Visszajelzés A nagy hajsza 8. - 2021 szeptember - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 7.9.21.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. imifiu

  imifiu Junior szaki

  Ha csak a felhőt akarod ,akkor napi 4 aratás répás almással, 60 nál tartok...pedig dolgozok, napközbeni telefonnal aratok;)
   
  ildiko44, jutka190226, szellorozsa és 4 más kedveli ezt.
 2. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Kitűztem egy célt, viszont magamra maradtam. :D A képességeimhez nézve, egész elégedett vagyok. A célom elértem. ;)
  Eddig jutottam:
  [​IMG]
   
  Samborg, maszilva, pagi761 és 10 más kedveli ezt.
 3. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia! Elhoztam Neked Toma megjegyzését az eventhez, olvasd át, hátha találsz benne hasznosat: https://board-hu.farmerama.com/threads/a-nagy-hajsza-8-2021-szeptember-eventcsevegő.21526/page-5#post-1220009
  Szia Apja!
  Gratulálok, nagyobb türelmed volt, mint itt sokunknak :D
   
 4. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!

  Ezt inkább a sok bónusznak köszönhetem. Ugye, nem írtam fel hány játékból értem el ide, de azt tudom, hogy ha a 135- ös átlagos játékkal tudtam volna keresgélni, már régen a végére értem volna. Amennyire szeretem az eventet, ez bőven elég. A Piccolóból nem fejlődött ki semmi. :D ;)
   
  Samborg, jutka190226, Fuhur és 4 más kedveli ezt.
 5. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Visszatuszkoltad a piccolóba amit adott? Nem csodálom, néha én is szívesen megtennémxD:cry::cry:xD
  No nem az ebből az eventből nyert nyereménnyel, mert én nem jutottam el odáig, a régebbiekkel tettem volna meg szívesen :)
  Bár ami azt illeti a bónuszládákat még nem nyitottam ki amiket nyertem a bal oldalon :)
   
 6. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Nem tudom mit csináljak. Lehet még ültetek majd növényt, most, hogy holnap este lesz a lezárás. Még egyenlőre nincs gyomor idegem, hogy bent hagytam a ládát. :D
  Hamar megnéztem, 190 pont kell a ládáig. Jól átszámoltam, ez kb. 2 minijáték, 95- ös átlaggal. :D ;)
   
  Utoljára szerkesztett: 13.9.21
  maszilva, -W-595-, jutka190226 és 5 más kedveli ezt.
 7. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Nekem abszolút nincs semmi rossz érzésem azért, mert félbehagytam az eventet :D
  Elfogadtam, hogy én ezt nem szeretném, örülök mindenki sikerének aki végigvitte, vagy eljutott odáig amit eltervezett, én is addig mentem el, sőt megfejeltem még egy pár játékkal és készre vittem a baloldalt.
  Na én jól benéztem a képedet, mert azt hittem, hogy végeztél:oops: Bocsánat, most néztem meg újra és láttam, hogy még nincsen meg, tehát félreértés volt az egész :):music::D:D
  PS: Ez az az állás amikor én már csakazrétis' kiemelném onnét a piccolót, de Te azt csinálsz amit szeretnél :)
   
 8. mini76mini

  mini76mini Aktív író

  Köszönöm szépen.

  Köszönöm szépen. Nekem a telcsimen nem működik a játék. Betölt és utána semmit nem csinál.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 13.9.21
 9. Kukackukac

