Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Aj-jaj, Drágám! Csak bejött a "provokációm" és megszólalásra késztetett. Bevallom ugyanakkor, hogy - zöld, nem zöld - a fenti, kiragadott megjegyzésedtől egy kicsit megijedtem. A házasságunk előtti időszakot juttatta eszembe, amikor még Te is a "másik kapura játszottál"! o_OxD

/Ha valaki nem emlékezne rá, identitását kereső kezdő gazdaként Pharmer első házastársa fiú volt.../

Utoljára szerkesztett: 4.7.18
  2. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia, én is gratulálok neked az előző meccs telitalálatához.:)

Most egy napot pihenünk.xD

meszimarsi, Imi*, AnkaFD és 6 más kedveli ezt.
  3. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Sziasztok :)

Gratulálok a jól tippelőknek! :) Nekem is sikerült eltalálni a Kolumbia - Anglia 1:1-et, így megvan a második 3 pontos találatom :DMondtam, hogy a nagy számok törvénye alapján előbb utóbb összejön :) ha jól számolom, akkor még 8 mérkőzés van hátra, így még maximum 24 pontot tudok szerezni, ezzel akár 52 pontig is eljuthatnék (matematikailag), így ha az előttem lévők (vagyis szinte mindenki) már nem szereznek több pontot (matematikai esély erre is van), akkor még simán lehetek első xD Ezért vigyázzatok mit tippeltek, mert itt vagyok a sarkatokban xD
    Szerintem a döntőben a brazilok 3:2-re nyernek a horvátok ellen 8) (ha már a német és a magyar zászló nem áraszt majd el TP-vel, akkor legalább a brazil zászló tegyen ki magáért ;) )

Hajrá! :)

meszimarsi, Imi*, AnkaFD és 7 más kedveli ezt.
  4. lukimi

Gratulálok a 3 ponthoz.:):inlove::music:

Vigyázzanak a csapatok, olyat játszanak amilyet én tippelek.xD:p

Nekem is a brazíl zászló lengedez még.
    ---------------------------------------------------
    Más.
    Ha nem tippelős szemmel nézzük ezt a vb-t akkor akár hagyomány szakításnak is tekinthetjük mivel nem biztos, hogy a szokásos foci nagyhatalmak közül nyeri valaki a tornát és ennek örülni is lehet. Még a brazilok vannak ott habár az elmúlt évtizedekben őket is alaposan megtépázták, mármint a tekintélyüket. Franciaország, Anglia nem sűrűn nyer vébét és akkor jönnek a trónkövetelők Svédország, Belgium, stb.
    A svédek külön kiemelendők mert gondoltak 1 merészet és kihagyták Ibrát, mondván valószínüleg az elmúlt évtizedben csak kerékkötője volt a csapatuk előbbre jutásának mivel mindenki állandóan rájátszott és hát mindíg hamar elbúcsúztak. És most ott vannak a legjobb 8 között ami ezt az elméletet fényesen bizonyítja ha innen már esetleg nem is jutnának tovább. Lehet, hogy követendő példa a többiek számára is?! Bátrabban, merészebben tudnának játszani 1-1 világklasszist nélkülőzve akik egyébként hótt fáradtan érkeznek ezekre a tornákra?
    ---------------------------------------------
    On
    Megint más: ez a helyesírás ellenőrző nekem sok esetben hazudik. Én az ókorban jártam kis iskolába és nekem 4 év alatt azt verte a buta fejembe a tanító néni, hogy vannak ékezetek és ezzel együtt hosszú magánhangzók is. Félre értés ne essék, továbbra is maradok szakmunkás szintű értelmi szinten de sok minden böki a jóérzésemet. Sajnos a rádió, tévében hallott bemondócskák (én mindet elküldeném kapálni a határba és vidékről vinnék oda még magyarul beszélő embereket) szinte teljesen le vannak követve: a médiában a póló=polo. Miért engedik affektálni őket egy országos rádióban TV-ben?! Én úgy tudom az 100%-os, hogy PÓLÓ! Itt ahányszor azt írom, hogy: mindíg, vagy valószínüleg, rögtön aláhúzza és akkor nyugodna meg (kipróbáltam) ha helyette ezt írom: mindig stb. De ez helytelen!! Vagy az említett médiákban nem ismerik a hosszú magánhangzókat, főleg az é-betűket! Azt mondja a bemondók, riporterek stb zöme, hogy keesz! De azt akarja közölni, hogy kész! Azt mondja a Szép nevű rádiós reggel, hogy: Szep Csilla vagyok, bkk info. Teljesen értelmetlen és legalább a nevét mondaná helyesen, ha már ilyen szépet adtak neki! És akkor amiért ugye elkezdtem itt is olyan szavakat helyesbíttetne velem az ellenőrző ami abszolút nem úgy van. Bizonyára médiáúl tudó egyén állította be!xD:p
    Mégegyet: az affektálók közül 80%-a hölgy. Na őket küldeném kapálni. vagy én nem emlékszem jól, mert bizonyára az életem során változtattak ezeken a szavakon csak nem figyeltem oda. Természetesen az említett szavakon kívül még özön van ezeket csak szemléltetésül citáltam.:)
    Off

