Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. juliska70

  juliska70 Fórum mestere

  Szia!
  Ez igen,szép férfi munka! Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
  bocsika67, Csocsoovb, Gio és 5 más kedveli ezt.
 2. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia :)
  Nagyon nagy gratula ehhez a csodálatos eredményhez, biztos vagyok benne, hogy ez az 600. szint is az első helyek egyikén van a farmvilágban. Tudod már, hogy mikorra várhatjuk a következő bahás színtbővítést? Szükséged lenne rá sürgősen :D
   
  Csocsoovb, HéricsBáró, Gio és 10 más kedveli ezt.
 3. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum császára

  Szia!
  Fogadd őszinte gratulációm! Szerintem más is "pipa".;):)
  „Az igazi harcos mindig három fegyvert tart magánál: a békesség ragyogó kardját; a bátorság, bölcsesség és barátság tükrét; a megvilágosodás értékes drágakövét.”
  Uesiba Morihei
   
  Fatther, linzenpolc, Gio és 10 más kedveli ezt.
 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Ugyan hivatalos lista nincs a baha élmezőnyről, de nem tudok senkiről, aki már elérte volna előttem.
  A 35 milliárd egyharmadával szerintem ott lehet lenni a dobogón.
   
 5. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia:)
  Szerintem ha lenne már 600-as, annak azért híre ment volna, így ez az eredményed ugyanolyan csoda számomra (és nem hiszem, hogy csak nekem lenne az :D), mint anno a 400 volt.
  Úgyhogy, ha volna kalapom megemelném előtted, sajnos nincsen, így két választásom van vagy veszek egyet, vagy csak nagyon örülök, hogy sikerült abban az időben, amikorra a múltkoriban már egyszer írtad :D és ha jól emlékszem a tavaszra vártad :).
   
  Domos52, Csocsoovb, Fatther és 7 más kedveli ezt.
 6. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Áthoztalak ide, mert a Panaszkönyvben OFF, ha válaszolok, ide remélem elfér; jobb helyet nem tudok. Megpróbálok valamiféle magyarázatot adni, de nem garantálom, hogy hihető lesz.

  A véletlen önmagában minden hókuszpókusz nélkül is képes ekkora különbségekre. És sokszor nem is úgy működik, ahogyan azt józan paraszti ésszel elképzelnénk.
  Mondok erre egy példát. Veszek 3 gyufásdobozt, és az egyikbe teszek valami ajándékot - mivel virtuális a játék, bőkezű leszek: gyémántot. A dobozok semmiképpen sem különböztethetőek meg egymástól. Most Te választhatsz egyet a háromból, és ha a gyémántosat választottad, akkor megtarthatod. Nem okozok meglepetést azzal, hogy 1/3 esélyed van arra, hogy ékszertulajdonos légy.
  Most csavarjunk egyet a dolgon. Mielőtt belenézel a dobozodba, felajánlok Neked egy cserét. A nálam maradt két dobozból az egyiket zsebre vágom, mégpedig egy üreset. És most választhatsz, hogy megtartod, amit először választottál, vagy kicseréled arra, ami az asztalon maradt. Cserélsz vagy nem? Az emberek többsége azt mondja, hogy "most van két doboz, az egyikben van gyémánt, a másikban nincs, így 50% az esélyem arra, hogy nálam van. Vagyis mindegy, hogy cserélek-e vagy nem." Pedig valójában nem ez a helyzet. Akármit is csinálok a nálam maradt két dobozzal, az nem változtatja meg azt, hogy 1/3 eséllyel van Nálad a gyémánt. Vagyis 2/3 az esélye annak, hogy az asztali dobozban van (mert máshol nem lehet), megéri tehát a csere. És ez nem matematikusi okoskodás, ki lehet próbálni a gyakorlatban, igazolódni fog.


