Unity alapú játék csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Sziasztok!

Ha nem tudtok a klienssel játszani, figyelmetekbe ajánlom az alábbiakat:

Mindenképp ellenőrizzétek le, hogy véletlenül nem töltöttétek-e le több példányban a kliens-t, mert ez lassítja a játékot.
    Amennyiben többször letöltöttétek akár akarattal, akár véletlen rákattintással, akkor törölni kell a Letöltési mappából, a Vezérlőpult / Programoknál, ill. Alkalmazásoknál, és a Lomtárból is.
    Majd ezt követően egy új letöltéssel kezdjétek a játékot.

A játékbeállításokban a grafikai minőséget vegyétek le a legalacsonyabbra.
    Ezen felül, kapcsoljátok ki az animációkat.
    Ezek sok erőforrást megtakarítanak, és ezeknek a beállításával lehetséges, hogy jobban fog futni számotokra a letölthető kliens.
    Fontos, hogy a számítógépünk megfelelően legyen karbantartva, és ne legyen tele haszontalan programokkal az eszközünk, amik a háttérben csak az erőforrást igénylik, ezáltal a játéktól veszik el az erőforrást.
    Hozzáértőknek segítség a beállítások elvégzéséhez:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/ki-is-az-a-backoffice.14672/page-347#post-1130522

Érdemes szakembert felkeresni. Amennyiben túlságosan régi az eszközünk, akkor sajnos már csak új eszköz vásárlásával van lehetőségünk orvosolni a problémákat, vagy hardwer fejlesztéssel.
    Ehhez, szintén szakember segítségét kell kérnünk.

Rendkívül fontos a stabil internetkapcsolat is. Megoldást szokott hozni erre a kábelről való játék a Wifi helyett.
    A géptakarítás továbbra sem hanyagolható el, mert mind a webes, mind a klienssel való játék neten folyik és böngészős.

Olvassátok el még ezt is:
    Összefoglaló a magyar moderátor csapattól

2. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Nem kell ide beruházni, hogy hibákat találjak. Bizonyára több is ismert, és lehet, hogy duplázódnak.
    Szóval, folyamatos bentléttel nem frissül a nemesítő. Ha két órát bent vagy, annyi idő lesz hátra, mint amikor beléptél. Az aratógépnél nem ennyire rossz a helyzet, de lehetnek ott is akár félórák, hasonlóan a bónuszoknál is.
    Ma többször előfordult, hogy belépéskor jön a kliens ablak, és amikor az egeret ráviszem az x-re, az x eltűnik. Na, így lépj be, ha tudsz!
    Azt már szóvá tettem, hogy nem kell 2 helyen a belépő oldalnál kliens. Felesleges. Ott lenne a helye, ahol a support, fórum stb van.
    Zavaró és felesleges. Ráadásul tolakodó is. Azt a képzetet kelti, hogy nem lehet nélküle játszani, és megoldódik egy csomó probléma vele. Bizonyára ez is erősíti azt az elhatározásom, hogy soha nem kerül a gépemre. Mobilra nem jó, és semmivel sincs kevesebb probléma vele, mint nélküle.
    Végre meg kellene szüntetni már az összes belső reklámot. Nem kellenek felugró tolakodó ablakok. Információ értékük úgy sincs. Csak a fórumon lehet tudni valami biztosat róluk. Ezzel megszűnhetne az átvételi kötelezettség is bizonyos ajándékoknál, köztük Rackónál is. Jöhetne automatice és kész. Úgysem kapsz azért a kattintásért mást csak egy idétlen animációt. Egyébként is napi belépési bónusz volt mindig is. Rackóból már túl sok van, főleg mióta készül az olimpiára a talicska maratonra.
    És, ha már itt tartunk, csak azokért, kik nem tudnak elegendőt termelni, kellene még két terület a bahára, és egy a farmhoz is.
    A sorba rendezés problémáját nem javaslom egyelőre megoldani, mert még variábilis. Nem mindennap ugyanaz a sorrend, ugyanazon beállításnál. Így aztán megtalálok (inkább felfedezek) olyan dolgokat, amikről nem is tudtam, hogy vannak.
    A napraforgót is meg kellene szüntetni. Túl sok benne a grafika, és az is lassítja a játékot. Ráadásul, minden elem napraforduló lesz tőle. Helyette legyen egy időszámláló. És hasonlóan a vídámparkhoz, a betöltési időre legyen rekord-számontartó. Így sok játékosnak lenne sikerélménye, ha látná, hogy volt amikor 39 mp alatt is sikerült már belépni.

