Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. R.Daneel

R.Daneel Junior szaki

Szia, esetleg rárakhatod a piros alapra az event nevének kezdőbetüjét , pl. Karneválkirálynő K, Cirkuszgrimbusz C, stb.:), vagy fás felröpppenő F, ólas O.

ursa11, Gio, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  2. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :) ha már betű, akkor célszerű az ajándékok kezdőbetűjét használni, főleg ha van event, amihez 2 féle fölröpi kell :music: viszont ezeket a változtatásokat is le kell egyeztetni, de idővel kialakulhat valami :)

HéricsBáró, ursa11, Fätum és 3 más kedveli ezt.
  3. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Szia Zsu!
    A fórumjátékoknál, a KUGLÓF szó helyett KUGLÓG szerepel a címben. Javítod?:);)

Imi* és ursa11 kedveli ezt.
  4. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Köszi!!!! Javítom
    Különdíjat kap, aki igazi kuglóg receptet ír. xDxD

evakarma, bubafejgingo, R.Daneel és 5 más kedveli ezt.
  5. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :) az a gond, hogy jelenleg olyan gyenge a nyeremény, hogy ezek megszerzéséért nem lesz tolongás:( Szerintem a 400-at sem fogja átlépni az alja, de nagyon örülnék, ha neked lenne igazad :)

6. BackOffice

Jó estét! Vagy inkább jó éjszakát? :oops:

Valami verset keresnék/keresek a következő event gyikhoz. Van egy kortárs költő, akinek nagyon kedvelem a verseit. "Belebotlottam" az alábbi versbe.
    Ezt nem ismertem eddig, de most nagyon megfogott.
    A szomszédaim tudják, hogy a címeremen napraforgó van, sőt a régiek emlékeznek, hogy régen nemzsu avatarjában is napraforgó volt (nemzsu virága)

Idehozom a verset, megmutatom nektek is. Hátha másnak is jól esik ilyen szép költeményt olvasni.

Napraforgó

Napraforgó, te szép virág,
    sugarát a nap szórja rád.
    Te vagy neki leghálásabb,
    mert a napfény leghőbb vágyad.

Sárga arcod sosem komoly,
    ha nap süt rá, csupa mosoly.
    De ha útján tovább állna,
    te még vágysz a boldogságra.

Felé fordítod az orcád,
    nem vesztheti fénylő voltát.
    Ragyog a te arany hajad,
    levélhangon suttog szavad.

Amikor kis szellő lebben
    nincs virág, mely szólna szebben.
    Fényes arccal dicső imát,
    napfényt nincs, mi jobban imád.

Mikor jönnek bús fellegek
    nem ragyog szép orcád neked.
    Árnyak fedik, sápadt, komor,
    leolvad a csodás mosoly.

Földre tekint a szép fejed,
    arany hajad fakó neked.
    Vággyal teli sóhaj fakad
    zöld kebledből: "Süssön a nap!"

Kibukkan a felhők mögül,
    a tüzes nap - Boldog, örül,
    feléled a napraforgó,
    sárga arca mily mosolygó!

Szuhanics Albert

7. -kaktuszable-

-kaktuszable- Fórum nagymestere

Sziasztok, szia Beko !!!! Azt ígértem, hogy hozom a "borravaló" státuszomat, de.....Az event kész, jelentem ;) 1-2 napig még duzzogtam, azért is a Királynőt csináltam, de aztán láttam, hogy még a dombot is kiszedték alóla, hogy a cirkuszi sátor elférjen, így elkezdten én is :sleepy: Nem szórok hamut a fejemre, be becsületesen bevallom, hogy keresnem kellett a lelkesedésemet nagyítóval, mágnessel, csábítgatással.....remélem nem veszett el nagyon :oops: Tehát igen, igazad van/volt : meglehetett csinálni a több mint 40 ezer növénnyel is ;) Köszönöm most is, itt is a bátorítást, hogy helyre billentetted bennem a dolgokat !!!! Legyen szép napod, estéd és köszi, hogy vagy nekünk !!!!

nolina1965, rozo52, -ágianyu33- és 7 más kedveli ezt.
  8. BackOffice

Sziaaaa! :inlove:
    Nagyon örülök.
    Annak, hogy jöttél és annak is, hogy sikeresen végigvitted az eventet.
    És annak is nagyon, hogy ilyen humorral vagy képes elmesélni a helyzetet. A nagyítóval keresett lelkesedés jól megnevettetett, :) még akkor is, ha kissé keserédes a szókapcsolat. :oops:

Én még nem végeztem a bahás eventtel. :D Még egy aratás kell. Az is lehet, hogy holnap reggelre marad, mert én nem maradok fent csupán azért, hogy egy területnyi gazt leszedjek. Két területen már dekorok "virágoznak". Maradnak még pár napig, aztán jön majd a nagy átrendezés.

