Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Kezdem érteni.
    Hibamentes program nem létezik, tehát bug-ok vannak, ez nem kérdés. Csakhogy itt ez nem ilyen jellegű probléma. Amikor a cybergazda kattint a zoknira, akkor egyrészt a program lejátssza az idevágó animációt, láthatóvá válik a tartalma. Másrészt parancsot küld az adatbázisnak, amivel a) létrehoz egy új adatrekordot (egy új sort az adatbázisban), ami rögzíti a nyitás időpontját; és b) egy másik paranccsal megnöveli néggyel a partypöri mennyiségét. (Ez technikailag sokféleképpen történhet, de ez a lényeg, ez a két dolog zajlik le a kattintás után valahogy.) Innentől elképzelhető olyan programhiba, ami zártnak mutatja a zoknit (nálam, a böngészőmben), de a program és az adatbázis (technikailag is és földrajzilag is) két külön dolog, tehát ez a hiba az adatbázisra semmiképpen sem lehet hatással. A nyitás meg nem történtté tétele csak úgy képzelhető el, ha a program olyan utasítást küld az adatbázis felé, ami törli a nyitást tartalmazó adatsort, és visszacsökkenti a PP-t. Mivel ilyen parancs nem szerepelhet a kódban, hiszen nincs rá szükség, nem is aktiválódhat véletlenül - arról nem is beszélve, hogy adatrekordot csak nagyon indokolt esetben törlünk egy adatbázisból.
    Az a lényeg, hogy a "visszazáródás" csak grafikailag képzelhető el a böngészőnkben futó kliensprogram szintjén, a szerveroldali adatbázisban semmiképpen. Ha egyszer a nyitásra utaló adat rögzítésre került, akkor onnan már nem kerülhet ki. A kliensprogram pedig - mivel nem saját, hanem központi adatokkal dolgozik - már azt fogja mutatni (frissítés és takarítás után biztosan), ami ott szerepel. Ezért írják az ismertetőben, hogy
    vagyis hogy győződjünk meg róla, valóban tény lett-e a kattintásból, az valóban "megtörtént-e".
    (Ezt ugyan nem írtam meg dicz-nek, de sajnos az ismertető megfogalmazása jogalap a kérelem elutasítására.)

rozo52, BackOffice, Bolgár80 és 4 más kedveli ezt.
  2. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia! :)
    Lassacskán visszatérek a fórumra. :)
    Elsőnek az eget (felhőzetet) teszem rendbe, aztán szépen sorban behozok minden lemaradt aktualizálást.
    Köszönöm minden jelzésedet és kérlek, gyere máskor is szólni.

3. BackOffice

Szia Juliana!
    Örülök az örömödnek! Szeretettel gratulálok!
    Igen, itt elfér ez a jó hír. Sőt!
    Nagyon büszke vagyok Rád! :inlove:

Remélem, sokáig játszunk még együtt! Bármi kérdésed van, tudod, hol találsz. ;)

rozo52, ssasulka84, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  4. BackOffice

Szia!
    Zsu lemaradt, mint a borravaló....:(
    Amint "magamhoz térek" hozok én is ládákat.

rozo52, Fatther, Rékuci1111 és még 1 ember kedveli ezt.
  5. BackOffice

Szia Toma! Szia Niki!
    Olvasgattam az eszmecseréteket.
    Nem árulok el titkot, ha elmesélem, hogy a nemzetközi beszélgetésekben is sokszor szóba kerül a naptár nyitogatás. Sokan sokszor jelezzük, hogy mi mindent lehetne "jobbítani" a naptáron.
    Egyik alkalommal jelezte egy team leader, hogy az egyik admin kollégájának " visszazáródott" a zoknija. Jött a - Tomához hasonló stílusban kommunikáló - holland team leader, aki pontosan ugyanezt a magyarázatot írta le. Érthetően megindokolta a másik kollégának, hogy miért NINCS visszazáródás.
    Köszönöm Toma, hogy ezt megfelelő szakmaisággal és hozzáértéssel leírtad! Ha nincs ellenedre, időnként hivatkozunk az írásodra.

Utoljára szerkesztett: 11.12.18
    rozo52, Fatther, kovacsniki84 és 2 más kedveli ezt.
  6. BackOffice

Szóval a ládák....
    Utolsó bejelentkezésemben a Mikulásos ládát ígértem.
    Azt hozom elsőként.
    mikulásos.PNG

Nem hinném, hogy sok elemeznivaló van benne, ugye? Hasra nem esek tőle, de erre is érvényes pár közhely. xD Például az, hogy "ajándék lónak...", vagy az, hogy "sok kicsi....", vagy az, hogy "minden jó lesz egyszer valamire".
    mikulásos1.PNG mikulásos2.PNG

Ma majdnem szintet léptem. Amikor a 2,7milliárdos TP-t sikerült lefaragnom 6millára, akkor csak bosszankodom, hogy ezt a picit már jó lenne valahogyan összekaparni.

Ezért TP-s ládát bontok.
    Kipróbáltam, hogy ennyi ládából sikerül-e a szintlépés.
    tp2.PNG

tp2_nyitva.PNG

Megvan a szintlépés.

