Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. kigyo51

kigyo51 Fórumprofi

Szia!
    Mégis mi a manót tudtál volna ellenőrizni, ha én kliensben jeleztem a megjelenítési " játék merevedési" gondot, ti pedig csak böngészőben tudtok ellenőrizni. Ezen kívül a Lovag eventben csak két növény volt időkorlátot indítva időzítve leadandó, a pitypang és a retek, ami érintette a szédült szántót. Én mint írtan mindkettőt megcsináltam, vagyis a merevedés ellenére beszámította a learatott növényeket, csak épp az aratási animáció nem történt meg, vagyis a learatott növények a területen maradtak, az időkorlátos terület eltűnt, a feladat végrehajtása sikeres volt. Csak újra vetni nem lehetett, még terület váltás után sem a frissítésig. Az event időkorlát időzítő indítása nélkül a hiba nem jelentkezett. Kis farmon úgy csináltam: Retek vetése, főfarmon és a szédült szántón ---> kilépés a kliensből---> beérést követően belépés a kliensbe ---> beérett a retek ---> időkorlát indítása ---> F5 ---> aratás. A fentebb említett merevedés nem jelentkezett, aratás után azonnal kiürült a szédült szántó, az időkorlátos ablak eltűnt, a feladat teljesítése szintén sikeres lett.

Utoljára szerkesztett: 9.3.25
  2. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Amit eddig teljesítettél, azért megkaptad az ajándékokat.
    A probléma ott van, hogy nem szolgálod ki maradéktalanul sem Töfit, sem Rackót, így a teljesítési jutalmat nem kapod meg. Csak azt, ami az adott beszállításért jár, tehát ami az alsó ablakban látszik.
    Az alábbi képen láthatod, hogy Rackónak 4 alkalommal kell teljesíteni a kérését 7 órán belül. A zölddel keretezett 4db páva és 12 db cukorkahal beadása után megkapod a 2 Haladási pontot, 58.800 TP-t és 1 db Meglepetések ládáját. A teljesítési jutalmakat -pirossal keretezett - csak akkor kapod meg, ha Rackó mind a 4 kérését teljesíted. Jelenleg azt javaslom, hogy amint kiszolgáltad Rackót a továbbiakban Töfire koncentrálj, mert csak Ő tud neked Háromágú szigonyt adni, amivel feloldhatod a 2. területet.
    upload_2025-3-9_4-50-24.png
    Töfinél is jelöltem neked, hogy melyik feladattal milyen jutalmat tudsz megszerezni. 20 tulipán és 98 manyalóka beadásával kapod meg az alsó négyzet jutalmait. Vagyis 4 db haladási pontot, 52.200 TP-t és 6.090 csengőpengőt. A teljesítési jutalmat - pirossal keretezve - csak akkor kapod meg, ha Töfi mind a 4 kérését teljesíted. Ahhoz, hogy megszerezd a szigonyt, az új ajánlat érkezéséig teljesítened kell Töfi kérését. Itt a képen 6 óra 39 perc múlva fog frissülni Töfi ajánlata. Mivel addig nem biztos, hogy lesz elég Manyalóka növényed és Művészpaletta felröppenőd, így ide ne adj be semmit, várd meg a frissítést. Javaslom, hogy rendezd át a földeket. Töröld az 1x1-es területeket és helyette 2x2, 2x1 és csak a fennmaradó területekre tegyél 1x1-es földeket. Így több növényed marad az ültetés után, amit beadhatsz. Felröppenőt nem kapsz többet, ha 1x1 - be ültetsz és növényed sem lesz több.
    upload_2025-3-9_5-4-48.png

Összefoglalva: - Ültess Manyalóka eventnövényt, gyűjtsd a Művészpaletta felröppenőt. Csak akkor szolgáld ki Töfit, ha mind a 4 kérését tudod teljesíteni, mert csak akkor kapod meg a teljesítési jutalmat a Háromágú szigonyt. Ha, megkaptad a szigonyt oldd fel a 2. területet! A lakatra kattintva megjelenik a beadási ablak, ahol a megszerzett szigonyt beadva feloldódik a második terület. Továbbra is vegyes földekkel dolgozz, ne 1x1-gyel.
    ITT:
    upload_2025-3-9_5-24-57.png upload_2025-3-9_5-25-37.png

Sok sikert!

