Visszajelzés Gyopárvölgy

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Swallow

  Swallow S-Moderator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Idézném az eventismertető sorait:

  " Kezdetben még nem lesznek meg a szükséges alapanyagaink a fák létrehozásához sem, ezért át kell mennünk a fűrészmalomba, ahol alapanyagokat (pl. humusz, zöld üzemanyag) tudunk készíteni a klasszikus játékbeli növényeinkből és faterméseinkből. "

  https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy-Északi-erdő.23079/
   
  Gio, maszilva, juliannakoczkas és 5 más kedveli ezt.
 2. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Olvastuk... De ez a mondat is benne van:
  Viszont az nincs benne, hogy pontosan melyik alapanyag miből készül. Van benne X db táblázat, egyik nagyobb mint a másik, amelyek közös jellemzője, hogy a legtöbbjének egyelőre nem vesszük hasznát. Ez viszont az elinduláshoz kellene, az első lépéshez. A Fűrészmalomról, ahol elvileg kezdenünk kellene, egyáltalán nincs ismertető.
   
  soresne, Kuzdern, hóóvirág és 15 más kedveli ezt.
 3. Menitala

  Menitala Fórumprofi

  Csak játszani szeretek, pénzt nem tudok és nem is akarok áldozni!!
   
  soresne, pipnyusz, zsoxxya és 10 más kedveli ezt.
 4. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Farmerama HU

  Szia!

  Sajnos a hosszú ismertető anyagból valóban kimaradt a fűrészmalom, pótolni fogjuk.

  Röviden: a szükséges alapanyagokat (humusz, zöld üzemanyag, szerszám készlet, faanyag), amik a fák készítéséhez kellenek majd az ácsműhelyben, a fűrészmalomban tudjuk elkészíteni, méghozzá a fő farmos pajta és raktár tartalmából, valamint az alpesi fákból kapott fatuskókból. Tehát nem csak a terméseket, hanem felesleges fákat, ólakat is újra tudjuk így hasznosítani.
   
  Fätum, bubafejgingo, Gio és 17 más kedveli ezt.
 5. Baby72

  Baby72 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Erre, első olvasatban azt mondom, hogy arra volt jó, adjon nektek munkát.. jó sokat. Eddig sem voltak egyszerűek az eventek, a csevegőkben mindig jöttek a butábbnál butább kérdések, melyek legfőképpen a nem olvasásból illetve a fel nem fogásból adódtak.
  Ha magamból indulok ki, márpedig mindig magamból indulok ki, kikapcsolódni szeretek amikor megnyitom a farmot, ezt most nem annak érzem.
  Csak remélni merem, hogy a további eventeknek nem lesz feltétele ennek a területnek a megléte.
   
 6. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Hát ez engem sem nyűgöz le. Holnap karbantartás, s jön az új terület, vagy majd egyszer... xD
  Mindegy is... Inkább a meglévő területeket kellett volna fejleszteni, nem ezt betenni... Sok-sok kérdés zápor lesz itt még, előre sajnálom a modikat. :(
  Az meg felettébb furcsa,hogy oda külön munkások kellenek, miért nem lehetett ezt úgy megoldani, hogy azok a munkások oldják meg, amiket megveszünk. Ide miért kell külön???
   
 7. -ágianyu33-

  -ágianyu33- Fórum admirálisa

  Sziasztok !
  Adjunk egy kis időt ennek a dolognak.
  Azt vallom, amit Baby is, magamból indulok ki, én sem értek minden eventet, mini játékot elsőre.
  Olvasgatok itt- ott , és kirajzolódik elöbb-utóbb, hogy mit kell csinálni.
  Élesben megint más valami, mint leírva.
  Majd jönnek az okosok, Kukori, Toma és a többiek és biztos vagyok benne, hogy kapunk jó tanácsokat tőlük.
  Én kiváncsian várom, remélem tetszeni fog.
   
