Visszajelzés Gyopárvölgy

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Picuri1959

  Picuri1959 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Azt szeretném kérdezni hogy mi az a cukorka csomag?
   
 2. Sylja

  Sylja Fórum nagymestere

  stb_farmer kedveli ezt.
 3. Picuri1959

  Picuri1959 Utánpótlás-írogató

  Köszönöm szépen! :)
   
  Sylja kedveli ezt.
 4. pubi50

  pubi50 Járnitanuló

  Sziasztok! Én megnyitottam a Gyopárvölgyet, de nem nyerte meg a tetszésemet. A raktárból sok mindent kér, sőt még ólakat is kell bevinni. Na hát ez nem lett a kedvencem.
   
  sutimami57 kedveli ezt.
 5. rybar49

  rybar49 Rutinos

  szia

  lehet, hogy túl gyorsan mondtál véleményt? nem rábeszélni akarlak, de ha figyelmesen elolvasod az ismertetőt, vagy ha itt a fórumon olvasgatsz, biztosan jobb lesz a rálátásod a játékra, mint így első nekifutásra. egy példa: említetted, ólakat is kell beadni. nem így van, nem kell, ez csak egy lehetőség, aminek sok játékos örült, mert meg tudott szabadulni a rengeteg felesleges sárga óltól.azt ajánlom, tanulmányozd át, kezdd el, ha elakadsz, itt kapsz segítséget. az 5. szinten is ,,megérős,, jutalom vár rád, ahogy a 10. és 15. szinten is. egy próbát megér :)
   
  sutimami57 kedveli ezt.
 6. stb_farmer

  stb_farmer Rutinos

  Szia,
  szerintem ne add fel - nézz körül, ismerkedj vele, ha már kiváltottad a területet.

  Készült egy alapvető kisokos az első lépésekről, illetve néhány gyakori kérdést is összegyűjtöttek a modik / játékosok, ezeket az alábbi linken találod.
  https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy.23080/page-43#post-1293080

  Kicsit másképp működik, mint a farm. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy ügyelni kell rá, hogy amit megtermelsz, azt fel is kell használni, nincsenek végtelen tárolókapacitások. Pl. ha a teli tároló, nem tudod learatni a fát. A Te döntésed milyen ütemben haladsz :)

  Ha meg netán megakadsz, kérdezz itt a csevegőben.

  Hajrá, jó ismerkedést a területtel.
   
  sutimami57 és Kuzdern kedveli ezt.
 7. zolmány

  zolmány Fórum biztosa

  Sziasztok!
  Hétfőn elértem az 5. szintet, de az is lehet, hogy még pénteken (nincs jelentősége amúgy) most a 6. szinten vagyok és nem tudok rájönni, hogy kell föld területet venni. Egyrészt olyan lassú mint a tetű másrészt érthetetlen, átgondolatlan. Ha már rámutatsz az egérrel és jön egy felugró ablak persze 4és fél másodperc múlva ha kivárom akkor azt mondja minden ok, rákatt a területre és jön a jelvény de ott nem lehet beadni még véletlenül sem, hogy egyszerűbb legyen. majd be a jelvénygyárba teljesen mindegy mi a neve ott tudok beadni persze ha minden jó és el is fogadja. Már háromszor adtam be 11000 akármit valami jelvénybe (nem is fogom megtanulni semminek a nevét mert nem érdekel egyáltalán csak a két felhő legyen meg és jó napot, hacsak a nagy fejlesztéssel nem hoznak még 6 felhőt kb. 10000%-ost hogy lehessen haladni a rendes farmon) meggyfát is másodjára sikerült kiváltani előtte fogalmam sincs mit csinált mert nem sikerült. De sok munkát nem fogok beleölni az idén meglesz a két felhő az tuti.
  Ja az, hogy telefonról a fa kihelyezése igazi szerencsejáték, vagy sikerül vagy nem. Már rájöttem, hogy lehet de nem rendeltetésszerű és persze lehet mondani, hogy nem telóra fejlesztett játék de ettől komolyabb játékok vannak már régóta telón!!! Kicsit lehetne igazából fejleszteni a játékon nem csak amiatt, hogy sok játékos nyitogassa a bukszáját (én nem fogom) mert azt nagyon szeretik mindent is lehet venni sokszor, hogy minek azt nem tudni de vegyed online paraszt ha kell mert ócsóér van!
  A puffin-t már nem használom mert fizetős lett vagy két hete véletlenül frissítettem (nem kellett volna), igaz olyan lassú volt szegény de ott legalább tudtam a piacon eladni mert ott lehet használni a billentyűzetet is. Egy termék eladás a belépéstől számított 6-8 perc, és utána még vagy 2-3 tételt tudok eladni majd felfő a telóm és újra indítja a játékot. De legalább lehet, az EDGE-n ezt sem lehet. Ott alap egy nagy aratás 3 újraindulás. De van türelem, persze idő annál kevesebb......
   
