Visszajelzés Gyógynövények rejtélye - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 7.8.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zolmány

zolmány Fórum biztosa

Részemről nagyon megérős eventnek tűnik, csak az idővel leszek bajban de nagyon, igaz ez az én problémám, remélem megoldom! Sok felröpit mindenkinek, és szorgos szomszédokat, legalább olyanokat mint nekem vannak mert nélkülük nem tudtam volna befejezni teljesen az előző eventet sem! Igaz szóltam egy nappal event kezdés előtt mindenkinek, hogy mit kérek, és kaptam is! Szóval ha nem baj itt is megköszönöm nekik! Jaa és olvastam az előző event csevegőben, hogy hiába küld ajándékot vissza nem kap semmit. Igen. Nem csak akkor kell ajándékot küldeni ha visszafele is elvárná az ember hanem event-mentes időszakban is!
    Megint kiírtam magam a hétre, szóval sok szerencsét mindenkinek!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.8.18
    nolina1965, ursa11, SzilvaG és 11 más kedveli ezt.
  2. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Az event jelentős részében felröpigyűjtés lesz, ami napi két belépéssel, azaz 12 óránkénti aratással is hatékonyan végezhető.
    Növényeknél használható pl. a nemesített málna vagy tönkölybúza (nemesítés+víz). Nemesítés nélkül trágyával, vízzel és egy 4%-os alkimista termékkel a nősziromig bezárólag az érésidő 12 óra alá vihető.
    Állatoknál csak vízzel és Valentin-napi cseréppel a 18 órás ólak levihetők 12 óra alá (hód, rénszarvas; ez utóbbinak a tápja nagy mennyiségben gyorsan keverhető).
    Fáknál az XXL fák; vagy ha sok a KataTurbó, akkor a 20 órás fák ideje is 11:42, amennyiben a Fafellendülés rúna mind az 5 szintje ki van váltva.

3. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Végre valami izgalom, nem mintha a dzsinnes valami "easy" (könnyű) lett volna!:eek: Köszi a taktikai lépéseket BombadilToma!!!
    Nagyon tetszenek a felhők, szeretném mindet, szóval mindent megteszek, hogy sikerüljön!
    Mindig is egy tavaszi koszorút adó felhőről álmodoztam...:p És tessék valóra válik, alig hiszem el!:music:
    A kezdést egy terület piros és narancs barkácsolt ólfejlesztéssel, egy terület fával és egy területnyi növénnyel pontosabban krókusszal várom! :)
    A szomszédaimnak itt is üzenem, hogy enyves dobozt kérek napiba, Köszönöm!
    De nem mindenki örül ám a tavaszi koszorúnak, szegény virágkötős barimra rájár a rúd...:sleepy: Eddig se adtam neki virágot és úgy látom nem mostanában fogok...
    Így holnap birkapörkölt lesz belőle szóval aki szereti, szeretettel várom nálam!;)

Sok sikert kívánok mindenkinek csak ügyesen!

Mivel bezárt a csevegő már nem tudtam oda írni...:sleepy: De a végére nekem is sikerült megetetnem a 42 db medvedzsinnt, hála a szomszédaimnak és a barátaimnak!:inlove:

csio70, emocy91, tothkrisi5 és 22 más kedveli ezt.
  4. kisada70

kisada70 Fórum-zöldfülű

Nagyon jó a levezetésed, köszi.
    Mint fórum-zöldfülű megkérdezhetem, mit jelent az, hogy " tudok nulla percezni" ?

petone2011 kedveli ezt.
  5. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Ezen a linken található egy összeállítás a nulla percezésről!
    Kattints a zöld szövegre, ekkor a böngészőben egy új lap nyílik, ahol a link tartalma azonnal olvasható lesz:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/#post-877441

Elkészült/ még készülőben van néhány részlet az egy nagy segédlethez, az eventek megvalósításához, előkészület, hasznos tudnivalók csoportosítva:

Event segédlet, avagy mit hogyan?

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/

HéricsBáró, Domos52, inanna11 és 7 más kedveli ezt.
  6. kisada70

kisada70 Fórum-zöldfülű

Köszönöm szépen! :)

7. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Sziasztok!

