Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. juliannakoczkas

juliannakoczkas Fórum hercege

Szia Toma!
    Köszi a választ, én is így csinálom, bár az elkülönítés nem jutott eszembe,de alkalmazni fogom,elég macerás...

2. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Igazából ez nem az ellenkezője a módszernek, ahogyan én használom, hanem annak egy változata. Vagy az enyém egy változata a Tiédnek, mindegy.
    Két egymástól alapvetően eltérő módon használható a paszuly, pontosabban a Kedvencek. Mi azt tesszük oda, amire nem kell egyesével külön figyelni, hanem aratható egyszerre a géppel. Azonban van, aki úgy használja, hogy a Kedvencekbe azt teszi, amire odafigyel. Én is úgy kezdtem, de egy-két nap elég volt, hogy rájöjjek ez így (nekem) nem jó.
    A felhőknek én háromféle csoportját különböztetem meg:
    1. Ami csak TP-t, CSP-t, ládát, terméket, stb-t ad. Ezek ugye arathatóak, ahogy beérnek, semmihez sem kell igazítani őket.
    2. Amire oda kell figyelni, mert TP-bónuszt ad, amit a nagy, főleg dekoros aratás előtt kell aktiválni; vagy a gesztenyés felhő a nullázáshoz; de ide tartoznak a termény- és időbónuszos felhők, amiket egy adott termény vagy terménycsoport ültetésénél vagy aratásánál kell aktiválni.
    3. A többi. Ezek többnyire olyan felhők, amik több TP-t adnak valamilyen termény aratásakor; legyen az macskaól, rémnövény vagy baha gabona. Ezekkel én nem foglalkozom, két okból. Az egyik, hogy nincs időm, idegem naponta (kétszer) végigzongorázni, és elrágódni azon, fogok-e olyat ültetni vagy aratni a lezárási ideje alatt, amire hat. A másik, hogy a lezárási idők miatt, ha időről-időre nem aratom le, hogy kihasználhassam a többlet TP-jét, azzal nem nyerek sokkal többet (ha ugyan), mint amit azzal vesztek, hogy a felhő aratásakor kapott fix TP-t meg az időzítés miatt kevesebbszer kapom meg.
    A probléma, hogy míg az 1. csoportba tartozó felhők szépen el vannak különítve a Haladási sorok és Tárgyak sorai kategóriákban, addig a 2. és 3. csoport elemei össze vannak keveredve a többi háromban. Vagyis a Kedvenceket mindenki arra használja, hogy ezt a két csoportot elkülönítse; ki úgy, hogy a 2. csoport elemeit teszi oda, ki pedig úgy, hogy a 3. elemeit.
    Amikor az odafigyelést igénylő sorokat tettem a Kedvencekbe, sehogyan sem tudtam értelmesen learatni a 3. csoport felhőit. Géppel ugye nem lehet, mert hiába rakom pl. a gesztenyést a Kedvencekbe, az attól még megmarad az Ültetési bónuszok között is. Emiatt használják sokan azt a módszert, hogy ezekről a felhőkről leszednek egy-egy dekort, hogy megakadályozzák a véletlen aktiválást. Nekem ez nem jött be, és az sem tetszett, hogy kézzel mazsolázzam ki a fontosak közül a többit. Ezért választottam azt a módszert, hogy a 3. csoport felhőit tettem a Kedvencekbe. Így három kategóriát arattam géppel (Kedvencek, Haladási sorok, Tárgyak sorai), a maradék fontos felhőket pedig a saját kategóriájukban, kézzel. Egészen addig, amíg egyszer a Haladási sorok helyett az Ültetési bónuszokat kaptam le. Akkor tettem be a Kedvencekbe a másik két kategória tagjait is, mert ha csak a Kedvencekre megyek rá géppel, sokkal kisebb a hibázási lehetőség.
    ---
    Ami a kézi paszulyaratást illeti, ott is az a módszer a jó, amikor azokat a felhőket, amik nem fontosak, egy helyre gyűjtjük. Mert nem az az időigényes, hogy learassam a felhősorokat (jó, az is, de nem annyira), hanem az, hogy megnézzem, mit is tud, és eldöntsem, aratható-e vagy nem.

Lehet, de egyszer kell megcsinálni, és utána már nagyon kényelmes és gyors. Jó, a terület bővülésénél vagy egy új dekornál kell(het) némi átrendezés, de a napi kétszeri aratás áttekinthetősége bőven megéri ezt az áldozatot.