  Kukackukac Fórumgróf

  Sziasztok!:inlove:
  Még játszogatom, ezt a számomra, nem túl kedves mini játékot.:D A célom a felhő volt;), és persze a bal oldal végigxD
  Úgy döntöttem, 0 percezem ólakkal is, mert ráérek, itthon vagyok:music:Kicsivel több, mint 550 Party pörit használtam el. Nagyon nehezen :(lett 2 db 100%-s bónuszom, 2db +növényes(6 ó), 2db + ólas (6 ó) és 2db +terményes. Hát nagyot néztem:wuerg:elég szegényes volt a felhozatal:( kaptam sárga terményeseket a vonatozáshozxD
  Így a pajtából megtámogattam magam:D:p
  Mivel nem szeretem ezt a játékot, mert ócska az egerem, és én sem vagyok valami gyors:D, így a 110 db játék semmire se, elég a jobb oldalon.8) Papagájt (hullámos) szerettem volna, mert nincs. Talán majd lesz a szezonból:music:
  A titokfa csomagokat fel kellett volna tenni a vonatra, de lusta voltam vonatozni.
  A kötelezőn kivül a bahára kaptam egy új fát, a sima farmon nem. Nem vettem többet.
  Most lejátszom a maradékot:Dés bezsebelem még azt az 1-2, inkább silánynak:sleepy: mondható ajándékot:D
   
  maszilva, Magdusnéne, -W-595- és 7 más kedveli ezt.
 10. Kuzdern

  Kuzdern Fórum császára

  Sziasztok!
  Felhő bezsebelve,
  végre 1 kis árnyék...Jó Éjt...;)
   
  Sárika555, rozo52, GA-BI-O-Farm és 5 más kedveli ezt.
 11. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Most aztán abbafejezem. :D
  [​IMG]
  Piccolo a tesókkal pihen egyenlőre a raktárban.
   
  maszilva, Kuzdern, Magdusnéne és 7 más kedveli ezt.
 12. kiszsuzsi

  kiszsuzsi Haladó

  Sziasztok én nagyon szeretem ezt a mini játékot, annak ellenére hogy sosem jutok a végére nem vagyok elég gyors de a célomat elértem, lett hullámos papagájom , és keselyűm .Hálásan köszönöm a gyakorló pályát nagy segítségemre volt. További jó játékot.
   
  Magdusnéne és jutka190226 kedveli ezt.
 13. jutka190226

  jutka190226 Fórumelemző

  Sziasztok! A kitűzött cél elérve bal oldal kész a jobb oldalon 10586 pontom van. Még érik a gaz délután jön a bónusz játék. Sima érés csatnival ha esetleg hiányzik felreppenő akkor 0-percezek egy két kört. Nekem tetszett bár valóban idő rabló. A jobb oldalt nem sajnálom nincs egálban a nyeremény a ráfordítással. A ferdefa meglett mikor ki akartam tenni rájöttem, hogy volt már egy. Nem baj legalább nem unatkoznak. Mindenkinek sikeres befejezést és szép napot kívánok. Várom a következő ismertetőjét bár kicsit félve tartok tőle, hogy a szigeten kell majd termelni és felreppenőt gyűjteni. Nem a kedvencem, bár a dobálást szeretem, csak a szigeten mindig gyatrán jön a felreppenő.
   
  Magdusnéne kedveli ezt.
 14. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Mivel többen értetlenségüknek adtak hangot, hogyan lehet ennyi növényt letermelni, firkálgatok róla egy kicsit...

  Azt már korábban írtam, hogy alapvetően sok-sok terménybónusz, plusz szupertrágyák a megoldás. Igen, kell hozzá pár ezer szupertrágya (de a 14 ezer azért túlzás) viszont nem kell 6 napon át óránként aratni. Kell pár száz party pörgetés, némi szerencse, pajtabónuszok. Meg persze a viszonylag pontos aratás lehetősége.
  Sokan eventkezdéskor pörgetnek, és már aznap este készen vannak a javával, de én másnap reggel szeretek kezdeni. Ennek több oka van. Egyrészt nincs az a bónusz, amiért én este 8-9 után is belépjek a farmra. Így egy esetlegesen kipörgetett 200%-os 12 órás bónusz kárba vész (nem mintha sűrűn pörgetnék ilyet, de ha egyszer is rosszkor kapom, csikorgathatom a fogamat...). Másrészt az este a családé, akkor nem tudok (és nem is akarok) egyfolytában a farmon lenni - de ez nyilván egyéni, mindenkinek más az időbeosztása, amihez igazodni kell. Általában nem jön össze a 14 órás kezdés sem. Nem vásárolok kosarat, így nekem fel kell szaporítanom a növényt, és nem akarom, hogy a bónuszok erre menjenek el.