9. bubafejgingo

bubafejgingo Fórum ismerője

Szia Beko! Mire ezt végig csinálom az annyi idő, hogy addigra biztos ír már más is. :D :D

Utoljára szerkesztett: 6.11.18
    HéricsBáró és Fatther kedveli ezt.
  10. BackOffice

Szia!

Az a baj, ha már van két hsz-ed egymás után, akkor nem segít rajtad, ha valaki utánad ír egyet. A te két hsz-ed közé azt senki nem tudja beilleszteni. xD

Leírni valóban hosszadalmas volt és elolvasni is, de mindezt pár kattintással meg lehet csinálni, ha figyelmesen elolvasva megérti valaki a lépéseket.

11. bubafejgingo

bubafejgingo Fórum ismerője

Bocsi, félreértettél. Úgy gondoltam, hogy inkább kivárom más hozzászólását, és csak akkor írom a következőt. Mivel a várakozás se tart több ideig, mint hogy megértsem, és végig csináljam.

BackOffice kedveli ezt.
  12. franyo121

franyo121 Fórum admirálisa

Szervusz kedves Beko!
    A segítséged szeretném kérni a "A nagy gesztenyevsdászat" event előzeteséhez! Szerepel a bal-, és a jobb oldali feladatsor képe IMG formátumban. Szeretném megnézni, de nem tudom az alábbiak miatt: https://ibb.co/cSVAfA
    Mi a lehetőségem, hogy megnyissam a képet? Válaszodat előre is köszönöm!

13. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Munkatársam most nincs jelen a fórumon.

Segítek a megoldásban addig is!

Azt látom, IE a böngésző, amiből meg szeretnéd nyitni az ismertető képanyagát.

Próbáltad másik böngészőkkel elővarázsolni a táblázatokat?

Javaslom a firefox böngészőt, vagy a chrome böngészőt.

14. franyo121

Köszönöm szépen a segítséged! A Firefox megnyitja, csak a számomra az olvashatóság nagyságára (133%-ra) nagyítva visszalépve a művelendő területre már a teljes terület nem fér be a képernyőre. A Firefox 120 és 133%-os nagyítása között nincs köztes érték. Az IE 125%-osa pont megfelel a számomra, ezért használom azt.

15. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

A nagyítás lehet ablakonként eltérő. A fórum új munkalapon nyílik meg. Ha arra beállítasz egy nagyítást, az nincs hatással a játékablakra.

16. franyo121

Köszönöm szépen! Kipróbálom.

-BombadilToma- kedveli ezt.
  17. MamaMeseKertje

MamaMeseKertje Fórum veteránja

Kedves Toma! Átjöttem ide, mert a válaszom már nem biztos, hogy a csevegőbe való (és ugyan, hova máshova hozhattam volna(!)). :music:
    Nagyon köszönöm, hogy említetted a felhősorok áthelyezhetőségét. Egyszer rég, amikor ez a lehetőség megjelent, próbálgattam, de nem jöttem rá, hogyan kellene csinálni, aztán nem foglalkoztam vele tovább. Most - olvasva a hsz-odat - újra megpróbáltam, és úgy látszik, már sokkal gyakorlottabb, tapasztaltabb lettem, mert szinte azonnal sikerült rájönnöm. :)
    Most lelkesen rendezgetem a felhőimet, ahogy mindig is szerettem volna! :inlove:
    És végül újra: hálás köszönetem! :inlove:

steve223, jófarmerlány, Gio és 4 más kedveli ezt.
  18. juliannakoczkas

juliannakoczkas Fórum hercege

Sziasztok ! :)
    Az lenne a kérdésem a házi kedvenc futtatóval kapcsolatba, hogy az ugye munkásokkal 1 kattintás és hopp, leszed mindent. Igen ám, de akkor elég sok tp veszteség ér az ott kirakott értékesebb dekoroknál, pl: pompás kacsalak.
    Ti, hogy csináljátok? Kézzel szeditek le? Van valakinek jó ötlete?
    Köszi a választ:
    Julianna

