Visszajelzés Viking saga XV. - 2024. április - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 3.4.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 12.4.24.
  1. 1

31 szavazat
    10.6%
  2. 2

15 szavazat
    5.1%
  3. 3

13 szavazat
    4.4%
  4. 4

8 szavazat
    2.7%
  5. 5

12 szavazat
    4.1%
  6. 6

14 szavazat
    4.8%
  7. 7

24 szavazat
    8.2%
  8. 8

25 szavazat
    8.5%
  9. 9

35 szavazat
    11.9%
  10. 10

116 szavazat
    39.6%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Érkezik a következő event:

Viking saga XV.

Az event kezdete várhatóan: 2024. április 4. (csütörtök) 14:00 óra
    Az event vége várhatóan: 2024. április 10. (szerda) 22:00 óra

Event jellege: növénytermesztős, felröppenős, malomban előállítós, mini-játékos
    Eventnövény: Illatos varjúháj
    Az event felröppenője: Ivókürt
    Malomtermék: Viking erőleves

Különleges kellék: Csillagos érme
    Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 3. farmos szint
    Az event nehézségi fokozata: közepes / nehéz

Az event a Főfarmon és a Szédült szántón zajlik.

Az event a hírek felületéről, az event óráról,
    valamint a Főfarmon és Szédült szántón megjelenő eventbejáratból érhető el.

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok (a felröppenő miatt) és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event ismertetője >> ITT << olvasható.

Az event panaszládája >> ITT << érhető el.

Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban lehet segítséget,
    tanácsot kérni, a probléma pontos leírásával, farmnév és User ID szám megadásával:
    Általános témák
    Technikai kérdések
    Kérdések és válaszok

Eventekhez segédlet >> ITT << található.

A bónuszlexikon >> ITT << olvasható.

Növények érési idejéről összefoglaló táblázat >> ITT << olvasható.

Földterületek hozamtáblázata >> ITT << olvasható.

Panasz esetén, a panaszkönyv áll rendelkezésre:
    Panaszkönyv

A csevegőre is a fórum szabályzata vonatkozik.
    További tudnivalókat a fórum szabályairól itt olvashatóak:
    Házirend

Kuzdern, bactriaanus, .dina1. és 6 más kedveli ezt.
  2. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Sziasztok!

Egyszerű event érkezik, a megszokott balta dobálós mechanikával.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

cskati01, Kuzdern, bactriaanus és 21 más kedveli ezt.
  3. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    31 minijátékot kell játszani a végéig. 1 minijátékot kapunk kezdéskor.
    A főfarm és a szántó játszik, felröpi növényekből, fákból.
    Eventes gaz - Varjúháj 25.050
    Felröpi - Ívókűrt 1080
    3 felhősor van, a 3 megnyerhető dekorral, a felhők paramétereit nem firtatnám.
    Akinek szöksége van a 3 dekorra és a felhőket is be akarja üzemelni, akkor az érmés boltba tudja kiváltani
    pluszba a 3 dekort , összesen 375 érméért.

Utoljára szerkesztett: 3.4.24
    Éva0315, incimami, Pitemano és 43 más kedveli ezt.
  4. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

3 felhő az jó;) Bármit ad.... hosszú távon adja! Cseppekből áll a tenger is;)
    Hétvégén lesz időm az eventre....
    Hajrá, sok felreppenőt mindenkinek aki elkezdi;)

maszilva, Éva0315, Esőfelhő* és 12 más kedveli ezt.
  5. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

A paramétereknél nekem is fennakadt a szemem, sokadjára már. Mert hogy csak ráböknek, mert a 12 és 24 között félúton van nem tudom, de igazából semmi értelme 12-24 között, bármit ad meg mind1. Akkor is napi 1x aratható. Nekem. Da ha igyekeznék időre aratni, tuti egyszer elcsúszik. Viccesek tudnak lenni ezek az órák :D Vagy félrenézik, vagy nem állítanak órát, vagy ki tudja :D
    Nekem már oly mindegy, napi 1x szedek felhőt reggel és csókoltatom őket. :)
    Egyedül a varázsfára és a FA fára ügyelek, hogy naponta 1x biztosan le tudjam szedni. A többi mindegy is.

