Visszajelzés Vadbanán strandklub - Eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Kazimir, témanyitás ideje: 22.6.21.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Jó reggelt!

  Remélem a hűtő szekrények nyitogatása valóban hűsítő hatással lesz mindenkire;)

  Elkezdem.. a terv a teljes event teljesítése... :music:
  A beadandó mennyiségek a pajtában figyelnek... 8) szóval eventnövény és felreppenő kérdése a siker;)
   
  Kuzdern, maszilva, Éva0315 és 4 más kedveli ezt.
 2. achmed1122

  achmed1122 Fórum félistene


  Én csak ilyen lájtosan csinálom..:D jólenne azért a piccoloig eljutni..
   
  -Erbrow-, Samborg, Éva0315 és még 1 ember kedveli ezt.
 3. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  A lényeg, hogy kedved leld benne;)
   
  Éva0315, szellorozsa, jutka190226 és 2 más kedveli ezt.
 4. achmed1122

  achmed1122 Fórum félistene

  én szeretem a játékot csak most így 600 felett nem sok víizet zavar a felhő..:D
   
 5. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Ebben igazad van... 8)
  Nem is a felhő hatása miatt szeretném megszerezni... hanem azért hogy ne hiányozzon a készletből;)
  S ki tudja lesz e szintlépési lehetőség 600 után;)
   
  Samborg, ildiko44, Éva0315 és 2 más kedveli ezt.
 6. achmed1122

  achmed1122 Fórum félistene

  Elöbb utóbb biztos lesz vagyis ebben reménykedem :D legtöbb tp harcoló kütyüm a bahán van hátha..:D
   
  Éva0315, jutka190226 és -Holdfeny-. kedveli ezt.
 7. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Reménykedni én is reménykedem;) De jelenleg termelgetek a szigeteken... és a ládás dekorok figyelnek ott;) A tp most nem érdekes... de majd ha lesz új cél akkor átcsoportosítok némi szint szorzós dekort oda is;)
   
  ildiko44 és Éva0315 kedveli ezt.
 8. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!
  Nem kenyerem a győzködés, főleg ha olyan dologgal találkozom, hogy csak egy kis gondolkodás kellene hozzá, hogy bárki rájöjjön, hogy előzőleg (vagy hirtelen felindulásból) rosszul gondolt valamit, hogy ez a felhő nem elég hasznos, - mint ahogy olvastam egyesektől, hogy azért nem csinálják ezt az eventet. A
  z is biztos, hogy terményes ólak napja máskor is lesz, ezért máskor is ólazhatunk velük, de egy eventet akkor lehet csak csinálni, amikor van.
  Úgy gondoltam, még egy kísérletet teszek, hogy az event javára szóljak - nem idézve senkit, nehogy bárkit megsértsek -, hogy végre a Bahamarama szigetre is kapunk egy EGYÉB növény kategóriára termésbónuszt.


  Eddig a gyémánt rekeszbe rakható, mindkét területfajtára hatályos Trópusi colada terméken kívül, csak a farmos egyéb kategória besorolású növényekre volt termés bónuszunk, a Dinnyedili felhősortól kapható, arany rekeszt igénylő Dinnyevarázslat, éppen ezért nem kell lebecsülni ezt a felhőt, amit most a Vadbanán strandbuli eventben szerezhetünk.
  Ez végre ellensúlyozza a trópusi egyéb növények eddigi mostohán való kezelését.
  Bravó BP, ideje volt ezekkel is foglalkozni, nekem tetszik!
  És bár igaz, hogy egy kicsit jobb odafigyelést igényel a felhő kezelése, mint egy a polcra rakható és onnét szükség szerint levehető terméké, de ezzel szembeni előnye, hogy nem foglal el rekesz helyet a bónuszsoron!


  Egy kis statisztika, a trópusi egyéb növényekről pl. csak a tápok oldaláról:
  A táp félék száma: farmos 86 fajta; szigeti 45 fajta táp.
  A 45 fajta szigeti táphoz 18 fajta egyéb növény kategóriájú összetevő kell.
  A 18 fajta egyéb növényből 31 fajta táphoz kell 130 db egyéb növény 1-1 db táp legyártásához.

  Az egyes egyéb növény fajtákból a legkapósabbak a különböző tápok gyártásához:
  - keserű gyömbér -> 4 fajta táphoz 18 db;
  - fahéj -> 2 fajta táphoz 15 db;
  - ananász -> 2 fajta táphoz 10 db;
  - maracuja -> 2 fajta táphoz 10 db;
  - kávé -> 1 fajta táphoz 10 db;
  - szent bazsalikom -> 3 fajta táphoz 9 db;
  - koriander -> 2 fajta táphoz 8 db;
  - szőlő -> 2 fajta táphoz 8 db; stb.