  mnkm, Othep, Gio és 9 más kedveli ezt.
 8. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Jóóó reggelt.
  Csak gyorsan átfutottam az ismertetőt, de sok minden nem tiszta még.
  Annyit kihámoztam belőle, hogy holnap 2500 csillagért ki kell váltani a területet és utána a felvonó ikonra kell kattintani.
  Fákat kell ültetni, ezt úgy tehetjük meg, hogy először a Fűrészmalomba be kell adni farmos felesleges fákat, ólakat, növényeket és ezekből az Ácsműhelyben tudunk fát barkácsolni, először a sárgabarackot és elültetni. A fák több növekedési fázison mennek keresztül. A fák aratásakor különböző felreppenőt és fatermést kapunk, amit a megrendelők kérni fognak. A megrendelőktől kapunk ATP pontot, amivel szintet tudunk lépni és azzal újabb fákat fogunk tudni ültetni. A felhőket is a szintlépéssel érjük el.
  Nem tudom, hogy kellett-e ez nekünk. :D De holnap kipróbálom.
  Sok sikert.
   
  Fätum, bubafejgingo, Gio és 25 más kedveli ezt.
 9. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Köszönöm szépen a válaszodat.
  Ha már itt jársz, engedj meg néhány gondolatot az újdonsággal kapcsolatban. Köszönöm, ha elolvasod.

  Kezdjük az ismertetővel, ha már ennek kapcsán "találkoztunk". Talán szerencsésebb lett volna előzetesen csak egy rövidebb, kevés adatot, ám sok képet tartalmazó általános leírás; mire jó ez az egész, mi az alap koncepció, hogyan kell játszani. És a részletes, adatokkal, táblázatokkal telerakott enciklopédikus leírás ráért volna a bevezetéssel egy időben. Most ebből kell kihámozni a lényeget, ami nem látható át egyszerűen; a játékosok többsége számára csak az jön le belőle, hogy bonyolult, sokrétű, áttekinthetetlen. Ne érts félre, ez az ismertető kiváló lesz később (és tényleg köszönet érte!), ha pl. arról kell infó, hogy hány jelvényt kell megszereznem a kívánt rúna aktiválásához. De most csak kapkodjuk a fejünket.

  A mások dolog, ami miatt sokan fogadják fanyalogva az újdonságot, az az IDŐ. A játék már a jelenlegi formájában is túl sok időt igényel a játékosoktól, aminek eredményeképpen vagy lemondunk bizonyos játékelemekről (pl. kihagyunk eventeket), vagy fizetünk (munkásokat, kosarakat, felröpit, stb. veszünk). Az újdonság az ismertető átolvasásával is jól láthatóan újabb időt fog igényelni, és ezzel újabb pénzeket - hiszen szinte egy vadonatúj, teljes játékot kapunk. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a játékot a befizetések tartják el, és többségünk megérti, hogy alapvető piaci érdeke a cégnek növelnie a bevételeit, valamint a külső körülmények negatív hatása is közismert. De ugyanezek a külső körülmények, illetve az ünnepi időszak miatt sem időnek, sem pénznek nem vagyunk bővében.

  A másik idővel kapcsolatos probléma, hogy a játékban töltött időnk egy része nem a játékra megy el, hanem dekorok keresgetésével, raktárházak feltöltésével, ide-oda mászkálással a piac és a raktár között, felesleges frissítésekkel és újraindításokkal, stb. A Unity bevezetése óta eltelt két év, és azóta is vannak még a napi rutint, a játékot feltartó, bosszantó hibák. Elismerem, hogy sokat javítottak, de még maradt azért jócskán. Valójában azért is csalódás egy kissé az új terület, mert nagyon várunk már olyan fejlesztést is, ami több minőségi időt enged a játékban. Pl. hiába jönnek új raktárházak, ha a feltöltésük csak egyesével, külön alap és külön fejlesztés kiválasztásával történik. Az elvi területenkénti 15 raktár feltöltése bele sem merek gondolni, mennyi ideig tartana - és erre a farmvisszarendező sem megoldás, hiszen a raktárak tartalmát időről időre változtatjuk. Kívülállóként egy olyan fejlesztés, amivel kiválaszthatok mondjuk egy XXL almafát, majd megadhatom, hogy ebből 8-at szeretnék (mint a gőzösnél) betenni a raktárba, nem tűnik nagy munkának, de jelentősen növelné a komfortérzetünket. Vagy mondok egy másik apróságot: két éve jelenik meg a böngészős játék betöltésekor az az ablak, amely "izgi újdonságként" hirdeti a kliens bevezetését, de csak egy teljesen felesleges kattintást jelent, ami nélkül nem indul el a játék. Nem lehetne már kivenni?