Utoljára szerkesztett: 10.11.18
  3. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia Toma!

Hasonlóan aratom én is a futtatóban lévő dekorokat.
    Annyi különbséggel, hogy miután learattam a baglyokat, varjúkat és sárkányokat (kézzel), azt követően minden kézzel aratott tárgy után megnyomom a sima aratógombot (nem a tojásaratót) és azonnal adja a tárgy bónuszát, nem kell várni annak felröppenéséig.
    Így pillanatok alatt és a legoptimálisabb TP nyereséggel lehet a futtatót aratni.
    Ebben az esetben viszont azokat a dekorokat, melyeket a sima arató is leszedi máshol érdemes kitenni.

4. -BombadilToma-

Szia!
    Köszönöm, ez jó, ma is tanultam valamit... Ezen a héten ez már a második trükk Fabatka pörgetéses módszere után.
    (Tudtommal semmit sem lehet oda kitenni, amit a sima arató leszed; legalábbis nekem semmim sincs, ami ilyen lenne.)

meszimarsi, -ágianyu33-, bota493 és 2 más kedveli ezt.
  5. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szerintem sem lehet, de mivel még nem próbáltam és visszaolvasni lusta voltam, ezért "lebegtettem" a témát :)
    De most megnéztem és valóban olyan probléma nem fenyeget, hogy leszedne bármit is a normál arató :)
    TÉVEDTEM! Kékmadár kollégám jelezte, hogy a Majomkirály nevü dekor a futtatóba kitehető, de CSAK normál aratóval aratható! (mea culpa)

6. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Velem ilyen nem fordult még elő és szerintem nem is fog, mert annyira megszoktam már a saját módszeremet. :)

Akármelyik módszert is alkalmazza valaki, fontos, hogy tegyen valamit a felhőivel, mert az "én learatom, amikor eszembe jut és arra hat, amire hat" módszer lehet, hogy vicces, de hogy értelme az ég világon semmi nincs, az biztos.
    Tudom, hogy mennyire szerteágazó a játék, azt is tudom, hogy a haladás nem mindenkinek fontos. Mégis jelentős mutatója a játékunknak a szint száma. Ha már ennyit gürizünk, vagy fizetünk egy-egy felhőért, akkor már legyen értelme is azoknak, ne csak annyi, hogy növekedjen a felhősorok száma.
    Aki szereti ésszel, gondolkodva, taktikusan játszani a játékot, annak bármelyik módszer célravezető lehet.

7. -BombadilToma-

Maximálisan egyetértek. És bármilyen módszert is választ valaki, az a lényeg, hogy az a számára komfortos legyen. És igaz ez a játék minden részére.
    Én már sokszor leírtam, hogy nem érdekel a TP, a szintlépés. Ezért nem is veszek ilyet segítő ezt-azt, nem használom a TP-növelő terményeket, nem használom ki a megaTP napokat, stb.; szóval nem teszek külön napi erőfeszítéseket ennek érdekében. De az számomra is fontos, hogy a játék adta lehetőségeket optimálisan kihasználjam. Ez a paszulyosdi is olyan, hogy egyszer kell egy struktúrát jól kialakítani, és utána már napi pár kattintással adja, ami megillet. Vagy ilyen lehet a dekoros területek kezelése: ott is mindig azok a dekorok vannak kint, amik a legtöbb TP-t adják (mármint a saját farmozási szokásaimat is figyelembe véve). Hiába nem érdekel a TP, de azt az eventekvégi pár percet megéri a dolog, hogy az új dekorokat beillesszem azoknak a helyére, amelyek már nem ütik meg a mértéket. Persze erre is van táblám, mert az én játékomnak az egyik célja, hogy alapot adjon némi Exceles játszadozásra. És ezzel visszajutottunk minden farmozás alfájához és omegájához: a saját egyéni célunkhoz és a "mi okoz nekem itt örömet" kérdéshez - de ez már egy másik, sokszor kivesézett történet...

8. BackOffice

Én is tanultam a héten még valamit.
    Nevezetesen kovacsnikitől.

