Unity alapú játék csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Olvaslak, és nem hiszek a szememnek...
  Öntik a játékba a sok fát, ólat, dekort, stb. anélkül, hogy a játék ab ovo alkalmas lenne ekkora adatmennyiség kezelésére. Sőt, az sem működik, ami elvileg arra lenne hivatott, hogy a számunkra megkönnyítse ennek a rengeteg cuccnak a kezelését. Arra, hogy lassan egy év óta nem képesek egy sorbarendezést megvalósítani/kijavítani, szerinted az a megoldás, hogy egy fizetős akció keretében csökkentsük az itemek számát?! Vagyis a saját koncepciótlanságuk és bénaságuk következményeit állítsák be fejlesztésnek, és fizettessék meg a játékosokkal?! Mert ez viszi előre a játékot?!
  (Zárójelben jegyzem meg, hogy bár látok egyre több és több akciót, de nem látom, hogy a játék egy tapodtat is elmozdult volna előre. A Unity óta semmi újdonság nem volt, a régi dolgokat adják el újra meg újra újdonságként. És ennek ellenére sem látni jelentős javulást a játék hibamentességét illetően. Magyarán, nem vagyok képes összefüggést találni a bevételnövekedés - ha ugyan ez megvalósul a jelen körülmények között - és a játék fejlődése között.)
   
  Tavirózsa, buksi85, renyke44 és 22 más kedveli ezt.
 2. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Toma!
  Köszönöm, hogy ilyen jól megfogalmaztad azt, ami engem már napok óta elkedvetlenít, de vitát generálni nem akartam, hiszen minden úgy szép ahogy van hip hip hurrá él és fejlődik a játék . Lassan már Candide-nek kéne éreznem magam, de sajnos nem most léptem ki Voltaire regényének lapjai közül...
   
 3. sosoump

  sosoump Fórum mestere

  Sziasztok!

  Bevallom annyit értek az IT-hez mint hajdú a harang öntéshez. Mégis szeretném gondolatimat Veletek megosztani.
  Följebb olvastam az internet sebességéröl, széles sáv meg optikus... xD Szeretném kérdezni, hogy ennek mi köze van
  a játékban tapasztalható hibákhoz.
  Ha jól emlékszem a flash januártól nincs. Január óta küszködünk a mostani rendszerrel.
  Itt nálunk északon van gyors internet. Legyen is a fene a bocskorukat, mert irgalmatlanúl behajtják rajtam az árátxD
  Engem nem érdelel a sáv szélessége, az sem, hogy optikus, vagy "látszerész" nélkül(azt sem tudom, hogy az mit jelent)
  Tehát nekem nem szabadna problémám lenni De van:cry: Pontossan azokkal a problémákkat küszködök mint Ti.
  Tavaly mikor még flash volt futott a játék, azóta 9 hónap telt el. Ès még mindig "kezdeti" nehézségekkel küzdünk.
  Lehet, hogy butaságokat írtam, szívesen venném, ha valaki felvilágisítana.

  sosoump
   
  Szomszika, jutka190226, inanna11 és 3 más kedveli ezt.
 4. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Szia!

  A minél nagyobb net sebesség és a minél szélesebb sáv gyorsabb kommunikációt eredményez a szerverrel...
  De majd biztosan jön egy informatikus guru és kisegít a válasszal;)
  A mindenből van egy kevésnél tartok:music: A növénytermesztés nem érdekel....
  Szóval az állatokra a tápra és a fa termésre koncentrálok jelenleg...
  Most az a cél, hogy mindenből legalább 1000 legyen... - egy ideig el leszek ezzel a feladattal;)
   
 5. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Én sem vagyok egy nagy informatikus. Sőt. De ha lassú az adatátvitel, akkor ott lassú a reakció is. Pl: tőlem lassan megy át egy parancs a játék agyához és ettől lelassul minden.
  Ha az emberekre azt mondják, hogy lassú a reakciós ideje, ez azt jelenti, hogy lassabban reagálnak bizonyos ingerekre. Ez történik a játékban is a net sebesség lassulásánál.
  A játékom adatokat küld a játék agyának amire az reagál és oda vissza megy az infó ez lassú, ha a net is az.
   
