Visszajelzés Ismerd meg a dinoszauruszokat - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Dolphin, témanyitás ideje: 7.5.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárása: 23.5.25, 08:39.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Ezennel megnyílik az Ismerd meg a dinoszauruszokat event csevegője.

Az event kezdete várhatóan: 2025. május 08. (csütörtök) 14:00 óra 16:00 óra*
    Az event vége várhatóan: 2025. május 21. (szerda) 22:00 óra
    2025. május 22. (csütörtök) 10:00 óra*
    * az event kezdési és záró időpontja változott a Központtól
    e-mailben érkezett tájékoztatás alapján /
    a módosítást 13:38-kor rögzítettem / Dolphin

Event jellege: Növénytermesztős, felröppenős, beadandós, megrendelő-kiszolgálós
    Eventnövények: Ammonitesz, Koponya
    Az eventhez tartozó felröppenő: Ásatási szerszám
    Malomtermék: nincs
    Különleges kellék: Fluxoskompresszor
    Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 30. farmos szint
    Az event nehézségi fokozata:
    közepes / nehéz
    Az event az Eventes területen zajlik.

Az event a hírek felületéről, az event óráról,
    valamint a térképen az Event terület bejáratáról, valamint a Főfarmon megjelenő eventbejáratból érhető el.

[​IMG] [​IMG]

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok (a felröppenő miatt) és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event ismertetője >> ITT << olvasható.
    Az event panaszládája >> ITT << érhető el.

Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban lehet segítséget,
    tanácsot kérni, a probléma pontos leírásával, farmnév és User ID szám megadásával:
    Általános témák
    Technikai kérdések
    Kérdések és válaszok

Eventekhez segédlet >> ITT << található.

A bónuszlexikon >> ITT << olvasható.

Növények érési idejéről összefoglaló táblázat >> ITT << olvasható.

Földterületek hozamtáblázata >> ITT << olvasható.

Panasz esetén, a panaszkönyv áll rendelkezésre:
    Panaszkönyv

A csevegőre is a fórum szabályzata vonatkozik.
    További tudnivalók a fórum szabályairól itt olvashatóak:
    Házirend

Swartsch, Kuzdern, PalMa és 3 más kedveli ezt.
  2. Dolphin

Kedves Játékosok!

Egy újabb két hetes event következik az Eventes területen.

Kétféle event növényt termelünk, az elején választanunk kell, hogy a 10 órás Ammonitesz növénnyel kezdünk, vagy az 5 órás Koponya növénnyel. Az eventes termő terület két részből áll, mindkét területen 81 db 1x1-es földterület helyezhető ki. A bal oldali területen tudjuk termelni az Ammonitesz növényt, a jobb oldaliban a Koponyát.
    A másik területet akkor tudjuk felszabadítani (és ekkor kapjuk meg a második növényt is), amikor a beadási feladat haladási sávjában elérjük a 11. szintet.

Mindkét területen a földben beérve várnak bennünket a kezdő vetőmagok, így aratással kell kezdeni, figyeljünk rá, hogy a terület rendezésbe csak aratást követően kezdjünk bele.

Az event felröppenőjét is az eventes területen tudjuk begyűjteni.

A beadási feladatokhoz (összesen 24 szint van) az alábbi event kellékekre van szükségünk:
    - amennyiben a 10 órás növénnyel kezdünk, akkor összesen 2010 db Ammonitesz, 3335 db Koponya és 525 db Ásatási szerszám
    - amennyiben az 5 órás növénnyel kezdünk, akkor összesen 2105 db Ammonitesz, 3195 db Koponya és 525 db Ásatási szerszám

A Központi módosítást követően az alábbi mennyiség szükséges:
    - amennyiben a 10 órás növénnyel kezdünk, akkor összesen 1075 db Ammonitesz, 1805 db Koponya és 490 db Ásatási szerszám
    - amennyiben az 5 órás növénnyel kezdünk, akkor összesen 1180 db Ammonitesz, 1665 db Koponya és 490 db Ásatási szerszám

A beadási feladatok mellett még két Megrendelő is érkezik az eventben, akik farmos javakat kérhetnek az eventkellékek mellett. 6 óránként érkeznek új ajánlatokkal, így a megtermelt növényeket azt követően is hasznosítani tudjuk, ha már végeztünk a beadási feladatokkal - a Megrendelők az event kezdetétől elérhetőek, így lehet párhuzamosan is kiszolgálni őket a beadási feladatokkal.

