Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. mamóka1cc

mamóka1cc Fórumgróf

ID-m: 9133307. Ebből látható, hogy régi játékos vagyok.

Az ötletek úgy jönnek, hogy a jelenlegit bíráljuk, s ötleteket mondunk.
    - Kerekek: tele van bájitallal, pedig egy felhő, és fák is adják. Jó lenne csökkenteni.
    A partyba fillérekért megvehető dolgok vannak (pl. sajt golyó). Pedig a partyt leginkább valós pénzért vesszük.
    - Kuponok: Nem szeretem és nem is praktikusak a 12, 24, 48 órásak.
    Legyen vagy 1 órával hosszabb, vagy lehessen felváltani pl. 1 órásra.
    A dolgozósok reggel elindítják a 12 órásat. s mire haza érnek, le is jár.
    Ha ez 12x1 órás lenne, sokkal használhatóbb lenne. A BP-nek ez nem lenne drágább, a játékosnak praktikusabb lenne.
    - Dekorok: A 15 órás felhő és dekor totál rossz, hiszen egy nap csak egyszer aratható.

Remélem, az ötleteim megvalósulnak. Köszönöm.

Utoljára szerkesztett: 15.12.18
    Puszpang, ildi11, Ribiszke és 4 más kedveli ezt.
  2. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Sziasztok :)

1. Szerintem sokan és sokat problémáztunk már a gyémánt és arany rekeszek "szűkösségén"
    2. Kicsit idekapcsolódik, hogy a mesterségek völgyében előállítható bónuszokkal is kezdünk besokallni, mert hiába jönnek újabbak, ha az eddigieknek is csak egy kis részét lehet kihasználni
    3. A turmixolási funkcióval megszűnt egy ötletes lehetőség egyes bónuszok elállítására, és a "felesleges" termékek felhasználására
    Ezekre lehetne megoldás egy új mesterség létrehozása, a Varázsló:
    • mind az 5 jelenlegi mesterség kiegészülne egy 6. szinttel, ahol az új szinten bizonyos hozzávalók előállítására lenne lehetőség, illetve ezeknek a 6. szinteknek, majd az ezek után elérhetővé váló gazdaköri(k)nek a teljesítésével épülne meg a Varázslóműhely
    • a Varázslóműhelynek is több szintje lenne, és itt is lehetne fejlődni az előállított és/vagy visszaforgatott árukkal (Bölcs tölgyön is jöhetnének hozzá a szokásos rúnák)
    • a Varázsló több dologra is képes lenne (adott szintjének megfelelően):
      • Össze tudna "gyúrni" 2 azonos rekeszt foglaló terméket, ami azonnal indulna egy jóváhagyást követően. Így el lehetne indítani egy Répás-almás csatnit meg egy Paradicsomi koszorút egyszerre, és a kettő együtt foglalna el egy helyet a rekeszben. Ahol különbözik a hatóidő, ott a rövidebb lenne a mérvadó (Pinkie Pie sütijével lehetne növelni az időt a szokásos módon)
      • Képes lenne új, a mesterségek 6. szintjén lévő alapanyagok és bájital (esetleg luxus bájital) felhasználásával olyan bónuszt indítani, ami garantált ugrást jelentene tenyésztésnél (esetleg annyi rizikóval, hogy 1+1-es, vagy 1+2-es lenne az ugrás: 4 db 2. szintű tenyészállatból így garantáltan 4-es vagy 5-ös szintű tenyészállat jönne ezzel a bónusszal, se jobb, se rosszabb). Még talán az is beleférne, hogy Baby boom alkalmával nem lehetne használni, vagy el kellene dönteni, hogy melyik hatást szeretnénk érvényesíteni.
      • Képes lenne új bónuszok létrehozására is. Itt nem fix termékekből lenne egy konkrét bónusz (mint a "gyúrás"-nál), hanem bizonyos kategóriájú/értékű termék(ek)ből jöhetne (ami az éléskamrában látható + a 6-os szintű alapanyagok) a turmixoláshoz hasonlóan véletlenszerűen. Nem tudom, hogy mi volt a problémája a játék készítőinek a turmixolással, de itt lenne egy lehetőségük újragondolni, és "letisztulva" berakni ezt a játékelemet.
      • Elő tudna állítani piacképes varázsló termékeket is. Ezek egy része felhasználható lenne a Varázslóműhely fejlesztésére, és jöhetnének új bónuszok is. Évente lenne egy alkalommal valamilyen varázslós event, ahol 1-1 receptet lehetne nyerni
      • 220-as szint fölött (mondjuk 5 szintenként) lehetnének olyan gazdakörik, amikből szintén lehetne nyerni 1-1 receptet, és az így előállított termék (ami nem lenne piacképes) fogyasztása extra nagy (százmilliós vagy magasabb szinten milliárdos) TP-ket jelentene

