Visszajelzés Gyopárvölgy

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. rybar49

rybar49 Fórum biztosa

szia, sziasztok.
    szerintem maradék nélkül senki sem elégedett a gyopárral a jelenlegi formájában. azonban vmit el kellene ismerni, főleg azoknak a játékosoknak, akinek számít a zöld csík. hol, mikor volt a farmon olyan jutalom, ami 10-szeres szorzót adott a kihelyezett dekorokra? vagy olyan felhő mikor volt? még a TOP-on sem volt olyan, ha jól emlékszem. tavaly 16 milliárd körül tettem be a TOP-ba, hogy bent maradhassak az 1000-ben mi is volt a jutalom? a gyopáron 2 db-ot is meg lehetett szerezni ebből a felhősorból, az 5-ös szinten kapott dekor is nálam nagyon jónak számít. A Top-ba bedobott 16 milliárdért még azoknak is meg kellett dolgozni rendesen, akiknek lehetőségük van nullázásra, mert nekem az is agyrém. a gyopáros hozott nekünk sok bosszúságot, de nem csak azt. nekem sok örömet is, voltak sikerélmények is, de mi emberek általában gyarlók vagyunk, csak a rosszat látjuk (persze van belőle elég) de nem akarjuk észrevenni, vagy elismerni, hogy van benne szépség és kihívás is, de ezt kevesen írják le, mert az nem trendi. sokan leírták már, mennyire rossz a gyopáron játszani. akkor sem,most sem, meg azt hiszem, a jövőben sem fogom megérteni, hogy akinek ilyen véleménye van, az miért játszik a gyopáron? ha nekem majd nem fog tetszeni, nem jövök fel a gyopárra és a problémám megoldva. ennyi voltam :)

Othep, PZoli64, Netudki50 és 8 más kedveli ezt.
  2. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

:inlove::inlove::inlove: Köszönöm;)
    Itt minden munkának ugyanaz a gyümölcse... a Top az lutri:music:
    A zőőőőd csík itt kb csak nekem számít:pxDxDxD mindenki más spórol...8) rá se néz arra az ördögtől való zőőőd csíkra..:music::pxDxDxD Szóval én ezzel a Gyopár völgyel nem csak bosszúságot nyertem, hanem sok sok pozitív dolgot is ami építi a farmos játékomat;) Célom felé segít!

3. aida2330

aida2330 Fórumfelvigyázó

Szia!

Top comment!:)

