Unity alapú játék csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Újabb Unity-s (kliens 1.2.8 verzió) tapasztalatok, továbbra is a 11 éves asztali gépemmel (i3, 8GB, videokártya és SSD nincs, Win10 64 bit).

- Amióta az új verzió megjelent, csak 3 okból kellett a klienst újraindítanom:
    1. Reggeli nagy aratáskor, amikor a kergére másodszor próbálok belépni, a barik 100%-ig talicskáznak, majd nem történik semmi.
    2. Esti aratási körút során az Esőerdőbe belépve csak pörögnek a virágok.
    3. Napközben az üvegházba lépve üres képernyő fogad (nem mindig, de többnyire).
    Ezektől eltekintve probléma nélkül volt egész nap megnyitva a kliens. Még úgy is, hogy mellette egy második kliens-ben végigjártam a kis farmokat.

További apróbb hibák, amiket tapasztalok, és még nem láttam a topikban:
    - főleg a kisfarmokon, Rackó-kerék(-paszuly) után a térképről csak 2. kattintásra lép be a fő farmra (nem mindig);
    - a kerék néhány pörgetés után hajlamos arra, hogy ne álljon készen a következő pörgetésre: a zöld gombon nem háromszög, hanem négyzet van, és nem kattintható; ilyenkor általában egy oda-vissza váltás a sima és a party kerék közt megoldja a problémát;
    - a cápafoggyár kihelyezésekor egy nagy méretű körkörös hullámzás grafika jelenik meg; ugyanez tapasztalható a Kincshegyek felhősoron is, vélhetőleg a Hűvös vizek dekor miatt;
    - hasonló megjelenítési hiba, hogy a kergén, ahol a Repülőgép dekor miatt egy piros repülőnek kellene ide-oda lebegnie, időnként a képernyő jobb oldalán egy a fenti hullámzáshoz hasonló rövid felvillanás látszik (be van kapcsolva az animáció);
    - a paszulyon, amikor belépek egy kategóriába, és learatok kézzel egy felhősort, visszadob a Minden kategóriára (konkrétan a Teliholdas éj 2 és a Karneválkirálynő felhősoroknál tapasztaltam ezt, mindkettő a maga kategóriájában az első oldal 3. helyén van - bár nem hiszem, hogy ennek lenne jelentősége);
    - továbbra is repkednek kikapcsolt animáció mellett a baglyok, sárkányok, hollók, harkályok, és a lebegő pocok a Futtatón; ki- majd visszalépés után eltűnnek; viszont ha bent maradok, egy idő után lefagynak: egy helyben maradnak, ami időnként zavaró;
    - a piaci keresőmező használatakor a Piaci előzményekre lépve elfelejti a keresést; majd a keresőbe újra beírva a szót, nem automatikus a keresés, hanem csak a "Kutatás" gombra kattintva történik meg;
    - a Gombaerdőről elérhető a Váza ikon, de a fő teliholdasról nem. A Szellemvonat dekor kitehető a Gombaerdőbe, de semmi más (abból, ami a raktáramban van);
    - a piros kosaras vásárlás során előfordul, hogy hiába kattintok a Vásárlás gombra, nem történik semmi; majd az ablakot lezárva látható, hogy mögötte, addig nem láthatóan talicskáznak a barik. Visszalépve a vásárlás megtörténtét látom;
    - helyesbítenem kell, van egy negyedik oka is a kliens újraindításának: épp most fordult elő, hogy a bal oldali menüt kinyitva a megrendelések és gazdakör ikonok szürkék; és nem segít a dolgon semmi, csak a kilépés. Ugyanakkor a szezon ablakból a megrendelők, illetve a városból a gazdakör elérhető.

Sali~*.*, Ria23, Kékmadár1 és 11 más kedveli ezt.
  2. én1959

én1959 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Kliensen nem tudom a ládákat kinyitni. ID 6595303 megrendelők ablaka teljesen üres!

3. peti.pepe.2000

peti.pepe.2000 Fórumszaki

Sziasztok, azthiszem mindenki nevében írhatom, hogy szeretnénk több információt megtudni a fejlesztőktől, hogy mikor mi zajlik éppen.
    Pl kijött a frissítés nemrég de nem kaptunk semmi infót hogy mit javítottak elviekben.
    Örülnénk, ha kijön egy frissítés akkor adnának egy közleményt, hogy mit is javítottak. Így nekünk is könnyebb volna tudnánk, hogy mi az aminek működnie kellene.

Köszönöm ha ezt a központnap továbbítja valaki.

