Visszajelzés Inutep átka 2. - event csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Dolphin, témanyitás ideje: 9.10.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 18.10.24.
  1. 1

70 szavazat
    33.7%
  2. 2

7 szavazat
    3.4%
  3. 3

3 szavazat
    1.4%
  4. 4

5 szavazat
    2.4%
  5. 5

10 szavazat
    4.8%
  6. 6

6 szavazat
    2.9%
  7. 7

4 szavazat
    1.9%
  8. 8

10 szavazat
    4.8%
  9. 9

12 szavazat
    5.8%
  10. 10

81 szavazat
    38.9%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Inutep átka 2.

Az event kezdete várhatóan: 2024. október 10. (csütörtök) 14:00 óra
    Az event vége várhatóan: 2024. október 16. (szerda) 22:00 óra

Event jellege:
    növénytermesztős, felröppenős, malomban keverős, kirakós mini-játékos, piacozós és/vagy becserélős
    Különleges kellékek: Vízibogyó mag, Völgyi rózsa mag, Szúrós gomba mag, Ősi magerszény
    Különleges növények:
    Vízibogyó, Völgyi rózsa, Szúrós gomba
    Eventnövény: Kriptaőr
    Az event felröppenők: Arany szkarabeusz
    Malomtermék: Ékköves ankh
    Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 90. farmos szint 3. farmos szint*
    Az event nehézségi fokozata: közepes / nehéz

Az event a Főfarmon, Szédült szántón, Teliholdas farmon, Gombaerdőben zajlik.

Az event a hírek felületéről, az event óráról,
    valamint a Teliholdas farmon és a Gombaerdőben megjelenő eventbejáratból érhető el.

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok (a felröppenő miatt) és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event panaszládája >> ITT << érhető el.
    Az event ismertetője >> ITT <<
    érhető el.
    *A Központtól 2024.10.12 07:42 -kor kapott tájékoztatás alapján, az ismertetőt 2024.10.12 08:02-kor módosítottam/ Luminary
    [​IMG][​IMG][​IMG]

jucus1976, maszilva, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  2. Dolphin

Kedves Játékosok!

Jól ismert kirakós mini játék és event típus érkezik ismét hozzánk.

A feladat összetett, aki még nem találkozott ezzel az event típussal, érdemes az ismertetőt többször is átolvasni.
    A mini-játékok indításához Malomtermékre van szükségünk, ehhez Kriptaőr event növényt kell ültetnünk a Teliholdas kertben és Arany szkarabeusz felröppenőt kell gyűjtenünk a két teliholdas termőterületen (illetve Varázsfáink üzembe helyezésével, s napi ajándékba is küldhetjük).

A felhőig 40 Minijátékot kell lejátszanunk, ehhez 1 malomterméket kapunk, így 39-t kell készítenünk: 507 Arany szkarabeusz és 10.725 Kriptaőr eventnövényre van ehhez szükségünk.

A sikeresen teljesített minijátékok után egyrészt a haladási sáv jutalmaiban részesülünk, másrészt Ősi magerszényeket kapunk (minél gyorsabban teljesítjük a pályát, annál többet, max. 5-t), amelyet, ha kinyitunk, akkor megkapjuk a Különleges növények (Szúrós gomba, Völgyi rózsa, Vízibogyó) vetőmagjait. Ezeket elültetve a Főfarmon és a Szédült szántón tudjuk azokat a növényeket megtermelni, amelyek a jobb oldali haladási sáv teljesítéséhez szükségesek: itt kapjuk meg az eventhez tartozó dekorokat, a 25., 40., és 50. sorok teljesítésekor. Fontos, a beérett / learatott növényt nem tudjuk visszaültetni, azokat csak a feladatba tudjuk beadni, vagy a piacon tudjuk árulni.
    Vetni csak magokat tudunk!
    Akik a jobb oldali haladási sávot is végigviszik, azok a dekorokból még egyet tudnak szerezni.