  Eventkezdés délutánján felszaporítok, és este komfortba teszem a növényt szupertrágyával és KK-val. Reggel pörgetés. Mivel lehetetlen minden bónuszvariációra menetrendet írni, most egy példát viszek végig. Tegyük fel tehát, hogy sikerül kipörgetni 3 db 100%-os (24 óra), és 3 db +1 (6 óra) bónuszt. Ehhez a pajtából hozzácsapunk egy Teljes bevételi bónusz L-t (200%, Pinkie-vel 31:12, gyémánt rekesz) és egy Növénybevételi bónuszt (100%, Pinkie-vel 31:12, arany rekesz). Van még 3 db Jack ajándéka is Piccolo-kból bontva (+2 bónusz 10 óra). A foglalt gyémánt rekesz miatt csatni nem használható; a fennmaradó arany rekeszbe fehér ártatlanság kerül. Van még a szupertrágya gyorsítására 3 db felhőm. Az este elültetett komfort földek aratásával lesz 10080 növényem (alap: 15, +600%: 90, KK: 6, 3x+1, 3x+2 összesen 120; 84x120=10080).

  Innentől többféleképpen mehetünk tovább függően az időnktől és a szupertrágya-készleteinktől. Ha 1x1-en termelünk, akkor gyorsabban végzünk, de több szupertrágya kell. Komforton takarékosabb, de lassabb, és kifutunk a bónuszok hatóidejéből. Így én az elején 1x1-ben termelek, amíg a +1 bónuszok élnek, utána váltok komfortra. De előbb lássunk egy 1x1-es variációt.

  Aktiválom mindhárom felhőt, így a növény érésideje kb. 40 perc. Amíg élnek a 6 órás bónuszok, egy db 1x1 hozama KK-val 2+12+3+3+6-1=25 db lesz, így egy kör hozama 386x25=9650. A 6 órába kb. 8 kör fog beleférni, ami 8x9650=77200. További 4 órán át, amíg a Jack-ek hatnak, a hozam 22 db, egy köré 8492; mivel a felhők is lejárnak közben, az érésidő már 1 óra 20 perc, de 2-3 kör simán belefér. 1 plusz körrel lesz összesen 100080+77200+8492=95772 növényünk. Ez 232 játékra elég, amihez kell 6496 felröpi!
  A kezdő aratással, a felszaporítással, a szántón növényezéssel, és az 1x1-es körökkel összejön kb. 1200-1400 db (kezdő 3 területen 450, szántón 3 kör középhosszú Pannikkal 300-350, felszaporítás + komfort 100, 9 db 1x1-es kör kb. 4-500. Így nullázással 6000+ felröpit kell a szántón összehozni, ez 6000 szupertrágya; de ennek ugye jelentős pajtaérték hozama is lesz pl. a TOP-ra (140 kör nullázás eredménye 720 ezer növény, ami pl. hajdinából majd' 600 milliós pajtaérték). Nullázhatunk olyan növénnyel is, ami kell a gazdakörbe (akár több félével is, ha szabadok a rekeszeink), vagy amit a piacra tudunk vinni.
  Az eventnövényeket 9 körben termeltük le, plusz a felszaporítás és az éjszakai komfort, ehhez kellett kb. 3600 szupertrágya és ugyanennyi KK szupertrágya.

  A másik lehetőség a komfort talaj használata. Itt már az időzítés játssza a főszerepet. Mivel egy arany rekeszünk foglalt, kell egy szupertrágyás felhő a 3-ból, ami kiváltja a Karácsonyi sütit, hogy az érésidő 4:20 maradjon; anélkül 5:12 lenne. A felhő 6 órás, így két kör indítható a hatóideje alatt. A 3 felhőt kell beosztani úgy, hogy kitartson másnap kora délutánig, amíg élnek a rekeszes bónuszok. 3 kör komfort fér bele az első napba (pl. 8:00, 12:30; 17:00 órai indítással). Éjjelre jön a 4. kör, majd másnap még két kör fér bele a bónuszok hatóidejébe, de ehhez az első nap későn, a másodikon korán kell kezdeni. Ha 8-kor tesszük a rekeszbe a bónuszokat, majd Pinki-zzük, akkor másnap 15:12-ig hatnak, így reggel 6 körül indítva, a két kör bőven belefér.