jozef38 kedveli ezt.
  4. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Szia!
    A szemszögedből nézve igazad van!
    Viszont akiknek nem tetszik a gyopár azoknak azért nem tetszik mert a mechanikája egyszerű mint a faék!
    Leszögezem előre, kizárólag a gyopárról írok pár sort az én szemszögemből és nem a játékosokról!
    A jutalmakért a kihívás annyi, hogy ráérek-e éppen aznap 1x belépni aratni, ültetni és kiszolgálni a megrendelőket kedvem szerint, mivel már ennyivel is elérhető idővel bármely jutalom bárkinek.
    Magyarul kihívás nulla, csak néha be kell esni a területre és a semmit nem változó megszokott folyamatokat elvégezni. Grafika és érésidő között lehet válogatni.
    Biztos vagyok benne, hogy sokkal többen tevékenykednek a gyopáron mint amennyien írnak a topikba. Na most a topikon is látszik mennyi az a játékélmény, ami elérhető, hiszen erről szól a topik.
    -Valaki elért egy szintet vagy közeledik hozzá.
    -Megszereztünk egy jutalmat.
    -Az UH szemétláda volt vagy nem volt az.
    -A főtéren álldogálók voltak szemetek vagy nem.
    -Ma nem azt ültettünk mint tegnap vagy kombináltuk azt amit nem ültettünk.
    -Megpróbáljuk így vagy úgy kijátszani a kijátszhatatlan beállításokat ATP-ért.
    Gyakorlatilag nap mint nap kb ezt lehet leírni a gyopárról, ez pedig tény, csak el kell olvasni a hsz-eket.
    Előre borítékolható, hogy az elkövetkező hetekben miről fog szólni a gyopárról szóló élmények beszámolója. Ugyanarról, csak mindig más tollából. Szerintem még azt is el lehetne találni, hogy éppen ki mit akarna írni a haladásáról, mert ennyire faék a gyopár.
    Gyakorlatilag mostanában ezért nem is írok a haladásomról semmit már. Előttem már sokan leírták, hogyan lehet haladni és még sokan le is fogják, a különbség meg szinte semmi, csak a ráfordított időben és a vásárlásokban van eltérés.
    Szerintem nincs gond azokkal akiknek ez tetszik és azokkal sem akiknek ebben a formában nem tetszik. Mind a két oldal megérthető! A jutalmak jónak mondhatóak, csak az elérésükig egy nagyon monoton út vezet, amihez semmi taktikai kihívás nincs az egyszerűség és a beállítások miatt, csak szabadidő kérdése az egész, amiből valakinek több, van akinek kevesebb.
    Talán évek múlva már másként látom majd én is a gyopárt, ha elkészül teljesen és lehet majd esetleg taktikázni.
    A TOP-ot a leírtak miatt nem is lehet ehhez a területhez hasonlítani. A TOP-ban még ha nem is megfelelőek a nyeremények, de akkor is ott van kihívás, mert vagy benn maradsz vagy nem.
    Adott időhöz kötötten kell elérned valamit, ott és akkor, számtalan taktika áll a TOP-ra való készülődés mögött.
    A gyopárról nem fog senki kiesni.
    Nemzetközi verseny, ahol minden országban figyelik azokat a neveket, amik a listában vannak, ahol egymásért szurkolnak izgulnak a játékosok napokon keresztül. A TOP-ban inkább ez az a jutalom, ami megér valamit, amit más a játékban nem ad meg, beleértve a gyopárt is!
    :)

-Erbrow-, Crispello, sutimami57 és 7 más kedveli ezt.
  5. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt.
    Szia. Köszönöm, hogy leírtad. A Gyopárnak semmi köze a TOP-hoz, nem is értem, hogy jön ez ide. Mind a kettő teljesen más.
    Gondolom nem fogok újdonságot mondani azzal, hogy nyilván a nyereményekért csinálja mindenki. Van aki odavan érte, van aki nem, de csinálja. Ez ennyire egyszerű. Holdfény úgy védi a Gyopárt, mintha ő lenne a védőügyvéd. :D Tőlem aztán védheti ahogy akarja, engem nem érdekel, ha valami nem tetszik, azt ezután is le fogom írni.
    Egy átlag játékos kb. 600-1000 pontot tud szerezni egy nap és ezt nagyon túlértékeltem, mert sok mindentől függ: hányszor tud naponta aratni, ki tudja-e szolgálni a megrendelőket, az UH. mennyi TP-t ad......
    Ha 600 ATP-vel számolunk, akkor 1 szintlépés kb. 47 nap és ez egyre csak nőni fog, ahogy a szintek pontja is.
    Akik itt védik a Gyopárt, azok egész nap ezzel játszanak és elfelejtik, hogy nagyon sokan csak naponta párszor tudnak aratni és jó lenne, ha ezt nem felejtenék el, mert már nagyon unalmas.

-Erbrow-, PZoli64, pisti243 és 8 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Inkább kimenekültem innét, minthogy ezeket leírjam, de mélységesen egyetértek veled.
    Ezt is sokszor leírtuk már, van aki elfogadja és van aki nemannyira.

Néha jól esik valamit mechanikusan logika nélkül is csinálni, mert kikapcsol, ha nem érzem túl jól magam..

Csinálom a gyopit, mert szeretek játszani és nincs más amit csinálhassak. DE ezt a TOP-hoz hasonlítani az már fájt...
    Aki szenved a TOP-os beadásokkal ő nem jól mérte fel a pajtáját és nem készült fel a versenyre alaposan. 1-2 versenyen való részvétel még nem jelenti a TOP-os rutint, még ha a játékosok úgy is érzik..