 6. levi5

  levi5 Törzsjátékos

  Teljesen igaz, hogy tele van a játék felesleges kacatokkal, de mondjuk ez nem annyira bosszantó a raktárban porosodhat. Ami viszont nagyon bosszantó, hogy majdnem már egy éve van unity és még mindig rengeteg a probléma a játékkal.Például piacozásnál minden piacra dobott cucc után mindig az első oldalra ugrik vissza,mire sikerül kiraknom 20-30 fajta árut....hát teljesen megunom. Fa , ól, dekor kihelyezésnél ugyanaz a helyzet kész rémálom felesleges kattintások. Minek annyi uj titokfa titokól amikor semmi hasznát nem vesszük. 3-4 hónap után a piacon az ár lemegy gazdakör kész és következik a porosodás a pajtában. Legalább az uj állatokhoz a táphoz titokfákbol kevernénk tápot. Nem kellene egyes növényeket fákat annyira eröltetni (egress zab dió széna ) Az eventek töbnyire játszhatóak de a nyeremények mindig kevesebbek...
   
 7. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Bontsuk ketté. Vannak olyan hibák, amiknek semmi köze az internetsebességhez; ilyenek pl. a megjelenítési hibák egy része, a nem működő rendezés, vagy amikor egy felhő learatása után kiugrik a minden felhő kategóriába, stb.
  Van viszont a hibáknak egy másik csoportja. A játékban bármit csinálsz, az megjelenik egy vagy több központi adatbázisban. Ha pl. kiteszel egy fát, akkor egy parancs fut végig a neten a szerverig, majd vissza, és akkor jelenhet meg a fa képe a farmodon. Ugyanez van, ha pörgetsz, beadsz egy gazdaköri feladatba, aratsz egy földterületet, stb. Az általunk látott kép ennek a központi adatbázisnak a grafikus megjelenítése csupán. Mindez azt jelenti, hogy ha akadozik a játék, ha lassan tölt be egy terület, ha nem tölt be a pajta vagy a piac, ha lassú a ládák bontása, stb... stb... stb... (sorolhatnám a végtelenségig) az mind lehet internetprobléma. Nem feltétlenül az, de lehet. Mert mindezek a tevékenységek szükségessé teszik a szerveren tárolt adatbázishoz való hozzáférést.
   
  genka53, HéricsBáró, PalMa és 8 más kedveli ezt.
 8. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Tudtam, hogy nem hagysz cserben bennünket és értelmesen elmagyarázod , nem úgy mint én egy bizonyos "konyhanyelven". Köszönöm Neked :)
   
 9. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  A hónapra már nem emlékeztem, hogy mikor ment a flash végleg, de így van, a problémák kezdetlegesek. ;) Azt látom, hogy vannak dolgok,műveletek, vagy nem is tudom, hogy írjam, amik megoldódtak. Viszont hajnalban minden fut rendesen, még a megjelenés is. Gondolom, akkor a központban dolgozók még ágyban vannak, csukott szemmel. :D Egyáltalán nem írsz butaságot, ezt Toma válaszából is leveheted. ;)
  Azért hozatlak ide, hogy tudjak még pihenni a sámlin. :)
   
  Utoljára szerkesztett: 5.9.21
  -gyöngy-581 és inanna11 kedveli ezt.
 10. sosoump

  sosoump Fórum mestere

  Sziasztok!
  Köszönom Neked és Gyöngynek is, a választ:D
  Azt hiszem megértettem.... már csak egy kérdésem van: lehet az, hogy tavaly az internet gyorsabb volt mint az idén?
  Lehet, hogy a ":" után a mondatot más színü betüvel kellett volna írni;):cry:

  Köszönöm szépen, hogy dilettáns soraimat olvastad:D
  Kívánok Neked "jóccakát"
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 6.9.21
 11. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Minden sorod elolvastam. Teljesen egyetértek veled.
  Első mondatodban most fedeztem fel IT- t. Gondolom ő még mindig haza telefonál. :D Telefonálhatna máshová is. ;)
  A lényeg, hogy próbálj együtt élni a hibákkal, egyenlőre. Nekem már egész jól megy. Mondjuk az aktivitásom azért alább hagyott, de ez már az én problémám.
  Szép álmokat!
   
