a leveleinkre, és a klienst kizárólag a fórumban megadott linkről töltjük le, az esetleges károkozásának esélye a nullával egyenlő.

Fuhur, zsani_apja, vihence és 4 más kedveli ezt.
  11. böbe4948

böbe4948 Fórum mestere

Hibák bejelentése. Ma 5 ki-belépésem mire nehezen de megtudtam csinálni a farmot /ez 1.5 órába került/ Leszedtem a kerge kertet, majd ismét ki léptem. Visszalépés után ujra le kellett szednem a kergettet. Van ültető gépem. Csak kézzel tudtam beültetni. Nem lehet egyik földterületről a másikra átlépni csak ha ki-be lépek. Sorolhatnám még tovább, de látom az előttem szólóknak is sok probléma van a játékkal. Én már csak reggel használom a játékot, esetleg este még belépek, vagy végleg kilépek. Ez az áldatlan állapot 3-4 napja egyfolytában fennáll .

frigyó, beregitisza és lulanéni44 kedveli ezt.
  12. Anulu73

Anulu73 Fórum biztosa

Már flash-be se lehet belépni és játszani, kb 15 perc küzdelem után tudtam egyáltalán belépni és többet látom a virágot, mint a farmot. Valamit nagyon tud a BP.

inanna11 kedveli ezt.
  13. böbe4948

böbe4948 Fórum mestere

Nálam ugyanez a probléma reggel óta 6 léptem be. Most viszont kitöröltem a letöltést ujra letöltöttem igy engedett csak be. Sajnos egyre rosszabb, mert nem csak ezzel van baj. Hátha tudtam segiteni.

Anulu73 kedveli ezt.
  14. -bauer70-

-bauer70- Fórummogul

Szia!

Nem volt szándékom riogatni és legyen neked igazad. Egyébként sem feltétlenül sebezhetőségi problémára gondoltam.
    Egy példa, ami nekem okozott egy kis fejtörést. Képek kezeléséhez Photoshop-ot használok. Egyszercsak nem tudtam menteni a szerkesztett képeket. Aztán meg lett a probléma oka. Szégyellem, de Avast volt a gépemen. Ennek egy frissítése okozta a hibát.
    Az Avast uninstall után működik újra a PS. Szóval nem lehet elég okosnak lenni, hogy mi mire van hatással.

vihence és -BombadilToma- kedveli ezt.
  15. Anulu73

Anulu73 Fórum biztosa

Én a klienst már korábban kitöröltem mivel nem működött rendesen. Ezért nem töltöm le addig, amíg flash-ben tudok játszani, azaz jan. 11-ig.

16. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Sziasztok!
    Summa summárom, Lehet itt mindenre válaszolni, így is, úgy is, de hogy most már besokalt maga az egész Farmerama az biztos, A másik dolog ebben az országban nagyon sokan dolgoznak rengeteget, erőn felül, vasárnap ünnepnap stb. Csak annyit kellene észre venni , hogy nem a játékosok a hibásak azért mert játszani szeretnének , és nem mérgelődni. :eek::(:oops:

frigyó, beregitisza és .dina1. kedveli ezt.
  17. beregitisza

beregitisza Járnitanuló

....
    Nálam a tenyészház alatti kis kockában len van. Úgy tűnik soha többé nem tudom leszedni, holt terület. A villáskulcsnál beállítottam ahogyan javasoltad, a beállítást mentettem, mégis mutatja hogy nekem ott len van. És emiatt nem tudom leszedni...

18. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Ha a beállításokban az van beállítva: Információ mutatása egér kattintásra, akkor a tenyészházad alatti semelyik kockára nem állhat már be az a kisablak (csak ha rákattintasz valamire) amely eddig nem engedte törölni a felesleges kockádat tehát szerintem törölni lehet. Ahogy írva van a kisablak csak akkor jön elő ha a területen rákattintunk 1 ólra, vagy temőföldre stb. Ez már többeknél is bejött és nálam jelenleg is így van és a területeken bármelyik kockát, stb tudom törölni. Szerintem ha csak nem megy egy moderátortól kell segítséget kérni a fórum főoldalán lévő 3 help topik egyikében.

19. agytorna

agytorna Fórum-zöldfülű

Tisztelt fejlesztők,
    Sajnos még most is rendkívül lassú a betöltés. Sajnos sokszor meg sem nyílnak a különböző farmok, azokon játszani nem tudok. A másik problémám, hogy a Különlegességeknél, a Piacon, a tárgyak a játékmezőkre kirakásánál nem marad ott a kurzor amit használni akarok, hanem mindig az elejére ugrik. Ha több azonos tárgyat szeretnék mozgatni, akkor minden esetben újra és újra oda kell döcögnöm. Ez nagyon lassít és eléggé idegőrlő. Jelentősen rontja a játékélményt. Kérem ezen mindenképpen javítsanak. A flash verzióban ez működik.
    Többször előfordul, hogy úgy néz ki elfogadja a játék amit felteszek, leveszek a mezőkről, de amikor visszatérek akkor látom, hogy nem hajtotta végre amit csináltam. Pld. vetettem, de üresen maradtak a mezők és nem is érett rajta semmi.

Egyébként kellemes ünnepeket kívánok és utána mielőbbi jó munkát Önöknek és nekünk is.

20. beregitisza

beregitisza Járnitanuló

...
    Megpróbálom másképp leírni. Fő farm. Felül az álattenyésztős házikó, jobb oldalon. Lennel vagyok beültetve, de ez lényegtelen. Ha a kurzort mozgatom a len növényeken, az a kis ovális sárga felhő ami mutatja hogy mit ültettem és mennyire van beérve, az álattenyésztő házat takarja. Ez nem okoz problémát csak akkor, ha valamit épp a házikó alatti területről aratnék. A páromnak ott fája van, azt sem lehet leszedni, a gyereknél is problémás a leszedés. Standard beállításnál a földek animációját kiszedtük, mentettük. Létezik hogy az lehet a gond, hogy a Standard beállításnál a témáknál ez van kiírva: A kliens újratöltése szükséges a változás érvénybe lépéséhez? Mert akkor ezek szerint a kliens letöltése mindenképpen szükséges, igaz választható verzió de erősen ajánlott? A gyerek farmján próbaként letöltöttük kábé 8-10 napja, de nagyon nem tetszett egyikőnknek sem. A párom a világítótoronynál talált egy mezőt, amit unity verzióval (amikor két napig ment a tesztelés), nem tudtunk leszedni. A teszt után gyorsan áthelyezte azon az egy kockán lévő dekort másik mezőre. Még várunk pár hetet, ha marad ez a hiba akkor jelezzük.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.