brekkencs., genka53, meszimarsi és 4 más kedveli ezt.
  5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Nem vitatkozva azzal, hogy a médiaszereplők nyelvhasználata borzalmas (tisztelet a kivételnek), de lenne egy-két megjegyzésem. A helyesírás-ellenőrző alkalmazásokat nyelvészek fejlesztik, és a hivatalos MTA helyesírási szabályzaton alapulnak. Persze nem hibátlanok, és főleg az egyébként helyes hangalakú, de az adott mondatban értelmetlen szavak kiszűrése okoz nehézséget (pl. elöl-elől alakok). De alapvetően nagyon korrektek, és az eredendően angol nyelvi környezetre kitalált szoftverekben is jól muzsikálnak, ami azért megsüvegelendő.
    A gond maga az ember. Egyrészt a helyesírás-ellenőrző nem varázsszer, nem elég pusztán arra hagyatkozni. Másrészt, mert tényleg előfordulnak hibák, az ember hajlamos felülbírálni, holott az esetek 99%-ában az ellenőrzőnek igaza van. Amikor úgy érzem, nekem van igazam, mindig megnézem az MTA oldalán, és bizony sokszor kiderül, hogy iskolai nyelvtani emlékeim becsaptak.
    A "mindig" szó mindig két rövid i-vel volt írandó. Kimondva hajlamosak vagyunk "mindíg"-et mondani, ami gondolom a népies "mindég" alakra vezethető vissza - ez utóbbi egyébként fura módon szintén helyes.
    A valószínüleg nem a hosszú í miatt hibás, hanem - kissé ironikusan - a rövid ü miatt. A melléknevek végén az ú és ű mindig hosszú, így a "valószínű"-ben is. A -leg már képző, ami ezen nem változtat.

Amúgy is fura dolog ez a helyesírás. A nyelv egy folyamatosan változó valami, a leírását tartalmazó szabályrendszernek ezt kell lekövetnie, nem pedig fordítva, ahogy az sokszor tapasztalható.Magam is tudom az eszemmel, hogy a "jé" hangot teljesen felesleges két külön jellel is jelölni, de nagyon zavarna, ha leírva látnám a bagoj vagy kesejű szavakat...
    A mai ember számára furcsa az is, hogy a nyelvtani-helyesírási szabályok leírása nem olyan régi. A középkori ember úgy írt, ahogy tudott, vagyis nem volt egységes egy-egy szó írásmódja. Ez okoz nehézségeket régi iratok olvasásnál is. Még az egyiptomi hieroglifáknál is előfordult, hogy a kifejezést nem a neki megfelelő jellel, hanem a hangalaknak megfelelő jelekkel írták - mintha a borsó szót nem egy zöld pöttyel, hanem a bor és só szavak jeleivel írták volna le.
    A másik érdekesség, ami eszembe jutott erről, az a Széchenyi név. Nekünk természetes, hogy egyféle írásmód van - még ha nem is tudjuk kapásból, és utána is kell néznünk. De van hol ellenőrizni, mert benne van a helyesírási szabályzat szószedetében. De nem volt ez mindig így. A család egyes tagjai sokféleképpen írták a nevüket. Az egységes írásmódot egy családi összejövetel során egységesítették ők maguk (nem a nyelvészek) valamikor a XIX. század második felében.