  sutimami57, *goldfarmer* és aida2330 kedveli ezt.
 8. pubi50

  pubi50 Járnitanuló

  Nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat! Még egyszer alaposan áttanulmányozom.
   
  sutimami57, -Holdfeny-. és stb_farmer kedveli ezt.
 9. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Csendes unlmas napok vannak a gyopár völgyben...
  Tegnap volt az első nap, hogy nem szolgáltam ki a megrendelőt... pedig találkoztam vele:music:
  Nem volt elég borostyán felreppenő... :wuerg:50 arannyal meg nem váltottam ki;)
   
 10. aboga

  aboga Junior szaki

  Olyan gyönyörű álmom volt... Minden ment pikk - pakkra, jöttek a minőségi megrendelők, dőlt a pont, szintről szintre lépegettem, mit mondjak... Keserves volt az ébredés. .... még jó, hogy az unokáim kinőtték a bilis korszakukat, most bele lógott volna :)
   
 11. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Álom nélkül szomorú az élet:wuerg:
   
 12. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Beszéltem egy sürgősségi orvossal, gyomorrontást kaptak. :D :)
   
  Dana64, sutimami57 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 13. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Neked szerencséd volt....8) hogy orvossal tudtál konzultálni...:music: Mostanság csak Rezidensek vannak a sürgősségin...:wuerg:
  A sok cukor egészségtelen... én az akció óta 2 cukorkát kaptam...;)
   
  semmirevaló és zsani_apja kedveli ezt.
 14. Olginagyi

  Olginagyi Utánpótlás-írogató

  Napok óta nem tudom learatni a fát, azt írja ki, hogy szerverhiba.
  A kérdésem pedig az, hogy hol tudom lemondani majd az arató-vetőt a gyomárvölgynél mielőtt lejárna.
  Üdv.User ID: 13410111 Olginagyi
   
 15. klariszmama

  klariszmama Junior szaki

  Sziasztok!
  Segítsetek. Hogy kell " Zöld Üzemanyagot" előállitani? Hányasra kell húzni a csúszkát
  Köszönöm előre is a segítséget.
   
 16. supermario100

  supermario100 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok ! Panaszkodás . Nem elég , hogy nagyon lassan lehet haladni , szintet lépni , de még a fák előállításához szükséges alapanyagot ( metszőolló ) sem adja a játék . Vagyis ad néha-néha , én pl. 1 hét után ( vagy még több ) kaptam 1 darabot , de a fához kettő kell . A megrendelők viszont ezt kérik , így örökkévalóság mire a szintlépéshez összegyűlik a pont . :(
   
  sutimami57 kedveli ezt.
 17. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Ahányasra akarod. Minél magasabbra húzod, annál több zöld üzemanyagot kapsz, de annál többet is kell érte beadnod. Egyelőre nincs szükség különösebben sokra belőle, így nézd meg, mit tudsz beadni érte (ami éppen aktuális, fa, ól, terményes ól), és annak az értékét hogyan tudod a legjobban, a legkisebb veszteséggel kihasználni. Nálam most a terményes ólakat lehet beadni, és nekem feleslegesek a keréken nyert sárga birkanyírók, tehenészetek, stb. Értékük 562,5. Ha a csúszkát a 9. szintre húzod, akkor egy sárga birkanyíróért kapsz 108 zöld üzemanyagot, plusz kb. 30%-os valószínűséggel még 75-öt. Ha alacsonyabbra húzod, akkor kevesebbet kapsz. Ha magasabbra, akkor már több ólat kell beadnod. Két ól értékének megfelelő a 12. szint. Itt a két ólért 220 üzemanyagot kapsz, plusz 110-et, ha szerencsés vagy. Összehasonlítva (átlagosan, hosszú távon azaz sok indítással számolva):
  9. szinten: 1 birkanyíróért jár 108+0,3x75=130,5
  12. szinten: 2 birkanyíróért jár 220+0,3x110=253, azaz 2x126,5.
  Vagyis az első lehetőség a megérősebb. Végig lehet zongorázni mind a 18 szintet (illetve csak a beadásra szánt cucc értékének a többszöröseit), és megnézni, melyikkel jársz a legjobban - de nem lesznek nagy különbségek (fenti esetben a 9. szint a legkedvezőbb). Ha gyorsan kell sok üzemanyag, nyugodtan húzd magasabbra a csúszkát.

