Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Utoljára szerkesztett: 26.1.22
  2. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

-BombadilToma- kedveli ezt.
  3. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Hoztam egy képet ez minden szónál többet mond, igazatok volt és jó volt az én megérzésem is, hogy feleslegesen szórtam meg bájitallal a tenyésztésemet.

ursa11, DevilMókus, Samborg és 3 más kedveli ezt.
  4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Akkor valamit fogott rajtam, hogy anno annyit tanultam. :D Képzeld, ma megjött az 5. festésem. :) Nem hiszem, hogy ezért kaptam! Aztán ki tudja. ;)

Utoljára szerkesztett: 27.1.22
    Domos52, Sali~*.*, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  5. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Apja :)
    Gratulálok és üdvözöllek az ólallal nullázók egyre népesebb táborában :inlove:.
    Most aztán számíthatsz rá, hogy csapágyas lesz a malmod, a sok tápkeveréstől :)

6. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Szia Toma!
    Hozom a tesztelős számokat:

A barkácsolás mestere rúna (10%)
    Karneválkirálynő felhősor (10% - 01:00 óra – 36 óránként)
    Valentin nap 2015 felhősor (5% - 30 perc – 24 óránként)
    Mikulástalálkozó felhősor (5% - 10:00 óra – 16 óránként)
    Óltörténetek felhősor (5% - 04:00 óra – 20 óránként)
    Szüreti holdfesztivál felhősor (5% - 03:00 óra – 20 óránként)
    Pünkösdi csokor (10%)
    Guava lekvár (5%)
    Víz (20%)
    Farm: 24 órás Guanó gyár: 09:31 óra
    Baha: 24 órás Kreatív kókuszkopasztó: 09:31 óra

571 perc vs 1440 perc =>> eddig 39,652%-ra csökkenthető le a terményes ólak érési ideje

+ Buliegér (5% - 02:00 óra – 24 óránként)
    Farm: 24 órás Guanó gyár: 08:39 óra
    Baha: 24 órás Kreatív kókuszkopasztó: 08:39 óra

519 perc vs 1440 perc =>> eddig 36,04%-ra csökkenthető le a terményes ólak érési ideje

+ Varázsteve lak (15 % csak Bahás terményesekre – 02:00 óra – 72 óránként)
    Baha: 24 órás Kreatív kókuszkopasztó: 07:21 óra (először 06:06-ot ír ki a rendszer, de beáll 07:21-re…)
    (Baha: 22 órás Gőzölgő szauna: 06:44 óra)
    Farm: 24 órás Guanó gyár: 08:39 óra (nem változott, a Varázsteve lak nem hat a farmos területeken)

441 perc vs. 1440 perc =>> eddig (minden felhővel, tojással, termékkel együtt) 30,625%-ra csökkenthető le a Bahás terményes ólak érési ideje.

Remélem, lesz ez még több is, és előbb-utóbb terményes ólakkal is nullázhatunk... :music:

Üdv, Kata

Utoljára szerkesztett: 30.1.22
    Domos52, ladislaw11, Fätum és 13 más kedveli ezt.
  7. -BombadilToma-

Szia Kata!
    Le a kalappal, ez nagyon precíz! És köszönöm szépen.

Így már tudható, hogy a Buliegértojás-lak hatása összeadódik az összes többivel, de a Varázsteve hatásával külön szorozni kell.

DevilMókus, Rékuci1111, genka53 és 5 más kedveli ezt.
  8. semmirevaló

semmirevaló Fórum nagymestere

Ez nagyon tetszik! Okos gondolatok, végig kéne vinni!

9. -BombadilToma-

Szia!
    Mit kéne végigvinni? Az idézett hsz. egy ősrégi írás, amelyben az érésidős táblámat mutatom be. Biztosan jó hsz-t idéztél be?