  A fentieken kívül természetesen még a mesterségek völgyében is rengeteg egyéb kategória besorolású növényt használunk, de azt már nem részletezem, mert aki használja és gyártja azokat, ő úgyis tudja és ismeri.

  Ajánlom figyelmetekbe az aláírásomban levő, letölthető, az új állatok tápjával frissített Tápok terményszükséglete táblázatot.
   
  T.Annie23, Domos52, -Erbrow- és 28 más kedveli ezt.
 9. mandityalexandra

  mandityalexandra Fórumfelvigyázó

  Én egyetértek veled. Jó magam ezt egy tömör mondatban foglaltam össze az első oldalon, ahol fejtegettem az időbeosztást. És pontosan az általad vázoltak volt a gondolatmenetem. A mondatom, amivel az egész bejegyzést felütöttem, így szólt: "Megpróbálom, mert tetszik a felhő azon tulajdonsága, hogy Baha leggyakoribb növénykategóriájára hat". Ott leírtam azt is, hogy ólakból is jöhet felröpi és azt is, hogy egy nagyon kényelmes tempóban elvégezhető az event. Én kihasználom a terményes ólak napját - ami az eventek dömpingje miatt mindig egybeesik valamivel, szóval ez nem újdonság -, így csak holnap reggel kezdek bele a feszaporításba és ültetésbe, mert az event időbeosztása ezt megengedi. Addig úgyis meglátom, hogyan jön a felröpi. Bahás eventeknél fordult már elő, hogy nehezebben jött, de olyan eventeknél, ahol ilyen mennyiség kell, a BP teljesen normális szorzót szokott beállítani. Élesben majd kiderül. Ha jól emlékszem, az első Vadbanánnál nem volt ezzel semmi gond. Észben tartandó, hogy egy tárgy csak egy felröpit adhat, így nem érdemes 100+ felröppenőt várni egy ólakkal telepakolt területtől.
  Személy szerint a felhőt úgy kezelem, mint minden más ilyet: reggel learatom és ennyi, nem fogom külön figyelgetni. De így is biztos sokszor ki fogom használni a +1 növény bónuszát.
  Nem kötelező ezzel egyet érteni. Mindenki másként használja Bahát. Én szoktam ültetni és ezért örülök ennek a hiánypótló felhőnek. Mert a virágok már lassan maguktól a szaporodnak a sok extra végett, de ilyen, tudtommal, még nem volt.
   
  Utoljára szerkesztett: 23.6.21
  jutka190226, Gio, Éva0315 és 2 más kedveli ezt.
 10. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Valóban ilyen felhőn még nincs... :music:
  DEEEE .... Hasznosítani kb annyiszor fogom ahányszor megérik...:p
  Lehet mindent kisarkítani 6 kockás füzetben tervezve felhőket csoportosítani8) ha az embernek van rá ideje...:music:
  Nekem annyira nincs, hogy lövése sincs melyik felhőm mikor érik és mire való...
  Ha elindítom az esőt róluk... látványos mennyiség csepeg a farmra... :music:
  Nálam ha véletlenül hasznot hoz az jó, ha csak úgy elmegy a hatása az is jó;)
  Játszani jövök... :inlove: Lazítani;)
  3 kicsi gyerek mellett pont elég szervezni tervezni a folyamatosan változó lehetőségekből kihozni a legjobbat;)
  A 8 órás gaz nem a kedvencem... ugyan az első pár kört Jack és zöld csepp fogja támogatni;) utána meg majd csak megterem a szükséges mennyiség... 8)
  Felreppenővel biztos a kupi fog kisegíteni;) Egy terület állat és egy terület xxl fa ki tudja mennyit ad majdo_O
   
  -Erbrow-, jutka190226, ildiko44 és 2 más kedveli ezt.
 11. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Genka, már nagyon régen írtam Neked. :)

  Köszönöm ezt a levezetést teljesen logikus és világos. Remélem sok kis farm fogja megfogadni, használni is fogja és a felesleget viszi a piacra :D én megvehetem a piacon az olcsóbb bahás egyéb növényeket, mert a piac is nagyon fontos része a játéknak :) Nekem van CSP-m és nem is kevés, a top 10-hez nem lenne elég, de pár tápnövényhez a baha egyebek kategóriájában igen :) Ígérem mindent megveszek amit a felhőtulajdonosok elém raknak megvételre, ha éppen arra van szükségem. Jelenleg nincs :D
  Viszont mindenkinek sok sikert kívánok az eventhez és a felhő megszerzéséhez is :)
   