  Ha sok a barkácscuccod, építhetsz is pl. terményes ólat, és beadhatod, az kvázi ingyen van. Egy tojástojó, egy szőnyegcsomózó vagy egy bajusz-szalon elég kevés barkácscuccból megépíthető. Ezeket a csúszka 8., 11. vagy 13. szintjein érdemes használni (egyszerre 1, 2 vagy 3 ól beadásával); a 11. szint a legjobb, de a másik kettő is nagyon közel van.

  Ha nincs felesleges beadható fád/ólad, akkor vásárolhatsz. CSP-ért lehet beadandó ólat vásárolni. Az ólak értéke arányos az árukkal: 2400 CSP-be kerül egyetlen beadandó érték. A sárga tukánól értéke 50, ára 120000 CSP. A csúszka 3. szintje pont 50-es értéket kér, és átlagosan 16,3 zöld üzemanyag jár érte. Ez a legoptimálisabb ár/érték arányban. Magasabbra húzva ugyan több ólért több üzemanyag jár, de arányosan kevesebb; pl. a 13. szinten 25 ólért 303,5 zöld üzemanyag jár átlagosan, ami ólanként csak 12,14. Ha a 3. szintet választjuk, akkor egy zöld üzemanyag ára 7362 CSP (a 13. szinten 9885).
  Nem néztem ugyan végig minden ólat, de a legolcsóbban a sima tukánól (értéke 5, ára 12000 CS), páva (2/4800), tehén (1/2400) vagy pulykaólakkal (0,5/1200) lehet megúszni. Ezekkel 6154 CSP-re jön ki átlagosan egy zöld üzemanyag, a csúszka 1. szintjén. Lassú, de "olcsó"... (Elképzelhető, hogy talál valaki olcsóbb megoldást, de csak akkor, ha valamelyik ólnál az ár/érték arány valamiért jobb, mint 2400 - ez nem valószínű.)
  A kerékről szintén nagy számban potyogó narancs szamáról értéke 300. Ezt a csúszka 7. vagy a 15. szintjén a legjobb beadni. A 7. szinten 1 ólat kell beáldozni, és jár érte átlagosan 76,1 zöld üzemanyag, míg a 15. szinten 6 ólért 429,5. Az előbbi ugyan egy kicsit jobb, de nincs nagy eltérés.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.6.23
 18. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Valószínűleg megtelt, vagy majdnem megtelt a gyümölcstárolód.
  Ezért nem engedi a játék learatni a fákat.
  A gyümölcsöt add megrendelőknwk, vagy tedd a környilas átalakítóba, vagy készíts belőle jelvényt. Végső esetben dobj ki belőle.
  A gyopáros kicsit másképp működik, mint a farm.
  Nem lehet felhalmozni.
  Amit megtermelünk, fel is kell használni.

  Adok egy kisokost, néhány alapkérdéssel, hátha segít: https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy.23080/page-43#post-1293080

  Előfizetések lemondása:
  Bank - üzlet - Állapot és felmondás kapcsoló - A lemondani kívánt előfizetés mellett kattints a Kuka ikonra.
  A munkások még élni fognak amíg ki vannak fizetve.
   
 19. *goldfarmer*

  *goldfarmer* Haladó

  Szia!
  A raktárt hogyan lehet tölteni?! Ha nem szolgálom ki a vevőket két aratás után megtellik
  Vagy esetleg a jelvényekhez adod be a gyümiket?

   
 20. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  A raktárban több fajta lehetőséged is van. Az egyik amit írtál, igen a jelvénykészítése, amíg a kapacitásod engedi. A képen láthatod, hogy mit tudsz fejleszteni, töltögetni. Sajnos nálam már szinte minden a kapacitásom határán van, így elég nehezen csinálok bármit is.
  [​IMG]
  Én már nagyon várom a változásokat, hogy végre újra tudjak játszani, de én például kiszolgáltam a vevőket is addig a pillanatig ameddig a 4000-es elhasználódó kapacitása be nem telt. Azóta nem szolgálom csak ki a megrendelőket amióta ott is dugig vagyok.
  Az eventnaptár tervezete szerint 14-ig kell csak várnunk, aztán dönthetek végre, hogy akarom-e ezt az egészet, vagy ott hagyom az Alpokat. Neked már nem kell olyan sokat várnod, hiszen a jövő hét gyorsan letelik. Szóval kitartást kívánok csütörtökig, aztán meglátjuk mit alkottak nekünk :)
   
  Kuzdern és alex0824 kedveli ezt.