A beadási feladatok és a Megrendelők kiszolgálása egymástól független feladatok, egyik sem kötelező.

Sok sikert Mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 8.5.25, 08:57
    kigyo51, lovardatanya, .barbi1. és 19 más kedveli ezt.
  3. Dolphin

Sziasztok!

A Központi tábláknál sajnos valami hiba történt, IMG jelenik meg az ismertetőben.
    Türelmeteket kérjük a megoldásig,

a Farmerama csapata

.barbi1., PZoli64, mini76mini és 13 más kedveli ezt.
  4. Dolphin

Sziasztok!

Egy áthidaló megoldással beraktuk a képeket, így már láthatóak a feladatsorok.

Köszönjük türelmeteket!

maszilva, PZoli64, mini76mini és 14 más kedveli ezt.
  5. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Sziasztok !

Ami biztos, hogy az 5 órás növénnyel fogok kezdeni, mivel ez vízzel+trágyával 3,48 óra érésű, így éjszakára felszaporítás után már a teljes fél xDterületre mehet.
    Ezzel szemben a 10 órás vízzel+trágyával 7,36 órás, ami közel este 10-re érne csak be, akkor pedig már zárva a farm nálam.xD
    Izgalmas 2 hétnek nézek elébexD
    Az eventben a legpozitívabb, hogy nincs időre lekattintható óra.:)

lovardatanya, .barbi1., PZoli64 és 14 más kedveli ezt.
  6. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Én eddig mindig azt mondtam, szuper az eventes terület mert minden más megy a maga dolgán. Viszont ezt a két hetes eventes dolgot kifejezetten nem csípek. Vontatott hosszú ugyanazt csinálgatni.

Megnézve a nyereményeket, beleértve a 2db felhőt, hát mit ne mondjak nem igen hozott lázba a dolog...Próbáltam keresni magamnak valami kis játékot a dologban ami felcsigáz, de megint egy helyre lyukadtam ki. 12. sorban van a Pillangólátogás dekor. 18 órás 2000x, kis farmokon lehet megérné kiszedegetni.
    Ammonitesszel kezdve ez 2010db és 150 felreppenő (25 kör) --> 10 órás növény
    Koponyával kezdve 3195db és 150 felreppenő (40 kör) --> 5 órás növény

81 terület van rá tehát netto 81db növény aratásonként...(???)

Nagyon csinálom mert elfér, kár a felhőkért...apropó felhő! Melyiket kapjuk előbb és utóbb...? Ez nem derül ki az ismertetőből.

lovardatanya, .barbi1., PZoli64 és 11 más kedveli ezt.
  7. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Végre megint az eventes területen eventelünk 8) nálam beleszól a meló a VV a jó idő, tehát aratok ha tudok jönni ;)
    De természetesen csinálom mivel törzsgárda vagyok, jelenléti aláírva xD
    Esőmentes szép napot mindenkinek :D

csio70, .barbi1., -cicamica88- és 20 más kedveli ezt.
  8. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórumszaki

Sziasztok!
    Nincs mese ezt kihagyom.
    Meló meg gazdaköri, elég bőven.
    Annak örülök, mostani event pár kitehetője össze jött.
    Szép napot mindenkinek!

.barbi1., -cicamica88-, apcimama és 8 más kedveli ezt.
  9. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Most, hogy írtad a számokat, így nekem valami nem kerek !!!
    Ha 81 a nettó hozam, akkor az 5 órásnál napi 4x aratva : 3195 : 81 = 40 : 4= ez tart akkor 10 napig, és és a 10 órás még csak ezután jön, ami napi 2x aratva ugyancsak tart 10-11 napig.
    Az eventre meg van 13 nap és 2 felszaporítás.:cry:

.barbi1., mini76mini, inanna11 és 10 más kedveli ezt.
  10. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum bárója

És ezek a mennyiségek csak az egyik 24 feladathoz kellenek, ezeken kívül van még jócskán, ami a második terület felszabadításához kellenek ( haladási sáv, 24 feladat )

11. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Miért kell mindig mindent megcsinálni ,a fél kifli is kifli...:D

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szia! Nekem is ez jutott eszembe, de nem időztem rajta többet. Akkor még plusz kellenek a megrendelőknek is a gazak. Ha ez így van tényleg, ez megint egy durva kényszer a kosár vásárlásra, sok pénzért. Soha nem foglalkoztam azzal, hogy ki vesz, vagy ki nem vesz, mert ez magán ügye mindenkinek. Régebben én is vettem a kicsi kosarakból, a felszaporítás miatt, de már jó ideje el hagytam ezt a jó szokásomat. Ehhez tartom is magam.....

