Visszajelzés Viking saga 17. - event csevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Dolphin, témanyitás ideje: 4.6.25.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: Ma 07:05-kor.
  1. 1

101 szavazat
    31.7%
  2. 2

5 szavazat
    1.6%
  3. 3

4 szavazat
    1.3%
  4. 4

4 szavazat
    1.3%
  5. 5

7 szavazat
    2.2%
  6. 6

4 szavazat
    1.3%
  7. 7

4 szavazat
    1.3%
  8. 8

21 szavazat
    6.6%
  9. 9

21 szavazat
    6.6%
  10. 10

148 szavazat
    46.4%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Othep kedves :)
    A grafikai "eltérésekre", "hasonlóságokra" való odafigyelést kipróbáltam, és működik, tehát rajtam segített [​IMG]

Köszönöm, hogy megosztottad velünk itt is :D
    Futok tovább, mert mindjárt kezdődik az általam nagyon várt szezon event :inlove::D

vihence és Othep kedveli ezt.
  2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia Gyöngy.

Köszönöm, hogy megírtad a sikeredet. Örülök neki. :inlove:
    Így remélem, tényleg hasznos lesz a tippem másoknak is.

3. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Szia Othep!

Továbvíve a gondolataidat ha megengeded.

Személy szerint nekem a nyél mindig az elsődleges. Hiszen csak 5-ből kell 1 jót megtalálni. Én megfigyeléseim arra irányulnak, hogy nagyon ritka az, amikor egymás utáni játékban 2x ugyanott van a 5-ös nyél. Ezáltal a következő játékban én már csak 4-ből választok az előző maxosat figyelmen kívül hagyva. Általában 3.-ra legkésőb ezzel meg is van az 5-ös nyél. Viszont gyakran elsőre elcsípem.

Emellett azt figyeltem meg, ha a fej és az írás maxos tehát 5-5-ös akkor a nyélből elég akár csak a 3-as is a telitalálathoz. (Ezt más is észrevette?!)

Tegyük fel, hogy már csak a 4. dobás extra jutalma hiányzik, abban az esetben ahol már megtaláltam a 4,5 vagy 5-ös pontot direkt rontok! Nem jelölöm be, tesztelve, hogy a többinél hol a 4,5-5-ös. Mikor odaérek a 4. dobásra visszapakolok mindent ami már maxos, jó esetben kész is, de van, hog valamelyiket még tippelnem kell. Ezzel a módszerrel a nagyon minden kiszedve 1-5-ig az extrákból. Ráadás a kicsiken is hasonló a helyzet, legalább 5/18 ahol a telitalálat is összejött, mindössze 8db játékból farmonként.

Lehet csak belebeszélt hit, de egy-két séma felismerhető benne.

Sok sikert mmindenkinek!

4. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia Feki.

Nagyon örülök, hogy továbbfűzöd a gondolatot. :)
    Sőt, nagyon érdekes, amit a nyéllel kapcsolatban írsz! Mert én pl. eddig nem foglalkoztam vele alaposabban. De a következő dobásaimnál olyan oldalról is megközelítem a témát, amint írtad.
    És szuper lenne, ha többen is meg tudnátok osztani a megfigyeléseiteket. Talán észrevennénk mégis valami rendszert vagy mintát a sikeresebb összerakásokhoz.

PalMa, vihence, kincsembogaram67 és 6 más kedveli ezt.
  5. DufekÁdám

DufekÁdám Aktív író

Megvan! Köszönöm :)

Juci197 kedveli ezt.
  6. alzapont

alzapont Utánpótlás-írogató

halihoó!
    Mindjárt lehet látni. :) Három játékot játszottam, a 3. ismét elsőre sikerült. Talán az első jött össze egy dobásból, de már nem emlékszem. Ilyen dobásokat kívánok mindenkinek!

7. PaySkin

PaySkin Fórum mestere

Sziasztok!

Bár én ezt a játékot mindig úgy játszottam, hogy vagy szerencsém lesz, vagy nem (az első telitalálathoz kell is), elolvastam a taktikákat, amit köszönök mindenkinek, aki segíteni próbált benne. Ez az első alkalom, hogy mind az 5 meglett, bár ez már azelőtt volt, hogy leírtátok volna a dolgokat. Azóta próbáltam úgy választgatni ahogy javasoltátok, de nekem nem áll össze a kép, nyélre hoztam most egy példát:

A bekarikázott volt a 4 pöttyös, a négyzetbe foglalt a helyes választás. Azon kívül, hogy az a két legsötétebb színű, nekem semmi hasonlóság nincs a kettő között. Mit kell nézni pontosan? Mert én a formát tekintettem alapnak, az meg teljesen eltérő.