  Nem tudom ugyan, miért nem tesznek közzé konkrét esélyszámokat, de azt hiszem azért, mert sok reklamációt megelőznek ezzel. Mert ha közzéteszik. hogy pl. egy titokólból 5% valószínűséggel fejlődik ki új ól, az ugye más szóval azt jelenti, hogy átlagosan minden 20 ólból egy új állat fejlődhet ki. És máris itt a panasz: "vettem 20 ólat, akkor az esélyem 20x5%=100%, de mégsem volt benne új...". Pedig hogy ez mennyire nem így van, az a kockadobásoknál jól belátható. Ha dobok egy kockával, 1/6 az esélyem arra, hogy 6-ost dobok. És mégis lehetséges, hogy 6 kockával dobok, és mégsem dobtam egyetlen 6-ost sem (pedig 6 x 1/6 itt is kiad 100%-ot)! Ugyanis akárhány kockát is használok, ez az esély sosem lesz 100%. Közelíti, de nem éri el. Annak az esélye, hogy 6 kockával dobva lesz legalább egy hatos dobásom, mindössze 66,5%!! Most tippeld meg, mekkora annak az esélye, hogy 20 titokólból kapok legalább egy újat, ha 5% az esélye az újnak. Spoiler alatt a válasz.
  64,2%. Ha veszek 45 titokólat, akkor lesz csupán 90% felett a valószínűsége egy új ólnak.
  Az 5%-os valószínűség persze csak egy példa, fogalmam sincs, mennyi a valóságban. Direkt megszámoltam, én a farmon az utolsó valamivel több mint két évben 364 titokólat bontottam ki (ebből egyet sem vettem, mind a játékban volt megszerezhető eventből, gazdakörből, naptárból, Rackótól, stb.). Összesen 9 alkalommal fordult elő, hogy a legújabb ólat bontottam belőlük - mármint azt, ami az adott típus újdonsága volt -, ami kevesebb, mint 2,5%. Ezzel a valószínűséggel számolva 91 ólat kellene vennem ahhoz, hogy 90% feletti legyen a valószínűsége legalább egy új ólnak... És mégis van, akinek egyetlen ólból is bejön!

  Csináltam a hsz-od kapcsán egy Exceles szimulációt. Ebben 1000 játékos vett véletlenszerűen 1 és 30 közötti számú titokólat. Az előbbi 5%-os valószínűséget használtam ott is. Az eredmény az volt, hogy a játékosoknak nagyjából a fele nem kapott új ólat.
  Utána ezt továbbvittem, és megnéztem ugyanezt 10 egymás utáni körre. 3 kör után kb. 120 olyan játékos volt az 1000-ből, aki egyszer sem kapott új ólat, és ugyanennyi, aki mindhárom alkalommal kapott! Még 10 kör után is volt 5 olyan "pechvogel", akinek egyszer sem kedvezett a szerencse, és 3 olyan, aki minden alkalommal kapott! Vagyis igenis elképzelhető a puszta véletlen alapján, hogy ekkora különbségek legyenek farm és farm között.
  Ugyanígy kimutatható a felröpikben jelentkező óriási különbség is. Minél kevesebb reppen fel, minél kisebb területet és minél kevesebb aratást tekintünk, annál nagyobbak lehetnek az eltérések. Arra a jelenségre, hogy egy farm "mindig" szerencsétlenebb, mint egy másik, nem tudok mit mondani; egyrészt nem ismerek hozzá minden adatot, másrészt nem tudom, hogy a programban lehet-e olyan programozási megoldás (felröpi pontosan minek a függvénye, véletlenszám generátor használata, kezdőértékének beállítása, stb.), ami indokolhatja. Saját farmokkal elég sokat tesztelve nem tudtam ezt az észrevételt sem igazolni, sem cáfolni; de ez nehéz is, hiszen két tökegyforma farm nem létezik.