Fätum, DevilMókus, genka53 és 2 más kedveli ezt.
  10. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Itt most picit elgondolkoztam megint. :D

Domos52, Fätum, -gyöngy-581 és 2 más kedveli ezt.
  11. furmint111

furmint111 Fórum nagymestere

Szép napot Neked, és mindenkinek!
    ,
    :dd Az első mondataidnál minden rendben volt a fejemben, aztán csak (kalapács, véső, téglák rakása,)minél tovább olvaslak,egyre jobban éreztem hogy minden idegszálam bunkert épít magának.
    Köszi:)

genka53, Kuzdern és -BombadilToma- kedveli ezt.
  12. -BombadilToma-

Mindenkinek, aki valamiféle csodafegyverként tekint az ólas nullázásra, és egyre csak vágyakozik rá: tényleg átgondoltátok mit is jelent?
    Belegondoltatok, hogyan változtatja meg a jelenlegi játékotokat? És azt is mérlegeltétek, hogy valóban milyen előnyöket jelentene a jelenlegi helyzethez képest? Azaz, milyen céllal akarjátok használni, és annak a célnak az eléréshez feltétlenül kell-e? Tudom, hogy sokan tudják ezt, de azt gondolom, hogy ez a kisebbség.
    Szóval, mi a cél? TOP? Gazdakör? Eventek? Tenyésztés? Piac?
    Ehhez milyen állat kell, és melyikből hány darab?
    Van ehhez elegendő színes ólad? Ha nincs hogyan szerzed be? Csere esetén van-e cserealapod?
    Egy-egy nullázáshoz mennyi bónuszt tudsz odatenni?
    Az előző kettő alapján mennyi normál tápra van szükséged? Honnan tudod ezt biztosítani? Saját malom? Kisfarmok? Piac? Közös piaci egyezségek? Utóbbi esetben mivel tudsz fizetni a tápokért? Rá tudod-e szánni erre a hosszas, szisztematikus felkészülésre naponta a szükséges plusz időt?
    TOP esetén: jelenleg az ólas nullázás csak pár százak kiváltsága, "könnyű" vele bekerülni akár a 100-ba is. De ha tömegessé válik? Akkor is könnyű lesz? Ki tudod-e majd elég hatékonyan használni, hogy felvedd a versenyt másokkal? És ez nem csak magára a TOP-ra vonatkozik, hanem a cserenapokra (egyre drágább színes ólak) és a tápok biztosítására (piac - árak és kínálat) is...

Én régóta rágódom ezeken a kérdéseken, és egyre inkább hajlok arra, hogy nincs rá szükségem (persze, tudom, "savanyú a szőlő..." - és tagadhatatlan, hogy kicsit benne van ez is). A TOP az egyetlen, amit valószínűleg el kell engednem 2-3 éven belül, és most már sajnálnám; de egyetlen más területen sincs versenyhelyzet, és a saját játékomhoz az állatokat ólas nullperc nélkül is remekül tudom biztosítani.

Utoljára szerkesztett: 9.2.22
    Domos52, rozo52, PapaMangó és 9 más kedveli ezt.
  13. Arrah

Arrah Törzsjátékos

Sokmindenre gondoltam a fentiek körül sokmindenre nem.. A TOP kapcsán arra gondoltam hogy talán nem kéne ennyire magasra tenni a mércét.. Ettől én is beparáztam.. Féltem a következményektől ,hogy talán szűkebbre fogják a gyeplőt az adott bónuszokra nézve.. Én nem a TOP sokmilliárdos végeláthatatlan termelésére hajtok. A gazdakörikbe termelek ami nekem most még végeláethatatlan.. Pedig mint látjuk sokaknak kész van.. Nekem van mit termelni oda. Készültem ólakkal, tápokat nyomatom.. Nekem még sokminden célom van a játékban..Egyenlőre ugy gondolom,hogy az első 0 -ás aratásom után kifog derülni hogy mit lehet jobban csinálni.. Szerencsére nem egyszeri esélyről van szó..ha előszőr nem volt tökéletes a használat, akkor legközelebb majd az lesz.. Iszonyú sok feledat vár rám, olvaslak továbbra is, probálom alkalmazni a tanultakat. ÉS köszönöm..

Domos52, DevilMókus és -BombadilToma- kedveli ezt.
  14. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Szerintem ezt alá becsülőd. :music:
    A játékkal mindenkinek van célja csak ezek nem feltétlen egyeznek meg. :music:
    1 pld.Kb 10 éve játszom a játékkal ugyan szünetekkel de min 50 olyan játékost tudok csak az én piacomon akiknek az eladó szokásai alapján biztosan kijelenthető hogy tudatosan játszanak régóta. :music:És ők csak azok akik piacoznak eladóként...:music:Lehet több is van nálunk is, de minden szegmensre nem koncentrálok.. :music:és sok piac van.:music:
    "És sokkan jellemzően nem is használják a piacot pedig tudatosan játszanak"..:music:

