Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok :)

  Rendszeresen járok a piacra vásárolni és eladni is (bár ez szép lassan csökken).4

  Régen, amikor nem volt lehetőségem 0 percezni, és megfelelő árukat termelni nagyobb mennyiségben, akkor nálam az volt a szempont, hogy mindent vettem, amit a PÉ kétszerese alatt beszerezhető volt, majd az árak emelkedésével elmentem a 3xPÉ-ig is.
  Árulni pedig azt árultam, amit legalább 6xPÉ-n el tudtam adni.

  Most már nem nézem a PÉ-t, inkább csak határokat húzok. Például hiába van több tízezer gyümölcsöm (szilva, körte, cseresznye...), ha látok kint 1000 CSP alatt legalább 50 db-os tételt, akkor azonnal megveszem.

  Vásárlásnál sokszor állítom át az első oszlop (szám) szerinti szűrésre, hogy a nagy tételek legyenek elől. Ha vásárolni szeretnék 100 ezer növényt egy gazdakörihez, akkor nem foglalkozom a 100 db-nál kisebb tételekkel.
  Növényen kívül már csak tenyészállatot szoktam vásárolni, de már azt is egyre ritkábban.

  A 0 percezésnek köszönhetően minden állatból tízezres mennyiségeim vannak, de ezek közül elég kevésre van kereslet, így csak 10-15 állatot árulgatok.

  A medvével és a macskával voltak csatározások, mert vagyunk egy páran a piacunkon, akiknek ebből milliós mennyiségben van.
  Végül sikerült megtalálni azt az árszintet (medve 3000, macska 7800), ami alá már csak ritkán pakolgatnak. Ez az ár még nekem nagyon jó, és ezen az áron sokan vásárolnak is.

  Eladói szemszögből engem nem zavarnak a néhány darabos tételek, simán beteszem föléjük az árut. Az már bosszantó, hogy ha valaminek mondjuk 10.000 CSP az ára, és valaki kipakol 50-100 db-os tételeket 5.000 CSP-ért. Volt már olyan, hogy megvettem, és volt olyan, hogy alápakoltam. Attól függ, hogy látok-e esélyt, hogy tartsa még az árát.

  Vásárlói szemszögből akkor zavaró a néhány db-os tétel, amikor rendes mennyiségek egyáltalán nincsenek. Például vásárolni szeretnék narancssárga dáliát. Örülök, hogy van 48 db tétel, és kiderül, még 100 db-ot se képesek egyben kirakni :cry: Van olyan eladó a piacunkon, aki képes minden növényből kipakolni 10-szer 30 db-ot. Nem értem, hogy mit gondol ilyenkor :wuerg: kinek van szüksége 30 db növényre? o_O

  Szerintem érdemes lenne csökkenteni a piacok számát összevonásokkal, és ezzel egyidejűleg bevezetni, hogy 2 piacon lehessen árulni. Az egyiken mehetne a néhány darabos tétel maximalizálva a mennyiségeket, a másikon pedig minimum mennyiségekkel.
  Ha pedig egyszer hozzányúlnának a piachoz, célszerű lenne, ha inkább magas áron kerülne be egy termék, és a túlkínálat miatt kezdődne egy árcsökkenés.
   
  mimi, genka53, Domos52 és 4 más kedveli ezt.
 2. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Igazából ez az én bajom. Az ilyen helyzeteknél vagyok tehetetlen és dühös.
  Ahogy írtam, nem tudom rá a jó megoldást.
  Pakoljak fölé? De akkor jó, ha beférek a második oldalra. És a következő eladó simán alá/előre pakol, akkor én még hátrább kerülök.
  Nem tudok sem jó megoldást, sem ellenszert az ilyen és ehhez hasonló dolgokra.
  Azt valóban nem értem, hogy például ilyet valaki miért csinál:
  upload_2020-8-21_15-29-28.png
  Csak azt tudom elképzelni, hogy szándékosan nyomja/nyomná le az árat, hogy a nagyfarmjáról tudjon vásárolni. Na de 1-1 darabok alá tesz 2-2 darabokat? És ezt komolyan is gondolja?

  Na, ez meg a másik, amit én sem értek.
  Vannak olyan növények, ahol ez érthető. Amelyek tápba kellenek. Mondjuk valaki csak 20-30 tápot akar keverni egy titokállatnak, akkor nem akar 500 db növényt venni.
  Na de a maga szintű növényeket csak az veszi/venné, aki gazdakörizik. Neki 30, de még 10x30 db sem tétel.
  ------------
  Ti, akik még itt olvasgattok, mit csináltok ilyenkor?
   
  steve223, mimi, genka53 és 4 más kedveli ezt.
 3. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Beko !