Mivel elkezdtem jegyzetelni, hogy akkor találok benne majd valami összefüggést, így a kettővel korábbi dobás esetében a 3. volt a négy pöttyös és az 1. az öt pöttyös >>> na azokban nekem pláne nem tűnt fel semmi hasonlóság. Lehet az én szemem a béna ehhez, de valahogy nem tudom ezt összehozni az alapján, ahogy leírtátok! (még egyszer köszönet persze érte)

feki13, PalMa, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  8. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Ma ráébredtem, hogy feleslegesen agyaltam ezen az egészen. :D
    Ahogy látod, jobbról balra emelkednek a pöttyök. Ez régen egyértelmű volt, hogy a következő 5 pöttyös lesz, mint a katica lóhere. :D
    Viszont a jelenleginél nem ezt tapasztaltam, ezért a szélét választottam. Rosszul tettem, mert a kereteshez beadta a telit. :(
    Szóval, teljesen kiszámíthatatlan. Persze ez csak az én tapasztalatom.
    Jó sok telitalálatot kívánok! :)

inanna11, feki13, PalMa és 3 más kedveli ezt.
  9. PaySkin

PaySkin Fórum mestere

Szia!

Hát ez az, én abban a kettőben semmi hasonlóságot nem látok! Formája -, színe más, a bőrkötés sem hasonló rajta. Persze örülök, ha valaki megcáfol ez ügyben :)

10. lovardatanya

lovardatanya Fórum nagymestere

Sziasztok.
    Pár napja már írtam erről a panaszosba és most olvasva itt a tanácskozásokat ismét de ez nem panasz, hanem megállapítás: bárki bármilyen taktikával jön szerintem ez az egész egy óriási szerencsevadászat - lett!
    Húsz farmon játszottam, a mai napon kettőn 15-15 játékot mivel a 7-7 dekorra mentem. Két nagy farmon a felhőig illetve végig, jó nagy rátartással termelve a hozzávalókat. A többi kicsin mint írtam 7-7 dekort szedtem ki.

Nos, hótt unalmas volt.

Még emlékszem a legelső ilyen játékra, arra is, hogy Kukori fedezett fel leghamarabb olyan sorrendet ami igenis eredményes volt. Követtük és újabb variációkat lehetett kitalálni.
    Most azért 20 farm jó tapasztalat:bármit tettem, bármit próbáltam kitalálni, semmi nem jött össze és míg régebben vártam ezt a játékot most örülök végre, hogy vége.
    Azt is próbáltam mert régen ez is jól hozott, hogy ma a 15-15 játékot a 2 kis farmon úgy játszottam végig, hogy először a bal sarokból indultam mindhárom figurával és sorba mentem nem ugráltam sehová, mindíg egyel jobbra majd jobb sarokból ugyanezt. Kérném szépen ez régen jó volt, de taktikai és jáccási okokból eltértem, hogy ne legyen egysíkú az egész. Most ezt mind a 15-15 játékkal követtem és mondhatom, ugyanolyan tré volt mintha ugráltam volna össze-vissza.

Egy észrevétel, nem örömömre: hogy, hogy nem az első dobás szinte mindíg hótt gyenge volt vagy legalábbis zömében?! Ne, hogy már könnyebb legyen a folytatás?o_O 20 farmon kétszer lett a legjobb telitalálatos! Hááát, ez édeskevés....persze lehet mondani, hogy ez benne van és másnak sokkal több lett.

Háááát, így törpént!:)

Utoljára szerkesztett: 9.6.25, 16:19
    genka53, PalMa, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  11. zsani_apja

Szia!

A végére reagálok csak. Átlagban, 10 farmból egyszer jött telitalálat elsőre. Nem terhelem már vele magam. Holnap pünkösd kedd, kezdődik a meló. Bőven elég lesz, amit ott kap az "agyam". :D

vihence, Sali~*.*, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  12. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Én a formákat nem követtem, inkább ahogy írtam a nyeleket néztem. Abban egyet kell értenem, se tuti séma nincs és még szerencse is óriási. Az első kísérlet full lutri.

Viszont a továbbiakban egy kicsit talán javítható az esély. apja ammit hoztál képet többször belefutottam és biza nem követi a sémát tehát nem 5-4-3-2-1 hanem megcseréli az elsőt. Erre kifejezetten emlékszem. 4-5-3-2-1.
    Payskin, nem nézek formát scak a 20% esélyeet növelem 25%-re azáltal, hogy nem veszem figyelembe az előző kör telitalálatosát (Te képeddel élve a köröset). Így nagy valószínűséggel legkésőbb a 4.-re eltalálom de akár már 2-3-ra is.
    Szia!

Mmint írtam, kiküszöübölhetetlen a szerencse faktor ez tény és való. Talán javítható, fent említett nyelessel akár.
    Fejjel én azt is szoktam még esetleg tesztelni, hogy minden 2. jelölöm be, ahol nagyon sok a jó vagy a rossz épp mmilyen kedvemm van a közé lövök a végén bízva a legjobban.
    Valószínűleg szerencse faktor is van, de rengeteg farmomon játszottam és elég magas pontokat szereztem. Lehet valaki szerencsés is de ennyiszer? :D Tekintsünk el az 1. telitalálattól, 20 farmból mindegyiken 8 játék kb 16-17 farmon lett 2. 3. 4. 5. első próbálkozás pipa. Emellet átlagban 1-2 volt ami nem telitalálat.