Fatther és .dina1. kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Én kézzel szedem le, mégpedig három részletben. Először a csak TP-bónuszt adó dekorokat (bagoly, varjú, sárkány, ...). Ha láttam felreppenni a bónuszukat, akkor jönnek a bónusz mellett valamennyi TP-t is adó dekorok (nosztalgiafilm, harkályfészek, ...). Ha akarod, ezt is lehet optimalizálni, és emelkedő sorrendben leszedni, mindig megvárva az előző bónuszának felreppenését, de nekem ehhez nincs idegem. Végül jönnek a TP-bónuszt nem adó dekorok (postagalamb, viking szauna, ...). Ezt már szedheted géppel is, én kézzel szoktam, mert itt tárolom a két kalózpapagáj-hajót is, amiből egyet reggel, egyet este szoktam aktiválni. Meg aztán nekem nincs is olyan sok dekorom, nem tart sokáig az egész.
    A három csoportot igyekszem a területen elkülöníteni egymástól, hogy könnyebb legyen.

20. BackOffice

Sziasztok!

Téma volt a csevegőben a felhő rendezgetés.
    Elmesélem az én módszeremet. Pont az ellenkezője annak, amit Toma használ, vagy Csocso tanácsolt annak idején.
    Én NEM teszem bele a tp-s felhőket és a tárgyak soraiból sem semmit a kedvencek közé. Minek tenném? Bármikor le tudom kattintani azt a két egységet. Akár naponta többször, ha ott beérve látok vmit.

Nálam a kedvencekben azok vannak, amiket naponta meghatározott időben (kétszer) aratok. Többször nem is nyúlok hozzá a kedvencekhez.
    Itt vannak a tp bónuszos felhőim, amiket a "nagy aratásokhoz" használok, valamint az ültetési, tenyésztési és egyéb bónuszsor azon felhői, amik nem fontosak számomra, de adnak némi tp-t. Mondok példákat: tp bónusz a virágokra, több tp a pillangókertekből, több tp a kutyaólakból stb.
    A fontosak, (pl gesztenyés felhő, teliholdas érésrövidítő, tenyészterepre ható bónuszok, termésbónuszos felhők) pedig maradnak a helyükön. Azokat csak akkor szedem le, ha szükségem van rájuk. Van úgy, hogy hónapokig nem aratom le őket. Pl a gesztenyést. Semmi bajuk nem lesz ott és nem is érzem pazarlásnak, hiszen semmi olyan jelentős dolgot nem adnak, ami miatt sajnálnám, hogy napokig, hetekig állnak beérve.
    Tudom, hogy sok kicsi sokra megy, de az én haladásomban azok a tp-k, amiket pl az említett gesztenyés felhő, vagy a tenyészterep idejére ható felhők adnának, nem érnek annyit, mint az, hogy kéznél legyenek, ha szükségem van rájuk.

Nem kell válogatnom, nem kell emiatt sorrendbe rendezgetni és egyesével learatgatni a tp bónuszos felhőimet, hiszen mind egy helyen vannak és egy kattintással le tudom szedni reggel és este. Másik két katt pedig a haladási sorok és a tárgyak sorai. Összesen 2x3 katt naponta.
    Nekem így kényelmes és így volt logikus.
    Mindezt nem szembeállítani szeretném mások módszereivel, csak megmutatni, hogy nem csak egyféle felhő rendezési taktika lehet.

Apropó sorba rendezés: Természetesen az említett, mellőzött kategóriákban azt a néhány fontosabb felhőt előre pakolásztam, hogy szükség esetén ne kelljen mindent végignéznem. De ha nem így lenne, akkor sem jelentene gondot a megtalálásuk.

Ahogy olvastátok, én géppel csinálom a felhők aratását. Akinek nincsenek munkásai, annak biztos már módszer a jobb, de arra nem tudok mit javasolni, mert nincs rutinom benne. Elnézést érte!

meszimarsi, steve223, Imi* és 8 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.