Amúgy köszi :)

6. zamenik

zamenik Aktív író

Egyik kedvencem és bár sokan szerencsefüggőnek tartják, nem az, rá kell érezni és akkor már élvezetes is ;)

Éva0315, Esőfelhő*, bactriaanus és 9 más kedveli ezt.
  7. csillaglili55

csillaglili55 Fórum biztosa

Kicsit ki lehet számolni, miket kell választani, látszik a kör töltöttségén, merre és mennyit kell haladni. Nem biztos, hogy jól írom, szóval, látszik, a rúnáknál is, merre kell igazítani a baltát. Legalábbis nekem bejön.

zamenik, Éva0315, krisztabanya és 7 más kedveli ezt.
  8. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Ezt hogyan kell ? Sok variációval kell próbálkozni, de én még nem találtam meg egyszer sem ebben a játékban azt, amiről írsz.
    Sokszor van, hogy a 3-ból 1 bejön, de a másik kettőnél már nehéz telitalálatot lelni.
    Leírnád a taktikád ? Erre gondolok:
    "látszik, a rúnáknál is, merre kell igazítani a baltát"

Ms.AbyZu, Éva0315, ildiko44 és 14 más kedveli ezt.
  9. BernulaTami

BernulaTami Aktív író

Szóval, az ismertetőben van egy kép arról, mikor már eldobtad a baltát, a teljesített és visszatekintő, 3-4 rész. Ott látszanak a karikák, mennyire töltöttek. Ha bal széle töltött és jobb oldalra van egy kis rés, akkor jobbra kell igazítani a balta fejet, a rúnát és a nyelet, vagyis 1-2-3 rúnával jobbra vagy balra számolok és azt jelölöm be, a balta fejénél ugyanez, a nyélnél nehezebb, mert esetleg ugyanaz jön ki, ha számolsz (ecc pecc kimehetsz). persze mindet külön külön, és aztán hajítom a baltát. Van ugye, mikor az egyik karika töltött, mondjuk a rúnáé, akkor ugyanazt jelölöm be, a nyélnél, baltánál dettó, és csak akkor igazgatom, ha maradt egy kis rés. Van, mikor csak icipici rés van, akkor újra ugyanazt jelölöm be, ha nagyobb, akkor igazítom. Nem mondom, hogy nem kell totózni és rögtön sikerül, de általában bejön ez a taktika, csak időigényes, hogy kifigyeld, mikor merre igazítgasd. Remélem, bejön neked is, másoknak is. Igyekeztem érthetően leírni, remélem, sikerült.

10. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Kapisgálom, amit írsz, csak gyakorlatban ez is 50-50 %. Vagy bejön vagy nem. Mindenesetre köszi.

Ms.AbyZu, gyökértelen, Éva0315 és 11 más kedveli ezt.
  11. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Szia!
    Naponta 1* szedem le én is a paszuly ágakat, már rég belefáradtam, figyeljem melyiket is kell leszedni és melyiket nem
    szabad. Bár nagy aratást is leginkább 1* csinálok reggel max. ha nem kelek fel, az idő csúszik;)
    Na most nem is a felhők érésidejére gondoltam, hogy inkább nem firtatom, hanem a tulajdonságaira, kicsit viccesnek tartom.

Ms.AbyZu, Kukackukac, Éva0315 és 12 más kedveli ezt.
  12. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Ennek a felszerelés ládának annyira nem örülök. Jobban örülnék a IV.-esnek, X-esnek, vagy a II-esnek.
    De ha ez van , hát ez van!
    :)
    Szeretek darts-ozni, járunk a környéken versenyekre is, bár baltával még csak 1x próbáltam nem sok sikerrel. Az itthoni családi háziversenyeknek és gyakorlásnak megvannak a látható nyomai is.
    Csípem az agresszív kis libát, már most adtam neki egy 9-est.
    :D

zamenik, jucus100, Kukackukac és 16 más kedveli ezt.
  13. -Holdfeny-.