Az eventcsevegőbe jött megmutatni, hogy készen van az eventtel.
    Említett valami farmpengős ügyet.
    Ma eszembe jutott és végiggondoltam, megnéztem a farmárudában, hogy mi a csudáról is beszélhetett.
    Írja, hogy 1500 farmpengőt áldozott fel. Farmáruda Állandó "fülén" 10 FP 5 db sima pöri. Tehát Niki 750 pörit nyomott el. FabatkaBea módszerével ez manapság már csak pár perc.
    Írja Niki, hogy a kerék nem olyan, mint régen, de ha ilyen hamar készen lett, mégis kaphatott jó pár bónuszt. Azaz, valaminek működnie kellett, nem igaz?
    Továbbgondoltam a leírtakat.
    Farmpengőt alapvetően sima termeléssel és/vagy piacozással is "elő lehet állítani". Fatermésért a gyümölcspiacon tudunk szerezni, növényekért pedig nublonéknál (tudom, ide felröpi is kell). Ezek az események elég gyakran előfordulnak a játékban.
    Niki megosztott tapasztalata egy újabb lehetősége a költségkímélő játéknak.
    Érdemes elgondolkodni ezen is és lehetőségeink szerint használni is.

Erre az írására gondoltam. Nem a kritikai részére, hanem a taktikaira.

-ágianyu33-, steve223, bota493 és 5 más kedveli ezt.
  9. -BombadilToma-

Igen, Niki jó dolgokat tud kitalálni/leírni... A dupla felröpis módszert is tőle olvastam a faaltatás kihasználásával például.
    Én már akkor számoltam ezzel a FP-s bónuszszerzési lehetőséggel, amikor új volt a Farmáruda. Sőt, mástól is olvastam hasonló taktikát, talán Steve-től vagy Alextől. Csak akkor ritka volt a pengő is, és kuporgattam, hogy majd egyszer kiváltom a 100 AB-t (ami most is ott van kiváltatlanul, mert nincs rá szükségem...); meg aztán időről-időre behoznak valamit, ami többszáz FP-be kerül, szóval sajnálom elkölteni, pedig van többezer... Valahogy nekem az a komfortos, ha mindennel tele a pajtám, és odanyúlhatok, ha kell. Mindez annak ellenére van így, hogy az eszemmel tudom, hogy mindez befektetés is lehetne, amink van, el kell költeni, mert azzal csak fejlődünk. És az is hozzátartozik, hogy pazarlásnak érzem pusztán az event felgyorsítására ennyi erőforrást áldozni. Persze az is igaz, hogy én nem érzem veszteségnek, ha több napig eventezek, de tudom, ezzel sokan nem így vannak.
    Mindenesetre az tényleg jó, hogy ennyi gondolkodó és konstruktív játékos van, hogy megosztják / megosztjuk egymással a know-how-t - hogy ezt a csúnya és idegen üzleti kifejezést használjam. Köszönet érte mindenkinek!

nolina1965, Ribiszke, -ágianyu33- és 8 más kedveli ezt.
  10. BackOffice

Ezzel én is így vagyok. Ha pl. nagyon tepernék a szintekért vagy valamelyik növényes gazdakörért, akkor biztos jól jönne, hogy hamar visszarendezhetem a terepet eventmentesre.
    Mivel ilyen "veszélyek nem fenyegetnek", komótosan eventezek.

Azért hoztam ide ezt a módszert és azért hívtam fel rá a figyelmet, hogy azt is vegyük észre, amikor valaki X óra alatt készen van egy eventtel, nem biztos, hogy a pénztárcájával érte azt el. Hanem "csak" jól használta a meglévő eszközeit.
    Ez tipikus példája ennek.

Niki altatásos módszerét azóta sem sikerült teljesen felfognom. 8) Biztosan csak annyi kellene, hogy odafigyelve elolvasom az írását erről, vagy csak egyszerűen nekiállok ezt normálisan végiggondolni. Még nem jutottam el erre a pontra. :oops:

