Visszajelzés Vadászat a Vörös gyémántra - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 13.3.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Kókusztej

Kókusztej Törekvő

Sziasztok!
    Nagyon szépen haladok az eventtel, pedig a zuhatagok szigetének jelentős része nincs is kiváltva. Tegnap túljutottam az első két feladaton, kora délutánra a harmadik is meglesz. Felröppenőkkel hála az égnek nincs gond. Szépen gyűlnek a pajtában. Délutánra általában hagymát szoktam rakni, úgyis kell a csatnihoz.
    Az időkorlátos feladatot sajnos ( még magam sem tudom, hogy igazán sajnálom vagy sem :D) ki kell hagynom, ugyanis egy csomó fát még nem sikerült feloldanom. A langszatfa esetében még az a kamra sincs meg, amiben a fát ki lehet váltani. És akkor még nem is beszéltünk az előtte lévő fákról. Event kezdésig meg annyi AB-t nem fogok tudni összekaparni. Inkább meg sem számolom mennyi kellene, mert csak rosszul leszek xD

taga1, genka53, stellácska26 és 5 más kedveli ezt.
  2. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Köszi az infót! :) Hát, akkor elmásztak ezek a lusta lajhárok... majd etetek, amennyi kell a gazdaköribe :)
    Az időkorlátosnak neki se állok, annyira feszített tempót igényel, olyan készletekkel, amiért én nem stresszelem magam. Etetgetek, aratgatok, amit a magam tempója szerint meg tudok csinálni, azt megcsinálom, de ez már sok nekem. Hajrá azoknak, akik belevágnak, olvastam itt egy-két játékos komoly stratégiáját, nem mondom, szép teljesítmény :)
    Utáltam azt is, hogy bizonyos területek megszerzéséhez is időkorlátos feladat volt rendelve, mondjuk ahhoz csak nagyobb mennyiségű fát és ólat kellett beszerezni, de nem kellett az egész feladatsort egyhuzamban pörgetni.
    Egyébként a gyapotfa grafikája is gyönyörű! :)

Gio, Imi*, rencsike982 és 12 más kedveli ezt.
  3. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Sziasztok! Szép napot kívánok Mindenkinek! A gyémántvadászat 5. feladatánál tartok, még 12db zsebkés és készen lesz. Aratásom kb: 3óramúlva esedékes, jelenleg is van növényem, de röpiből hiányom van. De idő az van még bőven! A hétvégére eléggé vacak időjárást jósolnak, akár 20 centis HÓ is hullhat helyenként. Remélem a Nett az működnifog, minden gond nélkül! Sok sikert kívánok mindkét feladathoz Mindenkinek!

csio70, Gio, taga1 és 15 más kedveli ezt.
  4. KLili2006

KLili2006 Junior szaki

nekem csak a ket aranybanant sikerult kiszedni, oda az anakondanak, lajharnak, es a tobbinek...
    Hatarozottan nem tetszik ez a fajta "ajandek"!!!

-katalinjani- és Ditti58 kedveli ezt.
  5. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Azért ezt ne. Nehogy már Tomának ess neki, amiért annyira kedves volt, hogy időt és energiát nem kímélve nekiállt számolgatni. Mint ahogy én is írtam már ebben a csevegőben, nehéz ennyi ismeretlennel dolgozni, nem tudhatjuk, hogy ki mennyi CSP-t, KK-t, propellert és növekedésserkentőt, ananászos sütit, akármit áldozna erre az eventre, nem készíthetünk mindenkinek külön számolást. Melan és Toma is adott egy-egy mankót, ami alapján mindenki átszámolhatja magának a tervet a saját kapacitásaihoz mérten.

És ahogy Kata, úgy én is leírtam már itt, hogy CSP-t a legkönnyebb szerezni. Most én is kaptam tőle egy tippet a csalánnal, de a jak tápja miatt a bazsalikom is nagyon jól megy most a piacon. 1 óra alatt összehoztam belőle annyi CSP-t, amiből megvettem a hiányzó fákat, így gyakorlatilag csak a pluszt költöttem el rá.

Nincs mit. Elég nehéz ez az event, nem árt, ha többen is összedugjuk a fejünket :) Én valami olyasmit számoltam ki, amivel kedd reggelre végeznék, ez kizárólag azért jó, mert ha véletlenül elbaltáznék valamit - és el szoktam -, akkor még mindig marad az eventből időm korrigálni.

