Valentin csevegő

Discussion in 'Egyéb témák archívuma' started by -East17-, Feb 10, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Igyekszem észben tartani ;) Számomra vasárnap hajnalig csak felreppenő gyűjtés lesz ;) aztán utána növényszaporítás ...

2. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Sziasztok! Valaki végzett olyan számításokat, hogy melyik felröppenőt érdemesebb küldeni ajándékként? Vagy érdemesebb a latolgatásokkal megvárni az első aratást? Köszi, ha van ötlet vagy infó.

_Cygnus_, bindi5454 and genka53 like this.
  3. -Mayacska85-

-Mayacska85- Fórum bárója

Erre csak ennyit reagálnék:
    :inlove::inlove::inlove:

4. barna030303

barna030303 Fórum bárója

Szia!
    A szerelmes versből kell a legtöbb. Pontosabban 1250 kell belőle.;)

5. -Holdfeny-.

Azért ez barátságosabb darabszám mintha a duplája kellene ;)

6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Már csak 1249... itt van egy belőle :D;)xD

Kincsemnek

Berobbantál az életembe,
    mosollyal az arcodon
    hálát éreztem szívemben,
    hogy eljött ez az alkalom.

Csodálkoztam rajta, hogy
    mit tettél Te énvelem?
    ez lenne az érzés, mit
    úgy hívnak: szerelem?

A pillanat a miénk és
    mi boldogok vagyunk,
    mert mindketten tudjuk,
    hogy összetartozunk!

Last edited: Feb 13, 2016
  7. Cyra65

Cyra65 Fórum admirálisa

Sziasztok:)

Ma ismét délutános vagyok, így csak estefelé tudom elkezdeni az eventet, remélem mindenkiben tart még az előző event eufórikus hangulata, mert itt igen fel kell kötni a gatyót, lesz még itt olyan nem szívecskemintás levelezés, kedves Moderátorok, citromfüves teára fel;)
    Mindenesetre kíváncsian várom...amúgy az a felröppenőszám:cry: azért kicsit durva, de megoldható:music:!

....és jöjjön egy kis energia az elkövetkező napokra, az egyik stílusosan a Valentin-napra::inlove:

...a másik édességet az egészségügyi dolgozóknak ajánlom:D

8. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Kíváncsian várom, hogy alakul majd a piacon a két piacképes eventtermék kereskedelme. Nagyon jó ötletnek tartom ugyanis, ismét valami új, ami növeli a stratégiai lehetőségeket. De kicsit szkeptikus vagyok, amióta megváltoztak az eventes összetevők. Azt persze megértem, miért akarja valaki jó áron eladni, amit megtermel :). De az már kevésbé világos, miért akarná bárki is megvenni a megváltozott körülmények között... Alapvetően a következő céljai lehetnek a vásárlásnak:
    1. Megvenni a piacon visszaváltási ár alatt, majd a beváltáskor örülni a sok-sok CSP-nek. A gond az, hogy visszaváltási ár alatt meg az eladónak nem éri meg kitenni, főleg, mivel van még néhány összetevő, amit esetleg szintén a piacról szerez be.
    2. Megvenni a piacon, és visszaváltáskor megkapni a TP-t (TP-gyűjtőknek). Nyilván piacfüggő, de 5 CSP/1 TP arányban többféle termék is vásárolható nálam, és találtam 3 CSP/1 TP alatt is (birsalmalekvár). Így túl sokat nem érdemes adni az eventes termények 150 illetve 165 TP-jáért.
    3. Itt látnám elvileg a legtöbb értelmét a dolognak: azoknak, akiknek nincs elég felröppenőjük, FA helyett CSP-ért beszerezhetik azt (pontosabban az abból készült terméket) a piacon. (És mellesleg nem kell az egyéb hozzávalókkal sem foglalkozni, bár ezúttal a kért mennyiség egyáltalán nem jelentős még a kicsiknek sem.) Ez nagyon jó! Lenne... A baj itt meg az, hogy pont a két piacképes termékhez szükséges felröppenőből kell a kevesebb! Sem a szerelmes vers felröppenő 1250 db-ja, sem az eventnövény 20000 db-ja nem csökkenthető ezzel. Meglátjuk majd persze, hogy milyen arányban kapjuk az egyes felröppenőket, de nehezen tudom elképzelni, hogy ha összegyűlik a szerelmes versből az 1250 db, azalatt ne legyen meg a másik kettő 640 ill. 650 db-ja. De még egyszer: majd meglátjuk, milyen lesz a felröpik aránya; még az is lehet, hogy tévedek, és izzasztóbb lesz összeszedni azt, amiből kevesebb kell :cry:. És akkor irány a piac, és mégis dörzsölhetik a kezüket az eladók!
    4. Persze vehetik azok is, akik a malomidőt akarják megspórolni, de az 1 perces keverési idővel a megtakarítás nem jelentős: 145 perc; rúnával 131 perc, turbó malommal 66 perc.