7. kukori80

Szia. Igen, szeretsz játszani és miután a farmon nincs sok tennivaló, a Gyopár kiegészíti az üres időket. Ráadásul kapsz új területeket is, ami egy nagyobb farmnak igen jól jön, mert már helyhiány van. Csak páran itt elfelejtik, hogy sokan nem egész nap Gyopároznak, mert nincs idejük és ők lassabban fognak haladni.

-Erbrow-, PZoli64, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  8. -gyöngy-581

Pontosan, igazad van, jól megfogtad a lényeget /bólogató barifej jönne, ha lenne/. Sajnos a farmon nincs sok tennivaló... hiszen nem kapunk fejlesztéseket. Az eventeket viszonylag gyorsan lerendezem, így az üres időmben jön a gyopi. Néha még logikát is találok benne, ha kicsit megkavarodnak a dolgok. Pl a Irina megjelenése eléggé borítja a megszokott rutint, mire gatyába rázom utána a területeket ott használom a logikámat:) Bár szeretem Irinát azért valljuk be rendesen megrendezi a többi vevő igényét is, meg a pajtát is.

sutimami57, alex0824 és kukori80 kedveli ezt.
  9. Babybogyó140407

Babybogyó140407 Fórum-zöldfülű

Üdvözlet!
    Szeretném használni a Napraforgó dombot, de nem jövök rá hogyan.
    Tudna valaki segíteni?

10. kukori80

Szeretem már én is a Gyopárt. Megtaláltam benne az egyensúlyomat és már nem teher. Irina néha kiborít a mohóságával, de már hétfőn előre készülök neki hétvégére finom falatkákkal.:D Tulajdonképpen csak az UH. zavar a kiszámíthatatlanságával.

Bokalmgazda, sutimami57, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  11. paloooo

paloooo Fórumelemző

Üdv!
    Egy megjegyzés: gyopárvölgy raktárából az egyéb 'rekeszből' eladtam 10 db főkulcsot darabját 455 pengőér..., azaz 4550 pengőt kellene jóvá írnia. De hová írja jóvá?
    Mert FŐFARMON lévő cs.pengő számláló ugyan azon az álláson van ahol volt előtte is! Gyopárvölgynél pedig én nem látok számlálót, ahol jelezné az eladott áruk ellenértékét. A tároló kapacitásnál viszont jelzi a db értékét valamilyen 'pengőben"..., akkor most ez hogy is van?!
    https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/images/2023/09/10/7cf0bf189a7944ce6c8913450c15fc38.png

12. kukori80

Szia. Pontosan nem értem a kérdést, de ha már elérted a 25. szintet, akkor a farmon a térképen a jobb alsó sarokban van egy füstölgős házikó, az a Napraforgó domb.
    Szia. Nem eladtad, hanem kitörölted és azért nem kapsz semmilyen pengőt. Itt nem kapunk semmit.

Utoljára szerkesztett: 10.9.23
    PZoli64, sutimami57, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  13. -gyöngy-581

Szia!
    Sajnos az csak jelképes összeg, igaza van Kukorinak. Ha számítana valamit.- értsd úgy hogy belehetne adni valahová-, akkor annyi értékben számolná be a rendszer amit kiírt. De sajnos csak törölni lehet, meg rendeltetés szerűen felhasználni azt /Rekeszbővítésre/.

PZoli64, alex0824 és kukori80 kedveli ezt.
  14. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Na látod... még Te is megszeretted;)
    Drága Nagyapám:inlove: szokta mondani... Attól mert Caros a tányér széle... attól ami rajt van az még mindig libamáj:music::pxDxDxD
    Cukorka nélkül a gyopáron sincs sok tenni való:oops:
    Top rutin...:eek:o_O nullázás... pénz... idő... Ennyi... Pont mint itt... Csak itt folyamatosan kell csinálni;)