  A másik ok, ami miatt sokan érzik azt, hogy alapvetően szerencsétlenek, pszichológiai. Mivel jóval nagyobb az esélye annak, hogy nem kapsz új ólat, többször is fordul elő a kudarc, tehát ez jobban meg is ragad az ember agyában. Gyakran fog előfordulni, hogy kétszer egymás után nem sikerül, és csak ritkán, hogy kétszer is sikerül. Sőt, tovább megyek. Kudarcélményként jelentkezik az is, amikor valaki közzéteszi a fórumon a szerencséjét, és nekem nem sikerült ugyanaz. És ez is gyakrabban fordul elő, mit fordítva.
  A legutóbbi eventben háromféle titokólból lehetett 6-6 darabot nyerni. Viszont vörösbegy csak a bécs ólból fejlődhetett ki. Ha egy sem lett, könnyen rámondja az ember, hogy 18 ólból egy új sem lett. Holott az igazság az, hogy 6-ból nem lett egy új sem. És ha a platinából egy fácán lett, és a rézből egy sólyom, ami az adott típusú ólból a legújabb, ami kifejlődhet, akkor is kudarcként jelentkezik az egész, hiszen ezek régi ólak, fácán és sólyom van már néhány, nem újdonság. Ugyanakkor mégiscsak az az objektív igazság, hogy a 18 ólból lett két olyan, ami az adott ólból a legújabb, mégis nullaként fogom elkönyvelni magamnak. Vagyis hiába 5% (vagy akármennyi) az esélye egy új ólnak, a siker-érzetem ennél jóval alacsonyabb lesz a régebbi titokólak miatt (és ezért nem érdemes ezeket tartogatni, hogy majd később egyben kinyitom, mert "megromlanak").
  És ha mindehhez hozzávesszük a játékban fellelhető összes véletlenen alapuló dolgot (kerekkerék, tenyésztés, eventnyeremény, stb.; hadd ne soroljam fel...), ahol minden esetben jóval kisebb az esély a sikerre, mint a kudarcra, teljesen érthető, ha a nagy többség alapvetően szerencsétlennek érzi a saját farmját.
  Ha szabad a saját példámmal előhozakodnom: én is annak érzem, és ez a 9 új ól a 364-ből példa alapján teljesen érthető is. És mégis: a vörösbegy kivételéből minden ólból van, nem is egy. Lesz majd az is. Az eventkezdő felröpim általában kevesebb, mint amiről nálam jóval alacsonyabb szintű farmerek beszámolnak, aztán mégis többlettel zárom az eventeket. Sorolhatnám még, de nem teszem. Én is a legtöbbször úgy érzem, hogy szerencsétlen a farmom, de a fentiek ismeretében azt kell mondanom: átlagos.
   
  HéricsBáró, Zsu065, zigus és 30 más kedveli ezt.
 7. CoraQueen

  CoraQueen Fórumfelvigyázó

  Köszi a részletes eszmefuttatást, azt hiszem sok mindenben igazad van. De az embert az érzései irányítják, ezért gondolom, hogy a Bp ha akarna, tehetne azért olyan dolgokat, amivel a játékosok jó érzéseit gyarapítja. De nem nagyon teszi.
   
  zigus, Fätum, Fatther és 6 más kedveli ezt.
 8. SzabadEurópa

  SzabadEurópa Fórum parancsnoka

  Sziasztok! Valószínűleg ez nem igazán fejlődési taktika, így teljesen elfogadom, ha egy moderátor törli innen, de még talán ezt érzem a témámhoz a legközelebbinek :)