-ágianyu33-, steve223, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

Pedig egyszerű.
    A lényeg az, hogy eventkezdés után nem sokkal érjenek be a fák, mégpedig egynél több kör.
    Le kell tenni a 20 órás fákat 40 órával az event kezdete előtt. Ha teszem azt szerda 14 órakor kezdünk, akkor mondjuk 14:15-ből számoljuk vissza a 40 órát, ami hétfő este 22:15. Ekkor ültetjük a fákat, és altatunk. 14 óra után automatikus faaratóval aratunk, de ekkorra még csak az első kör érett be; a második kört 14:15 után arathatjuk. Ez kétszeri teljes aratás negyed órán belül, mindkétszer jár a felröpi.
    Persze lehet 60, 80 órával korábban is letenni a fákat (csak nem feltétlenül tudható ennyire előre, honnan lesz röpi, és van-e egyáltalán), időzíthetünk későbbre is; az a lényeg, hogy az utolsó előtti kör eventkezdésre már beérjen, de az utolsó csak kicsit később - és mi gép előtt legyünk éppen akkor.
    Az új Fafellendülés rúna jelent némi problémát annak, aki az éjszakát alvással tölti; ugyanis a 20 órás fák 18 óra alatt érnek, vagyis nem 40, hanem 36 órát kell visszaszámolni, ami a példánkban kedd hajnali negyed három...

12. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

Szia.

Erre is van alternatíva már bár 588db fa összeszedése sem egyszerű sajnos .
    Igaz nagyon régen használtam már ezt a módszert mivel a panni legenda csak él tovább
    s egyszerűbb is egy picivel ;)

Ribiszke, -ágianyu33-, steve223 és 5 más kedveli ezt.
  13. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Én másik módszert alkalmazok jelenleg.
    A kedvencek futtató területén vannak a nem, vagy csak kevés tp-t adó dekorok (varjú, sárkány, stb...). A teljes futtatót lekapom az aratóval.
    A magukban is magas tp-t adók a kergébe vannak kitéve (nosztalgia, mopsz, gyár......) ezeket szedem egyesével. Aztán itt is mehet géppel a többi bónuszt nem adó.
    Más területeken nincs is semmi bónuszos dekorom.
    A kedvenc futtató géppel aratásánál van némi tp. veszteség de a farmos szintekért nem teperek. És így a leggyorsabb.
    A helyszűke is közrejátszik a ebben a módszerben. Jelenleg nem fér ki minden, amit szeretnék. Ezért kellet elosztani.
    De a terület bővülésével ha minden, vagy majdnem minden kifér, az idézett módszer lesz a nyerő. Szinte mindent kézzel kell majd leszedni, de Wellwi gyorsításos ötlete ezt nagyban megkönnyíti.

14. -BombadilToma-

Annak ellenére, hogy gyakorlati szempontból több minden szól ellene, de elméleti síkon egyszerűen lenyűgözött az ötleted. Amúgy, ha egy-egy alkalommal rászánjuk magunkat a használatára, a KK turbótrágya is megoldás lehet; az első kör érésideje 11:42, a másodiké pedig 18:00, vagyis előző nap reggel fél kilenc körül letehetőek a 20 órás fák; illetve három körrel is működik, akkor az eventkezdés előtt két nappal kell a fákat letenni KK turbóval (a három kör összideje 11:42+2x18:00=47:42, vagyis negyedóra híján két nap).
    Nekem nincs olyan sok dekorom; ki sincs váltva az összes terület, és még van is helyem. Így nálam egyértelmű a helyzet. De jó, hogy többféle taktika előkerül, és ki-ki kiválaszthatja magának, ami nála is beválhat, vagy legalább részben hasznosítható.

15. BackOffice

Sőt, ha a KK mellé még valaki aktiválja a farönk hangárt is, további időcsökkentést el tud érni. Persze ennek megléte nem olyan kézenfekvő, mint a Fafellendülés rúna.o_O
    Lassan már követni sem tudom, hogy mikor és hogyan kellene ahhoz fákat kitennem, hogy ezt ki tudjam használni jól.:oops:
    Ki tudnál számolni egy olyan esetet, hogy csütörtökön 14:00 órakor kezdődik egy event, a játékos rendelkezik farönk hangárral és a Fafellendülés rúnája is teljes? Mikor kellene kitennie a normál (20 órás) fáit, hogy Niki ötletét jól ki tudja használni? 8)