Utoljára szerkesztett: 24.1.21
    kicsy0123, csillus35, vízöntő és 10 más kedveli ezt.
  3. JövendölőMáriusz

JövendölőMáriusz Fórum félistene

Szia!
    A kliens biztos nem kapcsolja ki a gépedet.
    Ha a géped magától kikapcsol a kliens futtatása közben, az inkább túlterhelésből adódó
    túlmelegedésre utal.
    Túlmelegedhet a processzor ha gyenge (nem alkalmas) a unity futtatásához, vagy ha a megnőtt terheléssel járó hőt, nem tudja rendesen leadni a hűtőbordáknak (hőpaszta hiba).
    Túlmelegedést okozhat még, ha a hűtőbordák elszennyeződtek, elkoszolódtak és így elégtelenné válik a hűtés.
    A legtöbb modern CPU beépített hőmérséklet-érzékelővel rendelkezik. Jelentős növekedés esetén jelet küld a BIOS-nak, és automatikusan leállítja a rendszert.
    Ha netán a videokártya melegedik túl, akkor is elindulhat egy leállítási folyamat.
    Az áramellátás elégtelen teljesítménye is okozhat spontán leállást.

Én azt tudom javasolni, hogy a gépet vidd el egy szakemberhez, (lehetőleg szervizbe).
    Egy hozzáértő megmondja, hogy mi a probléma a gépeddel. Egy biztos, a kliens nem kapcsolja ki a gépet. A gép viszont kikapcsolhat a kliens futása közben, ha nem alkalmas a kliens futtatására, vagy hibás.

kicsy0123, -ágianyu33-, nevada007 és 7 más kedveli ezt.
  4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Jó reggelt!

Ma keserves volt. 5:44, most mentek el az ajándékok. Több, mint 1ó volt, hogy a végére értem...
    Viszont, ha teljesen betölt, akkor pörög rendesen. Kár, hogy ez nagyon ritkán van. Nem tudom felfogni, hogy ennyi idő alatt nem találják a megoldást. Na de mindegy, mindjárt meló. Ott legalább tökéletesen működik minden. ;) Mondjuk egy pár kollégát ott is lkecserélnék, de sajna nem így működik. :D ;)

Szép napot...

Kuzdern, TaraWels50, csillus35 és 3 más kedveli ezt.
  5. -pekudli-

-pekudli- Törekvő

Frissen főzött kávé mindég mellettem, és persze tejjel,cukorral, no meg előtte pár falatnyi kifli. ;)Délben igaz ebédelek fincsi kajákat, és utána a frissen főzött kávé + a tejszíííííííínhab. :inlove::inlove::inlove::inlove:Tehát nem sok különbség van a kettő között. Talán még annyit, hogy kb.20 éve kelek nagyon korán, hisz nagy a családom.:p:p:p:p:p:p:p

heureca3, Szabi451 és vízöntő kedveli ezt.
  6. juliannakoczkas

juliannakoczkas Fórum hercege

Szép jó reggelt!
    Vajon hol lehet a hiba? :
    Mióta megy a unity a lassabb betöltés kivételével, viszonylag zökkenőmentesen tudtam farmozni. Tegnap 14 órától keservesen jutottam be a farmra, de ennyi, fagyott folyamatosan. Ma reggel 52 perc alatt sikerült is learatnom a farmot, munkásokkal!!!
    Takarítok minden nap/a lakást és a gépet is, ha eddig megfelelt a laptopom a követelményeknek, gondolom most is megfelel...vagy hirtelen elromlott????
    Biztos, hogy minden hiba nálunk van???
    További szép napot!
    Az idióta, vicceskedő üzeneteket meg már igazán elfelejthetnék, mert már az is rá tesz egy lapáttal!:
    'Dúdolj egy dalt, míg betölt......és társai, de sajnos már elfogyott a repertoár, életemben ennyit még nem tornáztam...stb.

ulmo12, Kuzdern, TaraWels50 és 5 más kedveli ezt.
  7. oncogito_

oncogito_ Haladó

Miért nem lehet az animációt teljesen kikapcsolni, ha kikapcsolásra van beállítva?
    A földeken már nincs, de a paszulynál és az vadaskerteknél, manufakturáknál van. Idegesít és lassítja is a gépet.

.lldiko52. kedveli ezt.
  8. Ecóka1

Ecóka1 Fórum ismerője

Köszönöm a választ!

9. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Én csak a saját tapasztalatomat írnám le: ma már a ccleanerrel (bár ezt minden nap többször is indítottam),majd speedtest-el indítottam a gépem. Történt ugyanis, hogy szombat reggel semmi nem működött a megszokott módon a gépemen. A speedtest eredménye: ping 101, Dl:2,62, Ul: 0,01 Mb/sec. Előfizetés: 250Mb/sec. Aznap délután a karón javítottak, de még tegnap ebéd után is jött a szolgáltató embere, hogy meggyőződjön a net működéséről és megbeszéljük a lehetőségeket. Vagy a beltéribe dugom közvetlen a laptopot (Dl: 157), vagy jelerősítőt kell beszerezzek. Mivel kertes házban élünk, a net beltérije a földszinten (telefon miatt), míg a laptophasználat az emeleten van, ezért be kell szerezzek egy jelerősítőt az emeletre. Bár ha így maradna (Dl: 57,42), már ezzel is meg lennék elégedve. És a gépem nem új, 4 éves, és nem is a legerősebb paraméterekkel rendelkezik, csak 1 laptop, nem asztali szgép. Ezen kívül még a vírusok irtását sem árt figyelmen kívül hagyni, 21 vírust szedtek le a gépemről, amiről tudomásom sem volt, hogy bekaptam. Pedig a gépem jelzett hogy a Defender kártevőt talált melyet eltávolít, de a 21 vírus mégis ott volt. Persze ettől függetlenül, nem mondom hogy a játék teljesen tökéletes, vannak még hibák benne. Aki nem egész nap ül a játék mellett, csak reggel épp 1 aratásra-vetésre futja az idejéből, az nem biztos, hogy abban a fél órában mindenre odafigyel.