Én éjfélkor kiraktam az 5 gyapotfát, az ébenfákat és a bételdiófákat, de igazából már kiraktam a makadámiadiófákat és a fikuszt is, így tudtam zoknit spórolni, mert a 2. feladathoz már nem kell sürgetnem ezeket a fákat. A propellerrel viszont nem spóroltam, igaz, az első feladatos ébenhez és bételdióhoz nem kell, mert 28 fával pont megvan a kívánt mennyiség propeller nélkül is. Azért én megvárom a 14:30-at, nem szeretek rögtön evetkezdéskor belevágni, mert akkor még olyan sok minden elromolhat, ne ezen múljon, inkább adok neki fél órát, hogy minden működjön. Előre bocsátom, hogy nem nagyon vagyok tisztában a kalózpapagáj-dekor működésével, kukori próbálta velem megértetni ( :inlove: ), de azért lehet, hogy vannak gondok a számításomban, de legalább csak durván 1 óra 20 perc csúszást jelentenek, szóval nem a mennyiségben tesznek kárt, legfeljebb az időzítésben. Ja, én nem sajnáltam a propellert, úgyhogy

14:30-kor elindítom az 1. feladatot, learatok 3 gyapotfát (18 db termés, ahogy nyuszika, úgy én sem kínlódtam az 1-2 db termésekkel, a sallangokkal), 28 ébenfát (112 db termés) és 28 db bételdiófát (112 db termés). Ezzel az 1. feladat kész.

Elindítom a 2. feladatot, learatom a maradék 2 gyapotfát (12 termés, de 32 kell), igazából már le tudnám szedni (mivel előre kiraktam) a 27 db makadámiadiófát és a 27 db fikuszt is, de gyakorlatilag felesleges, mivel a gyapotfa miatt úgyis várni kell még. Aki nem dolgozott előre, az most rakhatja ki a 27 db makadámia és a 27 db fikuszfát, az 5 gyapotot is, természetesen. Ezekre már mind kell propeller, KK és kell növekedésserkentő.

Később learatom a kalózpapagájos dekort, így legfeljebb szombaton 01:00-kor tudok aratni. Learatok 4 gyapotfát (24 gyapot, a gyapotos rész is kész), a 27 makadámiadiófát (162 termés) és a 27 fikuszt (162 termés). A 2. feladat kész. Kirakom vissza az 5 gyapotfát, a 27 langszatfát és a 27 bételdiót, mindre megy a propeller, a KK és kell növekedésserkentő.

Szombaton 11:30 előtt is leszedem a kalózpapagájos dekort, így 11:30-kor legkésőbb arathatok. Elindítom a 3. feladatot, learatom az 5 gyapotfát (30 gyapot, de 48 kell), a 27 langszatfát (162 termés), a 27 bételdiófát (162 termés). A következő feladatra felkészülve kirakom a 27 jávai almafát és a 27 fikuszt ismét, meg természetesen az 5 gyapotfát, mert azzal még nem vagyunk készen. Mindenre KK, propeller és kell növekedésserkentő.

Szombaton este ismét leszedem a kalózpapagájos dekort, így 22:00-kor arathatok. Először learatok 3 gyapotfát (18 gyapot), így a 3. feladat kész. Elindítom a 4. feladatot, learatok 2 gyapotfát (12 gyapot, de 64 kell), a 27 jávai almafát (162 termés) és a 27 fikuszt (162 termés). Kirakom vissza az 5 gyapotfát, a 25 bételfát, a 25 fikuszt és 29 frangipánit. Mindre kell propeller, KK és megint kell növekedésserkentő.

Vasárnap reggel aktiválom a kalózpapagájos dekort, így 08:30-kor arathatok. Először learatom az 5 gyapotfát (30 termés, már 42-nél járunk, de ugye 62 kell). Kirakom vissza az 5 gyapotfát, propeller, KK és növekedésserkentő.

Vasárnap este aktiválom a kalózpapagájos dekort, utána arathatok 19:00 órakor. Először learatok 4 gyapotfát (24 termés), így a 4. feladat végre kész. Indítom az 5. feladatot, learatom hozzá a korábban kirakott 25 bételfát (150 termés), 25 fikuszt (150 termés) és 29 frangipánit (174 termés). Innentől van 45 óra hátra, tik-takk!