Zsu065, Ribiszke, farmerogirl és 5 más kedveli ezt.
  3. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Sziasztok!
    Szerintem lassan a ládák ládájával is lehetne mit kezdeni. Sok új és hasznos láda került játékba, amik nem szerepelnek ennek a ládának a nyitásánál. Esetleg ezt bővíteni, vagy egy 2.0 verzió?
    Nekem pl vannak olyan ládafajtáim aminek a megszerezhetőségét nem szereztem meg anno, a ládák ládája viszont ad nekem is kis mennyiségbe. Jó lenne ilyen még az újabb ládákból is :)

Ribiszke, sajtika200, barackmoly és 4 más kedveli ezt.
  4. salala61

salala61 Utánpótlás-írogató

sziasztok!!

Szeretném meg tudni, van e mód arra, hogy a katicabogár bekerüljön a cimer állatok közé? Nekem a becenevem, és szeretném azt használni. Remélem rajtam kivül többen is vannak akik örülnének neki.
    A következő kérdésem, hogy a zenét nem lehetne-e váltogatni, mert szerintem már megérett rá a bahamán es a sima farmon is . Nagyon köszönöm a segitséget. salala61

5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Az egyik kívánságod máris teljesült; ugyanis a katica szerepel a lehetőségek között. Az egyéb fülön megtalálod, a 13. sor 2. ikonja - kettővel a felkiáltójel alatt.

6. zsoka19500609

zsoka19500609 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy a kerek keréknél nem lehetne valahogy az XXL körtefát kivonni vagy legalább mérsékelni a nyereményeknél? Én például a 84 db XXL körtefát nyertem meg a kerek keréken! A vonatnál sem lehet megszabadulni tőle mert nagyon kicsi az értéke. Ne értsetek félre nem szoktam panaszkodni a játéknál mindent úgy fogadok el ahogy jön és ahogy alakul de az a baj, hogy ennyi XXL körtefával nem tudok már mit kezdeni. Előre is köszönöm a válaszotokat. Minden kedves moderátornak, Farmerama dolgozóinak és játékosainak Békés Boldog karácsonyt és Boldog Újévet kívánok zsoka19500609

Ribiszke, _Ilona49_ és sajtika200 kedveli ezt.
  7. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia!

A javaslataidat áthoztam a segítségkérő topikból ide.
    Választ adni nem tudunk a javaslatodra, de innen továbbításra kerülnek az ötletek.

genka53, Büfé105 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  8. sanyi0630

sanyi0630 Járnitanuló

Sziasztok!

Nem tudom hogy valaki felvetette-e már, mert nincs se kedvem, se időm átolvasni a topikot, de épp most fogalmazódott meg bennem egy ötlet. Biztos mindenki tapasztalta már, hogy aratás után ha elment pörgetni a kerekkerékre kiforgatott TP bónuszos, vagy nagyobb hozam bónuszos ajándékot, esetleg vetőgépet. Ezt legtöbb esetben 3-6 órára adja a kerék. De mit is kezdjünk már vele ha már túl vagyunk az aratáson??? Érdemes lenne ha aratás előtt pörgetnénk ki, de ezzel tolódik az aratás, meg Murphy törvényét figyelembe véve biztos hogy nem forgatnánk ki ilyet..>:(

Az ötletem a következő: Ezeket a bónuszos ajándékokat olyan formában kellene megkapnunk hogy azt egy későbbi időpontban fel tudjuk használni. pl kuponként, vagy dobozban, hogy ha már megnyertük akkor ki is tudjuk használni, ne csak "nesze semmi fogd meg jól" jutalom legyen.

Zsu065, Puszpang, ildi11 és 7 más kedveli ezt.
  9. zsoka19500609

zsoka19500609 Utánpótlás-írogató

Köszönöm szépen a gyors válaszodat.

