Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Igen, pontosan jól értetted, köszönöm szépen, ha megcsinálod :)Így biztos, hogy pontos képet kapunk 1 ciklus terméséről, legalábbis remélem :)

HéricsBáró, Samborg és Fätum kedveli ezt.
  2. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziasztok :) No, hát végeztem a teszteléssel. Két kört csináltam, mert kíváncsi voltam, hogy viselkedik az automata és a felhősor az eltérő lépéseknél.
    1:) Az első tesztnél aktiváltam az alkímia felhősort majd ezután visszakapcsoltam az automatát.
    2:) A második tesztnél előbb visszakapcsoltam az automatát és csak ezután aktiváltam a felhősort.
    Mind a két esetben ugyan az eredmény született, a felhősor CSAK egy ciklusra van hatással az altatott fáknál.

És akkor mutatom a számokat, 100 db gesztenyefát raktam ki a tölgyesbe.
    A tölgy rúnájával csökkentett érésidő 10:48
    Mind a két tesztnél összesen 10 aratási ciklust vártam meg.

Első teszt: Felhősor aktíválása majd automata visszakapcsolása.
    Ciklus / napCiklus / idő Alap hozam Egy ciklus
    11.15 Hétfő15:52:00 400,0 500,0
    11.16 Kedd2:40:00 800,0 900,0
    11.16 Kedd13:28:00 1 200,0 1 300,0
    11.17 Szerda0:16:00 1 600,0 1 700,0
    11.17 Szerda11:04:00 2 000,0 2 100,0
    11.17 Szerda21:52:00 2 400,0 2 500,0
    11.18 Csütörtök8:40:00 2 800,0 2 900,0
    11.18 Csütörtök19:28:00 3 200,0 3 300,0
    11.19 Péntek6:16:00 3 600,0 3 700,0
    11.19 Péntek17:04:00 4 000,0 4 100,0
    Első teszt induló pajtakészlet

Első teszt aratás utáni pajtakészlet
    A hozam tehát 4100 db. Ha a teljes altatás alatt hatással lenne a felhősor, akkor a hozamnak 5000 db-nak kellett volna lennie, tehát az aktiválás utáni pajtakészlett 15060 lenne.

Második teszt
    Automata visszakapcsolása majd felhő aktiválása
    Ciklus / napCiklus / idő Alap hozam Egy ciklus
    11.21 V12:16:00 400,0 500,0
    11.21 V23:04:00 800,0 900,0
    11.22 H9:52:00 1 200,0 1 300,0
    11.22 H20:40:00 1 600,0 1 700,0
    11.23 K7:28:00 2 000,0 2 100,0
    11.23 K18:16:00 2 400,0 2 500,0
    11.24 Sze5:04:00 2 800,0 2 900,0
    11.24 Sze15:52:00 3 200,0 3 300,0
    11.25 Cs2:40:00 3 600,0 3 700,0
    11.25 Cs13:28:00 4 000,0 4 100,0
    Második teszt induló pajtakészlet

Második teszt aratás utáni pajtakészlet
    A hozam itt is 4100 db. Ha a teljes altatás alatt hatással lenne a felhősor, akkor a hozamnak 5000 db-nak kellett volna lennie, tehát az aktiválás utáni pajtakészlett 22.360 lenne.

Konklúzió: jó-jó ez a felhősor, de mivel a hatóideje csak 6 óra ha valaki szeretné maxra járatni akkor így tudja kihasználni:

Update: @-gyöngy-581 levezetése alapján: a második ciklus megkezdése előtt pár perccel, mondjuk 10-15 kell kikapcsolni az automatát és aktiválni a felhősort. Ekkor második ciklus előtt még van 10-15 perc, és az automataaratás második ciklusa is a felhősor hatása alatt lesz még. Így lehet elérni, hogy a felhő 6 órás aktivitása alatt 2x lehessen learatni a fákat.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/fejlődési-taktika.11014/page-204#post-1231801

Utoljára szerkesztett: 26.11.21
  3. -gyöngy-581

Szia!
    Köszönöm szépen a kísérletedet is és a számítást is. Az eredmények alapján teljesen egyetértek veled, sajnos ez így igaz amit leírtál. Vagyis jól éreztem azt, hogy a mamutokkal nem szabad nekem kísérleteznem.

4. Havasi_Gyopár

Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

Szia Fätum!
    Köszönjük szépen a kísérletedet!
    Ismét egy nagyon fontos infóval gazdagodtunk. :inlove:

DevilMókus, ursa11 és Fätum kedveli ezt.
  5. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziaszia :) Nincs mit, nagyon szívesen :)

Kuzdern, ursa11, Sanyat és még 1 ember kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

Bocsánat visszajöttem, mert nem hagyott nyugodni, hogy ennyire ne lehessen használni ezt a nagyon jó felhőt. Kicsit macerás, de csúsztatott aratással bele kell hogy férjen a normál fa 20 órás érése is altatással és automata aratással.