Dolphin, Sylja, Swartsch és 3 más kedveli ezt.
  3. evi5284

evi5284 Utánpótlás-írogató

szia nálam nem működik az időkorlátosnál az óra,és a zöld nyilat sem látom,és kezdés gomb sem látható,kérlek segíts hogy játszhassak

gazda:evi5284
    ID:23466498

4. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Az ellenőrzéskor el volt indítva a feladat, de a visszaszámláló óra 00:00-át mutatott. Tehát, valamikor elindítottad, de nem arattál, így lejárt a feladatra adott idő. Ezért nem láttad most a zöld nyilacskát sem a jobb alsó részen.
    Leállítottam, most az eredeti 07:00 -án áll az óra. A visszaszámlálást a kezdés gombbal indítod. Ha véletlenül valami közbejön, akkor nyugodtan leállíthatod te is - a Megszakítás gombra kattintva - és majd ha minden feltétel adott, elindítod. Ha beérett a pitypang, akkor a Kezdés gombra kattintva indítsd újra a feladatot. Csak ez után arass.
    upload_2025-3-9_9-16-47.png

Sok sikert!

Dolphin, kigyo51, Sylja és 2 más kedveli ezt.
  5. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Sziasztok!
    Szeretnék gereblyét termelni amihez ha jól néztem sün kell.Van són istállóm,megnéztem a műhelyben , hogy készítek egy múhelyet de ott nem jelenik meg nálam a sün...szomoru vagyok, mi lehet az oka. Köszönöm szépen a segítséget : gyökértelen ID 57271846

6. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A Gereblyegyár nem építhető meg a Műhelyben.

Gereblyegyár
    Műhelyben NEM megépíthető.
    Indításhoz szükséges: 1 db süntáp, 2 db sün
    Szükséges szint: 3
    Tárgy mérete: 2x2
    Kép
    .........................................
    NévTulajdonságok
    .....................................
    ÉpítőanyagJátékba kerülésMegjegyzés
    [​IMG]GereblyegyárTermény: 1 db gereblye
    Érési idő: 18:30 óra
    Tapasztalatpont: 240 TP
    Trágya mennyisége: 4 db
    -2017. novemberben titokzatos rakományban az Ólgőzösről- Tárgyválogatás 2017. december
    - Tök más testvérek gazdakörből szerezhető 1 db
    - Ólválogatásban szerepelt.
    -
    Ólválogatásban szerepelt: 2024. július

A megjegyzés rovatban szerezhető módokon tudsz hozzájutni, vagy Cserenapon.

Dolphin és kigyo51 kedveli ezt.
  7. MARCSIKA111955

MARCSIKA111955 Utánpótlás-írogató

Szia!MARCSIKA111955 ID:15792996 Sajnos az Ezer és lovag küldetést az aloe verás küldetést már 3x probáltam beadni de sajnos nem sikerült pedig a kezdés gombot mindig aratás elött elinditottam.Jó lenne ha rátudnál nézni a farmomra.Kőszönöm.

8. Othep

Szia.

Miért nem sikerül, mit tapasztalsz?
    Nem sietsz túlságosan, mindig megvárod az aratással, míg elindul az óra?
    Adsz elég időt a játéknak, hogy beszámíthassa az aratást?
    A megfelelő növényt veted?

-ágianyu33- kedveli ezt.
  9. MARCSIKA111955

MARCSIKA111955 Utánpótlás-írogató

Szia!Az aratás előtt kapcsolom be a leadást várok egy kicsit tegnap óta 3x nem reagált a beadásra most ujra probálkozok és felfogom adni mert ez a játék nem az ami több mint tiz éve indult.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 9.3.25
  10. Szofi1324

Szofi1324 Fórum-zöldfülű

Segitséget szeretnék kérni! Reggel teljesítettem Rackó 3-4-ik , Töfi mind a 4 kérését csupán 1 szigonyt kaptam, mást nem, gondoltam biztos elnéztem, de most a következő teljesítésnél figyeltem, de most is csak 1 szigonyt kaptam, szivárványt nem, ez így van rendben? Köszönöm a választ! Szofi1324 ID 57819966

Utoljára szerkesztett: 9.3.25
  11. Othep

Szia ismét.

Az ellenőrzés megtörtént.
    Az a probléma Nálad, hogy Cukkinit vetettél, pedig a feladat Aloe verát kér.
    Ezért nem fogadja el a játék.

Erre van szükség: [​IMG] - Aloe vera

És mindhárom területeden ezt vetettél: upload_2025-3-9_14-19-16.png

Figyelj a növények ikonjaira, nagyon hasonlóak.

Sok sikert.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  12. Othep

Szia.

Rackó 2. megbízása adja az 1 db szivárványt, Te a 3. és 4. megbízást teljesítetted.
    Rackó teljesítési jutalmát a 2 db szivárványt pedig akkor kapod meg, ha a bárány mind a 4, azaz összes feladatát teljesíted.

