Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Szaba

Szaba Járnitanuló

Kedves Moderátorok!
    Nagyon örülnénk, ha a fórumon is a játékban használt elnevezésék szerepelnének. A régi, tévesen használt elnevezések sokszor félrevezetők, a játékosok egy része nem tudja melyik esemény fog következni. Például:
    - Trópusi tapasztalatpont, rövidítve TTP, és nem BTP
    - Dekor nincs a játékban, csak dekoráció (dekorációs tárgy, illetve jutalmazó tárgy).
    - Boldog ól nap, baby boom szintén nincs a játékban, csak állati akció és boldog bébik napja.
    - Szupertáp vásárlási akció, mega TP nap helyett szupertáp akció, szuper TP nap.
    - Kacsa Kata szupertrágya, Kacsa Kata turbótrágya helyett Kacsa Kata szupertrágyája, Kacsa Kata turbótrágyája

A fórum enciklopédiájában több hiba is található, a játék alapján kellene frissíteni az adatokat.

2. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Számos olyan elnevezés van a játékban és a fórumon, ami állandósult 10 év alatt. Lásd dekor, vagy BTP. Nem hiszem, hogy ez 10 év alatt ne lehetne elfogadható.
    A jutalmazó tárgy elnevezés nemes egyszerűséggel ronda. A magyar nyelv megerőszakolása, hogy a giver item-nek ezt a nevet adták anno. Ennél már csak az adomány szó borzasztóbb a játékban.
    Sajnos a játék felületén lévő szövegekkel nagyon sok esetben gond van, lásd barkácsolt ólak vs. terményes ólak. Érdekes módon, néhány levélváltás után az összeset kicserélték. Vajon miért kellett eddig ezzel kínlódni és magyarázkodni, hogy igaz, hogy a színes állatos ól is barkácsolható, de mégsem azt nevezzük barkácsolt ólaknak. Agyrém!
    Hogy a házikedvencek futtatóját ne is említsem....

Vajon nem lenne több kérdés, ha baby boom helyett boldog bébik napját írnánk ki?

Ahogy a való életben is, itt is kialakulnak elfogadott szóhasználatok, közismert rövidítések.
    Sok esetben teszünk ellene (zöld csepp elnevezés kerülése), más esetekben a játékban lévő elavult/magyartalan/félrevezető neveket javíttatjuk.

A játékban lévő nevek nincsenek bebetonozva, igazad van, a fórumos szövegek sem.

Bízom benne, hogy olyan mértékű félreértés nincs sem a TTP vs BTP vagy a KK szupertrágya vs KK szupertrágyája között, ami miatt játékosok kárt szenvednének, vagy rossz eseményre készülnének.

Ez utóbbi (KK cuccai) többféleképpen olvasható a játék felületén.
    Mutatok párat:
    upload_2020-6-18_17-49-1.png

upload_2020-6-18_17-50-37.png

upload_2020-6-18_17-52-26.png

Hogy az alapvető hibáról ne is ejtsünk szót: Kacsa Kata egy strucc, nem kacsa.
    Akinek a "hivatalos neve" Susie", azaz Zsuzsi (lenne).

Időnként nekiállok és leadok pár nyelvi hibajegyet. Sok-sok kisebb-nagyobb javítás már megtörtént, de minden egyes apró részlet rendbetételéhez (akár a játékban, akár a fórumon) főállású, fizetett munkatárs kellene.
    A kollégák sokat tesznek azért, hogy jelezzék, akár a játékban, akár a fórumon a téves/zavaró szövegeket. Ha van időnk, energiánk, továbbítjuk is.

Az enciklopédia karbantartása embertelen feladat. Sok ezer óránk van benne és mintha semmit se csináltunk volna, mert egy csontváz tuti kiesik a szekrényből másnap. Az újdonságok átvezetése is sok-sok óra, a régi tartalmak átfésülése pedig meghaladja a szabadidőnkből erre fordítható időkeretet.
    Újra mondom, ezt nem főállású alkalmazottak készítik.
    (Te pontosan tudod, hogy más BP játékban magyarul kapják a modi kollégák az eventleírásokat is.)

Hetekig veszekedtem (szó szerint) a fordítókkal, hogy ne adjanak csak azért többes számú nevet egy eventnövénynek, vagy új terménynek, mert az angol elnevezése többes számú. Egy rózsák is hibás magyarul, de az öt rózsák is.
    Amíg ilyen helyzetekkel szembesülünk, addig a KK következetlen elnevezése századrangú.

