Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. b.kata73

b.kata73 Junior szaki

id 5487214

2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

A kolléga leszedte a két ajánlatod, ha akarod tedd vissza amit úgy gondolsz.

Előtte viszont mindentől függetlenül végezz el egy sütitörlést, nehogy beragadjon valami és később gondot okozzon! :)

-ágianyu33- és b.kata73 kedveli ezt.
  3. b.kata73

b.kata73 Junior szaki

Köszönöm. :)

Othep kedveli ezt.
  4. fenyofa17

fenyofa17 Utánpótlás-írogató

Sziasztok. Láttam,hogy egyes gazdák előszeretettel gyűjtik a pocok légyfogót, miért? Mi a szerepe?

5. Othep

Szia.

A Pocok légyfogó egy TP-vadász gazdáknak nagyon értékes szintszorzós dekor.

Pocok légyfogó
    Szükséges szint: 3
    Érési idő: 22:00 óra
    Tapasztalati pont: szint x 200 TP/BTP a kihelyezéstől függően
    Mérete: 1 x 2
    Kihelyezhető: minden területre (felhőre), kivéve a teliholdas farm és gombaerdő

Kuzdern és fenyofa17 kedveli ezt.
  6. swarek

swarek Törzsjátékos

Hibát szeretnék jelenteni. Szerettem volna dekort venni a gazdaboltban, de még mindig nem jelenik meg semmi sem. Nem ez az első eset egyébként, és kissé unja már az ember a dolgot.
    http://prntscr.com/1x8ejnj
    Várható ennek javítása, vagy felejtős? Olykor a zászlókat megjeleníti, de se a FA-ért vehető dekorokat, se a csp-ért vehetőket nem jeleníti meg. Múltkor is szerettem volna venni kitehetőket a felhőre, de akkor sem tudtam a hiba miatt. Az oldal frissítés sem segít ezen, de a takarítás sem.
    Köszönöm.

Gazda: swarek ID: 16506626

7. Othep

Szia.

Mivel én még nem találkoztam ezzel a hibával (jelezted a múltkor?), csak egy ötlet részemről:
    Próbáld meg, amit a recepteknél szoktunk javasolni a Műhelyben: lépkedj a Gazdaboltban ide-oda a fülek között, hátha előjön a hiányzó fül.
    Jelezz vissza kérlek, sikerült-e.

8. csipi1961

csipi1961 Fórum-zöldfülű

szia!
    Légbuborékgyár és Fonalgyár hogy lehet megszerezni? kszönöm

9. Othep

10. csipi1961

csipi1961 Fórum-zöldfülű

Othep kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nálam is ez tapasztalható (kliensben). Viszont csak akkor, ha a városban lépek be a boltba. Ha a farmon a piros kosár / váza ikonnal lépek be ide, akkor látszik minden tétel. Másrészt a kereső az előbbi esetben is működik, tehát egy konkrét dekor nevét beírva az láthatóvá és így megvásárolható válik.
    Miután a váza ikon alól sikeresen beléptem, utána már a városból belépve is látszik minden...
    Egy ki- és belépés után már a városból is oké volt. Hogy meddig, nem tudom; előző alkalommal is egy frissítés után néztem meg.

Utoljára szerkesztett: 24.10.21
    ladislaw11, zsani_apja és Othep kedveli ezt.
  12. JövendölőMáriusz

JövendölőMáriusz Fórum félistene

Szia! Megtennéd, hogy most megnézed, hogy fennáll-e még nálad ez a jelenség?

13. -BombadilToma-

Szia!
    Igen, fennállt. Ki- és belépés után már a városból belépve is rendben van. Kicsit járkálva ide-oda a farmon, majd visszatérve: ok. Egy frissítés után közvetlenül: hiányos a bolt; a dekoráció rész üres, a haszontárgyaknál csak a Baha víztartály van. Váza ikon alól belépve ok, majd már a városból is. Ráfrissítve a játékra megint elromlik. Lehet, hogy csak véletlen, de ha farmos területen frissítettem, akkor a bolt jó volt, ha viszont valamelyik Bahás vagy teliholdas részen, akkor üres vagy hiányos a kínálat.
    Kisfarmon, ugyanazon a gépen, kliensben a hibát nem tudtam előcsalogatni.
    A nagyot másik gépen, Firefoxban megnyitva ugyanúgy jelentkezik a hiba.