Amikor tudjuk előre, hogy fákból jön a felröppenő akkor élünk ezzel a módszerrel Ez már ismerős hiszen többször is leírtuk:

Eventkezdés előtt 40 órával kirakjuk a fákat, event indulásakor pl 14 órakor automatával aratjuk (itt jön be a felhő hatása egyszer, hiszen még csak az első kör érett be), aztán 14:15-kor beérik a 2. kör is ezen is él a felhő, tehát adja most is adja a + termést.
    Ezt a módszert lehet használni a 20 többszöröseivel is, ha csak a + termésre van szükségünk. Felröpigyűjtéshez nem ajánlott többszörözni, mivel az eventismertetőt még nem ismerjük ennyire korán és nem tudhatjuk, hogy jók lesznek-e a fák felröpigyűjtésre.

A KK is jó lehet, ha van bőven amivel megszórjuk, így az első kör érésideje 11:42, a másodiké pedig 18:00, vagyis előző nap reggel fél kilenc körül várható a 20 órás fák beérése és aratása a felhő hatása alatt.
    Remélem jól számoltam és nem csúsztam el sehol sem, ha igen szóljatok legyetek szívesek.
    Ha mindezt a bahás fákkal csináljuk akkor még szóba jöhet a sárkánygyík-tojás hatása és az ananászos sütié is és ezek biztos, hogy visszamenőleg is adják a termést.
    Ezzel a kis adalékkal egészen jól ki lehet használni a felhő hatását, véleményem és reményeim szerint. :)

Namiamano, ursa11, Fätum és 3 más kedveli ezt.
  7. Fätum

Fätum Fórumőrült

Ez szuper, így tényleg belefér két aratás. Updeteltem az eredeti írást, és betettem a posztod linkjét is, hogy egyben legyen a kísérlet és a stratégia is. :)

Egy kicsit tovább gondoltam én is amit írtál, de nem az eventre összpontosítva, hanem a TOP-ra, ezért bahás 10 órás fával számoltam. :)

Tovább gondolva a számításaid és a TOPra megpróbálni használni ezt a lehetőséget, növekedésserkentővel és Kacsa Kata turbótrágyával a felhő hatóideje alatt elméletben szorosan, akár háromszor is belefér(het) a tamarilló aratása automatával a bahamán. Azért a tamarilló mert, igaz, hogy a bahás fáknál nem a tamarilló a legjobb PÉs fa, de a farmos fáknál pld cukorjuhar, (170PÉ) vagy mandula (160PÉ) a tamarilló (274PÉ) sokkal jobb., és ezt is meg lehet venni CsP-ért.

Ezt így nagyon összeszedetten, és precízen kell végrehajtani, különben kicsúszunk a harmadik ciklusból, vagy be kell szerezni sok-sok XXL tamarilló fát.
    Az alap érésideje tamarilló fának 10 óra, növekedésserkentővel és KKval 5:51 az XXL 3:30
    A növekedésserkentő hatóideje 4 óra, tehát legalább kettőt kell betenni az aranyrekeszbe az aktiválás és visszakapcsolás előtt, a gyémántba pedig egy ananászos süti, aminek hatása a teljes altatás idejére visszamenőleg is érvényes.
    1 :) A második ciklus előtt pár perccel (5) aktíváljuk a felhősort, és visszakapcsoljuk az automatát.
    2 :) Az automata még a felhősor, és a növekedésserkentő hatása alatt learatja a második ciklust. (A tamarillóval így kényelmesen belefér két aratási ciklus a felhősor hatóidejébe)
    3 :) Megszórjuk a fákat Kacsa Kata turbótrágyával, és ha a második ciklus automata aratása előtt 5 perccel aktiváltuk a felhősort és kapcsoltuk vissza az automatát, akkor a harmadik ciklusban, KK turbótrágyával és a növekedésserkentővel a felhősor 6 órás hatóidejéböl még marad 4 perc a tamarilló beérésig. Igy belefér(het) egy harmadik ciklus is a felhősor hatása alatt. De ahogy írtam fentebb, ehhez nagyon összeszedettnek és koncentráltnak kell lenni, máskülönben kicsúszunk a harmadik ciklusból. Elméletben tehát szerintem működhet. De a gyakorlatban....ember egyen a talpán aki ezt meg tudja így csinálni :D

@-BombadilToma- Toma, csak a matek és az elmélet kedvéért...megtennéd, hogy átszámolod? Köszi :)

Kuzdern, DevilMókus, -gyöngy-581 és 4 más kedveli ezt.
  8. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

S
    Szia!
    Ránézésre - elméletben - amit írsz, az oké. De nem szívesen mondok véleményt olyanról, amit nem látok át pontosan. A tesztjeid eredményét nem értem, nem tudom, mi lehetett a különbség a cukorjuhar XXL és a gesztenye között. Elvileg mindkettő 12 órás, mindkettőnél 10 kört vártál ki, mindkettőnél ugyanazok voltak a körülmények; és mégis az előbbi 49, az utóbbi 41 termést adott (per fa).