Ezek után én, aki nyakig vagyok ebben a munkában és rengeteget tettem az utóbbi években a játék és a fórum szövegezéséért, úgy gondolom, hogy a játékot, a játékosok haladását, a játék élvezetét félrevezető információk nem akadályozzák.

Van mit finomítani mindkét oldalon, ez kétségtelen. Amennyi időt erre rá tudunk szánni, csináljuk is.
    De vannak jó gyakorlatok a játékosok/moderátorok szóhasználatában, amiket 10 évvel ezelőtti "kényszeredett" fordításokra nem cserélünk le.

KyloRen3322, Zotyó, bota493 és 11 más kedveli ezt.
  3. Szaba

Szaba Járnitanuló

Szia! Köszönöm a válaszod. Egy külön oldalon a játék kezdetétől gyűjtöm, és írom a tartalmat. Minden játék játékelemnek wiki szerű adatlapot hozok létre, a 2014 előtti híreimben szerepel az elemek pontos játékba kerülési ideje. A tartalmak írása közben a játékban lévő elnevezéseket, adatokat, és más nyelvű fórumokat is nézek. ...
    Megértem milyen sok munka van a tartalmakkal, most már 8 éve üzemeltetem az oldalunkat. Úgy érzem, sokkal egyértelműbb lenne, ha a játék híreiben megjelenő esemény elnevezésekkel lennének itt is használva. Néhány esetben csak a kép alapján azonosítható be egy-egy esemény, itt főleg az új játékosokra, és az újra kezdőkre gondolok.

Nagyon sok játékos panaszkodik, hogy az eventek teljesíthetetlenek, állandóan event van, stb. A korábbi szavazás eredményét a központ még mindig vette figyelembe.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  4. sosoump

sosoump Fórum nagymestere

Szép estét mindenkinek!

Elöször is elnézést kérek azér mert nincsenek hosszu ékezeteim.
    Nagy éreklödéssel olvastam soritokat. Csak néhány godolat tölem. Ez egy játék! Nagy kár lenne, ha ezt a
    számomra nagyon kedves, vidám, vicces játekot kényszerzubbonyba gyömöszölnék.
    Ez egy játék, itt a gazdák termelnek, piacra járnak, örülnek, mérgelödnek talán magukban egy két cifrat
    is mondanak. A gazdáknak ez a játék kikapacsolodás. A Team foglamazását igazán jónak tartom.
    Egyébként bámulatom a moderátoroknak a türelmükért. Itt nem törvényeket szövegeznek. Nekem sokkal
    jobban tetszik, ha "zöld csöppeket" "zoknit/harisnyát" olvasok a jogos megnevezés helyett.
    Kedves Team le a sapkával elöttetek:)

strawberry49, -gyöngy-581 és nyuszi63 kedveli ezt.
  5. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Sziasztok :)

Egyesek annyit pörögnek ezen az "én egy nagyon rossz szerveren vagyok" témán, hogy lehet, hagyni kellene őket ebben a hitben. A lapos föld hívőket sem lehet meggyőzni, hogy a föld gömbölyű, és minden cáfolat csak megerősíti őket a hitükben.
    Akár egy topikot is létrehozhatnának maguknak, ahol kesereghetnének, hogy milyen igazságtalan, hogy rossz szerverre kerültek. Akkor lennének gondban, ha egy event során kapott 3 titokólból szereznének egy új ólat, vagy tenyésztésnél jönne egy nagy ugrás. Vajon ezt hogy magyaráznák? Biztos a BP-nél figyelmetlen volt valaki, és ideiglenesen átkerült a "szerencsés szerverre" :wuerg: de aztán a gonosz BP észrevette és gyorsan visszarakta a "rossz szerverre" xD (ez egy olyan kínomban nevetek barifej)

Na, megyek, keresek egy szerencsés szervert :)

GA-BI-O-Farm, |Tamás|, bocsika67 és 9 más kedveli ezt.
  6. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    De vigyázz, nehogy lapos szerverre menj! xDxD

7. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!