brekkencs., genka53, meszimarsi és 6 más kedveli ezt.
  6. lukimi

Most az egyszer nem értünk egyet: ami a rádiónál és tévénél a folyik a förtelem és borzasztóan zavaró. Még akkor is ha több szót én sem tudok helyesen. Az említett 2 szót soha nem hallottam rövid i-vel - vidéken.
    ----------------------------------
    Elképesztő történet jelent meg az Argumenti i Fakti (magyarul: Viták és tények) című orosz hetilapban: egy ottani házaspár úgy összeveszett azon, hogy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb labdarúgó, hogy a férj beadta a válókeresetet.>>>>>

brekkencs., genka53, meszimarsi és 4 más kedveli ezt.
  7. -BombadilToma-

Pedig egyetértünk, csak biztos rosszul fogalmaztam.
    A valószínű szó nem rövid i-vel írandó, csak a mindig. Az, hogy hogyan ejtjük, nem feltétlenül egyezik meg azzal, ahogyan írjuk. Rengeteg ilyen példa van, és nem csak az ékezet hosszában van eltérés a beszélt és a leírt alak között; pl. "eggy", "kisseb", "viziló", 'Atilla", stb. A számítógépes kommunikáció is használ számos ilyen alakot, mint pl. a"teccik". Bizonyos tekintetben azért a helyesírási szabályzat is próbálja ezt követni, csak alapos a késés. Például a 12. számú, legújabb szabályzat már megengedi a korábban hivatalos "árboc" vagy "bura" alakok mellett az "árbóc" és "búra" alakokat is - ahogyan a többség amúgy is kiejtette ezeket a szavakat.

brekkencs., genka53, meszimarsi és 6 más kedveli ezt.
  8. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Sziasztok:)
    Tippemet nem adtam még le, nagyon hadilábon állok Uruguay és Franciaország csapatával kapcsolatosan. :(
    Szia lukimi:)
    Olvastam a cikket és lehet off lesz, de megosztom veletek :
    Anno nagy Figo rajongó voltam és egyik nap nagy bevásárlásra mentünk a férjemmel. Fiaim Édes Anyukámra voltak hagyva, ami sokszor volt. Haza érkeztünk, ilyenkor a fiaim is segítettek a pakolásban, ( panel ház , 8. emelet s örültünk ha nem döglött be a lift) , kipakoltuk a helyére a megvett dolgainkat aztán bementünk a szobánkba. Drága Fiaim kiplakátoltak egy csomó Figó képet ,posztert a falra és a férjemmel együtt egymásra néztünk nagy szemekkel. Anyukám nevetett, a fiúk nevettek de válás ebből nem volt, sőt viccet is csináltunk az egészből, mert mi is megtréfáltuk Őket. Mai napig nevetünk ezen.

9. Kata_rzis

Francia-argentin meccs az M4-en!!! Vajon ki nyeri??? :music:

10. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia Kata, szép estét !
    Ah, én nem is tippeltem, csak tegnap. - Megyek megnézni a Tippeldét.
    Kata drága - ez ismétlés, ezt már lejátszották pár napja.

meszimarsi, Sali~*.*, Kata_rzis és 4 más kedveli ezt.
  11. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Szia Kata:)
    Ez most komoly?
    De a Francia csapat mi fityulát játszik Argentína csapatával most?
    Nem nyaralni vannak most a játékosok? Talán Messi is meg gondolja magát és nem vonul vissza.

Szia Marika:)
    Én nem láttam, de azért oda kapcsolok mert a Francia csapattal egyáltalán nem vagyok képben, így ma nem is tippeltem még.
    Várom hogy a lábfájósunk meggyógyuljon, A hátfájósnak meg még van ideje regenerálódnia a matracon, vagy éppen ahol akar.

meszimarsi, brekkencs., Marika312 és 4 más kedveli ezt.
  12. lukimi

Én meg megnéztem ma a belga japán ismétlést és nagyon szomorú lettem: soha nem érünk erre a szintre. Egyik csapatnak a szintjére sem.