_Ilona49_ kedveli ezt.
  10. jung96

jung96 Utánpótlás-írogató

sziasztok már lehet hogy volt vagy nem de leirom hogy a nublon eventhez lenne egy ötletem hogy a baha növényeket is lehetne le adni meg a meg a mesterség völgyéhez való dolgokat (só cukor ilyesmi ) nagyjából ez lenne a az ötletem

_Ilona49_ kedveli ezt.
  11. Szama

Szama Fórum veteránja

Nekem továbbra is az aratómunkásokkal lennének problémáim. Nincsenek kihasználva, és így a havi megvásárlása túl árazott. Jó lenne, ha feleslegesen nem ketyegne az óra a munkásoknál, amikor nem vagyok bejelentkezve, mert így tényleg ráfizetés, hiszen nemhogy egy fél hónapot, de összességében 1 hétnél többet nem is használom őket. Ezért havi összeget elkérni meg hát elég erős. Jó lenne, ha lenne szüneteltetés funkció, vagy automatice leállna az óra ketyegése, ha nem vagyok játékban. Persze ehhez át kellene alakítani ezt a havi/30 napos megvásárlást is, de többen vennék meg átalakítva, az is biztos, mint jelenleg. A kuponok is rosszak, hiszen a munkák elvégzése, még nagyobb terület átrendezéssel sincs 30 percnél több. Így már az egyórás kuponnal is bukok, mert nem tudom kihasználni. A piacra szintén ráférne egy frissítés. Örülnék egy olyan verziónak itt is, mint amit fentebb javasoltak.

Zsu065, Ribiszke, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  12. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Sziasztok!
    Kis farm művelése során fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne a farmmunkásokhoz egy Pinkie-Pie-süti-szerű funkció. Van egy 12 ó arató, ami nap közben kb. elég. Esetleg még egy 3 órással kiegészítve mindenképp. De, ahol még kevés - és éppen nincs is 1 v. 3 órás -, csak a Gazdakörből váltottam ki egyet az eventhez, esetleg elnéztem az aratást és éppen kilóg 10 percet az időből a köv. vetés beérése, az nagyon bosszantó tud lenni. Ha lenne egy ilyen, az kiváltaná (a bosszúságot!). Nem az 1 óráshoz gondoltam, hanem a 12, 24, 36 és 48 órásakhoz, akár külön kaja, vagy egy féle is elég, és X %-al megnyújtaná az időt. Inkább iparban előállíthatónak kéne lennie, hogy a kicsik is megszerezhessék, mert nekik még nincs elég csillag hozzá, a nagyok jó része pedig sztem hamarabb áldoz havi előfizetésre, még akkor is, ha a fölöttem szóló másképp gondolja. Talán egy kicsit az ipart is felpezsdítené.
    Másik, hogy hiába van/lett rengeteg bónusz, ha nem tudjuk kihasználni: lett 40-50 arany rekeszes cucc (nálam most 41 féle üdül), és megmaradt a 2 arany rekesz. Évek óta szinte semmit nem állítok elő => nem veszek sót,cukrot,stb-t, mert nincs hová felhasználni. legalább 3-szorozni kéne, és gyémántból sem ártana 2 db. Az ezüstöt is lehetne bővíteni, bár azt én ritkán használom ki.
    Harmadik, hogy a rekeszek fölött megjelenő bónusz-felsorolás kaotikussá vált. "Nagy" aratáskor annyi minden bónusz aktiválódik, hogy nem tudom áttekinteni, mi hat éppen és mi nem. Ha valamit keresek, ami pl. kerékről jött (termésbónusz, mennyi ideje van még?), a szemem kiesik, mire megtalálom. Pláne, mert még szürkülnek is. Ergo, csoportosítani kéne őket, hatások szerint, vagy a paszuly csoportjai szerint, vagy másképp, de legalább 3-4 soros rendszer kéne nekik, hogy átláthatóvá váljon. A szürkülést pedig vagy alulról kéne kezdeni, vagy csak egy sáv legyen oldalt, hogy felismerhetőek maradjanak a képek.
    Ja, felismerhetőség: nekem az X-szer aratható, majd felhőre tehető (vagy nem) kütyük a szívatás kategóriába tartoznak:
    - nem tudom hová kirakni őket, mert nincs olyan kiirtani való, amit ne sajnálnék. Szinte minden ad valami ládát vagy hasonlót, vagy nagyon jó TP-t.
    - nem tudom követni, melyik mikor "fogy el".
    - nincs idegem naponta keresgélni
    - elfelejtem, hogy melyik paszulysor hiányos még. Kb. 2-hetente nézem meg. A végtelen TP-jű játékban ez komoly kétoldali veszteség...
    - a Hal-áli valamim még mindig érdegél, van legalább 8 "élete", a sor meg áll miatta...
    Szóval vagy felejtsék el az ilyen fajta "nyereményeket" (mert nekem nem az még akkor sem, ha FA-t ad), és amit akarnak, adják ide az event valamelyik sorához, vagy ha elfogytak az "életei", akkor egyértelműen szóljon az adott kütyü, hogy kész, kezdjek vele valamit. Mondjuk, beszürkül, mint az ól, ha ki kell trágyázni. Ha napi 1x-es érésű és 20-30 alkalmas, az ember rég elfelejti, hogy erre is kell figyelni.