Nincs különösebb gondom a libával....a minijáték animációja kikapcsolható;) A szerencse faktor miatt nem aggódom... Majd lesz valahogy;)

Éva0315, nolina1965, ildiko44 és 4 más kedveli ezt.
  14. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Nem kevés a növény! Csak az jutott eszembe: Mi lesz veled Eszterke?Azért próbára teszem az idegeimet,valami csak kialakúl.Köszönöm a számolást, kedvesek vagytok, mint mindig!Kellemes sikeres játékot mindenkinek aki belekezd!

jucus100, Éva0315, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  15. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Veled ellentétben én nem igazán szeretem ezt az eventet. Nem találok benne illetve nem találtam benne semmi logikát. Az előző hozzászólások valamelyikében olvastam egy talán logikus magyarázatot, ki kell próbálnom, hogy milyen is a "valóságban" ,
    .. aztán vagy megszeretem, vagy nem. Eddig minden ilyen eventet teljesítettem, nem volt különösebb gondom, azon kívül, hogy nehezen jöttek a telitalálatos dobások.
    Egyébként a liba grafikája nekem is tetszik, aranyosra sikerül ahogy erőlködik:D:D
    Köszönöm a számításokat, már majdnem írtam, hogy nekem nem ennyire jött ki a varjúháj, amikor átszámoltam és rájöttem a tévedésemre. Menten javítottam is az FB-n.
    Magát a növények és a felröpi gyártását nem fogom elhúzni, a játék, az már más tészta, majd meglátom milyen hangulatom lesz hozzá.
    Ebben is egyetértek veled:):)

.

alex0824, jucus100, Kukackukac és 11 más kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

A játékosok minden véletlen szerűen működő szerencse faktoros dologban próbálnak logikát találni:music:
    Aztán a talált logika vagy be jön vagy semxDxDxD Erről Toma már írt regényeket;)

alex0824, jólóbarát, jucus100 és 6 más kedveli ezt.
  17. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!

A növény alapból 5:00, vízzel 4:00, vízzel és trágyával 3:36
    Reálisan napi 4 aratással számolhatunk.

A termelésre két területünk van, összesen 404 db 1x1. Egy kör hozama csatnival 1.212 db növény.
    Egy malomterméket (Viking erőleves) kapunk ajándékba.

Az első felhőig 11 db Viking erőlevest kell gyártani.
    11 x 835 = 9.185 db Illatos varjúháj
    11 x 36 = 396 db Ivókürt

9.185 / 1.212 = 7,58 --> 8 körre lesz szükség a felszaporításon felül.
    Ez 2 nap alatt teljesíthető.

A második felhőig 19 db Viking erőlevest kell gyártani.
    19 x 835 = 15.865 db Illatos varjúháj
    19 x 36 = 684 db Ivókürt

15.865 / 1.212 = 13,09 --> 13 körre lesz szükség a felszaporításon felül, mert az utolsó körben nem kell visszavetni.
    Ez 3-4 nap alatt teljesíthető.

A harmadik felhőig 26 db Viking erőlevest kell gyártani.
    26 x 835 = 21.710 db Illatos varjúháj
    26 x 36 = 936 db Ivókürt

21.710 / 1.212 = 17,91 --> 18 körre lesz szükség a felszaporításon felül.
    Ez 4-5 nap alatt teljesíthető.

A haladási sáv végéig 30 db Viking erőlevest kell gyártani.
    30 x 835 = 25.050 db Illatos varjúháj
    30 x 36 = 1.080 db Ivókürt

25.050 / 1.212 = 20,67 --> 21 körre lesz szükség a felszaporításon felül.
    Ez 6 nap alatt teljesíthető.