Így azt az érdekes helyzetet várom a piacon, hogy az üzletet beindítja majd az eventismertetőt kevésbé tanulmányozók, a "biztos ami biztos, veszek párat, amíg olcsó" tapasztaltabb gazdák, és a nagyban piacozók vásárlási kedve. Majd az előbbi két csoport elmarad, és maradnak azok, akik azért vásárolják, hogy drágábban kitehessék azoknak, akik azért vásárolják, hogy drágábban kitehessék, ........ Az utolsó meg beragad az árujával, mikor elindul a lejtmenet. És ha az eladók nem vigyáznak, az event vége előtt elkaphatunk majd esetleg beváltási ár alatti tételeket is, ha valaki figyelmetlen, és gyorsan meg akar szabadulni a rajta maradt készlettől:D. Vagy a vége előtt felmegy majd hirtelen az ár a végén kapkodók miatt? Lehetséges.

Na szóval, igazán kíváncsi vagyok, hogyan is alakul majd a piac, mi jön be abból, amit jósolok (mindig rossz jós voltam :oops:).

Azt hiszem azonban, sokkal élvezetesebb lenne eladónak és vásárlónak egyaránt, ha a szerelmes levél lenne piacképes.

9. barna030303

barna030303 Fórum bárója

Nem tudom mennyire valentin napi dal de azért felteszem.:p;)Nem rég kaptam a a Youtube-on.:p

10. Attila22

Attila22 Junior szaki

aki kis szinttel van az nem fogja tudni megvenni mert horror áron lesznek a termékek,bár csak rá kellett nézni az egérre a beharangozó után,illetve a többi összetevő a mostani eventhez is szépen fel kuszott majd kétszeresére.ezekkel a dolgokkal is ez lesz

Gio, _Cygnus_, genka53 and 1 other person like this.
  11. Shirkán53

Shirkán53 Fórum hercege

Szia Margó!
    Nem illik a nicked a hozzászólásodhoz. Margó helyett Morgó jobban illeszkedne! :) Egyéb iránt ki mondta, hogy kötelező az eventet neked végigcsinálnod, vagy belekezdened egyáltalán? Ha ez számodra terhes, akkor csak annyit csinálj meg, amennyi ahhoz kell, hogy velünk élvezhesd a játékot! Ezt az eventet simán bárki ki s hagyhatja, különösebb hátrány nélkül, mivel nem olyan a jutalom, mint a 2014-es szüret felhősor. De ügye megengeded, hogy mi élvezzük a játék nyújtotta örömöket. További jó szórakozást!
    Most már csak azt kéne kitalálni melyik felröppenőből kapunk majd keveset. Gondolom a megvásárolható fog gyéren felröppenni...

12. -Holdfeny-.

A kisfarmok inkább eladóként tudnak érvényesülni ,)

13. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Éppen azt írtam, hogy
    a) szerintem nem lesz érdemes megvenni; és
    b) emiatt nem várom, hogy túl magasra felmenjen az ára.

A magas ár pedig kétélű dolog: ha vásárlóként nem tudod vagy akarod megvenni a terméket, megjelenhetsz eladóként is... Egy event célja a piaci vagyonszerzés is lehet.

Ami a többi összetevőt illeti: az event hat napos. Egyikből sem kell 400 darabnál több. Így a szükséges mennyiség mindenkinek megvehető a gazdaboltban (a tojás kivételével) napi 100 darabos tételekben - függetlenül a piaci árától.

14. robika012004

robika012004 Utánpótlás-írogató

sziasztok!
    tudna nekem valaki táblázatot adni, hogy a növények mennyi idő alatt érnek be komfort talajon?
    előre is köszönöm! :)

15. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Szereztem neked egy titkosított felvételt, melyen az egy szem őslakos csodálattal vegyes megdöbbenéssel szemléli Valentin Béla emlékművét:
    valentinbéla.png
    (megdöbbenésében mi is osztozunk)

16. Szama

Szama Fórum veteránja

Sziasztok! Hát asszem, hogy én holnap kezdem az eventet, mivel most arattam le a teljes farmot. :( Kicsit lemaradtam arról, hogy ma kezdődik a valentin event. De ez van. Mindenkinek sok sikert, és sok-sok értékes ajándékot , illetve rengeteg felröpit kívánok! Este még majd átolvasom az eventismertetőt, mert most csak gyorsban átfutottam rajta, itt-ott beleolvastam. Az eventnövény napi 3-4szer is aratható, szóval nem hiszem, hogy sok gond lesz vele. Azt viszont már most látom, hogy a 0 perces szegfűt be kell vetnem, mivel kapásból holnap kezdem csak az eventet. Hajrá mindenkinek!

17. mebajah

mebajah Fórum császára

Így is meglesz az!Nekem is ki fog maradni nap.

18. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Szia,
    1. HSZ, Segítség az eventekhez -> 2. HSZ. Minden eventnél kiteszik ezt a segítséget (hála és köszönet a Modiknak érte), bármikor megtalálod. Teljes és tökéletes.

19. Detti0812

Detti0812 Fórum hercege

Szia!
    Éppen az előző oldalon egy kedves segítőkész gazda közzé tett egy kis táblázatot, azt érdemes megnézni!
    Egészen pontosan a #313 hozzászólásban.
    Miért nem olvasol egy kicsit néha? Akkor talán nem kellene mindig kérdezned :)

20. robika012004

robika012004 Utánpótlás-írogató

szia, köszi!
    csak éppen nem az event növény, ha nem a farmos növények érési idejére lennék kíváncsi!
    egyfolytában olvasok, de ilyen táblázatot nem találtam!
    szeretném tudni, hogy a rózsa, hagyma, mogyoró stb. mennyi az érési ideje komfort talajon!

_Cygnus_ likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.