  Pontos menetrend:
  1. Reggel 1/2 8 körül pörgetés, bónuszok és az első felhő aktiválása. Aratás (10080 növény). Ültetés komfortba, érésidő 4:20.
  2. Fél egy körül aratás (+9828 növény), aktiváljuk a második felhőt, és újra komfortba ültetünk; érésidő 3:30. Erre két okból volt szükség. Egyrészt így hamarabb vagyunk kész este, másrészt így a két felhő együtt hat kb. másfél órán át, ami lehetővé teszi a nullázást a szántón a felröpiért (kell a plusz felhő a növénybevételi bónusz miatt foglalt arany rekesz okán; enélkül csak a krókusszal menne a nullperc).
  3. 16 óra körül aratás (a +1 bónuszok már nem élnek, így a hozam 9576; 29484-nél tartunk). Visszaültetés, 4:20.
  4. Este aratás, már a Jack-ek sem hatnak, így a hozam már csak 9072; összesen 38556.
  5. Reggel 6-kor aratás, újabb 9072 növény bezsebelve (összesen 47628. Harmadik felhő aktiválása, visszaültetés, érésidő 4:20.
  6. Fél 11 körül aratás. Már csak a rekeszes bónuszok hatnak, így a hozam 5292 növény, összesen 52920. Visszaültetés, érésidő 4:20.
  7. 15 óra körül aratás, újabb 5292 növény, 58212 a vége. Elhasználtunk 615-615 szupertrágyát és KK-t.

  Nem elég, mintegy 30 ezer növénnyel kevesebb, mint kellene; erre utaltam korábban azzal, hogy kifutunk a bónuszok hatóidejéből. Mit tehetünk?
  a) A komfort talajok mellett a széleken 1x1-be is ültetünk növényt KK-val, de szupertrágya nélkül. Így az érésidő ugyanúgy 4:20, vagyis az egyetlen 3:30-as kör kivételével ez járható út. 50 db kis kocka fér el, a hozamok a fenti sorrendben 1300+1250+0+800+800+500+500=4350. 300 KK kell hozzá.
  b) Természetesen az eventből van még hátra egy csomó, így szépen komótosan a szokásos módon 1x1-ben ültetgetve termelünk. Belefér még 21 aratás, 24192 növény. Összesen ez már 86754, 210 játékra elég.
  c) Másnap reggel újabb pörgetések, újabb bónuszokért. Meg harmadnap, meg negyednap... A Jack-ek is újra aktiválhatók másnap, és harmadnap ...
  d) Reggel nem komforttal kezdünk, hanem néhány 1x1-es körrel (ekkor élnek a +1 bónuszok, ekkor éri meg a legjobban). Így kiesik egy komfortos kör, ami -11078 növény (beleértve az 1x1-eseket is). Másnap 15 óráig tehát a komfortok 51484 növényt adnak. 4 db 1x1-es kör (egy felhővel az érésidő 1:05, így ez bőven belefér) ad 4x9650=38600 növényt, összesen lesz tehát 90 ezer, ami 218 játék. Mindehhez kell (összesen) 2075 szupertrágya és 2300 körüli KK (plusz a nullázás természetesen).

  Minderre lehetne mondani, hogy ennyi bónusszal és szupertrágyával könnyű... De nem ez a lényeg. Azt kell látni, hogy ehhez ennyi kell! Akkor álljon neki valaki, ha ezt megteheti. Én megtehetném évente néhányszor úgy, hogy nem költök valós pénzt a farmra (minden eventen nyilván nem), de eszem ágában sem volt. Elsősorban a 200+ játék riasztott el, nem is a növény... Ha nekiálltam volna, akkor az 1x1 és a komfort vegyes használatával "dolgoztam" volna.

  Hát valahogy így...
   