Ria23, mamszi5107 és szida57 kedveli ezt.
  4. gomboc58

gomboc58 Haladó

Sziasztok! Sok még mindig a probléma. Nem tudom, hogy fog ez működni 11.-étől. Én 10.-én fel teszem a fákat (prémium tagságom miatt) mert azt automatikusan leszedi. De hogy az eventeket hogy fogom megoldani azt nem tudom. :pNekem nincs ennyi időm, hogy itt üljek és csak várjak mig betölt, mig történik valami. Ráadásul közben nem tudok mást csinálni, mert amikor visszalépek ugyan úgy várnom kell hogy elinduljon a farm. Megfogadtam (felelőtlenül) hogy 2021ben a unityvel játszom.....:Dhát nem tartott sokáig, mert a világitótornyot nem töltötte :mad:be igy már fordultam is vissza. :sleepy:

Ria23, mamszi5107, Szabi451 és még 1 ember kedveli ezt.
  5. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Nem, a hibák javítása folyamatban van, és a hibák jelzése is folyamatos a magyar csapat részéről.

inanna11, damien, vihence és 2 más kedveli ezt.
  6. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Kollégám is, én is megnéztük.
    Mindkét funkció működik nálunk a Klienssel.

Kuzdern, ulmo12 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  7. én1959

én1959 Utánpótlás-írogató

köszi! frissítés után jó lett!

Othep kedveli ezt.
  8. Csak1

Csak1 Haladó

Szia Wolf!
    Biztonsági kockázat ... .rs (? rs=russia??) Innentől nincs miről beszélni !Ott nem csak magán hanem állami monopólium is az adatszerzés gyűjtés stb! :D

9. Lenczy

Lenczy Fórum parancsnoka

Sziasztok! Nekem öléggé lassú,margarétázik, kibírom, de a levelezésnél nem lehet választ küldeni. Tudom, ez nem bagy baj, de egy játékot ha tökéletesre fejlesztettek /9 nap van még/, akkor a "krumplileves legyen krumplileves"!;)

10. Bordórózsa

Bordórózsa Junior szaki

Sziasztok!
    Nem néztem végig az egész beszélgetést, így nem tudom, másnak volt-e ilyen problémája.
    A Unity volt megnyitva, ment rajta a farm. Meg volt nyitva a Chromban a Facebook. Egy idő után átváltott nagyobb méretbe. Mintha valaki 150, 200%-kal megnagyította volna a képernyőt. Nem látszott a kilépő x, nem reagált semmire.
    Újra kellett indítani. Egy darabig Flash-al farmoztam, ma újra megnyitottam a klienst. Rövid időn belül megismétlődött a probléma. A kliest töröltem, amíg megy a Flash, addig játszom, aztán farm leszokás...

mamszi5107 kedveli ezt.
  11. Szabi451

Szabi451 Rutinos

Szia! Mikor olvastam hsz.edet én is gondoltam 1-et,nekiálltam játszani az unity-ben , ugyanis én is már napok óta csak flash-ezek , húznám halasztanám a váltást,de mivel nekem eddig hibákkal futott , nem lehetett vele játszani.
    De most!!!!! szépen fut , nem fagyogat igaz kicsit lassú az aratás , lassan reagál , de ha igy maradna szuper lenne! Van még mit csiszolni rajta , de játszható!
    Juhéjj! Jól kezdődik az új év! Mégsem kell abbahagynom!
    Csak el ne kiabáljam! xD

maszilva, Zuhi, milanzs és 8 más kedveli ezt.
  12. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Nemzettől függetlenül, minden ilyesmi fajta program biztonsági kockázatnak minősül. Főleg Január 11.-től.
    Ezért is írta Beko, hogy hanyagoljuk ennek és az ehhez hasonló programok telepítésének a javaslatát bárki számára.

És a legfontosabb:

Csak1, orfisxo, vihence és 6 más kedveli ezt.
  13. Zsófi0101

Zsófi0101 Fórum mestere

Az Unity nálam is megy rendesen, igaz lassú, de ez majd alakulni fog gondolom. Ami nekem nagyon hiányzik az az, hogy nincs a belépésnél keret. Ez azért lenne fontos, mert alul található a birtok neve, és az ID. száma. Több kertem is van, ezért ezt javítani kellene. A másik gondom pedig az, hogy minden játéknál be kell írni a nevet, és a kódot is. Régebbi verziónál kihozta a neveket, csak a kódot kellett beírni, vagy még azt sem, ha megjegyeztettük a géppel.
    Valaki tudja, hogy ezeken a problémákon is dolgoznak-e, vagy ez már így marad ?

14. -BombadilToma-

Tök jó, hogy a kliens kezeli a jelszavakat, de a belépési adatok sorrendje elgondolkodtatott. Bal oldalt látjuk a megjegyeztetett farmjaink neveit. De milyen sorrendben? Nem ABC, nem szint vagy TP, nem ID. Nem tükrözi sem az adatok megjegyeztetésének sorrendjét, sem az utolsó belépés dátumát. Más ötletem nincs. Mégis, a sorrend állandó. Van valakinek valami megoldása? Már egy ideje izgat ez a probléma (tudom, ez legyen az én legnagyobb gondom 2021-ben...).
    ----
    És ha már itt vagyunk, egy apró hiba innen is: a Szerkesztés gomb megnyomásával belépve a jelszókezelőbe, az alsó gombok felirata nem fér el - nemhogy a gombon, de még az ablakban sem (Belépési adatok hozzáadása, Elsődleges jelszó beállítása).