  A Lapos Guta kerülget.
  Sajnos nincs ellenszere az emberi hülyeségnek/ vagy hozzá nem értésnek.

  Engem az is zavar, hogy kevés tétel van kirakva.
  Talán az egymást követő eventek miatt ?
   
  genka53, mimi, Domos52 és 2 más kedveli ezt.
 4. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!
  Aktualizáltam az aláírásomban található Tápok terményszükséglete Excel táblázatot, amit ezúton adok közre mindenki részére, szíves használatra.
  Letölthető az alábbi hivatkozásról is:
  https://1drv.ms/x/s!AvP8ismZi3WJy3dgfnygD_WmZUhu?e=3sK6iw
  Sikeres játékot kívánok mindenkinek! :inlove:


   
  Samborg, -ágianyu33-, Gio és 12 más kedveli ezt.
 5. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szia, sziasztok!
  Bosszankodunk. :(
  Köszi, ez jókor jött. :)
   
  Kuzdern, Koppi, genka53 és még 1 ember kedveli ezt.
 6. steve223

  steve223 Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Lehet hogy meglincseltek, de én is ezt csinálom. :D
  Ez alatt azt értem hogy nagyon jó áron értékesítek sokszor meg figyelem egy-egy portéka napokig ül a piacon hozzá se nyúlnak én próbálok olyan áron értékesíteni, hogy a lehető leggyorsabban elvigyék.
  A legtöbbet hajdinából adok el mert iszonyat sok több millió db-om van és hiába teszek ki 20.000-et még így is nagyon lassan fogy viszont a csp szépen növöget. Hajdina piacot teljesen megöltem, mert szerintem olyan jó áron adom, hogy az alá már nem pakol senki a topp cs-ps As meg próbálta, de gyorsan letörtem a szarvát. :D Azóta nem láttam tőle kint ajánlatot bár lehet ő vásárolja fel amit kiteszek, de nem izgat van/lesz utánpótlás.:D A fölöttem lévő ajánlatok pedig rendszerint vissza mennek a pajtába. Nem az volt a célom hogy másokat idegesítsek hanem hogy eltudjam adni az árut tudom hogy toppkor többet fog érni (persze ha lesz topp), de előtte még csinálok egy nagyobb 0 percezést ahol nem 1-2 millió fog landolni a pajtába. A tenyészállatok árai elszálltak olyan áron vannak kint amit soha nem vennék meg ritkán teszek ki tenyészállatot, de ha még is nagyon jó áron nem szeretem ha napokig ül a piacon általában pár óra alatt visznek mindent. Amarántot is szoktam kitenni viszont abból csak ritkán és kis mennyiséget annak nagyon feltolták az árát és úgy figyeltem meg 10.000 felett nem is viszik (több ajánlatom is vissza jött) a piros kosárból 3,7M ért lehet venni 300-at, ezért én 3M ért adok 300-at így azért elcsipegetik.
  Pár kép: [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  Viszont a pocok tenyésztett állatai árait alig bírom feltornászni nagyon lassan megy.
   
  Utoljára szerkesztett: 30.8.20
  Samborg, -ágianyu33-, Gio és 2 más kedveli ezt.
 7. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Áthozlak a Fejlődésibe, mert itt beszélhetünk erről.
  Leírom részletesebben, mit csinálok (régebben én is egy kissé máshogy kezeltem a felhőket, de Beko tanácsára - no meg a felhők száma, és a Paszuly működési zavarai miatt - váltottam). Szóval van 5 kategória. A Tárgyak sorai és a Haladási sorok kategóriák felhői kizárólag TP-t, CSP-t, ládát, stb. adnak, de egyetlen bónuszos felhő sincs köztük. Így ami ide van sorolva, azt hagyom, és ezt a két kategóriát aratom géppel, amikor arra járok.
  Az ültetési bónusz sorokban előre mozgatom az idő- vagy terménybónuszos felhőket. Elöl van a gesztenyés, a teliholdas, majd sorban a zöldségekre, virágokra és egyéb terményekre ható bónuszos felhők. Tudom, mik vannak itt, ha szükséges aktiválom. A többi, jellemzően TP-bónuszos felhőt beteszem a kedvencekbe. Hasonló ehhez a másik két kategória is.
  A Tenyésztési bónusz soroknál elöl vannak a tenyésztést, valamint az állatos és terményes ólakat gyorsító felhők. Ezt követik az egyedi, csak egy (pár) állatra ható felhők. Utána a TP-sek, amik itt is a kedvencekbe kerültek.
  Az egyéb bónusz sorokban elöl vannak a dekorrövidítő felhők, a szülinapi felhő, majd a felröpire ható felhők. A többi, TP-bónuszos felhő itt is megy a kedvencekbe, de előre viszem a legfeljebb 12 órásakat.
  Reggel szoktam nagy aratást csinálni. Ekkor aratom a Haladási sorokat, a Tárgyak sorait és a Kedvenceket - ez utóbbit csakis ekkor. Az egyéb bónuszoknál aktiválok egy 10 és egy 3%-os dekorrövidítőt, a felröpire ható felhőket (kivéve eventkezdés reggelén); a Tenyésztési bónuszok közül pedig a kint lévő állatoktól függően a rövidítő felhőket. Majd jönnek a bónuszos dekorok, a sima dekorok és az egyéb területek aratása.
  Este szoktam egy kisebb dekoros aratást csinálni, de ez sokszor el is marad. Ekkor a Kedvencekhez nem nyúlok, csak egy 10%-os dekorrövidítőt és a 12 órásnál rövidebb bónuszos felhőket aktiválom.