Kirakom megint az 5 gyapotfát, a 25 bételfát, a 25 fikuszt és ekkor már elég 28 frangipánifa. Mindre kell propeller, KK és növekedésserkentő.

Hétfő reggel lekapom a kalózpapagájos dekort, így legkésőbb 06:00-kor már arathatok. Learatom az 5 gyapotfát (30 gyapot, de 100 kell), a 25 bételt (150 termés), a 25 fikuszt (150 termés) és a 28 frangipánit (168 termés). Innentől már egyedül a gyapotfával kell foglalkozni, hiszen, ha látjátok, a többihez már megvannak a termések. Ha mázlim van, eddigre már a gyapotok XXL-jei is megvannak, akkor növekedésserkentővel (kalózpapagáj nélkül) már csak 7 óra az érési idő.

Az 5 db gyapotfa XXL-t propellerrel, KK-val, növekedésserkentővel visszarakom. 13 órakor aratom, az még 30 gyapot (már 60-nál járunk, de 100 kell). Megint visszarakom minden jóval, 20:00 órára beérik, az újabb 30 gyapot. Kedd reggelre megvan mind a 100 gyapot. Az 5. feladat kész.

Valami ilyesmi. Ha közben bénázok a kalózpapagájjal, akkor is összességében csak 2-3 órát csúszok, de kedden délelőtt készen leszek. Ha nagyon be nem nézek valamit :)

Utoljára szerkesztett: 16.3.18
    Gio, taga1, *bálint* és 15 más kedveli ezt.
  6. bendi1121

bendi1121 Fórumszaki

Mikor alszol

Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.3.18
    Varázslat6869, heureca3 és Ribiszke kedveli ezt.
  7. Ribiszke

Ribiszke Fórum ezredese

Úgy számolom, a röpik ma estére vagy holnap reggelre meglesznek, de hogy a szükséges mennyiségű óriásbambuszt mikorra termelem le, arról fogalmam sincs. Csak remélni merem, hogy meglesz az event lejárta előtt. :music:
    Az éhes szobros eventben a legérdekesebb kitalálni, hogy hogyan lehet megcsinálni. Utána meg robot, és tartok tőle, hogy nem fogok munkaidőben csőre töltött telefonnal vigyázzban állni, hogy le ne késsek a következő aratásról. Keveslem a jutalmakat, azért meg nem fárasztom magam, hogy jól elfáradjak. 8)

maszilva, stellácska26, -Csiki- és 3 más kedveli ezt.
  8. szabokukac

szabokukac Fórumlakó

Sziasztok. Növekedésserkentőt még nem használtam. Úgy kell használni, hogy mielőtt a fákat kirakom akkor kell aktiválni? Amennyiben aktív mikor az érett fák gyümölcsét le szedem akkor is hat a fákra? Illetve mivel 4 órás a fák érési ideje alatt nem kell folyamatosan aktívnak lenni ugye?

Gio és -katalinjani- kedveli ezt.
  9. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

A kalózpapgáj-hajó pontosan úgy működik, mint a növekedésserkentő: a fák aratása, illetve ültetése előtt kell aktiválni. Ha csak aratás után aktiválod, akkor csak akkor fog hatni, ha a fákat törlöd, majd újra kiteszed.

Gio, taga1, *bálint* és 8 más kedveli ezt.
  10. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

jajjjjjj! figyelmetlen vagyok, ezt tudtam, de ennyire??? :D
    a normál farmon learattam a rózsát, hogy legyen felröpi, a következő körre pedig automatikusan betettem a legelső növényt - zöld volt! - a zsázsát xD:D
    és hát persze, gyors az egerem, rákattintottam a vízre és a trágyára is :D

Gio, Ribiszke, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

Minden érésidőre ható bónuszt ültetés előtt kel aktiválni. A fák esetében az ültetés az aratás pillanatában meg is valósul, így aratás előtt kell. És mint minden érésidős bónusznál, csak az ültetéskor kell aktívnak lenni, nem pedig végig az érés teljes időtartama alatt.