  Szóval április 13-án elértem a 100-as szintet a farmon. Február 24-én lettem 99-es, úgyhogy a 100-ig kevesebb, mint 2 hónap kellett. Szerintem ez rémes. Amikor a régi dekorok 10-30 TP-t adtak (apropó, elkezdtem régi gazdaköriket csinálni, kaptam egy pulcsis csacsit, ami 22 TP-t ad, aaaaaannyira édes! esküszöm jobban tetszik, mint egy ,,Kérem a cukrot" dekor a maga 8.000 TP-jével), akkor sokkal nagyobb értéke volt annak, hogy valaki elérte a 100-at. Az én 100-as szintemben már nem volt semmi meló. Igazából még gáz is, hogy másfél hónap kellett 99-ről a 100-hoz, sokkal kevesebb idő alatt meglett volna, de elárulom Nektek (akármennyire is h.lyének néztek érte, vagy fogjátok miatta a fejeteket), de soha nem tudok napi 2 nagy aratást csinálni a dekorokról, felhőkről, még a 12 órásakat is csak egyszer aratom, esténként. Azt is bevallom, hogy a túlórák miatt volt, hogy még az esti aratás is kimaradt. Olyan is volt, hogy elfelejtettem learatni a sárkánytojást, harkálytojást és anélkül arattam végig a területeket. Nagyjából 2, azaz kettő darab kivételes alkalmat leszámítva még tavaszi koszorút és húsvéti lekvárt se használtam...Szóval gyakorlatilag mindent elkövettem annak érdekében (véletlenül, de leginkább azért, mert ez az egész kevéssé érdekelt), hogy ez a szint ne legyen meg egykönnyen, ennek ellenére csak másfél hónap volt. Én egy picikét csalódtam, még ha most furcsán is néztek rám ezért. Persze írt néhány szomszéd, gratuláltak, de én nem érzem, hogy letettem volna annyit az asztalra, mint a régiek ugyanezért. Ráadásul hamarosan jönnek az új farmos szintek és a 100 már annyit sem fog jelenteni, mint most....Most hiába gyorsul be a szintlépés, én mindig le leszek lassulva a többiekhez képest, mert képtelen vagyok időre aratni, de főleg napi 2x nem jön össze soha. Sebaj. Csak gondoltam, elmesélem Nektek :)

  Most azt találtam ki, hogy apránként, ahogy beértek a dekorok, leszedtem minden dekort (a tojásokat kivéve) és átrendeztem a területeket. A szédültön most már a legnagyobb TP-jű, 22-24 órás dekorok vannak (ha már úgyis csak napi egyszer aratok, pont jó lesz ez így), a kincses szigeten meg azok a pörgetéses nyeremények, amik valamit adnak (ládát, szerszámot, szupertrágyát stb.), a zuhatagos sziget egyik felébe is maradt még nagy TP-s (helyesebben: BTP-s) dekor. A baha nem érdekel annyira, ott a plusz cuccok izgatnak, de azért a lassan érő mitikus állatkák is óriási BTP-t hoznak majd, a farm meg így gyorsabban halad, talán ésszerűbb lesz minden. Kíváncsi vagyok azért az átrendezés utáni első aratásom eredményére, eddig felhőkkel együtt (de minden egyéb kutyafüle nélkül) kb. 2 millió TP jött naponta, remélem, hogy ez átalakul kicsit...

  Közben gazdakörizni próbálok a csillagokért, amiket olyan felelőtlenül elherdáltam a mesterségek fejlesztése kapcsán...705 csillagnál járok, de ha igazak a pletykák, ezzel pont tehetek valamit a valamimmel :D Mert semmire nem lesz elég. És még csak meg sem érte elkölteni a csillagokat, mert a mesterségekkel pont ugyanolyan rosszul állok, mint eddig :D Áh, néha úgy érzem, hogy ez a sokrétű stratégiai játék már meghaladja az én képességeimet, mindig fáj egy picit a lelkem, mikor látom, hogy mások milyen keményen csinálják, füzetek, számolások, tervek, célok, mintha a Farmerama-zás is egy komoly szakma lenne (és tulajdonképpen az is), én meg csak itt bénázok, aratok néha és persze nem haladok semmivel (ami logikus, mert annyira meg nem tudok foglalkozni vele, hogy értelme is legyen). Hüpp.

  De alapvetően minden oké, csak el akartam mesélni a 100-as szintem kálváriáját :) Majd hozom az első aratás számait, ha még hozhatom.
   
  Zsu065, zigus, ada77201 és 13 más kedveli ezt.
 9. Fätum

  Fätum Fórum félistene

  Sziasztok! Hoztam az eventek teljesitéséhez egy "dolgozó" forgató könyvet, egy fordított event technikát. Mostanában nagyon sok az ültetős event, vagy tonnányi event növénnyel, vagy rengeteg felröppenővel. Bár nekem rugalmas munkaidőm van, én osztom be mikor dolgozom, de mégis a jellemző az az, hogy 8-9 óratól 17-18 oráig, sokszor este 20-ig is a napot munkával töltöm.