  Fätum, -Erbrow-, jutka190226 és 5 más kedveli ezt.
 12. swarek

  swarek Törzsjátékos

  Nem igazán értek egyet ezzel, mert hasznos akkor lenne, ha nem 68 órás lenne, ugyanis 400 db feletti felhőnél kissé nehéz figyelni arra, hogy mikor is arassa le az ember, ha ki akarja használni, lehetőleg fullosan. 6 órán át van hatása, ami sajna nem sok, illetve csak plusz 1 termést ad, ami szintén nem sok. A sok event miatt más bónuszok kerülnek a rekeszekbe, így nagyon kihasználni ezt a +1-et nem lehet. Persze, több mint a semmi, de mennyi növény és felröpi kell hozzá? A bahán rendre gyéren jön a felröpi, ez alól nagyon kivétel eventekben nem volt, az eventgazok rendre alig adják, és mindegy, hogy milyen érési idővel futnak. Sok játékosnak nincs ideje bíbelődni az aratással, pláne a felhők aratásával, így sajnos a legtöbb ilyen pluszt adó felhő kihasználatlan marad, mert ahhoz naponta 3 óránál többet kellene a gép előtt ülni. 6 óra alatt nem sok hosszú érésű egyéb kategóriás növényt tudsz ültetni. A szőlő esetében 45 percenként tudsz aratni, ami azt jelenti, hogy a 6 órás hatása alatt óránként minimum be kell lépned+ az első aratás, amikor aktiválod. Meló mellett ezt hogy? A maracuja vízezve 1 óra körül lesz, ami olyan 6 aratást tesz lehetővé ( előre ültetéssel), az ananász, fahéj, illetve a többi 2-3 órás egyébbe tartozó max 3 aratás. A többi, vagyis a 6 óra feletti érésidős egyébbe tartozó csak egyszer fér bele, persze ha használsz szupicseppet+víz+trágya, akkor akár 2 aratás is. De ha már extrát kell használni ahhoz, hogy egy sima +1-es bónuszt ki tudj használni igazán, akkor már nem éri meg egy csomót beadni érte egy eventben, ráadásul azt is úgy, hogy kellhet hozzá extra a felröpik miatt. ( jelzem a szupitáp is extra dolog, így a tenyésztés boom nélkül meg pláne az)

  Eddig azt kellett "hallgatni", hogy hát nem kötelező minden eventet csinálni, mindenki eldöntheti, hogy melyiket csinálja, melyiket nem stb. Azért voltak sokan piszkálva, mert panaszkodtak, hogy egy-egy event nem teljesíthető, hiába szeretné, volt hogy a felhőt sem lehetett elérni extrák nélkül.
  Erre most meg azt kell olvasni, hogy hát csináljuk, csak mert szerinted jó. A ló egyik oldaláról a másikra jutottunk hirtelen, csak mert le merik írni páran, hogy szerintük nem éri meg, így nem csinálják. Vagyis most meg ezért vannak piszkálva azok részéről, akik eddig mindig azt mondták, hogy hát kell tudni szelektálni az eventek között, nem kell mindegyiket megcsinálni, csak mert event van...
  Azért nem semmi, tényleg. De ha meg belekezdének az eventbe, és felröpi problémáik miatt panaszkodnának, akkor egyből megkapnák, hogy hát nem kell minden eventet megcsinálni.....Ahogy ez ment is az elmúlt pár napban a másik két event esetében.
  Nem kellene végre eldönteni akkor, hogy most lehet eventek között szelektálni, vagy sem?
   
  Utoljára szerkesztett: 23.6.21
  zazu-, ildiko44, szellorozsa és 3 más kedveli ezt.
 13. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Táp alkotórész megközelítésből jó lehet... De nálam legalább 5 turbó malom kellene, hogy a piroskosárból vett gaz mennyiségeket le tudjam keverni a malomba:wuerg:
  Persze jobb több felhőből válogatni;) s mindegyiknek van haszna is..
  Ki ki használja belátása szerint;)
   
 14. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia!
  Én még tetőled pozitív hangvételű hozzászólást nem olvastam, pedig biztos vannak jó dolgok is a játékban, amelyek itt tartanak. Mint ahogy olyannal sem találkoztam, amiben előre vivő dolgot írsz le a játékostársaidnak. Ráadásul te sem egy farmmal játszol, tudjuk, hiába írsz mostanában csak erről a farmodról. Vagy ha nem találsz olyant, ami tetszik benne, akkor mi tart itt? Ezen érdemes lenne elgondolkodnod.