  Hiszem, hogy a Gyopárvölgy nagyon jó lesz, látok benne fantáziát, előremutató dolgokat. Az is nagyon jó, hogy a játékot fejlesztik, és látható a számunkra is, hogy hosszú távú tervek vannak. Biztos vagyok abban is, hogy a most kapásból fanyalgók közül sokan fogják benne az örömüket lelni. De a fentiek miatt kicsit ambivalensek az érzéseink ezzel kapcsolatban.
   
  hitchcock, bukta-agi54, GN12 és 62 más kedveli ezt.
 10. Kristály-farm

  Kristály-farm Junior szaki

  Sziasztok! Az erdész és a fűrészes előfizetések leírása és a táblázat között ellentmondás van. Mintha összekeveredtek volna a számok és a szolgáltatások. Illetve a fűrészeshez visszakeveredett az "erdész".
   
  juliannakoczkas és stb_farmer kedveli ezt.
 11. stb_farmer

  stb_farmer Fórumlakó

  Mivel a kisebb, újonnan csatlakozott gazdáknak nincs ennyi csillaguk jelenleg, amivel ki tudnák váltani az új területet (pedig őket lehet, hogy érdekelné az új lehetőség), nem gondolom, hogy eventekbe kötelező elemként megjelennének az új rész termékei - azt tudom elképzelni esetleg, hogy az eventeknek lesznek magasabb szintjei is (mint most a "felhőn túli nyeremények"), ahova beadhatóak lesznek onnan is dolgok a plusz megszerezhető nyereményekért. De majd meglátjuk, ha beindul a Gyopárvölgy, hogy mi a terve az újítással összességében a BP-nek.
   
 12. Luca_511

  Luca_511 Rutinos

  Majd élőben látni, hogy mit hogyan merre?
  Ami biztos, hogy már a mostani helyzet is sok időt kíván napi szinten, és ez csak fokozódik. Az elején különösen, míg megismerjük a tematikát.
  Egyetértek azzal, hogy a játékban sok elem várna megoldásra, ami valahogy nem igazán nyer teret a fejlesztők részéről. Ez alól a kerék a kivétel, ott mindig bejönnek a változtatások, amik elkerülik az örömforrás minden szintjét a játékos részéről.
  Mivel időm van, így az első lépéseket valószínű meg fogom tenni, ugyanakkor erős a késztetés arra, hogy végleg lemondjak a játékról éppen a túlzott időigény miatt. Ezt csak azért sajnálnám, mivel a korom segítő eleme eme játék azzal, hogy összpontosított figyelemre késztet, ami segíti az agyi tevékenységet. :)
   
  zelda1956, Kuzdern, Pitemano és 7 más kedveli ezt.
 13. lovardatanya

  lovardatanya Haladó

  Ugyanúgy játszhatsz mint eddig. Ha nem akarod, figyelembe sem kell venni az újdonságot. Akkor meg miért hagynád abba a játékot?! :(
   
  Utoljára szerkesztett: 7.12.22
  zelda1956, Othep, nrg18 és 5 más kedveli ezt.
 14. HaVera