Sok sikert az eventhez Mindenkinek!

csio70, maszilva, jólóbarát és 16 más kedveli ezt.
  3. Dolphin

4. Dolphin

Kedves Játékosok!

Az event ismertetőben néhány kép (dekorok, matricák, kosarak képei) technikai okokból később kerülnek pótlásra, a mai nap folyamán.

Megértéseteket köszönjük!

maszilva, cili53, Kuzdern és 11 más kedveli ezt.
  5. farmerSS

farmerSS Fórumgróf

Sziasztok !

Jó kis event, de ezt most csak a nagy farmomon csinálom, mivel ez egy nagyon "lefárasztó" event.

Maradok a jól bevált szokásomnál, vagyis végig viszem
    Ehhez kell 59 malomtermék, amihez kell :

16225 kriptaőr e.növény csak a Teliholdas területen ültethető
    és 767 felröppenő a Th-ról ill. Gombaerdőről növények-fák aratása után.

Nem 1 nap alatt lesz meg, az tuti.

Ha megvan a 60 malomtermék, lejátszom 9 minijátékot, kapok 60 db. ősi magerszényt, kibontom, indítok minden felhőt, ami sztrágyára hat, pörgetnem nem kell, mert bőven lesz bónusz a minijátékokból, és elültetek mindháromból 1x1-en minden jóval megszórva.
    Ezután folytatom a minijátékokat, egészen a 39.-ig, ezzel megkapok mindenféle növényes bónuszt, ezután learatok, és a maradék kb. 7 órába bőven belefér a 3 féle növény szaporítása a magok kibontása után, illetve a fennmaradó minijátékok lejátszása.
    Csak a Főfarmon fogom csinálni.

A felhő nem nagyon megérős, sőt a duplán kapott dekorok sem, de megcsinálom, mert kell a matricaxDxD.

Utoljára szerkesztett: 9.10.24
    Kukackukac, Lenczy, csio70 és 22 más kedveli ezt.
  6. DevilMókus

DevilMókus Mindentudó orákulum

Sziasztok.
    A szokásos szakaszos event-több hullámban kell magas bonuszo_O
    Elsö lépésként kell annyi magot szerezni hogy 88 db nagy földterületett kiültesünk fent;), és az aratáskor a lehető legmagasabb bonusszal kezdjük ,valamint kb 8 óra alatt a lehető legtöbb növényt ültesük ki,és arasuk le.:music:
    Magam részéről emiatt a leghosszabb érésűeket ültettem ,és aratom kezdésre/ cserével kezdem/, majd a közepes, és a legrövidebb sorendben:)
    Azt gondolom a +1 bonússzoknál jóval erősebbek is vannak, :music:azaz a 10 utánit járót pld biztos elengedem.:sleepy:/16 erszény minimum kell:music:,és a többi minijátékot akkor kell lejátszani mikor az első üttem be érett már/:music:

A legkérdésesebb rész a röpi a teliholdasono_O
    Az ilyen bonyolult dupla eventeknél a törlések beakadhatnak , emiatt én nem fákkal várom az event hanem terror tojásnövényekkel kezdek, majd váltok 6-8 h démonival ,és gyorsítva is valószinűleg a gombaerdőbe. o_O

Valószínűleg termelek majd piacra is, bár szerintem nincs olyan event ami nem megy gyorsan a többségnek :Dazaz túl sok mindent nem várok töle:)

Jó játékot .:)

jucus100, Kukackukac, Kuzdern és 7 más kedveli ezt.
  7. SnéDóri

SnéDóri Fórum veteránja

Én meg azt hiszem ezt simán elengedem. A felhő nekem nem megérős, munka mellett ezt most nincs kedvem kitaktikázni. Még átnézem alaposabban a jutalmakat hátha van valami ami megváltoztatja a véleményemet. Ha nekiállok, akkor hétfőn fogom tudni letermelni a növényeket mert dolgozom a hétvégén. Addig max a minijátékra termelek.

maca1964, ildiko44, GA-BI-O-Farm és 8 más kedveli ezt.
  8. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sziasztok!