  A normál event mechanika:
  • Az eventet hosszú éresidejű növényekkel, vagy ólakkal esetleg 20 órás fákkal várjuk a kezdeti felröppenők miatt.
  • enovény szaporitás: 2x2-es területen, karácsonyi sütivel, fehér ártatlansággal, szupertrágyával, trágyával, vízzel 3 kör.
  • Szaporítás után amilyen gyorsan lehet letermelni az enövenyt nappali ültetéssekkel megoldva,
  • éjszakára a felröppenők miatt hosszú éres idejű növények vagy ólak ültetése a felröppenők miatt.
  • Ha kész a szükséges enöveny, akkor nappalra is hosszú eres idejű növény, vagy ólak a felröpenők miatt.
  A teljesség igénye nélkül nagyjából ez a normál event mechanika.
  Ezt viszont aki dolgozik és nem tudja megoldani vagy nehezen napközben ilyen olyan okok miatt az aratást nekik a fenti mechanika nem vagy nehezen működik. Én is ehhez a táborhoz tartozom. Az eventeket ( ha úgy látom, hogy megéri) szeretném én is csinálni, ezért ki kellett találnom valamit. Ezt leirtam már többször event csevegőkben, de gondoltam elhozom ide is, hogy meglegyen itt is.

  Nézzuk akkor az én "dolgozói" fordított event mechanikám:
  Az eventek jellemzően szerdánként 14 órakor szoktak kezdődni és tartanak kedd 14 óráig. Jelenleg ez a gyakorlat. A event növények jellemzően 5-6 órások. Ebből indultam ki. Szeretnék a gazdakörrel is haladni, ezért kineztem magamnak néhány ültetős gazdakörit, így oda is elkezdtek szépen gyarapodni a növények. Mivel napközben nem, vagy nehezen tudom megoldani az enövenyek aratását ( napközben általában tárgyalásaim vannak, vagy úton vagyok így a nappali aratások nálam nem tervezhetők) ezért fordított technikát használok, vagyis nem az enövények letermelésével kezdek, ha nem a felröppenők gyűjtésével.
  Fordított (dolgozói) event mechanika
  • az eventet hosszú növénnyel várom. Olyannal ami 17-18 órara mire hazaerek beérik. Nem a 14 órás event kezdeshez igazítom, hanem arra az időre amikorra feltételezhetően haza érek.
  • Event növény szaporitás, ugyan úgy történik mint normál menetben.
  • Éjszakára középhosszú növény, vagy ól (9-10 órás éres idóvel)
  • Reggel hosszú, hogy délután mire hazaérek aratható legyen.
  • Egy kör enövény
  • Éjszakára középhosszú, nappalra hosszú, délután egy kör enövény
  • Hétvégen enövény
  • Ha csúszás van az aratásoknál (családi program, háztartás, buli a haverokkal, unokázás...bármi lehet ami közbejön) vasárnap éjszakára középhosszú, hétfőn nappalra hosszú és ha kell még egy kör enövény.
  • Legkésőbb kedd reggelre minden kész. Enövény, felröppenő, malom.
  Nem az a cél, nem is lehet annak aki napközben nem ér rá, hogy az elsők között kész legyen, hanem az, hogy kész legyen. A napi időbeosztásunkhoz kell igazítani a játékot és nem az időbeosztásunkat kell igazítani a játékhoz. És ehhez minden eszközünk meg van. Előre tervezhető minden és kell is tervezni. Semmiképp nem javaslok elkezdeni senkinek úgy egy eventet, hogy "majd csak lesz valahogy" Aki napközben nem ér rá neki sokkal fontosabb a tervezés, felkészülés mint annak akinek napközben is van ideje, vagy megtudja oldani napközben az aratásokat. Nem használok Pannikat, (megtehetném de nem teszem) a legendám viszont 30-as. És ritkán nulla percezek az eventek még is mindig kész vannak.
   