Most jutottam el odáig, hogy alaposabban is átolvassam az ismertetőt és a csevegőt. Tetszik az event. Sőt, nagyon tetszik. Nem is a nagy TP-s felhők vagy a felhők adta termékek miatt, hanem sokkal inkább azért, mert ezekhez a nyereményekhez gondolkodás útján lehet eljutni.

Tetszik az is, hogy az utóbbi időben több olyan eventtel is találkozhattunk, ahol mindenki - idejéhez, lehetőségeihez mérten - érhet el eredményeket.

Igen, nyilván cél, hogy minél több időt töltsünk a gép előtt, de ettől függetlenül mégiscsak mi döntünk, hogy ténylegesen mennyi lesz az annyi.

De ez az event csak látszólag időrabló. A felröpi gyűjtés alatt bármi tartható kint a farmon, növényből pedig nem kell sok. Viszont az a kevés nagy odafigyelést igényel.

Saját tervem, elképzelésem:
    - Az eventet maradéktalanul szeretném teljesíteni.
    - Fákkal és ólakkal várom az eventet. A kapott felröpik alapján eldöntöm, hogy mit érdemes a továbbiakban kint tartani. (Pl. ha a fák jelentősen több "törött üveg" felröppenőt adnak, mint az ólak, akkor csak fák lesznek kint a továbbiakban.)
    - Ha a törött üvegből összegyűlik a szükséges mennyiség, a hiányzó enyvesdobozokat nemesített növények ültetésével állítom elő. (Ha előtte ólak voltak kint, akkor elméletileg kevesebbre lesz szükség.)
    - Letekerem a malomban a 60 malomterméket.
    - A fentiekkel kb. a hétvégére készen leszek, utána pedig Toma taktikai tanácsai alapján (ezúton is köszönet érte!), a bal feladatrészben nyerhető bónuszok segítségével a lehető legtöbb eventnövényt letermelem.
    - Ha kevésbé leszek szerencsés és sorra a kevesebb magot tartalmazó dobozokat nyitogatom, akkor kénytelen leszek még plusz felröpiket gyártani további magokért, de bízom benne, hogy ez nem fog bekövetkezni.
    - A piacozással egyelőre nem számolok, túl bizonytalan, de ez menet közben még változhat.
    - Ha az összes növényből rendelkezésemre áll a szükséges mennyiség, beadogatom a jobb oldali feladatba.

Természetesen ez nem mindenki számára járható út, hiszen (legfeljebb 1000 db) szupertrágya és legalább egy, szupertrágyás bónuszra kinemesített hosszú érésidejű növény is kell hozzá.

Sikeres (és bosszúságmentes) eventezést kívánok mindenkinek!

HéricsBáró, taga1, maszilva és 22 más kedveli ezt.
  8. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok! :)
    Egy rövid összefoglaló csupán a lényegesebb dolgokról, hogy miket kapunk a beadandókért cserébe.
    Ahogy Beko írta már az event ismertetőben, a beadandók:
    - Szúrós gomba 2.705 db;
    - Vízibogyó 2.770 db;
    - Völgyi rózsa 2.490 db.
    Amit
    a 3 db, igen jó kondíciójú felhő mellett kapunk cserébe, azok közül a 4 gyárfejlesztést tartom a legjobb dolognak. Várható volt, hogy ez utóbbiak megszerzését kihívásos feladat formájában teszi lehetővé számunkra a BP, de nem lehetetlen és teljesíthetetlen módon, ezt azért rögzítsük le.
    Tehát a várható nyeremények a 75 játéksorral :):
    - 4 db gyárfejlesztés - a 42., 49., 62., és 70. feladat teljesítésével. Továbbá:
    - 370.000 Tp + 5.000* farmszint TP
    - 95.000 CSP
    - 25 FP
    - 85 szupertáp
    - 105 szupertrágya
    - 65 KK szupertrágya
    - 40 KK turbótrágya
    - 10 Party pöri
    - 30 különböző láda
    - titokfák, titokólak, termékek.....
    A csevegő eleje részénél leírtam, hogy mikkel várom az eventet: fák, növények, raktárházak. Mindamellett figyelni fogom, hogy mi hogyan adja a felröppenőket, és szükség szerint ha át kell variálni a termelőeszközöket, akkor azt mielőbb meg fogom lépni, mert az elvesztegetett időt nagyon nehéz, esetleg olyan dolgok beáldozásával lehet csak pótolni, ami egyébként elkerülhető lett volna.
    Sikeres röpi-gyűjtést és gyógynövényláda keresést kívánok mindenkinek. :D:inlove::inlove:

HéricsBáró, csio70, Gio és 17 más kedveli ezt.
  9. Minimaci

Minimaci Fórum nagymestere

Elvileg: játszol 7 kincskeresést, a ládákat kinyitod, magokat elveted. Ha megérett, aratás előtt játszod a nyolcadikat, amivel aktiválod a bónuszt, és úgy aratsz. Majd játszol kincskeresést 30-ig, megint vetsz, aratás előtt a 31. a bónuszért, aratsz. Stb...
    Annyival viszont bonyolultabb, hogy előre is kell gondolkodni. "Nem elég" az első hét láda magjait bónusszal learatni, hanem a 8. után nem árt, ha van még lehetőség jónéhány ládát (és így magot) gyűjteni, mert a bónusz 8 órás, így legalább egy kör, rövidebből több is belefér a bónusz idejébe. Ha sok magod van, akár szupertrágyával (éy gyorsítással) 4-12 kör is beleférhet egyetlen 8 órás bónuszba, ahhoz pedig jó sok vetőmag kell!

Gio, -ágianyu33-, juliannakoczkas és 2 más kedveli ezt.
  10. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: teszt farmokon a ládák legalább arányosan adták a 3 fajta növényt? Már az is elég lelombozó lesz, ha valaki sorozatban csak 1-1 magot talál - az háromszor vagy ötször több malomterméket kell előállítson:eek: - de mi van, ha csak az egyik fajta magból kap? Tudom, ott lesz a piac... de a tömőfarmokon kívül más is fog árulni? :eek:

Egyelőre azt mondom, hogy érdekesnek ígérkezik az event... 2-3 nap múlva már az is látszani fog, hogy elég lesz-e csak az ész:D vagy tömőfarmok hadára lesz szükség?

HéricsBáró, Gio, emocy91 és 13 más kedveli ezt.
  11. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia!
    Valóban érdekes lesz...
    De szerintem az "egy piacon" lévő gazdák segíthetnék egymást...;)
    "Jókor jó helyen"8)
    A felesleget úgy is el kéne adni nem igaz? Én elsősorban a magyar piactársakat támogatnám a gazokkal...
    Hú akkor majd, jön a melyik piacon vagyok kérdés...

HéricsBáró, Gio, emocy91 és 10 más kedveli ezt.
  12. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Én a piacomra nem számítok nagyon, új tenyészállat, vagy bármi más ami új, nagyon-nagyon sokáig szürke, 2 játékostársunkat ismerek a piacomon, a többi magyar név ismeretlen számomra.:(
    Természetesen Őket megfogom kérdezni bagolyban hogy ha már lesz felesleges magom és megbeszélt időpontban segítek nekik ha kell.
    Majd igyekszem odafigyelni, jól időzíteni és ha 2 lépésből nincs meg a láda, inkább kilépek és keresem újból, a malom termék nem vész el.
    Egyszer csak eltalálom.;)

emocy91, Imi*, genka53 és még 1 ember kedveli ezt.
  13. CoraQueen

CoraQueen Fórum ezredese

Ami az eventet illeti, a leírás alapján van benne szerencsefaktor, kiderül majd, hogy fog működni, amúgy tetszik és próbálom végigcsinálni. Az előző csak az első fejlesztésig ment, mert nem voltam hajlandó több erőforrást áldozni rá. Ez a holnapi sokkal jobban hangzik. :)

Gio, Imi*, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  14. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sziasztok!