Update:
    remélem, még nincs feldolgozva.
    A nemesítéshez szólnék:
    - ha nagyon sokszor nem kapok bónuszt, elmegy tőle a kedvem = jó lenne valahogyan ritkítani a bónuszmentes nemesítések mennyiségét. Főleg az újaknál, ahol töredék mennyiségeket adnak vissza az elültetettekből, amik pedig egyébként is hosszú érésűek, a piacon pedig aranyárban mérik őket.
    - jó lenne, ha nem kéne minden egyes alkalommal újra keresgélni, hogy mit szeretnék, hanem a rendszer felkínálná első helyen az utoljára nemesített növényt. Ritkább az, hogy váltok növényt. Ha egyszer valamibe belefogtam, azt szeretném végigvinni - sztem a többség így gondolkodik, nem csak én.
    Köszönöm!

Utoljára szerkesztett: 6.1.19
    Zsu065, Puszpang, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  13. -csincsike-

-csincsike- Fórumszaki

Úgy látom a munkásokkal van a legtöbb baj!xD
    Nekem is lenne egy ötletem. Hála az édességes ládáknak a vetőgépem 1000 órával beelőzte az aratógépemet. Jó lenne valami havi előfizetéses lehetőség csak arató gépre.

Szama és CoraQueen kedveli ezt.
  14. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Sziasztok,
    a mostani játékhoz kérném, ha lehet, hogy a jövőben ne úsztassák be a tortaformákat, hanem egy villanással tegyék ki az összeset, mert iszonyúan rongálja a szemem a villódzó kép. Köszönöm!
    El is rontottam a következőt :(

_Ilona49_ kedveli ezt.
  15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdvözlet kedves gazdatársak!
    -Nagyon kedvelem a rénszarvasokat,igaz egy hónappal korábban sokkal aktuálisabb lett volna. Szeretném ha véglegesen játékban maradna!!!!!! Kicsit igazságtalannak érzem a beváltási érték ellenére,hogy amire sok időt és szupertápot áldoztam de nem tudtam befejezni csak úgy köddé váljon. Lehetőséget kellene biztosítani a játékban maradás és a beváltás közötti választásra.Így egész évben emlékezhetnénk ajándékosztó Szent Miklósra és Karácsonyra.
    Kérem minél többen csatlakozzatok a javaslatomhoz,hogy biztosabb legyen a teljesítése.
    Köszönettel

nolina1965 és Tündi100 kedveli ezt.
  16. PepperPotts

PepperPotts Fórumgróf

Kedves _Ilona49_!

Ez nem a Játékban lévő elemek továbbfejlesztése topikba való, hanem leginkább a Panaszkönyvbe. Ezzel kapcsolatban pedig meg is állítom a csatlakozókat, egyrészt ez itt OFF, másrészt akárhányan kérik is az ellenkezőjét, a tenyésztett rénszarvasok az event után vissza lesznek váltva. A témával kapcsolatban a többi hozzászólást törölni fogom ebből a topikból. A megértéseteket köszönöm!

-ágianyu33- kedveli ezt.
  17. miklos4949

miklos4949 Törekvő

A választ rendkívül sértő ,goromba hangvételűnek tartom ami nincs összhangban a játék szellemiségével .Az én értékrendem szerint kimeríti a"hatalommal való visszaélést".2010 december 28-tól játszom. A rózsaszínnel kiemelt segédeszközöket elég gyakran olvasgatom. Javaslataimat,netán kritikai észrevételeimet minden esetben a jóindulatú,jabbító szándék vezérelte,a mostanit is.Nem értek egyet az"eleve elrendeltetéssel"!!!!!!!!!
    Kis jóindulattal kérésem átirányíthatta volna az Ön által megfelelőbbnek ítélt topikba

Ribiszke és Tündi100 kedveli ezt.
  18. PepperPotts

PepperPotts Fórumgróf

Kedves miklos4949!