  Utoljára szerkesztett: 23.4.18
 10. Samborg

  Samborg Fórumfelvigyázó

  Szervusztok!
  A Bölcs Tölgy új rúnáival foglalkozott már valaki? "A talányos fák gyorsabban nőnek" rúna kiváltásának egyenlőre nem látom sok előnyét. A víztartályt se bővítettem. Várhatóak még új rúnák?
   
  rozo52 kedveli ezt.
 11. SzabadEurópa

  SzabadEurópa Fórum parancsnoka

  Én még arra sem jöttem rá, hogy a ,,fák gyorsabban nőnek" (nem talányos) rúnában a szintek százalékai összeadódnak-e, vagy a legutolsó szint számít, hogy akkor most 10%-al gyorsabban nőnek összesen...Tudom, velem van a gond, de nekem ez magas.

  Amúgy a shoppingmánia az hasznos, a piros kosárból vásárolható 300 növény a napi 100 helyett :) Szerintem. A talányosok gyorsasága engem se izgat, a víztartály se, a trágyadomb se. Ami nekem még fontos, az az, hogy a szédült több TP-t adjon, azon még dolgozom :)
   
 12. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórumőrült

  Szia :) igazad van, csak az a kérdés, hogy mivel tehetne jót a BP? Szüntesse meg a véletlent és fixen adjon mindent, vagy növelje a %-os esélyt?
  A véletlen kizárása csak úgy lenne lehetséges, ha például minden 90. titokólból kifejlődne új ól, és a többi 89-et is megadnák fixen (mert ugye véletlenül nem jöhet ól). Felröpi tekintetében pedig azt mondanák, hogy például minden 1x1-es területen 100 órányi alap érésidőre jön 1 db felröpi (2x2-n 25 óra) amit persze lehetne csökkentgetni. Viszont nem csak eventes felröpik vannak, hanem például a barkácsos cuccok, aminél szintén mindennek kellene egy fix óra (amit lehet rövidíteni rúnával, bónusszal, pannival, stb.). Ez az jelentené, hogy minden egyes farm, minden egyes területére lenne minden különleges tárgynak egy számlálója, és minden titokólnak/fának is. Ez egy nagyon komoly adattábla lenne farmonként, ami egész biztos, hogy rendkívül nagy lassulást eredményezne, és akkor az egyéb problémákat nem is vettük (például: minek venne valaki ólat, ha biztos, hogy csak a 90. fogja adni a várt újat?)
  A %-os esély növelés már jobb út lenne, de szerintem ezt sem lehet túlzásba vinni. Titokólnál, ha nagyon felemelik, és például 10-nél kevesebből mindig fixen lenne egy új ól, akkor egész biztos, hogy kevesebb ólat tudna eladni a BP. Felröpinél pedig oda vezethetne, hogy nem kellene semmit ügyeskedni, a sima eventes növényből is összejönne 6 nap alatt a szükséges felröpi. Ennek nagyon örülnének, akik 1-2 hete kezdték a játékot, de azok számára, akik szeretik, ha van egy kis kihívás, már nem biztos, hogy jó lenne...
   
  CoraQueen, Melan, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
 13. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Nem adódnak össze. Ha az elsőt kiváltod, 2% lesz az időelőnyöd, ha a másodikat is, akkor már 4%. Ugyanúgy nem adódik össze, mint az összes többi rúnánál sem, pl. a víztartálynál.
  Valóban nem lenne jó. A játékokban a véletlennek nagyon fontos szerepe van. Bizonytalanságot visz a játékmenetbe, illetve kiegyenlíti az esélyeket. A farmon ha nem lenne véletlen, akkor kizárólag a játékra szánt idő, de még inkább a játékra szánt pénz tenne különbséget farm és farm között - mélyítve az ingyenes és fizetős játékosok közti szakadékot. Sokkal kevesebb lenne az ingyenes játékos, megállna a piac, nem lenne értelme a cserenapnak, a titokizéken túl is további játékelemek szűnnének meg a jelenlegi formájukban (tenyésztés, kerék, nemesítés, eventek(!), TOP, stb.), minimálisra zsugorodna a sikerélmény (ugyan mi okozna örömet és elégtételt egy előre pontosan kiszámítható világban?) - egyszóval game over.

