Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    aratás után átléptél másik területre, vagy frissítettél, s úgy ellenőrizted a számlálót?
    Én az alábbiakat látom:
    - 2025-04-28 10:44:43-kor arattad az egyik múzeumot, arra 5.447.769 TP-t kaptál,
    - 2025-04-28 10:46:37-kor arattad a másik múzeumot, arra 6.663.622 TP-t kaptál.
    Más raktárat nem arattál a hír megjelenése után.
    A reggel aratott múzeumokra is megkaptad a TP-t, TTP-t, ha szeretnéd, ki tudom gyűjteni azokat is részedre.
    Az ellenőrzés alapján Nálad nem látok problémát a múzeumok utáni TP jóváírás kapcsán.
    Ha automatikusan nem jelenik meg az egyenlegben (ez előfordulhat), akkor válts másik területre, s meg fog jelenni Nálad is. Ha ellenőrzést végzel, érdemes vagy kiírni az egyenlegeket az aratás megkezdése előtt, vagy képernyőképet / képmetszést csinálni a számláló állásáról.
    További jó játékot!

Swartsch kedveli ezt.
  2. Szerenke07

Szerenke07 Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Megkérnék egy illetékest, hogy legyen kedves, nézzen be az Alpesi kertembe, mert valami nincs rendben az ültethető területtel.
    Közvetlenül az előállító hely előtt a sorok kimaradtak.(Legalább is 2 sor) A 17. szint szükséges a jelzés szerint. Utána már 3 sor ültethető,de valahogy el lett rontva a területeknek a fel oldása.Jelenleg a 9. szinten vagyok, de az első sorokban nem tudok ültetni.
    Remélem érthető amit írtam, mert másképp nem tudom megfogalmazni a hibát.
    Előre is köszönöm a segítséget és a munkátokat.További szép napot!
    Szerenke07,
    ID:54394533

3. Vicalány

Vicalány Fórum-zöldfülű

Szevasztok :)
    Nálam még mindig nem működnek jól a múzeumok. Learatom őket, de a tp-ket nem kapom meg. Köszönöm, ha segítetek a megoldásban. (ID 48829210 )

4. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Feleslegesen nyitottál új topikot, ezért a hozzászólásodat áthelyeztem.
    Ahogy a múzeum aratási hibával kapcsolatos közleményben olvasható, ebben a topikban kell jelezni azt, hogy ha továbbra sem kapjátok meg a tapasztalatpontot a múzeumból, természetesen az User ID számoddal egyetemben, ennek az utóbbi feltételnek eleget is tettél.
    Kérlek a jövőben figyelj arra, hogy ne nyiss meg új topikot, hanem használd a segítségkérő topikok valamelyikét.

Egyebekben a kérdésedet továbbítottam a jogosultak felé, ők majd továbbítják ahogy az a közleményben olvasható.
    Megértésedet köszönöm.

5. -Sudden-

Szia.
    A kérésedet továbbítottam az illetékesek felé, a válaszig a türelmedet kérem.
    Megértésedet köszönöm.

6. -Sudden-

Köszönöm a türelmed, megtörtént az ellenőrzés.
    Kollégám ellenőrzése alapján: Eddig mindig megkaptad az aratásért járó TP/TTP-t illetve a bónuszokat. Legutóbb 2025-04-28 11:56:58 órakor arattál, akkor a 3 farmos múzeumban kaptál 11.832.748 TP-t, 10.971.710 TP-t, majd 10.756.527 TP-t.
    A Teliholdas múzeumban kaptál 48.872.825 TP, majd 22.567.306 TP-t - 2025-04-28 11:57:56 órakor. A bahán 1 Múzeumot arattál, ott is megkaptad 2025-04-28 12:00:22 - órakor a 28.151.704 TTP-t. Érdemes felírni aratás előtt a TP/ TTP mennyiséget és területváltás vagy frissítés után ellenőrizni újból az aratás után.
    Megértésedet köszönöm.