16. -BombadilToma-

Farönk hangárral megtámogatott KK turbó és a rúna esetén a 20 órás fa érésideje 8:06. Vagyis két érési ciklus 8:06 + 18:00 = 26:06. Ha a beérést 14:15-re igazítjuk, akkor előző nap 12:10 körül kell a fákat letenni. Három- vagy több körös verzióknál 18-18 órákat kell még ebből visszaszámlálni. (Csak kérdéses, megéri-e a dupla kezdeti röpimennyiség azt, hogy 588 KK-t elszórjunk erre.)
    A Bahán a farönk hangár nélkül is működhet a dolog: két kalózpapagáj-hajó és a növekedésserkentő - meg persze a KK - 9:06-os érésidőt eredményez, így előző nap 11:10 körül kell a faaltatást indítani. Ha a farönk hangár is aktív, akkor 6:20 körül lesz az érésidő, azaz előző nap 14 óra környékén kell indítani. Azt mondjuk nem tudom, hogy ha altatás közben, amikor elméletileg lejár az első kör, és éppen aktív a kalózpapagáj-hajó vagy a növekedésserkentő, az hat-e rá, mert ha igen, akkor erre külön oda kell figyelni (persze a felvetés merőben elméleti, mert ha KPH-val indítottunk, akkor még nem is lehet aktív 9:06 elteltével, meg különben is miért aktiválnám, ha be se lépek a Bahára; de három körös verziónál már esetleg okozhat gondot, ha épp rosszkor aratom le véletlenül a futtatóban).

17. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóóó reggelt. :)
    Most volt időm itt is olvasni és jobbnál jobb öleteket olvastam. :) Köszönöm mindenkinek.:)
    Leírom én is hogy mit csinálok, ez a saját időbeosztásomhoz van kitalálva, de hátha segít másoknak is.
    Házi kedvenc futtató:
    Miután mindent géppel aratok, ezért fontos volt hogy olyanokat rakjak ki oda, amik nem zavarják a reggeli és az esti 2 nagy aratást. Ezért csak a 12 órásakat raktam ki és a 12 órás felettieket. Amik rövidebbek, azok a kergében vannak. Egy varjúfa van a fő farmon, ennek a beérése indítja el a reggeli és az esti fő aratásokat. Nekem ez azért volt fontos, mert napközben is gond nélkül tudom aratni géppel a bagolyfákat, nem tudok mást aktiválni még véletlenül sem.
    Felhő:
    A felhőt is géppel aratom, de a Kedvencekben vannak azok a felhők, amire figyelnem kell.
    Ha nincs event, akkor reggel az összes felhőt learatom, ha van, akkor külön aratom a Tárgyak sorait, a Haladási sorokat... stb. de a Kedvenceket nem. Átnézem hogy melyik felhő kell majd az eventhez és vagy leszedek róla valamit, vagy egyszerűen nem aratom le. Egy kis odafigyelést igényel, de nagyon hamar meg lehet tanulni.
    Farönk hangár:
    Szerintem a legeslegesleges legjobb vétel volt ami ebben a játékban volt. Az XXL és XL mamutokat 2 naponta kétszer lehet aratni vele, de figyelni is kell hogy mikor aktiváljuk. Nálam vegyesen vannak kirakva XXL-XL és sima mamutok, mert nincs annyi mindegyikből, amennyi kellene. Úgy csinálom, hogy a Farönk nélkül learatok reggel minden mamutot és megnézem hogy mikor érik be a legutolsó mamut. Addig nem adok nekik turbót, csak szépen visszaszámolja az időt. Amikor beérnek a 6 órás Farönk időbe, akkor aktiválom a Farönköt és mindenkit megturbózok. Figyelem az időt, hogy az utolsó sima mamutok is beérjenek és azoknak is adok turbót.
    Remélem érthetően írtam. :)

steve223, juliannakoczkas, .dina1. és 3 más kedveli ezt.
  18. Lenczy

Lenczy Fórum parancsnoka

Mesebeli, gratulálok a türelmedhez, látnád a nálam lévő "kupit" !!!!

19. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :)
    Köszi :) idehoztam a választ (itt nem kapunk ki), mert csak pályázni lehet, csevegni nem ;)
    Ha elég rémes a kupi, akkor nevezz te is bátran! :D

Szia :) neked is itt válaszolok 8)
    Ilyet keress:

Szia :) nézd meg az elhasználódó tárgyaid között ;)

Utoljára szerkesztett: 13.11.18
    Lenczy és Fatther kedveli ezt.
  20. Bolgár80

Bolgár80 Fórum ismerője

Sziasztok! :)

Tudom, hogy a fafelelős vagyok, pontosabban a "faellenőr". :D De gondoltam jelzem, hogy ha jól láttam az Állatoknál hiányzik még a Póni, illetve (ami teljesen érthető, hogy még nincs ott) a Gazella. :) Igazából annyi a kérdésem, hogy a gazellánál lesz megszokott kép, tehát csak a feje lesz ott? Ez az ólas megoldás nem jön be. :D

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.