Igyekszem a tervedet követni;) Köszönöm!
    Kell a matrica;) Bakker először jót mosolyogtam rajt... aztán rájöttem nekem is kellxDxDxD

nagymami2, farmerSS és DevilMókus kedveli ezt.
  9. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!

Úgy gondolom ezt az eventet lelkiismeret furdalás nélkül kihagyom. Nem is szerettem soha ezt a magcserélgetőset. Amit a felhő ad, nos majd egy kellő hosszúságú th nyitvatartással bepótolom állatnullázással, addig is termelem a tápokhoz valót. Egyetértek libuskafarmmal: én sem értem mire ez az őrületes hajsza. Event event hátán és duplán. Persze tudom, sejtem, hogy kevés a BP bevétele, de mi "öregek" megtermeljük magunknak a KKból ami épp kezdéshez kell a mamutokkal, a kisebb farmok meg úgyis hamarosan rájönnek, hogy csak a pénzük kell, a játék minősége és a megszerezhető ajándékok nincsenek összhangban a játékra költött értékkel. A tenyésztőset megcsinálom, de ez ki fog maradni részemről.

maca1964, Liliom44, papirocska és 18 más kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szépen összefoglaltad... Kár, hogy e miatt fogjuk eltemetni a játékot...:oops:
    Ez az event a piacozós játékosoknak jó... Az eladási árak magasan lesznek...8) Én ezen sem fogom megtollasodni....:wuerg:
    Ki ki csinálja kedve szerint;) Nekem kell a felhő...8) meg a matricaxDxDxD

GA-BI-O-Farm, Kukackukac, genka53 és 2 más kedveli ezt.
  11. farmerSS

farmerSS Fórumgróf

Lenne egy kérdésem !

Ha megszakítom a minijátékot, mert úgy látom majd, hogy nem fér bele a kirakás az 1 perces "megérősbe", ki-belépés után új játékot kapva malomtermék-elvesztés nélkül újra próbálkozhatok, mint annak előtte ?
    Vagyis megmaradt ez a jó szokása a minijátéknak ?

GA-BI-O-Farm, maszilva, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  12. Amira09

Amira09 Fórum ismerője

Sziasztok!
    Úgy emlékszem, ezt a játékot nem 1x1-en szoktam játszani a nagyobb hozam érdekében. Valaki megerősítene, hogy jól gondolom?
    Ami korábban segítség volt, hogy kilehetett lépni a minijátékból, ha nem sikerült időre kirakni. Így újból belépve lehetett újból kezdeni és a max. mennyiséget megszerezni.
    A számolást köszönöm! :)
    Sikeres, borzongós eventet kívánok!

GA-BI-O-Farm, maszilva, Kukackukac és 6 más kedveli ezt.
  13. farmerSS

farmerSS Fórumgróf

Mivel én az összes bónuszt kiváltva kezdem el az aratást, így 1x1-en éri meg, így is nagyon sokáig fog tartani azt a sok magot vetni-aratni, és ugye írtam, hogy én csak a Főfarmon fogom csinálni mind a 3 fajta növényt.

14. Amira09

Amira09 Fórum ismerője

Biztos igazad van, sosem szoktam számolgatni. Ezt a nagyokra bízom, akiknek hálás köszönet érte! :)