  Azért írtam a fenti posztot, hogy rávilágítsak egy fontos dologra, és igyekeztem ezzel kapcsolatban hasznos észrevételeket tenni.
  Akinek ez sem elég indok, az az ő dolga.
  Ajánlom figyelmedbe egyébként még Bombadil Toma érésidő-táblázatát is, mely az aláírásából letölthető, az is egy nagyon jó segítség, már ha valaki tervezi a játékát....
  Most is áll az, hogy semmi nem kötelező, és nyugodtan lehet szelektálni az eventek között.
  Mi az, hogy: "A ló egyik oldaláról a másikra jutottunk hirtelen, csak mert le merik írni páran, hogy szerintük nem éri meg, így nem csinálják."
  Visszakérdezek, mi az hogy nem írhatom le a véleményemet, hogy én miért csinálom meg?! És miért ösztökélek mást arra, hogy gondolkodjon el rajta?!
  Miért, most már csak az a sikk, ha valaki leírja, hogy nem csinálja az eventet? Ki kiváncsi rá?

  A sorozatos kifogáskeresés senkinek a játékát nem viszi előbbre!
  A csevegőt nem azért hozták létre, hogy abban mindig mindenki síránkozzon, hanem az eventek kibeszélésére, mit hogyan kell csinálni ahhoz, hogy az event meglegyen az érintett játékosoknak, ki milyen hasznos dolgot tud elérni egy eventben, és erre tanácsokat és taktikákat kell/lehet megosztani benne. Kérdés a felröppenő? Toma, már ezerszer leírta a gyógymódját, csak el kell olvasni, és tenni érte! Meg minden event csevegőjében is szerepel a nyitó oldalon.
  Azért kell reális célokat kitűzni, és megtervezni a végrehajtást, hogy ha menet közben szükségszerű egy változtatás, akkor is legyen megoldásunk a feladat teljesítéséhez.
  Részemről ennyi, felőlem azt csinál mindenki, amit akar.
   
  Matold, -Erbrow-, katimami51 és 22 más kedveli ezt.
 15. hagnes534

  hagnes534 Fórumszaki

  Sziasztok!

  Elkezdődőtt! Megint nem lehet játszani, mert csak a margaréta forog. Kivettem a munkást, a bónuszt, se aratni, se ültetni. 3x léptem ki-be.
   
 16. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Kedves Játékostársak!

  A Vadbanán strandklub event elkezdődött, online!

  A játékból való ki - belépést követően győződjetek meg nálatok is, hogy minden rendben van-e?
  Hirdetőtáblán az event meghirdetése, a kosárvásárlási lehetőség biztosítottsága, az event bejárat és az eventóránál a beadási lehetőség, valamint a vetőmagok megvannak-e?
  [​IMG]
  Sikeres játékot kívánunk!
   
  jutka190226, Gio, .dina1. és 4 más kedveli ezt.
 17. .csimi.

  .csimi. Aktív író

  Én be tudok lépni a játékba, de nem aratódnak le a fák. :(
  Az új vetőmagok megjelentek a vethetőek között.
  A füvészkertet lehetett aratni, a fákat továbbra sem.
  F5 frissítés, tisztítás után sem megy. :(
   
  Utoljára szerkesztett: 23.6.21
 18. .hangyóca.

  .hangyóca. Fórum ismerője

  Semmi sincs rendben. Se eventóra, se a hiredetőtáblán az event megjelenése, se event ablak. Viszont vetni lehetett, és a felröpik is jöttek. Remélem nem csináltam bajt, hogy vetettem.:oops:
   
 19. tewo

  tewo Járnitanuló

  Sziasztok!
  A magokat megtaláltam, de az eventóra nem mutatja az eventet. Nem merek aratni.
   