  -gyöngy-581, sosoump és inanna11 kedveli ezt.
 12. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Nem (csak) az internetes adattovábbítás sebessége a fontos. A háztartásokban megtalálható internet-hozzáférések jellemzően aszimmetrikusak; a letöltési sebesség nagy, a feltöltési sebesség viszont ennek töredéke. De sokkal inkább számít, hogy milyen sávszélességgel tudsz kommunikálni, ez mennyire egyenletesen áll a rendelkezésedre, és milyen sebességű. (A sávszélesség lényegében azt jelenti, hogy egyidejűleg mennyi adat tud menni; pontosan ugyanúgy, mint egy autópálya esetében: egy 4 sávos út több autót tud átengedni azonos idő alatt, mint egy 2 sávos. És az sem mindegy, milyen az aszfalt.) A szolgáltatódtól Neked juttatott sávszélességet csökkentik a háttérben futó programok kommunikációi, illetve a többi gép nethasználata, ami vezetékkel vagy wifi kapcsolattal ugyanazon a sávszélességen osztozik. A szolgáltató is csak egy adott sávszélességgel gazdálkodik; és mivel a nethasználat nem egyenletes és állandó, sokkal nagyobb sávszélességet értékesít. Így ha egyszerre sokan használják a netet, akkor Neked is kevesebb jut. És ez igaz a túloldalra, a szerver oldalára is.
  És akkor még ott van az is, hogy egy ilyen kis kommunikációhoz, ami pl egy terület aratásakor jelentkezik a géped és a szerver között, egy egész infrastruktúrának kell tökéletesen működnie. Csak a Te oldaladon ott a játék, a Unity motor, a böngésző, a Windows, a géped a hálókártyával vagy a wifi-csatlakozóval, a router, a lakás adottságai wifi esetén, esetlegesen egyéb hálózati eszközök, a kábelek és a szolgáltatáscsomagod. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy valahol a globális térben van hiba, és ettől elérhetetlen a játék szervere, vagy valamelyik kisegítő szerver, ami pl. a grafikákat tárolja; illetve a szolgáltatónál is lehet valamilyen probléma. De ez tényleg ritka, és játékosok nagy csoportját érinti. Ha egy hiba szórványos, akkor bizony a hiba valahol a játékos gépe körül keresendő.

  Hogy a félig-meddig tréfásnak szánt kérdésedre is válaszoljak: alapvetően nem az internet lett lassabb, hanem a Unity veszi sokkal jobban igénybe a gépedet, mint a Flash tette annak idején. És ha a net nem megbízható, vagy a gépeddel van valami gond, akkor már ez a pár tényező együtt komoly gond forrása lehet.
  (Lehet persze lassabb a neted is, ha csomagot, szolgáltatót vagy lakhelyet változtatsz; illetve többen használják ugyanazt a sávszélességet (home office, kamasz gyerekek rákapnak a Youtube-ra, stb); és nem csak Nálad, hanem a szolgáltató többi ügyfelénél is.)
   
 13. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok
  Szia
  Szerintem simán meg lehetne oldani a váltást .
  Van olyan dekor , ami rózsaszínbe öltözteti a farmot , akkro vannak olyan ágyúk , amikkel pár másodpercre át lehet változtatni a képernyőt .
  Na , lehetne egy olyan dekor , amit ha kirakunk , új épület lenne , és abban új funkciók .
  A dekort lehetne fejleszteni , ezáltal új szobák lennének bizonyos épületekben .
  Az épületekben lenne az új fejlesztés , ezáltal minél fejlettebb az épület , annál több fejlesztést szerezhetnénk a dekorra .


  Szia
  Lehetne minden ólra , növényre , és fára fajtánként egy gazdaköri küldetés , és akkor 10 évig megvolna a játék fejlesztés nélkül
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 6.9.21
  EthanWinters és zsani_apja kedveli ezt.
 14. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia, Toma!

  Ez szerinted változni fog valamikor pozitív irányba?
   
  -gyöngy-581 és Kuzdern kedveli ezt.
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Nem, ez nem tud változni. Ez adott. És ha eddig nem tudták optimalizálni a játékot, akkor már nem is nagyon fogják. Valamit dolgozgatnak ugyan a háttérben, az látszik. Pl. 3-4 hétre megszűnt a Firefox-ban az "Egy weboldal lelassítja a böngészőjét...", de pár napja visszajött, ha nem is rendszeres, de előfordul; sőt, már kétszer fagyott le az egész játékom, ami év eleje óta nem fordult elő. Tekintve, hogy a játékba lényegében semmi újdonság nem jött be, és egy új titokfa, gazdaköri feladat, felhő, láda stb, vagy egy már ismert mechanikájú event lényegében nulla programozási (inkább adatfelviteli/adminisztrációs) feladatot jelent, én többet várnék el. Tény, hogy (nálam) a játék stabilan fut, ritkán vannak frissítési gondjaim (nagyrészt a nemesítés ablakban), sokkal jobb, mint januárban volt. De egy csomó minden még mindig problémás. A megjelenítési hibák nem nagyon érdekelnek, de a Flash-ben megszokott kényelem hiánya zavaró - és azért ott is fapados volt a játék, de itt még az sincs meg...
   