  Vagyis három csoportba soroltam a felhőket. Az elsőben vannak azok, amiket bármikor arathatok géppel (Haladási, Tárgyak). A másodikban vannak a reggel aktiválandó felhők, vagyis a Kedvencek. Ezeket nem figyelem; ami reggel aktiválható, azt indítom, ami nem, azt nem. Nem igazodom egyhez sem, nem jegyzem meg, mik vannak itt. Csak a reggeli aratás előtt, géppel aratom. És a harmadik csoportban vannak a kézzel aratandó felhők, mindegyik a maga kategóriájában, az első pár oldalra rendezve, és csoportokra osztva. Ezeket a kategóriákat soha nem aratom géppel! Ebben a csoportban tudom, milyen felhőim vannak, és hol találhatók, illetve tudom, mire hatnak; ezeket csakis kézzel, szükség esetén aktiválom. Pl. virágok aratása előtt megnézem, a két +1 bónuszos felhő aktiválható-e. Mivel az elrendezésnek megvan a logikája, nem okoz nehézséget a kezelésük; pláne, hogy hosszú idő óta így használom a felhőket. Bár ez mintegy 40 felhő, ami soknak tűnhet, de a rendszerezettség miatt még simán kezelhető...
   
  PalMa, Domos52, mimi és 8 más kedveli ezt.
 8. Sanyat

  Sanyat Haladó

  Köszönöm szépen a részletes és mindenre kitérő választ. Jó megoldásnak tűnik. Alapból én is hasonlóan kezelem a felhőket, bár nem ilyen tervszerűen. Gondot látok a felhők átmozgatásában, igaz csak egyszer kell megcsinálni, na és új felhő bekerülésekor. Az is rapszodikus, hogy hol áll meg, melyik felhőnél, ha kinyitom a kategóriát.
  Nagyon tetszik. Köszönöm, hogy megoldottad velünk.
   
  -BombadilToma- és Kuzdern kedveli ezt.
 9. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Nagyon remélem, hogy idetalálsz és olvasod az írásomat. :)

  Azt fontos tisztázni, hogy semmi nem vesz el tőled semmit. A játék visszakérdezett, hogy el akarod-e költeni a banánjaidat. Tehát önként adtad oda mindet, hiszen engedélyezted a felugró ablakban.

  De nem is emiatt hoztalak ide.
  A szentélybe NEM a gazdakörön kell bejutni, hanem a térképről. Mutatom:
  upload_2020-9-2_18-9-57.png

  A bahás gazdakörökkel szépen sorban haladj, ahogy az aranybanánjaid engedik. Ahol te elhasználtad a banánjaidat, az MA került játékba. Az nem event, hanem állandó gazdakör. Tehát nem kell sietni vele, mert az örökre itt marad.

  A játék nagyon szerteágazó már. Mi, akik sok éve itt vagyunk, együtt nőttünk fel a játékkal. Sokkal könnyebben eligazodunk, mint az a játékos, aki nem töltött még itt sok évet. :)

  Ha valamit nem értesz, gyere olvasni a fórumra és kérdezz nyugodtan. A moderátorok és sok játékos tud neked segíteni.
  Ne juss el a felháborodásig, hiszen ez egy szórakoztató játék. Adjon örömöt és sikerélményt. :)
  Ha tudod, mi hogy működik, hol kell róla infót keresni, vagy legalább azt tudod, hol kell kérdezni, fokozatosan fogod felfedezni a sok lehetőséget.
  Való igaz, jó sokat lehet/kell olvasni. Bízom benne, hogy ez téged nem riaszt el, hanem pont ellenkezőleg: kíváncsivá tesz.

  Mindenkinek először az Enciklopédiát javasoljuk. Azért, mert ott szépen, témakörönként fel vannak sorolva a játék főbb részei. Érdemes végiggörgetni a főbb címeket.