  Ha a játékból kivezetnék a véletlent, akkor nem lenne szükség titokólakra, hanem fix ajándékokkal / jutalmakkal / díjakkal (nem kívánt törlendő) működne a játék. Vagyis nem lenne szükséges az a - egyébként valóban horror - nyilvántartás.

  A %-os esély növelése sosem eredményezhet olyat, amit írsz, ti. hogy minden 10 ólból biztosan legyen új ól. Akármennyi is az
  esélyszám, garancia semmire sincs. A ruletten 50% az esélye a pirosnak (jó, csak majdnem 50%, mert ott a nulla is), de simán előfordulhat tízes fekete sorozat.
   
  -vadocka70-, Domos52, Melan és 6 más kedveli ezt.
 14. SzabadEurópa

  SzabadEurópa Fórum parancsnoka

  Nagyon szépen köszönöm!!! Akkor összességében azzal a 10%-al a végén valóban nem megyek messzire...adtak is, meg nem is.
   
  Melan, Gio, HéricsBáró és 4 más kedveli ezt.
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Hát, ahogy vesszük. Mivel a Bahán ott van a Kalózpapagáj-hajó, amit arra használtam, hogy mindenképpen beleférjen az XXL fák kétszeri aratása egy napba, most a farmos és Bahás fák egyszerre fognak beérni. Ez jó. Az is jó, hogy a sima 20 órás fák ezzel a bónusszal és a KK turbótrágyával 11:42 alatt érnek, vagyis pl. időkorlátos feladatoknál (ami úgy látszik, mostanában divatba jött) vagy akár felröpigyűjtésnél a bónusz napi kétszeri aratást lehetővé tesz. Valójában ez egy stratégiai eszköz, ami ha nem is a mindennapok gyakorlatában, de alkalmanként jól használható lehet, és ezért már megéri birtokolni.
   
  -vadocka70-, Melan, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
 16. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Moderátor által utoljára szerkesztve: 28.4.18
 17. Nekozilla

  Nekozilla Utánpótlás-írogató

  Sziasztok. Mindig is érdekelt, hogy lehet gyorsan fejlődni de most eljött az én időm is mivel azt veszem észre hogy 76 os szintröl kész szenvedés volt 77 es szintet elérni. Igazából én olvasgattam itt ezt a topicot, de nem találtam magamnak való módszert. Mostanában az eventeket csinálgattam mivel szerintem azzal jártam a legjobban. De nem biztos, hogy ezzel járnék a legjobban.Remélem tudtok segíteni, hogy mire kellene jobban fókuszálnom.
   
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Kezdetnek ajánlom ezt a bejegyzést: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/fejlődési-taktika.11014/page-116#post-536364
   
