Unity alapú játék csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Próbáld ki, hogy az Alternatív építési mód kapcsolót KI állásba teszed örökre a Beállítások / Standard beállításoknál ... akkor lehet pakolni 2 tárgy után többet is. (Ne feledd a Mentés gombot megnyomni)

maszilva kedveli ezt.
  2. vizor128

vizor128 Haladó

Hát, akkor sajnálom, hogy másnál nem működik. :(
    Szerencsére nálunk ritkán fordulnak elő ilyesmik. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy az én gépemen és rendszeremen mi van ami a többiekén nincs és ennyire kell az Unity-nek. Elég sokfajta fejlesztőkörnyezet, fordítóprogram, library és framework volt felrakva és leszedve egy kipróbálás erejéig, régen volt fent még Unity szerkesztő is, rengeteg verziójú dotnet és még sorolhatnám, ki tudja mi miket rakott fel. Kb. 2 éve nem volt újratelepítve ez a Windows 10 rendszer.

-BombadilToma- kedveli ezt.
  3. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Nem adatforgalommal kapcsolatos problémák állnak a háttérben, és nem is internettel összefüggő problémáról van szó. A hiba jellege nem ezen a téren keresendő, de erről Én továbbiakat nem közölhetek. Javítani fogják idővel ezeket a problémákat, jelentve van a központ felé.

hajnibaba10, papirocska, inanna11 és 5 más kedveli ezt.
  4. vizor128

vizor128 Haladó

A lényeg, hogy javítják.

Most is érezhető a javulás, most 8 különböző farmot indítottam el egyszerre, 8 különálló kliensben, a jelenlegi időszakban tökéletesen működnek, az átlag betöltési idő indítástól a hírek felületig 15 másodperc farmonként, az előtérben lévő aktuális kliens gyors, területváltás gyors, aratás géppel gyors. A 8 farm együtt összesen (mind a 8 látszik a képernyőn, egy van előtérben) 35% processzort, 65% memóriát (most csak 8 giga van a gépben, a többivel a párom gépét tesztelem) és 30% GPU-t használnak. Ez azért elég jó, úgyhogy nem aggódom a jövőért. Tudom, extrém teszt ez, de ha ennyivel elbír, akkor 1-el bőven, 3-4% CPU, 350-400MB memória, 3.5-4% GPU. I5-4460 CPU, 8GB RAM, R9-200 2GB VGA, SSD.

Bubuka212 és -BombadilToma- kedveli ezt.
  5. Csak1

Csak1 Haladó

Köszi! Azért írtam kérdőjellel!

6. -pekudli-

-pekudli- Törekvő

Ok. Mindenem KI állásban van.

7. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok.

Ma nem éppen problémamentes a játékba való belépés sem mozzillával, sem chrome-al unity-ben, nem tudom mi történhetett az éjszaka. Géptakarítás már minimum 3x megvolt. Már csak a birkák talicskáznak 100%-on:(

8. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Chroma, Flash működik nálam ugyan úgy, mint eddig. Többet tényleg nem fogom már leírni, ígérem. :D Ma megkezdődik a munka, minden kezdődik elölről!
    .., apa kezdődik, apa, kezdődik... :D ;)

vihence kedveli ezt.
  9. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia!

A flash-t jobb ha elfelejtjük és jobb, ha minél hamarabb megszokjuk az unityt. Szerintem teljesen egységes megoldást nem fogunk kapni a problémáinkra. Hiszen ezeregyféle tipusú, felszereltségű gépeink vannak, más és más operációs rendszerrel, videókártyával, CPU-val, stb. Hiába 3,5 éves a laptopom, egy régebbi CPU-t szereltek bele, az oprendszerem 8.1-es, SSD-t tettek bele, miután a winyóm tönkrement. A maga kategóriájában aránylag "gyors" a netemmel együtt. Szoktam olvasgatni Csocsoovb írásait is a technikákkal kapcsolatosan, de ami képeket berak, nálam sosem az a kép és választási lehetőség jelenik meg,mint amit oda betesz. Ez nyilván az operációs rendszer miatt (is) lehetséges.
    A kedvedért kipróbáltam a Chrome-t is reggel és láss csodát, nálam nem működött azzal sem. Eltelt 1 óra és a mozzillával igen. Ennek nem értem az okát. Pedig gondolom nem hajnalban kezdenek a programozók dolgozni. Nem értem, hogy mi válthat ki ilyen változásokat. Tegnap estig tökéletesen működött minden unityben, ma hajnalban már nem. És most sem teljesen tökéletes: http://kepkezelo.com/images/4goa5ysbsg76k4mopbt0.jpg
    Érdekesség, hogy a szentjánosbogár reptető ad 2 zoknit:D
    http://kepkezelo.com/images/wftzfdne19n2dgh4cu2d.png