Szia!
    Talán ez elkerülte a figyelmedet: https://board-hu.farmerama.com/threads/unity-kliens-jelszókezelő-funkció.20443/

Utoljára szerkesztett: 2.1.21
    Zsófi0101, maszilva, vihence és 4 más kedveli ezt.
  15. Totyizselé

Totyizselé Járnitanuló

Hát én megpróbáltam mindent. Se a unity-vel se a klienssel nem működik a játék. Be sem töltődik. Ne mondja senki, hogy várni kell, meg legyek türelmes, mert kb 1 óra várakozás után is csak a birkák talicskáztak.
    Szóval január 11 után én a részemről befejeztem a játékot. Sajnálom, nem is igazán értem, miért szűnik meg a flash.

ulmo12 és Hajnalifény kedveli ezt.
  16. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia Toma!
    Ahogy nézegettem nálam az eredeti regisztrálás sorrendjének megfelelően adja be.

17. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Valóban. Töröltem az előző hozzászólásomat, mert ezt nem néztem meg.
    Nekem is regisztrációs dátum szerint sorolja.

maszilva, -kaktuszable-, vihence és 4 más kedveli ezt.
  18. -BombadilToma-

Sziasztok!
    Hát nálam nem. A két legkorábbi farmom van elöl, de fordított sorrendben. A harmadik regisztráció volt a jelenlegi fő farmom, aminek az adatait először vittem be a kliensbe, a hetedik helyen van. A legutolsónak regisztrált farmom a listában a negyedik. A többit nem sorolom, mert minek...
    Érdekes még, hogy ha belépek, akkor egy pillanatra látom, ahogy az aktuális farm megjelenik a lista első helyén, de legközelebb persze ott van, ahol eddig volt.

19. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Toma!

Ahogy a klienssel megjegyeztettem a jelszavakat azt a sorrendet adja vissza mindig. Lehet, hogy csak nálam?

HéricsBáró és -BombadilToma- kedveli ezt.
  20. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia, sziasztok!

Nézzétek el nekem, ha butaságokat írok le, mert kb annyit értek a számítógéphez és annak működési elvéhez, feltételeihez, környezetéhez, mint tyúk az ABC-hez. Könyveltem DOS-os programokkal, majd később másokkal is majd 2 évtizedig, de egy dolog ezt megtanulni, kezelni és megint más a technikát és az elvet érteni.
    Tehát: délelőtt írtam valamelyik topikba (és remélem nem sértettem meg vele Tamást) a hibákkal kapcsolatosan. Kaptam is választ, ezek után elkezdtem(elszégyellni magam, és) a fórumot olvasgatni. Valamelyik topikban rátaláltam egy érdekességre (grafikával együtt), hogy 3 féleképp tudunk most játszani. Letöltjük a klienst (ami számomra egy lekicsinyített változat, zavar, hogy nincs meg a teljes képernyős keretes játék, igaz lehet nagyítani, de akkor meg sok mindent eltakar, többek között a tálcámat is). Második verzió a flash, a már 10 éve megszokott játékképpel. A harmadik verzió szintén a böngészős, de amikor belépünk a jelszóval, megjelenik egy kép, minha szurkolók ülnének a kispadon egy meccsen. Itt lehet alul választani a flash-es verziót. De ha becsukod az X-el a keretben lévő nézősereget, akkor a hagyományos nagykeretes játékot kezdi el betölteni unityben, háttérrel együtt. Igaz, hogy a böngészőmet lassítja valami weboldal (nekem a Kapu a kezdőlapom, ott keresek meg mindent, amit szeretnék, nem közvetlen a Google-ban) és minimum 3x kell a várakozás gombra kattintanom betöltés közben, de utána elindul a játék, és gyorsabb, mint régen. És fut alatta még 1 játék párhuzamosan, direkt nem léptem ki belőle, hogy lássam mennyire zavarja ezt a játékot.
    Szóval: vannak még hibák, de ahogyan Tamás is írta a válaszában, régi játékosok vagyunk és bizony ott 2010 körül/után napokig állt a játék 1-1 javítás miatt. Most meg azért látszik, hogy folyamatosan javítgatják a hibákat, legyünk hát türelmesek és főképp olvassuk a nálunk okosabbak, hozzáértőbbek írásait, tanácsait. És amíg valaki nagyon okos ember nem mondja/írja azt, hogy csak a chrome-n működik a játék a legjobban, addig mozzillával játszom, nem vagyok hajlandó lecserélni, átváltani.
    Köszönöm, ha elolvastátok. Ha butaságot írtam, javítsatok ki, amit megköszönök, és igyekszem tanulni:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.