Mivel itt nincs off, ezért is ide írom az alábbi észrevételem...
    " A banki felületen megvásárolt bármely dekor nem cserélhető, nem ajándékozható!
    Ilyen tárgyak:
    - Meghatározott számú aratás alkalmával értékes plusz ajándékot adó dekorok,
    - Vásárolt bónuszokhoz kapcsolódó dekorok. "

Ez mégis ajándékozható és cserélhető!:music:

Utoljára szerkesztett: 18.6.20
    GA-BI-O-Farm, Kuzdern és kovacsniki84 kedveli ezt.
  8. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Sziasztok!
    Készül már a gyakorlópálya. ;)

Bár, ha jövőhónapban lesz keresgélés (kétlem) akkor nem lesz kész. :wuerg::cry:

GA-BI-O-Farm, bocsika67, orfisxo és 5 más kedveli ezt.
  9. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Azért, ha kérhetem ne túl gyakran kelljen keresgélnem.. szerettem, de a rántott husi is unalmassá tud válni ha, túl sokszor kapja a család ebédre, vagy folyamatosan felmelegítjük :D
    Szia!

Két kézzel és féllábbal (egy kell hogy állva tudjak maradni közben:D:D) jelentkezem, hogy én is, én is, én is jobban szeretem. :inlove::inlove:

Lehet valami tudományos, de nanemá', hogy pont ott éljem a lexikonok és fogalomgyűjtemények tárházát lapozgatva a játékomat ahol néha nevetni is próbálok :D

Sokan nem szerették régebben, ha Jónással cinegéztünk a gangon, de számomra élvezetes volt pont azért, mert a VV-ben is átnevezek mindent ami számomra úgy érthetőbb, jobb vagy mókásabb.., mert élvezem az anyanyelvünk sokféleségét, hajlékonyságát stb. Természetesen nem az érthetőség rovására..

Utoljára szerkesztett: 18.6.20
    GA-BI-O-Farm, HéricsBáró és sosoump kedveli ezt.
  10. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Netán ha beválna a jóslatom, lehet benne 50 FA fa, akkor se csinálom! Bőven elég volt az elejétől végigvinni az eventet 32 percnyi folyamatos keresgéléssel. Még az elveszett slusszkulcsot se kerestem ennyit tegnapelőtt (szennyes nadrágban maradt :D )....

GA-BI-O-Farm és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  11. BackOffice

Szia!
    Mivel ez már a "lejárt" (nem +-os), ajándékot nem adó dekor, emiatt kerülhetett be a cserébe.

GA-BI-O-Farm, Kuzdern, bota493 és 2 más kedveli ezt.
  12. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Ha csak a számokat nézzük, még akár igazad is lehetne.
    Azonban nézzünk mögé is a dolgoknak. A sok eventtel kapcsolatban a legtöbbet hangoztatott probléma az volt, hogy nem lehet pajtát tölteni mert állandóan event van, nincs olyan időszak és terület, ahol a pajtát lehetne duzzasztani. Ez igaz is volt akkor, amikor rendszeresen 5 (de minimum 3) területen lehetett event növényt termelni.
    Ha megnézed a tendenciát, azt fogod látni, hogy egyre több event letudható egy területen. Ergo marad 5! területe valakinek pajtát tölteni akkor is, ha éppen eventezik.

genka53, GA-BI-O-Farm, Kuzdern és 7 más kedveli ezt.
  13. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Pár nappal ezelőtt Toma - Rékuci - Niki - Zsuzsanna - Gyöngy közreműködésével pont erről beszélgetünk itt.
    Hiába tették egy területre az eventeket, vannak olyan emberek, akiknek semmi nem jó. Nem lehet mindenkinek megfelelni egyszerre. Sajnos.

Utoljára szerkesztett: 19.6.20
  14. BackOffice

Szia!
    A jelzésed alapján lehet, hogy beadok pár javítási kérelmet. Hiszen ahogy korábban írtam, a mega TP nap, vagy a Baby boom annyira berögzült elnevezés, hogy érdemes lenne inkább a játékot ehhez igazítani.