Utoljára szerkesztett: 25.1.21
    Szabi451, zsani_apja, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  10. Domos52

Domos52 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Csak egy közlés erejéig, mivel ezt eddig nem tapasztaltam! Lassacskán -napi szinten- 1 farmot tudtam üzemeltetni!
    Tegnap este már nem tudtam belépni a játékba, nem tudtam hosszú növényeket vetni! Ma hajnalba 5 óra körül beugrottam aratni, vetni, csak a bahát sikerült! Minden megállt! Most gyorsan a fennmaradó területeket rendbe szedtem, és próbálom a kis farmjaimon legalább a munkásokat megvenni.

Szabi451, zsani_apja és Kuzdern kedveli ezt.
  11. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Ő szerintük, igen. Nem tudják már mit is írjanak, pedig egy darabig így lesz, 1-szer olvastam.
    Nem kell minden áron játszani, erőlködni, és kész.8)8)Pedig hiába írod le minden adott a játékhoz részünkről. Inkább már ne írjanak semmit, mint hogy 101-szer azt hallod, amit már a legelején is irkáltak , semmi nem kötelező ugye bár:(8) még a fórumban sem irkálgatni . ha meggondolom igaz is 8)8)

Utoljára szerkesztett: 25.1.21
    Szabi451, Kuzdern, juliannakoczkas és 2 más kedveli ezt.
  12. Menitala

Menitala Fórum mestere

Mikorra javul a helyzkzet? Mindenkinek rossz gépe van, eddig jó volt???

13. csutak007

csutak007 Haladó

Üdvözlöm a Fórumozókat! De csak azért hogy ne mindig a negatívumokat olvassátok! Én már napok óta csak a javulást észlelem! Az emlékeimben kutakodva, valahogy hasonló volt számomra a Flash is amikor kb.10 éve elkezdtem! Ma reggel már meguntam a sok villódzó fákat, ugráló állatokat, elmentem ki kapcsolni az animációt! Láss csodát! Pipecül megy minden! Csak azt nem tudom hol lehetne megszüntetni hogy az id. számom ne villódzon folyamatosan a képernyő alján? Ha tudnátok segíteni, meg köszönöm, ha nem majd rá jövök idővel. Kitartás skacok, jó lesz ez!!

Samborg kedveli ezt.
  14. Anna051955

Anna051955 Haladó

Sziasztok! Addig talicskáznak a birkák, hogy aratás nélkül lejártak a bónuszaim, remek.:oops:

juliannakoczkas és vízöntő kedveli ezt.
  15. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Sőt, és még mennyi minden látszik. Nekem például lángol az egyik felsősorom. Isten ucce. Ha nem tudnám hogy hiba megtartanám, annyira tetszik. Képzeljétek el ezt a lángocskákat ahogy mozog. Szép lenne ha nem hiba lenne. (a felhőmön mozog, csak itt a képen nem).

Utoljára szerkesztett: 26.1.21
    heureca3, Szabi451, csillus35 és 6 más kedveli ezt.
  16. böbe764

böbe764 Fórumprofi

Én is egy vers idézetet szeretnék közzé tenni, lehet nem pontosan így írta. Petőfi Sándor, Itt van az ősz, itt van újra: Itt van az ősz, itt van újra,S szép mint mindig énnekem, Tudja Isten, Hogy mi okból, Szeretem, De szeretem. Én így vagyok a farmmal!

17. cyberfly

cyberfly Járnitanuló

18. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Teljesen simán, megy a játék;)

Kuzdern, juliannakoczkas és csutak007 kedveli ezt.
  19. Csak1

Csak1 Haladó

Tisztelt Magyar Moderátorok!
    Az lenne a kérdésem, hogy ha a beállításaimnál az szerepel, hogy ne mozogjanak a különféle ólak és látványelemek, melyek a beállításnak megfelelően alapvetően nem is mozognak, akkor miért mozog villog csudi csinosan a felhőkön kitett minden elem? S akkor bármit csinálok akkor is mozgásban maradnak!!!

Vagy ez is egy programhiba? S esetleg tudtok is róla?

Bocs ha zavartam!

oncogito_ kedveli ezt.
  20. Csak1

Csak1 Haladó

Ez a hiba tegnap délután többször előjött nekem is, még úgy is , hogy ÉN vettem meg az adott trágyát!

Szabi451 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.