A többségük nem is szerepel a Topon ( nem ez a céljuk ), de kb bármikor megtehetnék:music: fogalmam sincs mennyien játszanak a játékkal az is lehet hogy stimmel a becslésed.:music:
    De hogy kb lesz 5-10000 olyan új Gazda akik tudatosan felépítve fogja használni az ól 0-at valamilyen célból az szerintem minimális becslés. :music:Persze lehet sokkal több lehet kevesebb is .:music:Passz:sleepy:
    Hogy nekik kb hány % fogja érdekelni a Top v a piac az nagy ?o_Orengeteg mindenen múlhat..:music:
    De kb az én piacomon nem lehet kapni Tropusi -coladát és hasonlókat az ezt jelzi hogy érdeklődés van.o_O
    Hogy ez meddig tart ezt kb senki se tudja:music:xD
    Mindenesetre érdekes hogy ezt igy kiengedték.
    Mint mindenek ennek is lesznek előnyei és persze hátrányai is lehetnek;)
    Majd kiderül:p

Domos52, ursa11, Arrah és 2 más kedveli ezt.
  15. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Lehet keresni a piacon, könnyebb bekerülni a TOP akármennyibe, nem fáj egy küldetésbe x értékben bedobálni cuccokat, könnyebb a tenyészállatos küldetések teljesítése ha van bőven alap hozzá, stb.
    Egy dologgal kalkulálnak kevesen: ha igazán tenni akarnak valami ellen, van rá lehetőség. Lásd fa altatás - prém átszervezése. Eventes felreppenők szerzése sima tápokért - ólakból nem jön felreppenő. Sima tápokból értékes fogyóeszköz gyártása - farmáruda leépítése, stb. Előbb - utóbb visszatérhetünk olyan TOP eventhez, ahol nem lesz minden beadható. Nem újdonság ez, így kezdődött annak idején. ;)

Domos52, -Holdfeny-., kukori80 és 8 más kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Simán lehet;) Itt bármi előfordulhat;)
    Mondjuk a trópusi coládából én nem vonnék le semmilyen következtetést... a 14-es piacin van bőven... 43 ezer csp-ért... :music:
    ennyiért tuti nem lehet előállítani;)

-vadocka70- és DevilMókus kedveli ezt.
  17. DevilMókus

Oké . Nem minden piac 1 forma. Ez mondjuk háttér összetevő :music:
    Az viszont hogy 8000/csp a kurkuma és szt bazsalikom( ha van)o_O átlag ára ,az mondjuk ezért elégé egyértelműbb;)xD
    Meg se közelíti 1 bahás növény se csak a keserű gyömbér ami ugye szintén Táp alap...:)

-Holdfeny-. kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

igen a tápok hozzávalói drágák:music: mert kevesen termelik:wuerg:
    De azért a piaccal kapcsolatban... Minden piacon van egy két varázsló... de nevezhetjük cápának is;) Akik ügyesen mozgatják a piacot...
    Hányszor magyarázta el nekem Sagitarius hogy kis farmmal némi csp veszteséggel, hogy lehet feltornázni:music: valaminek az árát ... De én ehhez lusta vagyok....
    A keresett dolgok ára magasan stagnál... ;) A táp hozzávalókból nem hiszem, hogy mostanság túlkínálat leszo_O
    Az állatok meg majd kicsit olcsóbbak lesznek... ;) mint a ládából jövő Arany állatok;) Amiket lehet olcsón venni:music: De vannak horror áron is kirakva;) Hátha valakinek sürgős:p

DevilMókus kedveli ezt.
  19. DevilMókus

Igen ez piaci ár kialakítása némi áldozatot követel.;):)persze lehet gyorsan is csinálni mert csak az ajánlatszám számíto_O
    De ha valaminek stabil az átlag ára ara van keresleto_O
    Hát nálunk sok "varázsló" van.
    Vannak ismert nevek is;) és versenyekből listákból ismeretlenek is.:music:
    De mivel jellemzően minden kategóriában nagy tétellel kereskednek hosszú évek óta aligha lehetne véletlenszerű jelenségnek hívni;)

20. -Holdfeny-.

A 14-es piacon 2 Top 10-es gazda van...:music: Neki ez a játék... 8)

DevilMókus kedveli ezt.