  Utoljára szerkesztett: 14.9.21
  Othep, jutka190226, Sali~*.* és 20 más kedveli ezt.
 15. pecástündér

  pecástündér Junior szaki

  Minden a tervek szerint... :D

  [​IMG]

  Gratula mindenkinek, aki befejezte az eventet, akik még küzdenek, azoknak pedig kitartást, sikeres befejezést kívánok! :inlove:
   
  jutka190226, maszilva, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 16. swarek

  swarek Törekvő

  No, most jutottam oda, hogy játszani kellene minijátékot. De megvallom most sincs hozzá kedvem, lelki erőm se sok, mert nagyon unom már ezt a minijátékot. Időrabló, akadozik stb, így még annyira sinccs kedvem csinálni, mint a múltkor, pedig már akkor se nagyon volt kedvem hozzá. Mivel a jobb oldalt elengedtem, így szépen komótosan letolom az időalapúval, nem érdekel, hogy mennyi pontot ad. Két farmon fogok összesen kb 180 játékot letolni, így estig végeznem kell vele, mert vége az eventnek. A pályák mennek, tudnám hozni a max 135 pontot, de nagyon nehezemre esik ez a játék, már nincs benne élvezet, mint mikor behozták. Szóval, ideje elengednem ezt a max pont hozást is. Még lesz később növényem, és elméletileg így a 90db játék meglesz, vagyis a baloldal teljesen.
  Aki még hozzám hasonlóan küzd az eventtel, annak kitartást, és kívánom, hogy érje el a célját, amit kitűzött. Este elültetek gazt a másik eventhez, és holnap délutánig be nem lépek a farmra.
  Sziasztok!

  Update: Event kész, 90 játék lejátszva mindkét farmon.... Legalább egy évig nem akarom látni ezt az eventet. Üzenem a BP-nek, hogy a kevesebb néha több! Évente 1-2-szer bőven elég ebből az eventből is ám.
   
  Utoljára szerkesztett: 14.9.21
 17. hóóvirág

  hóóvirág Fórum félistene

  Sziasztok!

  Szerintetek, mennyire durva, hogy megnéztem kíváncsiságból, mennyi időm van elkezdeni a minijátékokat lejátszani, mire is azt látom, hogy az eventből 1 óra maradt hátra? xD:eek:
  Most keverem a cuccot a malomban, mást terveztem az estére, de ezek szerint tárgyat keresek.
  Az előzőt végigvittem, ez abszolút nem hozott lázba most, pedig szeretem ezt a minijátékot.
  Asszem, a felhő sem lesz meg xD
  Úgy ültettem, vetettem, ahogy épp eszembe jutott, ezt a pazarlást xD
   
  jutka190226 és kovacstne kedveli ezt.
 18. kovacstne

  kovacstne Fórum császára

  Sziasztok! Az állás:30/88,ez nagyon durva.Nem baj,csak most már nagyon sajnálom a sok zöld cseppet.Nem akarom látni mostanában ezt az eventet sem!
   
  hóóvirág kedveli ezt.
 19. Arwen69

  Arwen69 Fórumprofi

  Sziasztok! 52. játékkal számomra vége, a felhő megvan, ez volt a cél! Továbbra sem szeretettem meg ezt a fajta játékot. :p
  Szép estét Mindenkinek!
   
 20. kutyaszálló

  kutyaszálló Fórum félistene

  Sziasztok!!!
  Eventecske lerndezve:inlove::inlove::inlove::p:p:p
  Sikerült mind a két oldal,de az nem volt semmi , amit ráfordítottam, szupercsöpim volt pár ezer és most 548 van:)
  A rózsa skorpió volt a cél,de ma gondoltam egyet,ha már idáig eljutottam, akkor talán sikerül estig végig is:inlove::inlove::inlove::inlove:
  Aki kész annak gratula, aki még keresgél sok sikert a befejezéshez:)
  Ja az még lemaradt,hogy a röpcsi nevetségesen kevés volt még a 21 Pannival is
  az amarántnál se adta egy az egyben, vicc8)-.-
   
  maszilva, Kuzdern, jutka190226 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.