Utoljára szerkesztett: 4.1.21
  10. pappgera

pappgera Törzsjátékos

Hát azt olvasom, hogy ma mindenkinek minden jól megy, reggel elinditottam unity-n a farmot és csak pörgött pörgött, probáltam a - jelet is használni, de csak állt tovább. 5 perc után átváltottam fleshre. az legalább megy nem kell itt ücsörögni órákat. Ha 11-e után is ez lesz, feladom. nekem az idegzetem fontosabb mint ez a játék. egyszerűen nem lehet elinditani. Ha pedig elindul, akkor pedig valamelyik területen fagy le. Ha van valakinek ötlete meghallgatom, de csak "parasztosan" mert azt megértem. müszakilag analfabéta vagyok.

böbe4948, mamszi5107 és farmeres53 kedveli ezt.
  11. oncogito_

oncogito_ Haladó

Nekem viszonylag gyorsan meg, kisebb zökkenőkkel.
    Viszont nagyon jó lenne, ha látszana a kereten, hogy melyik farmon van éppen az ember és látszana az ID szám is.
    Vagy csak én nem látom?

12. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Ma tapasztaltam, hogy a törlés/mozgatás hibáját javították: nem kell újra és újra kiválasztani a törlést, hanem a Flash-ben megszokott módon "beragad", és több tárgy is törölhető egymás után.

13. giardino78

giardino78 Járnitanuló

Kedves Farmtársaim!
    Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy nekem van egy Windos 7-es programú laptopom, amit már nem lehet bővíteni. A klienssel fogok tudni játszani rajta tovább?
    Van egy asztali gépem, ami 10-es programú és két éves, jól értelmezem, hogy nem kell hozzá semmit letöltenem és fog így is működni.
    Köszönöm előre a segítséget.
    Szép napot :)

14. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Alsó Villáskulcs (beállítások) és ablak jobb felső részén találod.
    A 2 éves valószínüleg működni fog de függ a hardverektől is. Amikor a farmot megnyitod az ablak felajánlja a Kliens letöltését, azt töltsd le ha kell futtasd és aztán próba. Kirak az asztalodra egy parancsikont és onnan kell indítani. Lehetőleg a Kliens egyszer legyen letöltve, ha többször próbálkoznál a gépházban a Programok telepítése eltávolításánál egyszer szerepeljen.
    A Win7-es azért megér 1 próbát de gondolom azon még 32 bites rendszer fut és a Klienshez (unity-hoz) 64 bites kell. Nagyon keveseknek megy 32-biten ahogy itt olvastam. Egy-két játékosnak....

Kuzdern és -ágianyu33- kedveli ezt.
  15. giardino78

giardino78 Járnitanuló

Köszönöm

lukimi kedveli ezt.
  16. böbe4948

böbe4948 Fórum mestere

Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy a játékban, fa-,ól,- dekorációstárgy stb. miért ugrik állandóan vissza az első helyre? Ezért sajnos többször kell kattintgatni. Miért kell többször ki-belépni a játék folytatása alatt? Ma aratógépet indítottam 3 órást. Legnagyobb meglepetésemre az ólakat leszedte, de nem vettem észre, hogy viszont tápot és vizet nem adott nekik, nem a mai az első eset. Olyan is volt, hogy leszedtem, mire ujre beléptem feketén áll. Köszi előre a segítséget.