7. -Sudden-

Köszönöm a türelmed, megtörtént az ellenőrzés.
    Kollégám ellenőrzése alapján nem talált nálad problémát.
    A területek feloldása szinthez kötött és mindig az a terület oldható fel következőre, ahol a heverésző bagoly található.
    Az alpesi kert területeiről itt tudhatsz meg többet: KATT

Lesznek olyan részek az alpesi kertben, ahol egymás mellett nem 4 blokk vagy annak többszöröse található, hanem csak 6 blokk stb.
    Ez főleg a legfelső területen észrevehető, ahol is nem 4, 8 stb. "blokk" van hanem 6 blokk. Így sajnos döntened kell ilyen helyzetben, hogy elhasználsz-e 1 magot, 4-nél kevesebb "blokknyi" területre.
    upload_2025-4-28_15-26-46.png
    Így néz ki a legfelsőbb blokk, én nem vetek oda semmit, mert minden mag számít és 4 blokknyi helyett csak 2 blokknyit nyernék 1 maggal. (A kép nem a te farmodon készült).

upload_2025-4-28_15-27-50.png
    A legfelső terület számodra később oldható fel, a következő terület a 2-es számmal jelölt rész lesz mivel ott a heverésző bagoly.
    (Ez a kép a te farmodon készült.)
    Ez pedig az Alpesi kertben feloldandó területek sorszáma, a számok azt mutatják meg, hogy hányadikként tudod feloldani őket.
    upload_2025-4-28_15-29-23.png
    Megértésedet köszönöm.

8. imici78

imici78 Fórum-zöldfülű

Nagyon köszönöm a kielégítő választ.

9. Maffin71

Maffin71 Haladó

Sziasztok!
    Azt vettem észre mintha nem kapnám meg a múzeumok aratásakor a tp-t. Nem vagyok benne 100%-ban biztos ezért szeretném ha valaki akinek van rá mód és lehetősége le ellenőrizné.
    Köszönöm a segítséget , ha tévedtem akkor meg elnézést kérek a felesleges segítség kérésemért.
    Maffin71 ID:55886646

10. -Sudden-

Szia.
    Kollégám ellenőrzése alapján 2025-04-28 16:45:10-kor arattál legutóbb múzeumot, rendben megkaptad a TP jóváírást, 9.180.001 TP-t kaptál.
    Reggel Baha múzeumot arattál, 2025-04-28 05:54:18-kor, itt is rendben volt a TTP jóváírásod, 14.833.440 TTP-t kaptál.
    Ha ellenőrizni szeretnéd, akkor mielőtt aratsz, csinálj a számláló állásáról egy képmetszést / képernyőképet - vagy írd le egy noteszbe a pontos állást, s az aratás után válts területet, vagy frissíts, s ezt követően ellenőrizd újra a TP / TTP számláló állását. Ha emelkedett az érték, akkor rendben van nálad a TP / TTP jóváírás.
    Ha azt is szeretnéd ellenőrizni, h adott múzeumra mennyi TP jár neked, akkor aratás előtt vidd az egeret a múzeum fölé, s akkor fogod látni, hogy mennyi TP-t ad az adott múzeum.
    Megértésedet köszönöm.

Dolphin kedveli ezt.
  11. Maffin71

Maffin71 Haladó

Köszönöm szépen a segítségeteket. Még egyszer bocsi hogy munkát adtam feleslegesen.

12. dallosj

dallosj Utánpótlás-írogató

Szia!
    Szeretnék kérni egy ellenőrzést, a múzeumok aratása miatt. Nekem sajnos nem jött ki a matek.
    Köszönöm a segítséget.
    dallosj ID: 2370469