13. -BombadilToma-

Neymar szintje még elérhető a mi játékosainknak is. Néhány év célirányos gyakorlás, és akár jobbak is lehetünk nála. Csak nem a fociban, hanem a fetrengésben... Mondjuk az sem könnyű cél...

HéricsBáró, Kata_rzis, Fatther és 11 más kedveli ezt.
  14. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusz, szervusztok!
    Találtam a raktáramban az elhasználódók között egy eventnövény betakarítás növelőt. A bónuszlexikonban nem találtam az eventnövényre ható bónuszok között. Ez a termék a focipályán hat?

15. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia! :)
    Sajnos nem hat :oops:, csak a farmon, vagy ha Bahás event lenne. A focipályán csak a víz és a sima trágya hat meg az idő múlása.;)

AnkaFD, cili53, asdfghjkl7373 és 6 más kedveli ezt.
  16. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Egy kis esélylatolgatás.:music:
    A negyeddöntő programja, péntek, 16:00 Uruguay-Franciaország, 20:00 Brazilia-Belgium,. Szombat, 16:00 Svédország-Anglia, 20:00 Oroszország-Horvátország. Érdekesség, hogy a Gracenote amerikai sportadat-elemző cég szerint Brazilia toronymagas esélyese a vb-cím
    elnyerésének a mezőnyben. A dél-amerikai együttesnek 31 % az esélye, hogy játékosai július 15-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban magasba emeljék a világbajnoki trófeát. A franciákat tekintik a legfőbb kihívónak 13 %-os győzelmi eséllyel. A két csapat az elődöntőben találkozhat egymással, amennyiben mindkettő megnyeri negyeddöntős párharcát. Az őket követő Anglia végső diadalára 12, Belgiuméra 11 százalék esélyt adnak. A legesélytelenebb Svédország és a házigazda Oroszország 6-6 százalékkal. A finálé legesélyesebbje a brazil-angol, a legesélytelenebb a svéd-uruguayi.
    Hajrá brazilok! ;)

meszimarsi, Marika312, AnkaFD és 9 más kedveli ezt.
  17. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Sziasztok! Jó szurkolást mindenkinek.;) Hajrá franciák!!!!

meszimarsi, Sali~*.*, GA-BI-O-Farm és 8 más kedveli ezt.
  18. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok
    2014-ben bejárta a világsajtót annak a családnak a története, melynek tagjai mindkét kezükön hat ujjal születnek.
    És hogy ennek mi a fene köze van a labdarúgáshoz?
    Hát az, hogy 2002 óta arra várnak, hogy Brazília végre megnyerje a hatodik világbajnokságát is, hogy ők legyenek az elsők a világon , akik egy kezükön meg tudják mutatni a világbajnoki címek számát .

Szia

Uruguay - Franciaország

17. perc :
    Mbappé órási helyzete .
    22. perc : Eddig , ami a legközelebb került a Francia kapuhoz , az egy szitakötő . Rá is szállt a francia kapus szájára :D

40. perc : Uruguay - Franciaország 0 - 1
    Bentancur szabálytalansága rettentő csúnya volt és meg is érdemelték ezt a gólt.
    Griezmann adta be a labdát, Varane pedig gyönyörűen veri meg a Cavani helyett játszó Stuanit és fejeli védhetetlenül a kapuba.

61. perc : Uruguay - Franciaország 0 - 2
    Griezmann lőtt távolról, Muslera pedig olyan szerencsétlenül nyúlt a labdához, mint a liverpooli Karius a BL-döntőben.

Utoljára szerkesztett: 6.7.18
    meszimarsi, Gio, Sali~*.* és 9 más kedveli ezt.
  19. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Megláttam a meccset és azt mondom! -ajajjajaja:eek:
    Érik a 0 ismét!:sleepy:

meszimarsi, brekkencs., Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  20. Kata_rzis

Az én fejemben már napok óta egy francia-belga elődöntő motoszkál... Az első fele talán rendben is lesz, de ehhez a belgáknak ma este haza kellene küldeniük Neymarékat is... ;) Mondjuk, ez illene a "sormintába", hogy eddig minden nagy múltú csapat kiesett ... :music:
    /Suarezért azért sajog a szívem....:sleepy:/

meszimarsi, Marika312, Gio és 11 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.