brildiko, .barbi1., Kincső52 és 10 más kedveli ezt.
  13. Dolphin

Szia,
    az 1-es sorszámú felhőt kapjuk meg előbb, a 2-es sorszámút kapjuk meg később.
    Sikeres tervezést, eventezést!

maszilva, PalMa, inanna11 és 4 más kedveli ezt.
  14. Dolphin

Szia,
    a terület feloldáshoz a 11. szintre kell eljutni a 24. szintből. Ez a Haladási sáv.
    Csak egy feladatsort tudunk teljesíteni, hogy melyiket, az attól függ melyik event növényt választod az elején.
    Ismertetőben is kiemelésre került ez az információ:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/ismerd-meg-a-dinoszauruszokat.26299/#post-1448613
    Sok sikert!

15. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum bárója

A 10 órás terület választásánál Ammoniteszből kell 2010 db, felröppenőből 525 db és Koponyából 3335db. A másik terület megnyitásáig el kell jutni a 11 feladatig, azaz Ammoniteszből 2010, felröppenőből 75db. A többi majd később
    Az 5 órás terület választásánál Ammoniteszből kell 2105 db, felröppenőből 525 db és Koponyából 3195db. Itt is el kell jutni a 11 feladatig, hogy szabad legyen a másik terület amihez kell Koponyából 3195db, felröppenőből 75db.
    Mással nem tudunk kezdeni, mint az 5 órással, mert így azt tudjuk aratni még holnap este. 2x2 mehet, vizzel :)
    A többi majd pénteken. Idő van bőven. Uncsi lesz, mind minden 2 hetes

remélem jók a számok....

e_mese, maszilva, PZoli64 és 10 más kedveli ezt.
  16. szellorozsa

szellorozsa Fórum császára

Sziasztok...két hétig koponyákat nézni...meg ásatási szerszámot nem valami felüdítő...lehetne már kicsit vidámabb..nekem nem baj az eventes terület..legalább a farmokon lehet dolgozni. A dekorok aranyosak kisbabáknak ;)...nahh de nem lehet minden kerek..:eek:

strawberry49, e_mese, PZoli64 és 8 más kedveli ezt.
  17. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Jönnek majd a jó matekosok és levezetik nekünk, ami tezúton is köszönünk nekik!!!:inlove::inlove::inlove:

Nagyjából számoltam csak, erre én sem gondoltam, hogy mennyi idő elérni a 11-es szintet és még utána ugyanezt folytatni...
    Mondjuk annyira nem is villanyoz fel, ha nem jutok semeddig sem fog most ez érdekelni :( Én ezeket a kis farmokra próbáltam számolni, de még a végén kiderül a nagyon is necces lesz xD Egy biztos, én kosarakat nem veszek, ez elvi kérdés nálam.

Szia Dolphin!

Köszi szépen! :)

Kincső52, mini76mini, Samborg és 4 más kedveli ezt.
  18. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Várom én is a jó matekot, mert nekem jobbról-balról, előről-hátulról.... akárhonnan is nézem 81 db. 1x1-es nettó hozama 81 db !
    Ha átrakom (géppel 16 db 2x2-es, 4 db 2x1-es és 9 db 1x1-es földterület helyezhető ki), akkor is 81 lesz a nettó hozam !
    A BP-nek holnap 14-ig még van ideje módosítani a számokat, mert ez az event csak úgy vihető szerintem végig, ha sok-sok kosarat veszek hozzá. Egyet sem áll szándékombanxD
    A megrendelők meg hoppon maradnak velem együtt.xD

19. Luca_511

Luca_511 Fórum hercege

Jó, hogy említed a "huzigálós" megoldást, már megfeledkeztem róla. :)

-bobita, GA-BI-O-Farm, Swartsch és 4 más kedveli ezt.
  20. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Ilyenkor már tényleg elgondolkozom:
    A: Ilyen h.lyék..
    B: Csak a pénz
    C: Mindkettő :D

ez máris nyűgösebbé teszi a kis farmokkal való játékot, meg olyan furcsává, hogy trükközni kell.
    ( Egyszerű hibákat nem tudnak hónapok óta javítani, nem hiszem, hogy majd ezt :p )

adri1124, zsósi, koricsabi és 9 más kedveli ezt.