A sok event témájáról pár gondolat:
    - Mindannyian tudjuk, hogy a BP egy profitorientált, online-játék szolgáltató vállalat. Lehetőséget biztosít ingyenes játékra, de az alkalmazottait és a technikai hátteret fizetnie kell. Az eventek (pl. kosarak, felröpi vásárlás) lehetséges bevételi források. Lehet ingyen is eventezni, de sok olyan gazda van, aki megengedheti magának, hogy költsön a szórakozására és hamarabb készen akar lenni, ezért kosarat vesz. Ez pedig nem elhanyagolható bevétel egy cégnek.
    - 10 éves játékról beszélünk. Akik itt vannak sok éve, azok már elvárnak bizonyos célokat. 10 évig pajtát tölteni, csp-t gyűjteni vagy szinteket lépni unalmas. Ha csak 2-3 event lenne egy hónapban, elfogynának a játékosok, mert nem lenne kihívás. Azon játékosok nagyon nagy része, akik sok éve itt vannak, költenek, költöttek a játékra (minimum melósokat vesznek). Ekkora fizető réteg elvesztését nem engedheti meg a cég.
    - Az eventek csupán lehetőségek. Ahogy egy mozi kínálata is. Azt csinálom meg, amire van időm, vagy amihez van kedvem. A mozi párhuzamnál maradva: azt a filmet nézem meg, ami tetszik és van rá időm. Amennyiben olyan filmrajongó vagyok, hogy minden filmet látni szeretnék, amit az adott moziban leadnak, akkor azt meg kell szerveznem. A lehetőségeket nem kellene kényszernek érezni a játékban sem. Gondolom senki nem megy oda nyafogni a Corvin mozi pénztárába, hogy miért vetítenek egyszerre öt filmet. Azt a választ fogja kapni, hogy gondolja át, hogy tudná az összeset megnézni (átgondolt tervezéssel), vagy mondjon le valamelyikről.
    - Írod, hogy nagyon sok játékos panaszkodik arra, hogy..... Igazad van. De nagyon sok játékos panaszkodik annak ellenkezőjére is. Elég csak picit olvasgatni a fórumot. Mindenre találsz panaszt. Nem lehet mindenkinek megfelelni és ez nem is lehet cél.
    - Amennyiben valaki azt mondja, hogy azért hagyja abba a játékot, mert sok az event, akkor valami egyéb indokot takargat ezzel. Hiszen akár kevés, akár sok event van, egyik sem kötelező. Saját döntés, önmérséklet, józan ész, akaraterő stb kérdése az egész. A döntéseink felelősségét nem kell rátolni a BP-re.
    Én nem akarok eventezni, akkor a BP ne csináljon eventet és ne eventezhessen más se. Na, ez meredek lenne, ugye?

Nagyon sok visszajelzést figyelembe vesznek a központban, de nekik is megvan a saját értékrendjük és céljuk, ami mentén a játékot készítik, működtetik a céget. Van olyan kérés, ami ebbe beleilleszthető, van olyan, ami nem. Ezt is be kell látnunk.
    Hidd el, hogy sokat "harcolunk", toljuk a visszajelzéseket rendületlenül. Ez a mi feladatunk és ennek maximálisan eleget is teszünk.

genka53, GA-BI-O-Farm, lili12467 és 11 más kedveli ezt.
  15. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Gondoltam. Csak kicsit megtévesztő, ha le van írva, hogy nem azt mégis.;)

GA-BI-O-Farm és Kuzdern kedveli ezt.
  16. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok
    Az egyik szomszédom a 237. szintre lépett , és kaptam 20.304 TP-t .
    A másik a 217. szintre lépett , és kaptam 19.296 TP-t .

Kuzdern kedveli ezt.
  17. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

Jó reggelt.

Amikor nem tudod hogy sírj vagy nevess.o_O:eek:

genka53, GA-BI-O-Farm, nyuszi63 és 3 más kedveli ezt.
  18. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia! ez szerintem csak a hecc kedvéért megy, ki veszi észre...:music:

GA-BI-O-Farm és kovacsniki84 kedveli ezt.
  19. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

;)[​IMG]

Kuzdern kedveli ezt.
  20. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Juj ezt most miért is...Köszönöm...zavarba hoztál...xD
    Amikor bekerültem a fórumra évekkel ezelőtt 1 pár hónap alatt kiderült kik a nagy nevű gazdák...meg sem gondoltam akkor, hogy én velük fogok beszélni itt vagy bagolyban, vagy besegítenek a fejlődésemben...most csak néhány szót írok mire lenne szükségem ilyenkor a cserenap alatt, és 7-8 helyről jönnek az ajándékok, olyan gazdáktól is akiktől meg se mertem volna álmodni...önzetlenül viszonozás nélkül...ez jó...KÖSZÖNÖM nekik.

orfisxo, jófarmerlány, genka53 és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.