A válaszom nem volt sem sértő, sem goromba hangvételű, sajnálom, ha támadásnak vetted/vettétek :( Én csak a Központ végleges döntését tolmácsoltam, amit Backoffice Kollégám is megismételt többször a Rénszarvasroham eventcsevegőjében. Idézem (az eredeti ide kattintva olvasható):
    ,,Kérem, hogy ezt a témát engedjétek el végre!

A maradék tenyésztett rénszarvasokat vissza fogják váltani az event után."

Ezt a döntést nem mi, a moderátorok hoztuk meg, tenni ellene sem tudunk. Az viszont a dolgunk és kötelességünk, hogy a topikokat a saját medrükben tartsuk. A Panaszkönyv elérhetősége pedig az aláírásomban van, azért nem éreztem szükségét megismételni a hozzászólásban.

Olyan ellentmondást nem tűrő módon ragaszkodik a Központ a visszaváltáshoz, hogy csak felesleges bonyodalmakhoz vezetne, ha hagynánk a játékosokban feléledni a reményt. Ha azt hiszik, hogy minél többen csatlakoznak a tiltakozáshoz, annál biztosabb, hogy a Központ meggondolja magát, akkor csak még nagyobb csalódás lesz a vége, ezért írjuk a Kollégákkal minden topikban, hogy nem, ennek sajnos itt a vége. Vissza lesz váltva az összes tenyésztett rénszarvas, ez a döntés végleges.

Van viszont rengeteg kedves karácsonyi dekor, érdemes azokat előkeresgetni, ha ünnepi hangulatba szeretnénk kerülni.

HéricsBáró, -ágianyu33- és cass0129 kedveli ezt.
  19. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A Központnak illene végre eldönteni,hogy Ők vannak-e a játékosokért,vagy fordítva,a játékosok értük! Az utóbbi szemléletmód megérett a változtatásra,különben előbb-utóbb a leghűségesebb játékosaikat is elveszítik,az újak pedig hamar megunják és más játékhoz pártolnak,Önök pedig munkanélkül maradnak.
    A csevegőt most nem tudtam figyelemmel kísérni,mert a napokban gyanús foltot fedeztek fel a tüdőmön,a további vizsgálata 2-3 hét kórházi kivizsgálást igényel.

Egyébként,ha nem is túl gyakran,előfordult már,hogy a játékosok kérésére korábbi "döntését" megváltoztatta a Központ.

Tündi100 kedveli ezt.
  20. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Kedves Ilona!
    A kollégám messzemenőkig udvariasan és tényszerűen kommunikált veled. Ahogy mindenki mással ezt teszi. Nem tesz sem ő, sem más kivételt sem kor, sem a játékban eltöltött idő alapján. Egy fiatalt is megillet minden tisztelet. Ahogy minket is.
    Az a megjegyzésed, hogy "munka nélkül maradunk" kifejezetten sértő és igazságtalan mondat volt tőled. Engem kimondottan megbántottál. Jó, hogy azt nem írtad, hogy belőled élünk.

Nagyon fontos információ neked: NEM ez a mi munkánk, hanem szabadidőnkben, önként segítünk neked és a többi játékosnak. Nem vagyunk a BP alkalmazottai. Nem tudjuk eltartani a családunkat ebből a "munkából". Tehát az általad felvázolt jövő számunkra több szabadidőt hozna.
    Éppen ezért fontos tudnod, hogy amikor minket támadsz, akkor olyanoknak mész neki, akik most éppen a családjukkal lehetnének, vagy akár pihenhetnének vasárnap este.

A Központ szakemberei tisztában vannak a döntéseikkel, ők már előre tudják, hogy ezeket a rénszarvasokat miért veszik ki a játékból.
    Nincs még egy ország, ahol ekkora felháborodás lenne a visszaváltott rénszarvasok miatt, mint nálunk. Döbbenetes ez a reakció. Mintha az életed fontos részét érintené. Írsz az egészségedről, korábban a korodat is megírtad nekem egy válaszodban. Egészen komolyan és maximális tisztelettel kérdezem: tényleg ekkora problémát jelent neked pár nem létező kis figura a számítógépedben?
    Az én életemben is vannak fontos dolgok. Például a gyermekeim, a családom, az egészségem, a munkám.

Bízom benne, hogy a te életed is tartogat még számodra sok szépséget és nem néhány virtuális rénszarvason fog múlni a kiegyensúlyozott lelkivilágod.

Cyra65, nolina1965, farmerogirl és 5 más kedveli ezt.