Elsőre ellőni meg full lutri, én pl ott nem követek olyat, hogy mindig ugyanazzal kezdjek, inkább mindig mást és mást próbálok.
    Gratulálok a 7-7 dekorhoz, szép munka! :)

Szorítok mindenkinek!

13. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Csak gondoljátok végig egy percre, Ti hogyan programoznátok bele a játékba valamilyen sémát. Milyen sémát? Mindenkinél mást? Emlékeztetnék rá, hogy nincs olyan séma, ami mindenkinél és minden alkalommal működött volna. Akkor ezek szerint leprogramoztak néhány sémát, és beletettek egy csomó plusz szerencsefaktort?
    És a legfontosabb kérdés: MIÉRT? Mi hasznuk belőle, miért éri meg a drága programozói órabért olyasmire fecsérelni, ami semmiféle hozadékkal nem jár?

Semmi olyat nem írt le senki sem most, sem régen, ami nem fér bele egy egyszerű szerencsealapú megoldásba. A játék véletlenszerűen pontokat rendel a három összetevőhöz minden egyes alkalommal; nekünk meg meg kell találni annak a - ha jól emlékszem - 10 kombinációnak valamelyikét, amellyel telitalálatunk lehet.

Minden szerencsejátékosnak van nyerő stratégiája, ami időnként bejön - és emiatt úgy véli, a stratégia működik. Hogy közben hányszor nem jött be, elfelejti...

(A "Nem tudok programozni" nem elfogadható válasz az első mondatomra. Mindenki tud programozni, aki elmagyarázott már valakinek valamit, pl. lediktálta egy süti receptjét. Az ugyanis programozás volt. A programozás az, amikor egy utasítássorozatot adunk valakinek - "aki" lehet akár a számítógép is -, amelynek segítségével az illető el tud végezni önállóan egy egyszerűbb vagy bonyolultabb tevékenységet. Számítógépet programozni valóban nem tud mindenki, de csak azért, mert egyrészt nincs tisztában a számítógép képességeivel, másrészt nem ért a nyelvén.
    Jelen esetben egyszerűen, magyarul át lehet gondolni a játékot. Tegyük fel, hogy egy magyar ember ül velünk szemben, nem számítógép. Mit mondanánk neki, hogyan irányítsa a játékot ahhoz, hogy egy séma mentén pöttyözzön és adja a jutalmakat? Azaz hogyan programoznánk be a játékmesterünket?)

genka53, PalMa, feki13 és 10 más kedveli ezt.
  14. lovardatanya

lovardatanya Fórum nagymestere

Köszi, egy második számú farmot akarok feltúrbózni a dekorokkal de a végére eléggé meg kérdőjeleztem, hogy bele kellett-e vágnom....?xD:p
    A 2.3.4.5. nálam is szinte minden farmon meglett, hiszen ha nem tovább kellett volna kb 1 játékért felröpit termelnem. Egy ilyen kis farm volt ahol nem sikerül ott rögtön küldenem kellett a 20 farmról röpit, hogy a boltból a 3. dekort is ki tudjam váltani.

genka53, Sali~*.*, feki13 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. Imrus65

Imrus65 Törzsjátékos

Készen lettem az eventtel tegnap. Most még amit lehet kiszedek.

16. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Az szép! Nekem nincs szívem a kicsiken hagyni ezeket a dekorokat :( Mmondjuk én nem is használomm másra ezeket a farmokat, csak dekor, ól és fa vadászatra.
    Ha már itt tartunk, szerintetek a 3. dekornak (8H) lesz értéke, kereslet rá? Nekem már a 12H-sok se igen kellenek, csak cserére szánom őket.

Swartsch és cicimsincs kedveli ezt.
  17. zsani_apja

Azért nem csak vadászat, dolgozol is érte szerintem.
    Kereslet mindenre van. :) Egy Itemér majd adok én is 200 sárga tehenészetet. :D Azt nem mondom, hogy a mostani eventbe lévőért, mert ezek nem kellenek. :)

vihence, PaySkin, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  18. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Van 9db!!! sárga tehenészetem *izmos bariemmoji* , abból már több nem kell :D

Bízom benne nem lesz mindenkinek karácsonfa dekorja :p :D

Ugyanitt eladó: Viharos segítség, Vilmos malac és tojást nem tojó tyúkok :D

Swartsch, cicimsincs és zsani_apja kedveli ezt.
  19. Sebsike

Sebsike Járnitanuló

Sziasztok! Én biztosan nem csinálom jól, de bármit dobok, nálam 20 csillag a max. Így nehéz lesz befejeznem.

kincsembogaram67 és cicimsincs kedveli ezt.
  20. Sebsike

Sebsike Járnitanuló

Szerintem olyan ez, mint a kerekkerék. Ami be van állítva azt adja. Aggyozni nem biztos, hogy kell. De küzdök.

kincsembogaram67 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.