Olybá tűnik, a későn jövők semmitmondása maradt csak számomra:oops:: Toma 1. oldali "használati útmutatója", szinte eventkiírás kitételéhez viszonyított háromnegyed órán belül odatéve, nagyon ott van (tényleg durván LIKE VS PRTSCR-dilemma!) :D, köszönet érte (én alapvetően maximalista, sőt inkább perfekcionista vagyok, mindenesetre ha annyit mondok, hogy "magam sem tudtam volna mindezt ennél rövidebben leírni", asszem, még azzal is mélyen aluldicsérem:p); de ugyanilyen köszönet illeti a kérdésfeltevőket, ill. az átfogalmazókat is - minden előre gondolható részletében körbejártátok az eventet (mondanám: átlagon felül!:p)... Tényleg két dolog maradt még nyitva: hogy mennyire fog szórni a magos ládákból a random (mennyiségben és fajta szempontjából), ill. hogy miként alakul az eventes hozzávalók piaca - mindkettő csak élesben és sokak tapasztalatából összeadva fog igazán kiderülni, és a piacot illetően nem kizárt, hogy igazán csak a hét végére...

Na, akárhogy is, ennek jegyében - ha már kiforgatásról és felnagyításokról esett szó - némi feszültségoldásul még egy kis önreklám8): egy szösszenetem a Brumirodalmi körből - ha nagyon szerénytelen lennék, mondhatnám, hogy szinte pontosan olyan jó, mint egy Örkény-egyperces, épp csak annyival jobb mégis, hogy úgy nyolcszor hosszabb olvasmány...:wuerg:xD ((A Kata_rzis:inlove: gazdatársnőnk által jegyzett, közvetlenül alatta következő, amúgyis deklaráltan pályázaton kívüli:sleepy:, postot viszont Mindenkinek javaslom olvasás nélkül átugrani...:music:8)xD))

No, "ajánlo(tta)m Magamat", jó eventezést Mindenkinek!

Pharmer

HéricsBáró, AnkaFD, csio70 és 30 más kedveli ezt.
  15. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Nagyon remélem, hogy nem. Egyébként úgy gondolom, hogy a BP az előző eventben sem a "házon belüli" segítséget értette a "szomszédok közti kapcsolat erősítésén", csak éppen így sikerült.

Viszont a két eset teljesen más. Míg néhány felröppenő "hazaküldése" (szinte) percek alatt végrehajtható, addig a megvásárolni kívánt növényeket elő is kell állítani a "segítő" farmokon, magyarán eventezni kell. Ráadásul ehhez nem elég néhány frissen regisztrált és sütikkel megtámogatott alacsony szintű kisfarm, hanem közös piacú, komolyabb felröppenő mennyiséget produkálni képes farm szükséges. Nem szólva arról, hogy a kirakott árut pillanatok alatt elviszik az orrod elől, még mielőtt rákattintanál. Plusz mi a garancia arra, hogy azokon a farmokon épp a hiányzó növényekből kapod a magokat? (Még sorolhatnám, de ilyen hajnali órán hirtelen ennyi jut eszembe...)

Egy szó, mint száz, a mostani esetben szerintem ez nem járható út. (Ilyen áron nekem biztosan nem lesz se felhőm, se gyárfejlesztésem, se más egyebem.)

Én még a játékosok közti egyeztetést sem látom megvalósíthatónak. Hosszas előkészítést, egyeztetés igényel - bizonytalan végkimenetellel. Tippem szerint akkora vadászat lesz a növényekre, hogy olyan ritkán fogunk látni belőlük, mint új tenyésztésnél a tenyészállatokból. Na de majd meglátjuk.

HéricsBáró, _Cygnus_, Gio és 12 más kedveli ezt.
  16. Domos52

Domos52 Fórum biztosa

[
    No végre ! Kiugrott a szög a zsákból! xD Ezt vártam! Szia, örömmel köszöntelek! Nem csalódtam írásodban most sem!