 16. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szóval nem csak nálam vannak gondok az üvegházban, néha már azt sem tudom mi van a cserepekben.. F5-öt kell használnom, hogy megmutassa hol tart a folyamat. Az elnyert bónuszokat sem mutatja amikor indítom a nemesítéseket.
  Abban igazad van, hogy sokat javult január óta a játék, de még mindig van hogy aratás közben nem tölti be a területet, kap egy F5-öt és már el is múlt. Ha kézzel indítok egy bónuszt adó dekort van, hogy visszalépve a területre aratatlanul találom (ezt be tudom a lelassult net forgalomnak, reggel eléggé túlterhelt a hálózat és én pedig túl gyors vagyok a játék tempójához képest :cry:. De katasztrofális gondjaim nincsenek. (kliensben játszom)
  Képek a nemesítésemről, jelenleg ez folyik az üvegházban
  F5 előtt: https://kepkuldes.com/images/8dd42a8e65c774fe1e5950761f089abe.png
  F5 után:https://kepkuldes.com/images/5122d1da041b4a77fd3e953b7ca855d7.png
  (jól látni, hogy nem mutatja az elnyert bónuszokat a 2. kép sem, pedig csak az utolsó 3 bónusz hiányzik :(
   
  Utoljára szerkesztett: 6.9.21
  HéricsBáró, Matold és -BombadilToma- kedveli ezt.
 17. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Köszi!
  Sejtettem, hogy ezt a választ írod. :( Még az átállás után gondoltam, hogy itt hagyom, de hát úgy vagyok vele, mint a cigivel. Ez a kettő függőségem van. Nem pont a sok belefektetett pénz, ami már visszatart, hanem szeretek itt lenni. Szeretem ezt a játékot. Az újra induláskor már vissza fogtam magam anyagilag, de mostanában megint elszaladt velem a ló. Lassan már a Kincsem parkba is mehetnék. :D Na mindegy, nem tudom mi lesz a vége. Most, hogy ezt leírtad nekem, legalább tisztábban látok.
  Gyöngyöt olvasom most felettem. Nálam ezek a frissítések nem kellenek. Amit még írtál, ez a lelassítás, ez viszont folyamatos. Még ezt gyorsban hozzá fűztem.
   
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  A nemesítésablakkal a következő a helyzet.
  1. Ha egyszer beléptem oda, ellenőrizni / betenni a bónuszokat ültetés előtt, akkor visszalépve szinte mindig üres az üvegház.
  2. Ha üres az üvegház, jön az F5 és a frissítés után rendben lesz.
  3. Előfordul, főleg amikor már egy ideje bent vagyok a farmon és akkor lépek be az üvegházba, hogy akkor is üres kép fogad. Tehát elsőre. F5.
  4. Látom az üvegházban a cserepeket, kattintok a zöld gombra, és nem történik semmi. Egy fenét nem, csak nekem nem mutatja. F5 után a következő fázist látom. Hogy mit kaptam, azt nem tudom. Ha az F5 előtt még bekukkantok a bónuszos ablakba, üres kép fogad. Ezért...
  5. már egy ideje a következőt csinálom. Bemegyek az üvegházba, és mindkét ablakot ellenőrzöm. Akármelyik üres, jön az F5. Vagyis csak akkor szedem le a nemesítést, ha a bónusz ablak IS rendben van. Persze kezdhetnék eleve F5-tel is, de vannak a rendszernek jobb napjai-hetei, amikor nincs szükség az F5-re, működik rendben.
  6. A megnyert bónuszokat nem mutatja a cserepek felett (hiányoznak a pipák), bármit is csinálok. Amikor új nemesítést indítok, akkor viszont rendben ott vannak a pipák.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.9.21
  ulmo12, zsani_apja, HéricsBáró és 5 más kedveli ezt.
 19. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Köszönöm a kimerítő választ. Úgy gondolom, hogy ezek a hibák amik nálad is és nálam is jelentkeznek javíthatóak és reménykedem benne, hogy ez meg is fog történni.
  Szeretném elfelejteni az F5 használatát ilyen mennyiségben , bár lehet, hogy ez hiú remény.
   
 20. furia028

  furia028 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! Nem tudom ki mit vett észre,de a karbantartás óta a unity sokkal gyorsabb lett,csak el ne szóljam. :p
   
  EthanWinters és Fifike170 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.