  HaVera Járnitanuló

  Valószínű, akkor drágulna a munkás( bár nem tartom kizártnak, hogy emelni fogják így is) és kitolás lenne azzal, akit nem érdekel az új terület.
  Egyelőre azt gondolom, ha egyszerű lesz és rövid idejű akkor valamit pücsmörgök, ha nem, akkor marad úgy ahogy van. Munkást nem veszek rá. De kipróbálom és ha megértem, szép öregesen és amikor időm van, de nem mindenáron, teszek-veszek benne :)
  Gondolom azért készült, hogy akinek kevés az ami van, az ne menjen máshova játszani és természetesen a pénz miatt.
  Engem jobban bosszant, hogy amikor bejövök elsőre még mindig nem tudok belépni egy event gazdakörijébe, csak ha végigbotorkálok az összes területen, anélkül forog a napraforgó, amikor nem tudok belépni elsőre a nemesítésbe, amikor egy kitehetö nem mutatja ki a farmon, hogy mi az ördögért van ott, nincs lista, nem tudok egy keresőből rákeresni a tulajdonságaira és a többi... addig az lenne előrébb való, így csak valószínűleg görgetjük a problémákat még nagyobbak felé, uram bocsá, akkor mi lesz ma és ezután. Nem csodálkoznék, ha ma este nem lenne játék. Mert kizártnak tartom, hogy elsőre összejöjjön. Nem szokott egy bonyolultabb eventnél sem, nem hogy most. Este előtt én tuti nem lépek be, mert csak morognék :)
   
 15. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Toma! Sziasztok!
  Nekem nem csak kicsit ambivalensek az érzéseim, hanem nagyon.
  Sok mindenről volt már szó ebben a topikban csak egy dologról nem olvastam: Ezzel az újdonsággal együtt kapunk a farmra 3 !!! új állatot és két állandó gazdakörit. Megint a farmot bővítik három új lakóval és akkor még nem számoltam a kötelező titokállatot ami ebben a hónapban fog jönni, igaz lehet, hogy nem a farmra, hanem az amúgyis zsúfolt bahára.? Kell valakinek? Hiányzik? Talán csak az ürességre vágyó gazdakör mániásoknak. Ez lesz az új tendencia?
  Ettől függetlenül kiváltom, hiszen mindegy hogy hol állnak a csillagaim, kipróbálom, és bízom benne, hogy meg is értem a gyakorlatban a működését. Ha megtetszik használni is fogom minden morgás nélkül. Az ismertetőkből sokat megtudtunk, és sok kérdés merült fel bennem amiket remélem meg tudok majd válaszolni, ha a gyakorlatban is látni fogom.
  Remélem sok örömünk telik az új játékelemben és nem kényszerülünk arra, hogy befejezetlenül ott hagyjuk a sorsára..
   
  Kuzdern, Lillapilla73, -julcsi13- és 12 más kedveli ezt.
 16. Luca_511

  Luca_511 Rutinos

  Igen, neked ebben teljesen igazad van. Amire nem tértem ki, az az, hogy a folyamatosan növekedő játékkövetelmény engem is arra ösztökél, hogy igyekezzek lépést tartani a követelményekkel, ami megnövekedett időt is igénybe vesz, amit mástól vonok el.
   
 17. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  A három állat bevezetésének ideje, módja, és a szintjük egyértelműen arra utal, hogy kapcsolódni fognak a Gyopárvölgyhöz. Az a sejtésem, hogy az Északi erdő után a következő terület valami Alpesi rét lesz, ahol állatokat nevelgethetünk majd a megrendelők gyarapodásának érdekében.
   
  DevilMókus, Kuzdern, bubafejgingo és 9 más kedveli ezt.
 18. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Én meg a fatermések pajtaértékének kitárgyalásáról nem olvastam
  Ha elvileg be kell dobni növény ólat bármit , és ahhoz kapunk fát , aminek különböző a fatermés pajtaérétéke , akkor melyik a legkedvezőbb ?
  És akkor farmon termelünk , és a Völgyben bulizunk ? Jó ez a TOP után , hogy mindenki üres pajtával indul .

  Ha valamit rosszl írtam , akkor jó , tudom , ismertető elolvasása ........
   
 19. stb_farmer

  stb_farmer Fórumlakó

  Sikeres élesbe állítást kívánok a fejlesztő csapatnak, majd 4 után visszatérek, s várom az első írásokat a belépés utáni tapasztalatokról :)
   
  Kuzdern, juliannakoczkas és Goran kedveli ezt.
 20. Goran

  Goran Rutinos

  Elindult :D