Hozzátenném, hogy vannak még gyorsításra eszközeink, amiket ki lehet használni: a Kalózpapagáj-hajó(k), a Fáraó gyógynövényei felhősor, valamint a Farönk hangár(ok).

9. Fätum

Fätum Fórumőrült

Ez így igaz, nincs semmi különbség a 12 órás XXL-es fák és a gesztenye között. Egyszerűen 100 fával a tisztáson egyszerűbb volt a kísérlet. Azt látom, hogy a legelső tesztnél valami félrement ez biztos, és arra nem jöttem még rá, hogy mi? Talán az zavart be, hogy az altatás alatt legutóbb lejárt a prémium, és igaz, hogy automatikusan megújult, de még is úgy tűnik valami még is bezavart, mert 176 db-al kevesebb volt mint amit én számoltam, hogy lennie kellett volna.

A másik eltérés abból adódhat, hogy a legelső tesztnél kiraktam a fákat, kikapcsoltam az automatát és végig a tesz alatt kivolt kapcsolva. Ekkor úgy tűnt, hogy a felhősornak aktiválást követően, kikapcsolástól visszakapcsolásig visszamenőleg az altatás alatt is van hatása a felhőnek, de ezt nem tudtam hitelesen bizonyítani, pont a 176 db eltérés miatt.

Míg a mostani tesztnél bekapcsolom az automatát, kitettem a fákat, megvártam az első automata aratást és ezután kapcsoltam ki az automatát. Nem tudom...újra neki kéne futni az legelső változatnak, hogy lássam mi a hatás, de most egyelőre nincs hozzá türelmem -.-

Igen, csak hát nekem nincs farönk hangárom azzal nem tudok kísérletezni. Mondjuk a Kalózpapagájhajóval lehetne, de ezt már nem akartam belekeverni, így is elegem volt már a tesztelgetésből

10. Domos52

Domos52 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Már több mint egy órája olvasom visszafele a hozzászólásokat! (Nem mindig van idő rá, de nem tudtam aludni)
    Nagyon hasznosak az okosságok! Köszönöm mindenkinek!
    Most azonban szeretnék segítséget kérni!
    Ólak nullázásáról szeretnék részleteket megtudni! Kiírtam a felhőket, a bónuszokat, amit fel lehet használni, de magát a folyamatot is jó lenne egy leírásban látni! Köszönöm előre is, ha vki meg tudná írni az oldalszámot, ahol megtalálom!
    Szép napot!

11. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziaszia :) nem tudom, hogy ez segít e (én nem tudok 0 percezni mert nincs hozzá elég dekorom) de van itt egy jó kis írás az ólak 0 parcezéséról.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/#post-1020871

zsani_apja és Domos52 kedveli ezt.
  12. Domos52

Domos52 Fórum biztosa

Nagyon köszönöm!
    Még én sem tudok nulla percezni az ólakkal, csak kíváncsi vagyok rá, hogy is működik a gyakorlatban!
    3 virágfestésem van, nagy becsben tartom őket! De sajnos a világítótoronyba vannak! :wuerg:
    Neon ólakkal sem állok sehogy, mert a macska, az egér és a medve neon óljaim száma igen kevéske ehhez a művelethez! :wuerg:Bár nem is gond, ha nem tudok nulla percezni, az is segít, ha lerövidíthetem az ólak érésidejét! Vagy nem?xDxDxD

13. -gyöngy-581

Szia!
    Igen tudsz rövidíteni vele, nem is keveset, csak arra vigyázz ne hogy elfogyjon a festéked mielőtt befutna mellé még 1-2 dekor :)
    Viszont azt hiszem félreértettél valamit a szövegben. A macska, medve és az egér nem neon ól, hanem neon dekorra van szükséged az ólak nullázásához:

KépeNeveHatásBónusz mértékeÉrési idő
    [​IMG]Neon medveGyorsabb termelés a medvebarlangban5%23:00
    [​IMG]Neon macskaGyorsabb termelés a macskaházacskában5%23:00
    [​IMG]Neon egérGyorsabb termelés az egérlyukban5%23:00
    Ezekből a dekorokból kéne fajtánként 18 vagy jó esetben 20 egyforma egy időben aratott dekor
    .