Utoljára szerkesztett: 24.10.21
    JövendölőMáriusz kedveli ezt.
  14. swarek

swarek Törzsjátékos

Szia!
    Köszönöm a tippet, de az már tesztelve, sajna tényleg semmi sem működik. :( Én böngészőben játszom, klienst nem használok. Ki-belépés után, más útvonal után is csak a víztartályok, tojások, és zászlók jelennek meg, dekor egy darab se. Ugrálva a fülek között se jár eredménnyel.... És ahogy Toma írta, frissítés csak ront, egy újabb ki-belépés szintén. Próbáltam ugye a menüből is, de ott is ugyanaz. Dekorok nem jelennek meg egyáltalán. Mikor legutóbb volt gazdabolti vásár, akkor nálam a FA-ért kaphatók nem jelentek meg, de a csp-ért kaphatók is hiányosak voltak. Akkor nem jeleztem a hibát, mert nem volt időm rá, illetve el is felejtettem később. Ma viszont pont kellett volna dekor felhőre, és hát sehol sincs egy se.
    Ezek vannak csak:
    http://prntscr.com/1x8scxn
    Nem tudom másnál hogy van, de nálam már régóta nincsenek dekorok a boltban. Jó ideje csak a tojások, és zászlók jelennek meg, és a víztartályok, bár abból is van, hogy csak a bahás, a farmos víztartály már nem. És akkor azt már hagyom is, hogy van amikor az ólak/fák is hiányos jelennek meg a boltban. De szerencsére ott van mindegyikből, így annyira nem érint a probléma. De a dekorok igen, mert ezen a farmon sajna kevés dekorom van, a felhőkre pedig kell bőven.
    Köszönöm, hogy ránéztél. Talán egyszer megjavul a dolog.

Othep és -BombadilToma- kedveli ezt.
  15. -BombadilToma-

Még egyszer leírom: ha a keresőbe beírod a dekor nevét, amit meg akarsz venni, megjelenik, és megvásárolhatod. Itt utána tudsz nézni a kínálatnak: https://board-hu.farmerama.com/threads/Épületek-a-farmon-és-a-városban.527/#post-1902

Othep kedveli ezt.
  16. JövendölőMáriusz

Szia! Fogalmam, fogalmunk sincs mi okozhatja a jelenséget. Én most másodszor is leellenőriztem nálad böngészőből a dolgot és nem tapasztaltam a jelenséget. Beléptem, bementem a gazdaboltba és teljes volt a kínálat. Természetesen elhiszem, amit tapasztalsz, csak egyelőre magyarázatot nem tudok rá.

-BombadilToma- és Othep kedveli ezt.
  17. Rigobacsi_

Rigobacsi_ Fórum-zöldfülű

Sziasztok, teljesen kezdő játékos vagyok, pár napja játszom. :)
    Kaptam egy agámalakot, és egy angolnaakváriumot. Most van ez a csereevent, és jelenleg ugye nem tudok velük mit kezdeni, a tápot nem tudom kitermelni, mert nincs még meg a szükséges alapanyag. Ezeket az ólakat van értelme cserélni, érnek valamit, vagy inkább hagyjam?

18. JövendölőMáriusz

Annyit szeretnék kérni tőled, hogy megpróbálnád e, hogy magában a böngészőben kitörölnéd a sütiket. Tehát nem a ccleaner-rel takarítani, hanem a böngésző beállításainál elvégezni a sütik törlését. Meg kellene ezt a lehetőséget is próbálni.

19. swarek

swarek Törzsjátékos

Szia!
    Én sem tudom miért csinálja. Nekem meg arra nincs időm, hogy sokszor ki-belépés majd nézzek rá, keressek rá a nevére, és hátha. Erre nekem manapság tényleg nincs időm. Már annak is örülök, hogy ma volt időm megírni a dolgot. Egyébként most Toma módszere a rákereséssel bejött, bár kissé nehéz keresnem, ha nem tudom a nevét a dekornak. :D Szerencsére beugrott a szarvas, így arra tudtam keresni. Aztán, ha törlöm a szűrést, akkor eltűnik újra az összes dekor, és üres a kínálat a fülön, illetve a haszontárgyas/tojásos fülön semmi sem jelenik meg, miközben a dekoroknál néhány igen.
    Teszteltem másik böngészőben is, de mindegy hogy firefox, vagy chrome, mindkettő esetében ugyanez van. Mondjuk szokott ilyesmit művelni máshol is. Van amikor a menü nem működik, hiányos. Van, amikor vetéskor a vetéstáblát nem tudom léptetni, mert nincs sok növény.
    No de mindegy, ez van.
    Tomának pedig köszönöm a tippet, remélem tartós lesz, és így megjeleníti a dekorokat, ha kellenek.
    Szép estét nektek!

Ui: a böngészőm automatice törli a sütiket, minden egyes böngésző zárás után. Ezt nem olyan régen állítottam be, de nem tudom biztosra mondani, hogy előtte is ugyanez ment a dekorokkal, mert sajna nem emlékszem. De holnap lecsekkolom, ha lesz rá lehetőségem, hogy süti törlés után mi a helyzet, és visszajelzek.

-BombadilToma- és Othep kedveli ezt.
  20. Othep

Szia.

Üdvözöllek a játékban! :)
    Megtarthatod őket, mert vannak hozzájuk gazdaköri feladatok is, és később akár tudsz termelni a meglévő óljaiddal.
    De el is cserélheted valamire, ami jobban szolgálja most a fejlődésedet.

Javaslom, hogy ebben a topikban is tedd fel a kérdésedet, hogy a gazdáktól kaphass javaslatokat:
    Fejlődési taktika (katt)

Kuzdern és -ágianyu33- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.