Nem tudom, hogy az elkövetkező napokban lesz-e időm idejönni, de ha igen, ezt a bontást hozom majd.
    Mivel (elvileg) tenyésztős event fut éppen. Arra gondoltam, hogy a bájitalos ládákra koncentrálok. Nem mintha szükség lenne rá, de most ez az apropója a kiválasztásnak.

szerelmes.PNG bajitalos.PNG

steve223, HéricsBáró, rozo52 és 9 más kedveli ezt.
  7. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Mára ezt választottam.
    upload_2018-12-11_21-19-10.png
    upload_2018-12-11_21-23-11.png upload_2018-12-11_21-24-34.png

upload_2018-12-11_21-25-14.png

steve223, HéricsBáró, rozo52 és 9 más kedveli ezt.
  8. BackOffice

Felhős, matricás játékismertető naprakész.
    Holnap igyekszem a fákat, ólakat és az eventismertetők útvesztőiben topikot aktualizálni.

rozo52, Gio, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
  9. BackOffice

Még egy szóra, aztán szaladok aludni.

Rékuci az eventcsevegőben mutatott képet egy "régebbi" tesztes felhőaratásról.

Hozok friss képet egy 220/500-as (teszt)farmról.
    Az összes játékban lévő, azaz 329 felhő aratásakor így néz ki a TP/BTP/CSP eredmény:
    upload_2018-12-11_22-58-9.png
    Szép számok, ugye?

10. BackOffice

Szia! :)

Kérlek nézz rá ezekre a topikokra, hogy fa-ügyileg rendben vannak-e!

>>Egyik topik<<
    >>Másik topik<<

Abban nem vagyok biztos, hogy a fás válogatások naprakészek-e. Hamarosan azt is végig bogarászom.

Imi*, -ágianyu33- és Bolgár80 kedveli ezt.
  11. BackOffice

Rékuci!
    Tudnál te is segíteni nekem egy picit?
    Nagyjából belőttem, hogy melyik az a pont ahol abbamaradt az aktualizálás.
    A két cirkuszos event dolgait még átvezettem a fórum (remélhetőleg) minden pontján.
    Ha beleférne az idődbe, átnéznéd az azt következő eseményeket ólak szempontjából?
    Nagy segítség lenne ez most nekem. :oops::(

Köszönöm szépen!

rozo52 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  12. Bolgár80

Bolgár80 Fórum ismerője

Megnéztem őket. :) A 2. topik tökéletes, szerintem az jó. Az 1. topicban annyi pici hibát láttam, hogy ABC sorrend szerint a Tulipánfa rossz helyre került, az Ujjas juhar után került, de elé kell. :) Ennyi. A fás válogatás elvileg naprakész, de megpróbálok én is rátekinteni. :)

Nagyon köszönöm neked a munkád, szuper vagy! :)

Fatther, Gio, -ágianyu33- és még 1 ember kedveli ezt.
  13. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Persze, nagyon szívesen :) holnap átnézem és jelzem majd

Fatther, rozo52, Gio és 2 más kedveli ezt.
  14. BackOffice

Köszönöm az észrevételt. Javítottam. ;)

Fatther és -ágianyu33- kedveli ezt.
  15. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Ma szupertápra vadászok, ha már tenyésztünk.

upload_2018-12-12_20-23-5.png

Picit több mint 10%:)
    upload_2018-12-12_20-24-3.png

HéricsBáró, Fatther, Rylee86 és 5 más kedveli ezt.
  16. BackOffice

Ma még annyi energiám van, hogy a tegnap ígért ládáimat megmutassam. Aztán irány aludni.

Ebből
    szerelmes.PNG
    ez
    szerelmes1.PNG

Ebből
    bajitalos.PNG
    ez
    bajitalos1.PNG

Ha átszámoljuk csp-re, nem olyan rossz ez.

Holnap ez következik:
    tragyas.PNG

Utoljára szerkesztett: 12.12.18
    HéricsBáró, Bolgár80, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  17. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

18. wilddemon

wilddemon Haladó

Sziasztok!
    Fantasztikus ez a láda mennyiség,ami van nektek. Hogy tudjátok megállni, hogy ne nyissátok ki? :D
    Én a múlt héten teszteltem, hogy meddig tudom megállni, 1 hét volt, és nyitogattam. Sok szép dolog lett belőlük.
    Most, hogy jönnek az ünnepek, örülök, ha a napi dolgokat meg tudom csinálni, majd próbálom elfelejteni a ládákat, és hátha gyűlik nekem is egy kevés. Gratulálok nektek a sok ládához és a bennük lévő ajándékokhoz. :)

Fatther, -ágianyu33-, Kékmadár1 és 3 más kedveli ezt.
  19. ssasulka84

ssasulka84 Járnitanuló

Sziasztok!
    Kedves Zsuzsa! most aztán jól megríkattál, köszönöm a kedves szavaidat. A rák termelését leálítottam és a BP-vel megegyesztem hogy kaszás barkács ól a farmon nem lesz. :) Farmozni szeretek így bizony sokáig fogung még együtt játszani.

Fatther, -ágianyu33- és BackOffice kedveli ezt.
  20. BackOffice

Sziasztok!
    Késő este kerülök géphez, ezért gyorsan hozom a ládanyitást.

Ebből
    tragyas.PNG

ez lett
    tragyas_nyitva.PNG

Holnap ezt bontom:
    egzotikus.PNG

Legyen szép a napotok!

Bolgár80, Fatther, Imi* és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.