HéricsBáró és Domos52 kedveli ezt.
  14. Fätum

Fätum Fórumőrült

Jó reggelt :) Nem tudom láttátok e, de áthozom ide, mert szerintem itt tudunk beszélhetünk róla.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/a-2021-dik-évi-szüreti-eventet-2022-januárra-halasztották.21803/

Hát, szóval, az idén elmarad a a szüreti event, januárra halasztották. Sokan minden évben erre várunk, hogy "szüretelhessünk" Az idén nem lesz ilyen. DE, én személy szerint bevallom nem is bánom, mert így több idő marad a felkészülésre. Úgy érzem most, hogy kaptam egy kis laufot. A tavalyi évem majdnem teljes egészében kimaradt, valamikor év végén jöttem vissza játszani. Ezért amikor vissza jöttem nem a TOP volt a cél, hanem hogy valahogy vissza tornázzam magam arra a szintre amin lennem kellene, ha nem hibernálom a farmot.
    Így aztán eléggé lájtosan töltögettem a pajtát. Eventeztem, TP-t gyűjtöttem, gazdaköriztem, ez volt az idei év menetrendje. Ennek az lett a következménye, hogy a béka popója alatt van a pajtakészletem. Semmiképpen sem alkalmas most arra, hogy induljak vele a TOP-on.
    Nem olyan régen értem el az amarántot is, és eltartott jó pár hétig mire sikerült kinemesíteni. Alig két hete, hogy tudok vele már nullázni.

A nullázható növények közül eddig krizantém volt nálam a stratégia termék. De most, hogy sikerült az amarántot kinemesíteni nullázásra, a jozsuéfa és a tamarilló mellett ez lett a fő termék a tophoz. Így aztán mivel alig két hete, hogy sikerült kinemesítenem, nincs sok belőle.
    Néztem az elmúlt évek tendenciáit, és a soron következő TOP-nál igen csak fel kell kötni a gatyót, ha az 1000-ben akarunk végezni. Gyakorlatilag megduplázódott tavaly a beadott a mennyiség. Az indexel az eltelt évek tendenciái alapján a következő évi előrejelzést szoktam magamnak számolni, és hát elég durva érték jött ki.
    TOP ÉvAlsó érték tényIndex
    2012 (500)114 098 496151,8%
    2013 (500)173 219 024151,8%
    2014 (1000)143 990 59283,1%
    2015 (1000)219 898 528152,7%
    2016 (1000)282 859 915128,6%
    2017 (1000)367 129 277129,8%
    2018 (1000)389 114 661106,0%
    2019 (1000)491 387 390126,3%
    2020 (1000)895 465 918182,2%
    Nem néztem tovább, mert engem csak 1000-ig érdekel. Ha abban nem tudok bent maradni, akkor én azt kudarcként élném meg. Éppen ezért a 2021-es TOP.-ot még óvatosabban fogom kezelni mint eddig. Ezért örülök nagyon az amarántnak, mert azzal azért lehet sokat lendíteni a pajtakészleten.

Utoljára szerkesztett: 27.11.21
  15. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Megértelek. Nem lesz egyszerű '22- ben huszonegyezni. :D

16. Fätum

Fätum Fórumőrült

Hát igen, még az olimpia is az idén 2020-volt :D Tiszta zűrzavar :D

Samborg, zsani_apja és ursa11 kedveli ezt.
  17. Domos52

Domos52 Fórum biztosa

Jajj de buta vagyok! Dekorból kell a 18-20 db! Így jár az ember, ha nem elég figyelmesen olvas! No akkor egy darabig nem fogok nulla percezni! A festékem sem teljes, csak attól félek, hogy egyszercsak putty véletlenül learatom:wuerg: a házikedvenc aratóval! Jártam már így! Köszönöm, hogy figyelmeztettél!

Samborg, zsani_apja és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  18. juliannakoczkas

juliannakoczkas Fórum hercege

Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni:
    Ha ládás terméket használok pl. TP láda S, abból max. hány db-ot tudok Pinkivel hosszabbítani?

Kuzdern kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Csak hogy egyértelmű legyen: a bónuszládából származó termés- vagy TP-bónuszokról beszélünk, amelyek valamelyik rekeszbe kerülnek.
    Bármennyit hosszabbíthatsz. De a Pinkie legfeljebb 200 óra plusz időt ad, így a gyakorlatban mégis csak van határ. Egy 24 órás bónusznál a Pinkie 7:12-et hosszabbít. 27 db bónusznál a hosszabbítás 194:24, 28 db-nál 201:36 helyett 200:00. Tehát max. 28 db-ra érdemes rádobni a Pinkie-t.

20. juliannakoczkas

juliannakoczkas Fórum hercege

Szia Toma!
    Nagyon szépen köszönöm!!!
    Üdv.:
    Julianna

Kuzdern és -BombadilToma- kedveli ezt.