mini76mini, GA-BI-O-Farm, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  15. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Alapvetően igen. Itt nem működik a szokásos számolás, itt az a lényeg, hogy egy megszerzett magból a lehető legtöbb növényt állítsd elő.
    Ha jól számoltam, akkor 60 lejátszott minijátékkal szerezhető 860 ősi magerszény, azaz ugyanennyi mag valamilyen elosztásban. A teljes jobb oldalhoz kell a háromféle növényből összesen valamivel több, mint 8000. Ez azt jelenti, hogy egy magból 10 növényt kell csinálni. Ha 2x2-n termel az ember, akkor ez a 10 db csak a csatnival és Kacsa Kata szupertrágyával meg is van. Kisebb földön kell még valami bónusz (az eventből szerezhető, pörgetett, rekeszes, Kacsa Kata szupertrágya). A kisebb földek előnye, hogy több fér ki, azaz gyorsabban kész az ember. Az a 860 mag a két területen kb 3 körre elég 1x1-en, de 2x2-n termelve 10 kör kell - és ezzel bizonyosan kicsúszunk az event adta bónuszok hatóidejéből.
    Vagyis kell egy kicsit számolgatni: milyen bónuszokat tudok/akarok az eventre áldozni, mennyi időm van termelni, mennyi magerszény, azaz mag áll a rendelkezésemre, és akarok-e piacra is termelni, vagy csak az eventbe. Az is lehet, hogy a jobb oldalon nem akar valaki végigmenni, csak a feléig, vagy akár az összes növényt inkább piacra viszi, mint hogy beadja. Sokféle variáció van, és ezért mindenkinek magának kell kitalálnia, mit és hogyan akar csinálni.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy elsőnek az 59 malomtermék legyártásához meg kell termelni 16225 kriptaőr eventnövényt, egyetlen területen, ami 26 kör. Vagyis már ehhez is extrák kellenek! Szerencsére a felhőig elegendő 40 minijáték, amihez 39 malomterméket kell készíteni; ez kerül 10725 növénybe, ami a szokásos 17 kör - ez sem kevés, de semmi nem kell hozzá, "csak" a napi négyszeri aratás.
    Ezzel viszont csak 440 magerszény, és így ugyanennyi mag szerezhető. Ha ebből szeretnénk a teljes jobb oldalt végigvinni, akkor egy magból 19 növényt kell csinálni, amihez már vastagon kellenek a bónuszok (és szupertrágya)!

Minden extra nélkül 23-24 aratásra van lehetőség a teliholdas területen (szerda délután az utolsó aratás, mert az abból származó magnak még be is kell érnie 22 óráig), ami 14500 növény. Ebből 52 malomtermék készíthető (ha az eventnövény és a gombaerdőn termesztett teliholdas növények adnak ehhez 676 felröpit). Az 53 lejátszott játékkal 673 ősi magerszényhez juthatunk. Ebből 2x2-n csatnival és KK-val 6730 növényünk lehet, és ez a jobb oldalon elég a 67-68. sor környékéig.

mini76mini, vazulneni8, csio70 és 39 más kedveli ezt.
  16. Amira09

Amira09 Fórum ismerője

Kedves Toma!
    Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő magyarázatot, összefoglalót! :inlove:

Kuzdern, GA-BI-O-Farm, -Erbrow- és 5 más kedveli ezt.
  17. feki13

feki13 Fórumgróf

Hello Toma! :)

Tiedre reagálok, bár elég sok felvetésem van ezzel az eventtel. Az a felhő....ha csak egy kicsivel tovább hatna már érdekelne is, de ez nekem bónuszok nélkül plusz egyet hozna ólanként...nem csábít, pedig mindig vadászom a plusszos felhőket. Ráadás reggel aratok, szal annyi is meg egy bambi ennek a felhőnek.

Nekem a szívügyem az a rengeteg piccoló, hajtanék végre a virágfestésekre, jól jönne szépen növelné a számaimat. Viszont, a most zajlódó eventen az én piacomon 35.000-55.000 közti áron adtam a margaréta db-ját. Kis farmként ezzel élve közel 600 millió csp folyt be. Így gondolkoznék azon is ha adja, hogy piacozzak. De nekem támadt egy merészebb ötletem. Ráfeszülni a piacra és a legelején megvenni a növényeket amennyit csak bírok. Valszeg másnak is lesz ez gondolata, de hátha...Mert akkor le tudnám korlátozni magam a teliholdas termelésre 1 területen ami a mini játékokhoz kellene...Ehjehj nem vártam, hogy ilyen bonyolult lesz, nekem ehhez az eventhez nem igen volt még szerencsém.