17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Jó reggelt mindenkinek!
    Átgondoltam egy kicsit a fenti taktikát, és bár elméletben hibátlan, gyakorlati megvalósíthatóság tekintetében azért van egy gyengéje, amit nem árt figyelembe venni: az idő.
    Először is valamelyest időigényes a malomtermékek bekeverése. Időrabló a minijáték is, hiszen a 8 db láda reményében újra meg újra kell indítani, ameddig csak meg nem lesz két lépésből a kincs.
    De a lényegesebb, hogy a fenti vázlatban szereplő 6 kör növényezés, plusz valószínűleg még egy kör, amivel a még hiányzó növényeket letermeljük immár bónuszok nélkül, sok ideig tart, pláne, hogy előtte össze kell szedni a felröpiket is, ami szintén nem két perc. Ennek figyelembe vételével egyénileg érdemes a fenti taktikai sort rugalmasan kezelni; szükség szerint némi KacsaKata és szupertrágya használatával. A h)-l), illetve m)-q) pontok között köröket is össze lehet vonni, hasonlóan az első szakaszhoz, ahol összevártam az első két termésbónuszt (amire egyébként azért van szükség, mert az első 7 játékból kapott 56 láda feltehetőleg nem ad annyi magot, amennyi két körhöz elég, márpedig a bónuszt akkor nem tudjuk rendesen kihasználni).
    Fontos kiegészítés még, amit ugyan egy másik hsz-ban leírtam már, de nem árt kihangsúlyozni, hogy a 60 kincskereséssel szerezhető 480 láda - ha továbbra is feltesszük, hogy átlagosan ládánként 3 magot kapunk - összesen 1440 magot ad (valójában ez lehet bármennyi 480 és 2400 között), ami 11 körre elegendő mag. A teljes event végigviteléhez a fenti vagy ahhoz hasonló taktikával 7 kör elegendő lehet (itt is feltéve, hogy nem lesz nagy szórása a háromféle növénynek; bár ebben a piac segíthet), amihez 896 mag szükséges. Ez átlagosan ládánként 1,9 db, vagyis nem kell elkeseredni, ha sok láda ad csak egy magot.
    És végül a legfontosabb: "Makáts úr, mi minden körülmények között voltunk az Operában", azaz, akarom mondani, mi minden körülmények között sima 2x2-es talajon ültetünk!!!

18. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Ez akkor is igaz, ha több magunk van mint amennyit le tudunk majd aratni az éppen futó bónusz hatóideje alatt?

HéricsBáró, genka53, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  19. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :)
    Szerintem érdemes lesz mind a 60 minijátékot lejátszani, mert jó dolgokat ad. Vagyis malomtermék szempontjából teljesen mindegy, hogy 1-1 láda mennyi magot ad, így is, úgy is 944 db enyvesdoboz és 767 db törött üveg ledarálására lesz szükség az 59 db hordozható üvegházhoz. Itt abban lehet szerepe a szomszédoknak, hogy minél hamarabb jöjjön össze a szükséges felröpi. Törött üveget kell kérni, mert az enyvesdoboz növényezéssel aránylag könnyen összehozható.
    A szerencse faktort 2 helyen is ki tudod játszani :)
    Ha a kincskeresésnél mindig kilépsz 2. próbálkozás után, akkor garantált, hogy mindig 8 ládát fogsz kapni. A szerencse persze annyiban szerepet játszik, hogy lesz aki 5 perc alatt, és lesz aki 1 óra alatt talál meg 10 kincset. Aki tud és akar rááldozni időt, annak garantált a 8 láda :)
    A magokkal már nehezebb a helyzet, de van olyan taktika amivel elegendő minden magból 128 db. 480 ládából kizárt, hogy ne legyen minden magból legalább 128 db. Az már rizikósabb, hogy félidőben a 240 ládából összejön-e a 128 db 8 órás mag (szúrós gomba), de bármit is adjon a láda, első körben lehet ültetni vegyesen is, majd a második és harmadik körben a hiányzókat. Így garantál minden növényből a 2816 db, ha mind a háromszor 128 db 2x2-be ültetünk. Az utolsó körnél lehet spórolni is, hogy pont annyi magot ültetünk amennyi növény szükséges. Normál esetben ezt tenném, de mivel most ki lehet vinni a piacra a maradékot, inkább ezt választom, hátha segít valakinek :)

A lényeg, hogy van olyan megoldás (akár több is), amivel "kizárható" a véletlen szerepe az event teljesítése szempontjából, bár még a pörgetésnél is szükség lesz arra a bizonyos szerencsére az 1 db 100%-os bónuszhoz, de ez is "csak" erőforrás kérdése. :)

20. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia,Toma!
    "Ott kezdődik az emberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is."

Az event érdekes, élénk lesz a szürkeállományunk/remélem/.

Ribiszke, Gio, Pharmer500#2 és 11 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.