Tekintsd át a jutalmakat: https://board-hu.farmerama.com/threads/karneváli-forgatag-2025-február.26046/#post-1438230

Dolphin, kigyo51 és Szofi1324 kedveli ezt.
  13. GabeszTdi

GabeszTdi Járnitanuló

sziasztok, már nem egyszer többször előfordult hogy elvetettem jelen esetben az event növényt többszöri ránézés szerint szépen telt az ideje az érésig, és egyszer csak kilép a program vissza lépve írja hogy frissült mikor belépve meg azt látom hogy üresek a földek, és ez már többször előfordult már, megkérhetek valaki nézze meg nekem hogy ez mi lehet
    ezzel csak az a bajom hogy ma már hiába vetem vissza ma ezt már bearatni nem lehet, és egyébként meg pont úgy számoltam hogy ezt az event növényt ma még egyszer bearathattam volna az este

14. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    lehet pont akkor futott egy frissítés, amikor vetettél, s így nem jutott el a szerverig az információ. Ma egy óra magasságában volt egy frissítés. Vagy okozhat még ilyet, ha vetéskor le voltál szakadva a Hálózatról, vagy a vetés után túl gyorsan kiléptél az adott területről, így nem jutott el a szerverig az információ. Minden tevékenység után érdemes várakozni egy kis ideig, s területek közötti ide-oda lépegetéssel ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, s csak utána kilépni a Játékból.
    Sajnos nem látunk olyan információt a Játék naplóban (akkor sem, ha hoztál volna azonosító adatokat), hogy mikor vetettél el bármit a földbe, ha jelenleg üres a földed. Csak az aktuális állapotot látjuk mi is a rendszerben, illetve azt látjuk mikor arattál egy adott földön, de ott sem látjuk, hogy mi volt a földedben (csak azt látjuk, hogy milyen felröppenők érkeztek az aratáskor).
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  15. GabeszTdi

GabeszTdi Járnitanuló

többszöri ki be lépés után is megvolt az elvetett event növény egyébként

16. Dolphin

Szia,
    most látom, hogy az aláírásodban bent vannak az adataid, így beléptem Hozzád.
    Az eventes területet utoljára 2025-03-12 13:03:23-kor arattad.
    Ahogy írtam, ebben az időben futott a frissítés, s vélhetően a vetésed ezzel ütközhetett.
    A földekbe most vetettél magokat, 2025-03-12 18:39-kor, ezek már az event ideje alatt nem fognak beérni.
    Jelenleg 93 haladási pontnál tartasz, 2 haladási pontot tudnál szerezni Rackótól, ha beadod a két feladathoz (1. és 2. számmal jelöltem), amiket kér, ezzel eléred a következő ajándékot a haladási sávban és vissza is jönnek még Mindketten újabb igényekkel 1 óra 16 perc múlva:
    upload_2025-3-12_18-54-38.png
    Elviszem a jelzésedet a Központ felé, de ígérni nem tudok semmit, hogy erre ma még kapunk választ.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  17. GabeszTdi

GabeszTdi Járnitanuló

hát pont ezt írtam hogy ha nem veszett volna el az a vetés akkor még egyszer este bearathattam volna, ezt a frissítést meg a szerintem a játék hibája hogy nem értesítettek erről, köszi szépen akkor hogy játszunk ha nem engedik? és még kárpótólni sem fognak ebben biztos vagyok

18. Dolphin

Szia,
    megértem, hogy ez most problémát okozott Nálad.
    Ahogy számoltam, ha most beadod azt a két Rackó kérést, kapsz 4 pontot, így lesz 97 Haladási pontod. Ha visszajönnek az új ajánlattal, akkor Töfit újra teljesen ki tudod szolgálni, az 12 Haladási pont, 109 pontod lesz. És Rackónál is teljesíteni tudod a 2 most megjelölt kérést, mert van még hozzá felröpid, az újabb 4 pont. Ezzel 113 pontod lesz, amivel a 110 pontos jutalmat is meg tudod szerezni.
    A következő szintig nem tudtál volna eljutni akkor sem, ha lett volna még egy aratásod, mert az maximum még 2 pont lehetett volna pluszban, s a következő ajándék 130 pontnál lenne elérhető:
    upload_2025-3-12_19-50-41.png
    Én ennél többet nem tudok Neked segíteni.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  19. GabeszTdi

GabeszTdi Járnitanuló

én úgy látom hogy csak a 109-ig jutottam el, vagy nem értelek, pont az az egy aratás kellett volna hogy 110 fölé menjek

20. Dolphin

Szia,
    nem szolgáltad ki Rackót 20:08 előtt, amit mindkét válaszomban megírtam, arra a 4 pontra még szükséged lett volna a dekorhoz:
    18:56-os válaszom:
    https://board-hu.farmerama.com/thre...ők-haladók-részleg.19471/page-33#post-1441066
    19:51-es válaszom:
    https://board-hu.farmerama.com/thre...ők-haladók-részleg.19471/page-33#post-1441086
    Sajnálom, én ennél többet nem tudtam tenni.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.