Kis farmodon nem is gondolkodsz az elkezdésén ugye?

kigyo51, Farm_Tadity_ és .barbi1. kedveli ezt.
  18. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Nem, az a múltkori kivételes eset volt. Alapvetően a kicsiken soha nem eventezek, legfeljebb egy-egy tenyésztős eventet csinálok meg részben, ha valami megérős nyeremény van. De ennek az eventnek semmi olyan hozadéka nincs, ami miatt egy kicsin megcsináljam. És afféle oktató célzattal sincs értelme; általában nem az eventgaz letermelése, hanem a felröpizés szokott gondot okozni; és bízom benne, hogy egy hét alatt két területről az a 800 felröpi, ami kell, nem lesz probléma.

csio70, genka53, Tavirózsa és 6 más kedveli ezt.
  19. feki13

feki13 Fórumgróf

Rengeteget olvasom ezt a felröpit, mivel annyira sokat hangzott el mindig, nem voltam rest beszerezni 16db pannit az évek folyamán, általában csak az eventnövény letermelésével és a pannik cipelésével mire kész a mennyiség addigra a felröpi is. Nekem pl sokkal nagyobb gond szokott lenni a növény bónuszok hiányában. Végre mire megértettem ezt a komfortozást, erre jön a nem komfortozható termelés :D

Kukackukac, -BombadilToma- és farmerSS kedveli ezt.
  20. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Szia szomszéd!

Én is az elengedésen gondolkodom, a felhő annyiban jó hogy (de így is semmi) a macskatündérre nincs más termény ható bónusz eddig - nem számítva a rémtermékekre ható terménybónuszokat, itt a KIFEJEZETTEN a macskatündérre ható bonuszon van a hangsúly - így a mostani farmomat segítené 2 naponta, de mikor már tudok nullázni ez a +1 állat csepp lesz a tengerben.
    1 év múlva már lehet meglesz a maradék 3 db virágfestés, így tudnék nullázni rémes ólakkal is, oda meg nem sok mindent nyom majd a latba, a +1-es hozamon kívül meg csak TP-t ad, ami nem valami sok összességében - ha legalább valamilyen ládát adna -. Szóval a felhő a teliholdas területen kívül kvázi használhatatlan és ha vége az októbernek mennyiszer is lesz nyitva a teliholdas a következő évi nagy nyitvatartáshoz? 6x-7x? ez idő alatt ki tudnám használni a felhőt nagyjából ugyanennyiszer mivel 36 órás, és általában addig tart maga a teliholdas is - rövidebb időtartamokat számoltam -. Jövő októberben meg már lehet neon macskatündérem is lesz, szóval 4 alapállattal számolhatok ólanként, így sem sok az a +1 darab. Ha meg a TP-vel számolunk amit ad a felhő 8000 és a lehető legmagasabb szinttel szorozzuk - 300 - az is 2,4 millió tp-t jelent 2 naponta, ami már a 215-ik szintes is édeskevés, nem hogy akkor majd ott fent. Tehát a felhő nagyjából semmit nem ér.

A 4 piccolo csábító a 60 lejátszott minijáték után, de semmi garancia nincs arra hogy nem valami havermackót meg társait nyitogatok majd belőle, én meg nem vagyok annyira jó a szerencsejátékban hogy megérje nekem, mellesleg a 60 minijátékhoz kell 16225 eventnövény, amihez biztosan kell valamilyen termés bónusz, mert a napi 4 aratás ehhez kevés lenne.

Egyebekben értelmesebb nyeremények az eventben: 3 teliholdas éj láda V, ami szintén szerencse hogy mit nyitsz belőle, az albumhoz szükséges nyersanyagok (narancs, piros zseton, ragasztó) dupla dekorok - de annyira nem nagy számok, és nagyjából ennyi.

Mai nap még eldöntöm nekilátok-e, a központ is észbe kaphatna és rakhatna valamit még a felhőre (ládát), vagy csökkenteni a beadandó mennyiséget.

Meglátjuk, sok sikert aki belekezd!

maszilva, feki13, Tavirózsa és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.