  >>KATT IDE<<, itt találod az említett enciklopédiát.
  Jó olvasgatást és újra mondom: gyere, kérdezz! Segítő mindig lesz.:inlove:
   
  PlagueDoctor101, Koppi, mimi és 18 más kedveli ezt.
 10. bactriaanus

  bactriaanus Utánpótlás-írogató

  Szia Toma!
  Véletlenül keveredtem erre az oldalra és rémülten látom, hogy megőrződött a kimutatásom.
  Már korábban felhagytam a magam számára készített, lebutított segédeszközök közzétételéről.
  Ez is annyira primitív, nyugodtan törölheted, ne foglalja a helyet, plusz nincs aktualizálva.
  Egyúttal köszönöm a sok-sok tippet, taktikát, okosságot, amivel támogatod a Farmerama játékosainak táborát.
   
  bary5278 és Sanyat kedveli ezt.
 11. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Szia!
  Ez a Te hozzászólásod, csak Te tudod törölni. Én egyébként sem vagyok sem moderátor, sem semmilyen tekintetben sem ennek a helynek valamiféle gazdája vagy nemtudommije.
  De mi a baj a saját részre készített segédeszközök közzétételével? Magam is azt teszem közé, amit én is használok. Ha lebutított, azt sok esetben nevezhetjük érthetőbbnek is. Szóval nincs ezzel semmi gond. A régi hsz-t pedig gondozhatod és aktualizálhatod időről időre, vagy hagyhatod így, de törölheted is - csak rajtad áll.
  (Köszönöm szépen az elismerésedet, jól esik.)
   
  Matold, PalMa, bary5278 és 4 más kedveli ezt.
 12. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Frissült az érésidő táblázat.
  Belekerült néhány új időbónuszos felhősor. És természetesen benne van az összes új állat, növény és fa.
  Ideiglenesen benne van a Perec szezon dekorja is, de csak a Farm táblán, kisebb betűkkel, a többi szupertrágyás bónusz mellett. Ez ugye csak egy hétig lesz használható...

  Továbbra is kérek mindenkit, aki használja, és talál benne bármi hibát vagy kezelési problémát, jelezze! Köszönöm.

  A tábla eredeti leírása itt olvasható.

  Excel 2007 vagy újabb (.xlsx): Letöltés

  Excel 2003 vagy régebbi (.xls): Ezt a továbbiakban nem teszem közzé. Annyi probléma van benne, ami lényegében használhatatlanná teszi.

  Libre Office verzió: ezzel továbbra is adós vagyok; mivel ez egy teljesen önálló táblázat, egyszerűen nincs időm ezzel is foglalkozni. Igyekszem azért, hogy egyszercsak utolérjem magam... Sorry...
   
  Utoljára szerkesztett: 7.10.20
  Othep, Vadóc, HéricsBáró és 9 más kedveli ezt.
 13. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia -BombadilToma-!
  Nagyon szépen köszönjük azt a sok fáradtságos munkát, amivel folyamatosan aktualizálod az érésidő táblát.
  Nagy szerencsénk van, hogy vagy nekünk!
  [​IMG]
   
  ildiko44, Boccio71, -ágianyu33- és 3 más kedveli ezt.
 14. Vyca-cica

  Vyca-cica Fórum hercege

  Sziasztok!
  Biztos hogy tízmilliószor megkérdezték már de,
  1: nem találom pedig 2 napja keresem
  2: nem értem pedig matekból jó voltam....
  ott a voltam szó xDxDxD

  Szóval a Nulla percezés nem megy matematikailag....
  SZTR:50%
  Rúna:10%
  Nemesítés:25%
  süti:5%
  ártatlanság:10% ez idáig már 100%
  akkor miért kell mégis legalább egy felhő???

  S már a szegfűnél elakadtam nemhogy a többi növénynél...

  Megköszönném ha valaki felgyújtaná a fényt akár privátban is....
   
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Szia!
  A nemesítés bónuszával szorozni kell, az nem adható hozzá a többihez.
  50%+10%+5%+10%=75%
  75%x1,25=93,75%

  Ha van még egy 5%-os felhő, akkor 80%x1,25=100%
   
 16. Vyca-cica

  Vyca-cica Fórum hercege

  Tehát minden nemesítéssel szorzok csak
  Jövök egy csokival....
  Nagyon köszönöm...
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 17. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Így van, minden nemesítésbónusszal szoroz a rendszer. Akár az érésidőre hat, akár a vízre/trágyára/szupertrágyára. A TP-bónuszok viszont - mint a játékban minden TP-s bónusz - közvetlenül az alapTP-re hatnak (lényegében tehát összeadódnak).