  Éva0315 és szellorozsa kedveli ezt.
 20. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Eddig azt kellett olvasnom, hogy a csevegőkben nem tűrik meg a negatív véleményt. Erre most azt kell olvasnom, hogy a negatívak rendben vannak, de nehogy már valakinek jó véleménye legyen... Ne haragudj, de ha nem tetszik egy hsz, csak mert ellentmond a Te véleményednek, hagyd figyelmen kívül. Minden véleménynek el kell férnie. Miért ne írhatná Genka, hogy gondoljátok át a felhőt? Ha egyszer valaki kimondja, hogy rossz, akkor az úgy is van? Vagy miért ne írhatná le Alexandra, vagy akár én is, hogy a BP hibáztatása helyett meg kellene találni a saját játék élményét? Nem, ha egyszer kimondtam, hogy a játék a rossz, akkor az úgy is van, másnak itt már nincs szava... Na ne már... És felesleges azon poénkodni, hogy ez azt jelenti, hogy igenis mindenki csinálja meg az összes eventet; Te is tudod, hogy jelentősen túlzol.
  És alapvetően félreérted a helyzetet. Senki sem piszkál másokat azért, mert panaszkodik a felröpik miatt nem teljesített eventekre. Arra próbáljuk többen is rávenni őket, hogy gondolják át a játékhoz való viszonyukat. Azért játszunk, hogy jól érezzük magunkat. A játék olyan, amilyen. Természetesen szóvá kell tenni, ami nem tetszik, de látható, hogy jelenleg ez a tendencia. Márpedig ha a játék változott, nekünk is kell. Meg kell találni azokat a kereteket, amik között jól tudjuk érezni magunkat. Az nem megoldás, hogy minden eventnek nekiállok, majd csalódok, és panaszkodom. Majd a következő ugyanígy. Meg az azt követő szintén... Valamit tenni KELL. A panaszkodók többsége feltehetően nem a panaszkodást élvezi. Ha a játékot élvezni akarom, és a játék nem hajlandó ilyen irányban (vissza)változni, akkor nekem kell. Szerintem ez ilyen egyszerű. Én sem csináltam meg teljesen ezt a 24 órás eventsorozatot. Meg tudtam volna csinálni, de minek? Meleg van, más dolgom is van, majdnem kihagytam az egészet. Annyit kell csinálni, amennyihez KEDVEM VAN, nem annyit, amennyit elém tesznek. Egy lelkes kisebbség csinál meg MINDEN eventet, akiknek pont ez a játéka.
  Ez a 24 órás is milyen volt? Két felhő, 3-3 napra elosztva - egyik sem egy nagy durranás, simán kihagyható. Minden dekor duplán, akkor vehetted ki, amikor az Neked jó. Akár két teljes (felröpis!) nap is kihagyható volt. Valójában - ha nem tekintem magam számára kötelezőnek - egy játékosbarát event volt. És mit "kell olvasnom"? Panaszáradatot, mert nem sikerült teljesen végigcsinálni néhány olyan dekorért, amiknek esélyük sincs arra, hogy kikerüljenek a pajtából...
  Visszatérve, ahonnan elindultam: a lényeg, hogy rossz olvasni, hogy mások nem érzik jól magukat. És ezért segíteni szeretnénk. De alapvetően mindenki "a maga játékának kovácsa". Nem a BP fog minket elszórakoztatni, hanem nekünk kell jól éreznünk magunkat azok között a körülmények között, amelyek éppen adottak. Meg kell fogalmazni, mit is szeretünk a játékban a leginkább, majd arra koncentrálni, és a többit elengedni, takarékra tenni. Ha pedig ez nem sikerül, szünetet kell tartani. Annak ugyanis semmi értelme, hogy naponta órákat töltsek el azzal, hogy rosszul érzem magam...

  A felhők. Ugyanaz pepitában. Nem kell MINDEN felhőre odafigyelni. Egy párra kell, ami jól hasznosítható a saját játékomban. Ami felesleges, vagy csak áldozatok árán lehet kihasználni, azt el kell felejteni. Aratni kell a többivel mondjuk reggel, aztán ha éppen hat arra, ami kint van, az jó, ha meg nem, akkor sem okoz kárt.
  Másrészt kicsit csalóka a felhő hasznát a megszerzésével összevetni. Megszerezni egyszer kell. Onnantól a miénk. És teljesen egyéni, hogy hasznos-e a számomra, illetve rászánom-e a forrásaimat a megszerzésére. Én Genkával értek egyet, mert ez a felhő SZÁMOMRA értékes. De ez a kijelentésem nem jelenti azt, hogy annak nincs igaza, aki úgy érzi, a számára nem az. És attól sem lesz a felhő abszolút rossz, ha ezt többen írják...
   
  Othep, -Erbrow-, katimami51 és 27 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.