Aki folyamatosan napi 4-szer tud aratni az végig tudja vinni a haladási sávot.
    Bízva abban, hogy körönként legalább 15 csillagos érmét sikerül dobni,
    31 x 15 = 465 csillagos érme. Ehhez még hozzászámolva a 2., 3., 4. és az 5. próbálkozás bónuszait (100+75+50+25=250)
    Kalkulálhatunk 465 + 250 = 715 csillagos érmével.
    Ha kedvünk van akkor még további csillagos érméket szerezhetünk a játék folytatásával.

A három dekor kiváltása (nem kötelező, mert a játékban megnyerhetők) 375 csillagos érme,
    így még válogathatunk hozzá a boltból ezt-azt.

Én a játékot mind a két területen Amaránttal várom.
    A növényeket (kb. 30.000 db) holnap délután letermelem a két területen. Utána lehet, hogy még folytatom a főfarmon.
    A Szédült szántón a dekorokat másnap reggel visszarendezem.
    Használok egy Jack-et, szupertrágyával (Fehér ártatlanság, Karácsonyi süti, felhő) gyorsítok. Használok Kacsa Katát.

A cél a három dekor, a Kacsa Kata szuper, a szupertrágya, a szupertáp, a Bónuszláda és a Farmpengő.
    Menet közben látni fogom, hogy ehhez mennyi növény kell.

A dekoroknak még bőven lesz helyül nálam, a felhők pedig elférnek a paszúlyon.

Az első felhő naponta ad egy adag TP-t és 1, azaz egy db szupertrágyát
    A második felhő naponta ad egy adag TP-t és
    2 db Felszereléses láda VII-t

A harmadik felhő kétnaponta aratható 36:00
    Kétnaponta 6 órára kapunk plusz egy jószágot a Pádovai tyúkból és a Tukánból
    (ha éppen ekkor érik be az ól!!!???)
    Szerencsésebb lenne, ha ez is inkább egy jobbfajta ládát adna, mert így sajnos nem sokat ér.

Sok sikert, jó játékot!

alex0824, mátrixtomika, Sugica és 33 más kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

Rengeteg olyan felhőnk van aminek a bónusza nincs kihasználva.... Mert ritkán figyelünk rá...
    Ha véletlenül lesz kint ól;) Majd jól rácsodálkozunk... Jéééé erre is hat valami;)

alex0824, Éva0315, nolina1965 és 6 más kedveli ezt.
  19. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Szomszikám :)
    Köszönöm ezt a részletes számítást és eventezési tervet. Nálam is valami hasonló lesz, röviden leírva a szokásos növényültetési taktikámat használom, gyorsítva az érést és a felröpi szerzését is.

Ugye szoktál nullázni az ólakkal?
    Az ól nullázás nem hirtelen elhatározással történik, hanem készülünk rá, ebbe beletartozik a felhők megfelelő kezelése is. Ha azt akarjuk, hogy a felhő érési ideje egybe essen a nullázással előtte leveszünk egy dekort a már beérett felhőről és akkor aktiváljuk amikor szükségünk van rá, de ezt Te is tudod pontosan :) Kiválthatok vele egy gyepek urát ami vagy jön a piccolo ládából vagy nem (inkább nem), vagy beteszik vásárlási akcióba, vagy nem...

Szóval én nem tiltakozom ez ellen a felhő ellen, sőt jó lenne, ha a padovai tyúknak is volna megépíthető narancs fejlesztése.
    Jó eventezét és sikeres találatokat kívánok mindenkinek.

alex0824, jucus100, Kukackukac és 10 más kedveli ezt.
  20. -Holdfeny-.

Ez tök jó taktika akkor ha fő állásba farmozik az ember...8)
    A + 1 állatos felhőknél nálam akkor lesz telitalálat ha pont lesz beérett ól... vagy akkor álmodom meg a nullázást ha éppen aktív8)
    De figyelni rá külön? :eek:o_O Kizárt8) simán aratva nálam több hasznot, hoz...:inlove:

alex0824, Éva0315, ildiko44 és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.