Gio, taga1, Swordfish és 8 más kedveli ezt.
  12. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Nem tudtam, hogy nálad kell aláírnom a jelenléti ívet :) De egyébként leszámítva a szombat 01:00 órás aratást, egyik sincs túl későn. Azt meg kibírom, úgyis kiélvezem a hosszú hétvégét, este megnézek egy jó kis filmet és utána aratok. Ma amúgy napközben is alhatok, de kedves tőled, hogy így aggódsz :)

Köszönöm :)

Gio, brekkencs., *bálint* és 8 más kedveli ezt.
  13. szabokukac

szabokukac Fórumlakó

Köszönöm.

genka53, Swordfish, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  14. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Sziasztok! :)

A gazdaköri nekem is bejön, nem a nyeremények miatt (bár az az 50 db szupertáp elég jelentős mennyiség), hanem a komplikáltsága miatt.
    Nem készítettem pontos tervet, kiraktam a fákat, és mindig spontán fogom megoldani, nem is tudnék pontos tervet, mert biztosan nem tudom időben aratni majd, éjjel alszom, szóval remélem, így is teljesíthető lesz a dolog. De Ti szuper terveket állítottatok fel :)
    Ha nem sikerül, akkor sincs vész, legalább nem csak ültettem.
    A keresgélős rész nekem is tetszik, szívesen látnék még ilyen eventet, ahol el vannak rejtve vagy eventhez kellő dolgok, vagy nyeremények, csak igazságosabb formában, hogy ne maradjon le róla senki.
    Nekem nagyon tetszik az egymásra épülős jelleg, ez akár mehetne egyszerre is, egyik a farmon, másik a bahán.
    Az nagyon jó, hogy a farm is be tud segíteni a röpik összegyűjtésében, akár ólak, akár fák, akár növények formájában.
    Meg pozitívan fogadom én is azt az érzést, hogy végre valami más :)
    Akik belevágnak, sikeres teljesítést, akik nem, azoknak pedig jó kis pihit kívánok ;)

csio70, Gio, taga1 és 14 más kedveli ezt.
  15. -BombadilToma-

A gyapotfákra figyelj nagyon, azokkal kell beleférni mind a megadott időkbe, mind az event teljes idejébe. A többinél sokkal több a variációs lehetőség.

Gio, hóóvirág, *bálint* és 9 más kedveli ezt.
  16. silk57

silk57 Junior szaki

Sziasztok! Egy kis segitséget kérnék: már legalább 2x készitettem 25 db zsebkést a malomban és egyszerűen nem mutatja, nem tudom beadni a 40 db-ot, Mi lehet ennek az oka? Már frissítettem is, de semmi. Tudtok valamit segíteni? Előre is köszönöm. silk57 ID:33916881

17. Amateur*

Amateur* Fórumelemző

Jó reggelt, szebb napot! De legalább napot!
    Sokakkal egyetértve nekem is nagyon tetszenek az eventek!
    Az egy más kérdés, hogy ezekkel is úgy vagyok, mint a a Genfi Autószalon kiállításán az ótókkal.
    Ott még a legócsóbb is nagyon tetszik. De mostanában kerülöm, mert legutoljára is besárgultam.
    Szóval felejtős. Annál is inkább, mert szórakázásom egén setét felhők tornyosulnak.
    A Bahán ez a zuhatagos izé nekem hibádzik. Persze ez az igazolatlan hiányzásomnak tudható be,
    de a tény attól még létezik.
    Azért küzdök, mint hangya a poshadt vadkörtével.
    Jó birkózást mindenkinek. megyek horgászni.

Majdnem elfelejtettem ... akinek még/már aktuális. Egészségetekre!

Gio, taga1, hóóvirág és 10 más kedveli ezt.
  18. heureca3

heureca3 Fórum biztosa

Sziasztok! Most adtam be a 40 zsebkést:D innen már kevesebb kell hurrá:D
    Termésbónusz nem jött a keréken már 1 ideje nem jön:sleepy: így az Óbambusz lassan gyűlik, felröpi az van mert a farmon 1x1-en megy hosszúérésű éréscsökkentővel és vízzel reggel-este aratom és nagyon sokat számított hogy a Bahás területeken az eventet 1x1-en Saguaroval vártam ezt én is csak ajánlani tudom mindenkinek.
    Az Éhes szobrok felejtős nálam de drukkolok mindenkinek aki lelkesen fásít:)

Szia, erre a kérdésre egy segítség kérő topicban valószínűleg előbb kapnál választ. Próbáld meg:)

Gio, hóóvirág, Ribiszke és 6 más kedveli ezt.
  19. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

ursa11, Gio, Ditti58 és 13 más kedveli ezt.
  20. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia, biztosan zsebkést készítettél, nem késélt ?

Gio, hóóvirág, genka53 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.