13. Dolphin

Szia,
    ellenőrzésem alapján a ma reggeli múzeumok aratásakor jóváírásra kerültek a TP/TTP értékek az egyenlegedben az alábbiak szerint:
    - 2025-04-29 05:51:41-kor Baha múzeumot arattál, 27.717.480 TTP lett jóváírva
    - 2025-04-29 05:55:37-kor farmos múzeumot arattál, 73.461.882 TP-t kaptál
    - 2025-04-29 06:00:15-kor, 2025-04-29 06:01:22 és 2025-04-29 06:04:07-kor teliholdas múzeumokat arattál, az alábbi TP-ket kaptad: 27.908.062 TP, 32.301.553 TP, 458.410.205 TP
    - 2025-04-29 06:08:13-kor ismét farmos múzeumot arattál, erre 129.285.376 TP került jóváírásra az egyenlegedben.
    Több múzeumot nem arattál a ma reggel folyamán.
    Az elmúlt három napra is ránéztem, itt is megkaptad minden múzeum után a TP-t / TTP-t, én nem látok Nálad problémát.
    További jó játékot!

dallosj és Swartsch kedveli ezt.
  14. dallosj

dallosj Utánpótlás-írogató

Nagyon köszönöm a segítséged.

Dolphin kedveli ezt.
  15. Dolphin

Szia,
    mivel a Pletykatopik se nem csevegő, se nem segítségkérő hely, ezért itt reagálok.
    Ahogy a Közleményben jeleztük, akik úgy érzik, hogy nem kapják meg a TP-t a múzeumok aratásakor (szerencsére már csak egyedi esetek fordulnak elő), azoknak ebben a topikban kell jelentkezniük Farm név és Farm ID megadásával.
    Ha megtörtént az aratás a farmon, akkor meg tudjuk nézni, hogy a múzeumra jóváírásra került-e a TP / TTP; másik megoldás az lehet, hogy adott beérett múzeumra teszt aratást kér a Játékos, s így nézzük meg, hogy rendben van-e a múzeum aratás utáni TP / TTP jóváírás.
    Amennyiben bármelyik verziót szeretnéd kérni, mindenképpen szükséges a Farm név és a Farm ID megadása, amennyiben szeretnél teszt aratást kérni, azt is add meg, hogy melyik területen álló múzeumot arathatjuk le.
    Amit fontos tudni, hogy a múzeum aratása után szükséges egy frissítés, vagy egy területváltás ahhoz, hogy az egyenlegben is megjelenjen a TP / TTP növekmény.
    Várlak az adatokkal, ha szeretnél ellenőrzést kérni.
    További jó játékot!

peter1022 és vihence kedveli ezt.
  16. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok! a kergén van két múzeum, a legvégén arattam kézzel a számláló:771 157 119 343
    meg se mozdult , kétszer írt a múzeumoknál 1 171 821 056-ot.
    kérnék szépen segítséget,mert ki -be léptem, tisztogattam és semmi:cry: ID:16307977 kutyaszálló

17. Dolphin

Szia,
    ellenőrzésem alapján 2025-04-29 18:43-kor történt a két múzeum aratása, s valóban nem került jóváírásra a TP Nálad.
    Továbbítottam a Központ részére az esetet vizsgálatra.
    Válaszukig türelmedet kérem.
    További jó játékot!

aida2330 és kutyaszálló kedveli ezt.
  18. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Köszönöm szépen,akkor várok:)

19. peter1022

peter1022 Rutinos

Szia,

Köszönöm. Még nem vagyok olyan szinten, hogy izgasson pár millió TP elbukása. Mire ott fogok tartani arra meg már biztos kijavítják.

Köszi tőled kedves vagy.;);):):)

20. Luca_511

Luca_511 Fórum hercege

Furcsa jelenség ütötte fel a fejét a Gyopárvölgyben.
    Hogy vissza lehet-e nézni azt nem tudom, de megpróbálom érthetően leírni.
    Fedor megrendelőnél rákattintottam egy tételre, mire ugrott egyet a kép, és váltott más beadandóra. Ezt megismételte többször, majd később észrevettem, hogy már negyedszer kér más-más tételeket.
    Azt sem tudom, hogy elvette-e érte a cukorkákat, meg azt sem, hogy megkaptam-e az érte járó pontokat.
    Luca_511 ID: 13667325