**Erinnüsz** és kakukkszegfű kedveli ezt.
  15. alex0824

Most gyorsan leírom miként fog nálam történni az elkövetkezendő két hétben, így nem kell napi beszámolót írnom. Mindenki ossza le belátása szerint napokra!
    :D
    Naponta be fogok lépni. De ez még nem biztos.
    Rózsát és barackot fogok ültetni továbbra is minden nap.
    A mezőn ilyen olyan időjárás lesz.
    Atp-t fogok kapni a megrendelőktől és egyéb dolgokat.
    UH-t fogok indítani, amikor kedvem tartja.
    Az Uh-ból vagy ATP-t fogok kapni vagy nem.
    A két hét alatt lehet hat napot kihagyok, mert éppen amikor belépnék nem lehet majd játszani.
    Nem fogok szintet lépni.
    Azt hiszem mindent leírtam előre!
    Aki kíváncsi majd miként haladok lapozzon ide vissza és olvassa el!
    :D:D:D

-Erbrow-, PZoli64, zagimichna és 10 más kedveli ezt.
  16. -gyöngy-581

A nullázást és az időt aláírom, de valós pénzt még soha sem fordítottam rá!
    Illetve egyszer amikor a kapakirályt játszottam, de ott pontosan tudta minden részt vevő, hogy ez keményen zsebre megy, és aki indult az vette is a szupertrágyát.
    PS: Viszont olyan élményt adott, hogy máig is megborzongok, ha rá gondolok Rudi és Skali Maci + Katinka hármas harcára... ilyen élményt még akkor sem ad a gyopi, ha százezreket belefektetek és ha adna is, köszönöm nem kérek belőle..
    xDxD:cry:xDxD

Megnevettettél és ezt köszönöm :inlove: Én is ezt fogom csinálni, némi módosítással, mert én talán holnap , vagy holnap után szintet fogok lépni.
    Aztán kezdek mindent elölről

17. kukori80

Ezen tudod miért tudok rettenetesen nevetni? :D:D:D:D Mert a Top csak 10 órát vesz el az életedből, mert addig tart a nullázás, de a Gyopár neked napi 24 órát egy évben . :D:D:D Akkor miről is beszélünk?

sutimami57 és alex0824 kedveli ezt.
  18. alex0824

Nem idézek senkit!

A farmmal az a baj, hogy kicsit ráuntunk. A gyopár ha nem a bevétel növelés oldalról nézzük, hanem, hogy azért készült, hogy a játék ne legyen unalmas, akkor azt kell hogy írjam, hogy sokkal hamarabb megunható mint a farm. Mint ahogy korábban írtam annyira egyszerű és annyira korlátozott lehetőségeket ad, hogy a farmmal egy lapon sem lehet említeni. Eleve unalmasnak készült a "farmhoz" képest. Mivel a mechanikája adott, így ez nem is fog nagyon változni! Akik unják a farmot, azok ha csak a gyopáros jutalmakért nem, de egy a számukra a farmtól is unalmasabb dolgot nem fognak örömmel csinálni. Akiket pedig jelenleg is szórakoztat, azoknak egy része pont mint a farmra erre is rá fog unni.

Még a TOP-ról pár szó!
    A TOP-nál nagyon sok játékos kíváncsi arra, hogy ki hol áll és vajon meddig jut.
    Itt? Nem látom a tolongó érdeklődőket. Ha valaki éppen nem írja le éppen melyik szinten áll, akkor gyakorlatilag az másokat nem is nagyon érdekel.

PZoli64, sutimami57, Gio és 2 más kedveli ezt.
  19. kukori80

Szerintem a Gyopár sokaknak egy kiegészítő időtöltés, főleg azoknak, akik ráérnek ezzel foglalkozni. De nem kell elfelejteni, hogy kapunk egy új területet és ezért sokan harcba fognak szállni, annak ellenére is, hogy nem szeretik a Gyopárt.

sutimami57 és alex0824 kedveli ezt.
  20. alex0824

Pontosan!
    Az, hogy valaki játszik a gyopáron az nem biztos , hogy azért van mert szereti ezt a területet, hanem csak azért csinálgatja mert jónak mondható farmos nyereményekkel próbálják ebben a játékban tartani.
    Tehát itt nincs semmi olyan, hogy azért mert valaki itt játszik annak ellenére, hogy azt írja nem teszik neki a gyopár, annak be kellene vallania, hogy mégis azért van itt, mert titokban szereti ezt a területet. Mert attól még baromira nem szeretheti.