 19. Fätum

  Fätum Fórum félistene

  Sziaszia! Igy van, a Pannik sem úgy működnek mint az eredeti leírásban voltak a játékba kerülésükkor. Bárcsak eljutnának már odáig, hogy a Pannik ilyen mértékű hatásait amik most vannak kinyírják a játékól. Vagy legalább is visszateszik a cserenapon kívüli beszerezhetőségüket. Máris sokkal játékos barátabb lenne. Az egész Panni őrület, tisztára nonszensz és irracionális. Beszerezni nem lehet, de még is óriási hatással van az eventekre. (Szándékosan nem írok játékot, mert a Farmeramában nem csak az event a játék.) Némely kezdő csak pislog amikor Pannikról beszélünk, azt se tudják eszik e vagy isszák. Ha pedig megkapja a felvilágosítást, kezét lábát töri, hogy beszerezzen egy-két darabot, amiért sokszor beáldozza a nehezen megszerzett dolgait. Aztán csak később jön rá, hogy azt az egy-két darabot kenheti a hajára és Már el is ment a kedve a játéktól. Ne értsd félre, de amikor azt olvasom, hogy az x számú Pannijával valaki 6-7-800 felröppenőt generált egy aratásra, hát akkor szikrát szór a szemem. Ráadásul ez a fajta beírás nem mérce, vagy segítség egy normál játékos számára. Én megoldom. mindig megoldottam a felröppenőket, (Pannijaim is vannak...hónapok óta ott porosodnak a menüben) de az igazság érzetem baromira tiltakozik ellene, hogy pld. cserenapon mindent Pannikban mérnek. Gyakorlatilag Panni a fizető eszköz. Tudom, hogy évek óta szembe megyek a többségnél ezzel a véleményemmel, de baromira irritáló amikor azt olvasom egy-egy csere hirdetésben, hogy egy Panniért kér 3-4 rózsaszín terményes ólat valaki. Nahát..,na... Sokan érezhetik úgy, hogy Pannik nélkül nem lehet megoldani egy-egy eventet. DE! Meglehet, csakhogy az ilyen tapasztalatok megosztása az eventes csevegőkben sokkal kevesebb mostanában, mint a Pannis.

  Eventem: semmi. Egyenlőre jegelve van nálam. A kezdő 15 db mag még ott porosodik a vetőtáblán, a farmon gyártom a mézkelepet, a bahamán pedig ördögcérnák vannak. Pannik nélkül 690 db korong gyűlt eddig össze. Ma még nem lesz időm az eventtel foglalkozni, talán holnap eltudom kezdeni az enövények felszaporítását, de ha nem az sem akkora tragédia :)
   
  Utoljára szerkesztett: 4.5.18
  -vadocka70-, CoraQueen, Kata_rzis és 23 más kedveli ezt.
 20. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Érdekes eszmefuttatás. Inkább érzelmi hullámok, mint a józan ész.:)
  Ilyen alapon sokféle dolgot ki lehetne írtani a játékból. Mamutokat, FAfát, tojásfát, cukorfát, sófát, óriás ólakat stb. Ez utóbbi pedig meg is jelent gazdaköriben.
  Bármit lehet kérni egy panniért cserenapkor. Kérdés, hogy megadják-e? A cserélhetősége nem volt véletlen. Ugyanis vásárlással lehetett hozzájutni bónuszként nagyon sokáig. Ami ugye egy idő után, már nem ösztönözte volna a gazdákat, mert már 100 darab fölött nincs mit kezdeni velük.
  A panninak nincs mítosza. A pannik és tulajdonosaik semmiért sem felelősek. Tény, hogy pannival jobban lehet röpit gyűjteni, és nem csak eventeseket. Vannak úgynevezett játékmesterek,kik a mércéket oda rakják, ahová, és ez generálja a mítoszt. Ha nem lennének tele a topicok azzal, hogy ezt nem lehet összeszedni pénz nélkül, akkor a panniknak sem lenne mítosza. De nem csak eventekről van szó a panninál, van a deszka, van a tégla, vannak a receptekbe való hozzávalók.
  Nem kell túldramatizálni a dolgot. 6 panni érhet annyit, mint egy full legenda. Ki mit fizet egy panniért részletkérdés. Vannak autók (sorozatgyártmányok nem egyediek) a világban melyek többe kerülnek, mint egy kertes ház. Tiltsuk be.

  Volt idő, amikor egy léggömbexpresszért adták az 1-2 pannit, volt amikor a pókerklubbért, volt amikor a krokodilért vagy az európai borzért. Sőt 3 pannit ajánlottak egy rózsa macskaházért.
  Nem kell dühöngeni. Ez egy játékelem. 5%ot ér. Vagyis 100 helyett 105 jön majd. Nem 200.
  Hogy bolondulnak érte? Mit tegyünk? Az eventes kosarakért is bolondulnak, vagy az sztáp csomagokért, pedig töredékét nem érik egy panninak. Akkor azt is tiltsuk be?
   
  CoraQueen, Domos52, Melan és 5 más kedveli ezt.