17. papirocska

papirocska Törzsjátékos

Remélem ezt nagyon sokan elolvassák,mert ezt hogy végre valaki be vállalta és ki is mondta igenis el kellene sokaknak olvasni . Amit nem érzek korektnek hogy számtalanszor el irányitanak , nézesd meg a géped,tisztits 1mil-szor, régi a géped, stb kilépés,belépés tudjuk hogy ez hasznos de nem ez a hiba. Milliónyi gépen játszanak NEM LEHET MIND RÉGI ÉS HIBÁS (elavult) Szerintem elég volna így kimondani hogy türelem, ez az átállási program nem indult el időbe, ez van, aki akar még játszani kivárja, de türelem kell hozzá tényleg javítják, igaz lassan megy, de nem tehetünk mást kivárjuk.Hiába mérgelődünk nem lesz jobb de nap mint nap javul.Ezt a korekt tájékoztatót várjuk mindenkitől. Ez nem panasz volt inkább dicséret annak aki ezt föl vállalta .Tehát ne a gépekbe keressétek a hibát . TÜRELEM így ahogy írtam. Az élet is egy türelemjáték és azt is kivárjuk.

Pelzsu, -ágianyu33-, -bauer70- és 6 más kedveli ezt.
  18. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Ez nem teljes mértékben van így. Hiszen, Én tegnap segítettem a 100. játékosnak privátban, és van rációm arról, hogy mi is az igazság. Az igazság az, hogy sokaknak felesleges programok futnak a háttérben, amit egyetlen egyszer sem használnak, de az erőforrást igénylik. Ezek a felesleges háttérben futó programok elveszik az erőforrást a többi használandó programtól, tehát a játéktól is. Nem egy olyan böngészőt tettem rendbe, ahol minimum 20-30 kiegészítő volt (addon&plugin). És bizony a legtöbb gép egyszer sem volt karbantartva! Egyszersem. Pedig volt olyan, amit 10 éve használnak már úgy.

A magyar csapat nem véletlenül írja le ezeket: a számítógépet karban kell tartani. Pont. Ha a virágot nem locsolod, elszárad. Ha a gépet nem tartod karban, el fog romolni vagy a teljesítménye egyre rosszabb lesz. Főleg a legtöbb gépben HDD van, amit ha nem töredezetmentesítünk, főleg nem évekig, ne csodálkozzunk azon, hogy mindennek 5-10 perc a betöltési ideje.

Én minimum 70 gépet hoztam vissza a szakadék aljáról, és bizony ez minimum 150 játékosnak a FARMERAMA játéknak a folytatását jelenti (sok család 1 gépet használ, azért minimum 150).

Felejtsük el azt a tévhítet, hogy csak a játék a hibás.
    Nem, hanem mi is, amennyiben nem tartjuk karban az eszközünket (ha nem értünk hozzá, keressünk fel szakembert. Egyébként Én szabadidőmből elvéve, bérmentesen segítek mindenkinek, úgyhogy nem indok az, hogy nincs rá keret... és még elég sok játékos rajtam kívül!!!) Ismét hozom a példát: ha locsoljuk a virágot nem szárad el, de ha nem locsoljuk akkor elszárad. Ugyan ez a helyzet a gépeknél is: ha nem tartjuk karban, idő után elromlanak és egyre jobban csökken a teljesítményük.

Nos, ez az igazság.

Aki ezt nem látja be, szíve joga, de saját magának okoz csak bosszúságot.

alpha58, kovacstne, sutimami57 és 14 más kedveli ezt.
  19. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Ebben amit leírtál, sok igazság van. Én is megkerestelek levélben unityben igaz, és lehet nem jutott el Hozzád a levelem.:( Hiába számtech szakos pedagógus a lányom, (igaz nem a szakmájában dolgozik) de soha nem ér rá, hogy átnézze a gépem. Ha már nagy baj van vele, akkor szoktam elmenni szervízbe vele, pedig lehet egy karbantartással sokszor megelőzhető lenne, ha olyan baj van. És legtöbbször az én koromban hidd el azért nem visszük szakemberhez, mert hogy mondjam el neki, hogy nem tudok játszani a Farmerámával, :D nézze már át, mi lehet a gond vele? Amúgy a régebbi laptopomat távsegítséggel Ferike tette anno rendbe, akkor is szégyelltem a játék miatt elvinni szakemberhez.

20. papirocska

papirocska Törzsjátékos

Elnézésedet kérem ha ezt kritikának vetted nem annak szántam, kifejezetten a türelemre hívtam fől a figyelmet és a rengeteg panaszra, hát úgy látszik félreérthető volt pedig nem ez volt a szándékom. Én türelemmel kivárom amíg sikerül a játékot elfogatható minőségben játszani ,túl régen játszom és abbahagyni sem szeretném sok nehéz pillanaton segített át ez a játék. Sajnálom ha ezt másképp értelmezted.

vihence és -ágianyu33- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.