Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. chili48

chili48 Törekvő

chili48, ID12631923

2. stb_farmer

stb_farmer Rutinos

Szia!

Ebben az eventben nem kapunk kezdő magokat, azt a minijáték során tudjuk megszerezni a baloldali feladatsorból. A minijátékhoz felröppenőket kell gyűjteni (farmon 2 területen, bahán három területen), és ebből malomterméket kell gyártani. A lejátszott minijátékok után erszényeket kapunk, amiben a magok vannak - az erszényeket az event felületen a LÁSSUK gomb lenyomásával lehet kinyitni (erről ITT találsz képes segítséget, itt tudod beállítani, hogy hány erszényt nyitsz ki egyszerre. A magokat a rendszer véletlenszerűen osztja.
    A beérett növényeket learatás után visszaültetni nem tudod, vagy elviszed a piacra árulni, vagy a jobboldali feladatsorba tudod beadni ajándékokért. Ültetni mindig csak erszényből kiszedett magokat lehet.

a teljes event ismertetőt ITT találod

Sok sikert a játékhoz :)

Sylja kedveli ezt.
  3. KovácsMF

KovácsMF Járnitanuló

Köszönöm a választ, nagy nehezen de az új kinézetű fát sikerült megvennem.

4. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Sziasztok!

Alaposan bementem az erdőbe. Kérdem milyen elgondolás alapján lett a bahán az új fa is durián fa?

5. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

varga1234 és stb_farmer kedveli ezt.
  6. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Köszönöm az azonosító adatokat!

Most már nincsen építőmunkás segítőd, az lejárt 2023-04-12-én 21:42:04 órakor.

Vagyis kézzel kell leszedni a dekorokat.
    1) Arasd le a normál aratógéppel akkor, amikor a legtöbb dekorod beérett. A TP mindig hasznos.
    2.) Ezt követően válts kézi műveletre, csukd be a munkás ablakot.
    3). A bal oldali menü alsó fülén, az ásós ikont kattints - megnyílik a választáshoz egy ikonsor, abból az áthúzott piros kör ikont kattintsd,
    törléshezű.png
    majd figyeld, megjelenik-e a piros áthúzott karikás ikon a felső sáv alatt középen. Ez a törlés funkciót jelenti, amíg el nem távolítod onnan (kattintással). töröl.png
    Ha az egeret a tárgyra húzod, akkor színesedik, pirosas árnyalatot kap a dekor. Kattintásra kapunk egy infós buborékot, amit érdemes elolvasni.
    Az azonos tulajdonságú dekorokat érdemes eltávolítani úgy, hogy jobb kéz az egéren van, a bal kezeddel pedig a kattintást követően az enter billentyűt nyomod le. Tovább lépve az újabb dekorhoz kattintás, majd enter megnyomása következhet.
    Ezzel a két kezes kézi törléssel sokkal haladósabb a leszedés.
    Ha a nagyobb részről a törléssel végzel, le kell kattintani a felső ikont, hogy ne zavarja meg a további műveleteket. Mert a törlés beállítás nem kegyelmez egy átrendezés esetén, bajt is okozhat.
    Érdemes megnézni, van-e olyan dekor kint, amely még adománnyal rendelkezik. Azt inkább ott kell hagyni, ne vesszen kárba a még tárolt adománya. Áthelyezni, "egy kupacot képezni" lehet ugyanazon a területen, a többi felszabaduló helyet pedig használhatod arra, amit célnak tűztél ki.

A gyorsított törlés leírása lépésenként hosszabb, mint maga a műveletvégzés. Nem nehéz belejönni.

Szerintem Te magad is ismered ezeket a lépéseket, csak most megzavart valami a folyamatban.

stb_farmer kedveli ezt.
  7. hunorkám2

hunorkám2 Törzsjátékos

Sziasztok! Ma kora reggel jeleztem, hogy nem kaptam felröppenőket, de ti azt mondtátok, hogy igen és nem akartam vitatkozni. Most szintén nem kaptam egyet sem a bahán arattam 18/48-kor. Frissítettem, kiléptem, majd újra be és most is csak annyi van, amennyi volt. Nem tartom valószínűnek, hogy már 2x vak vagyok, vagy szenilis és elfelejtettem, hogy mennyi ősi tekercsem volt. Kérlek benneteket, hogy ne azt írjátok ismét, hogy bizony megkaptam. Legyetek szívesek utána nézni, mert így nem élvezet a játék, hogy sokszor bosszankodik az ember.
    Előre is köszönöm.
    ID 54543070

8. mamarygen

Szia!

Minden szolgáltatott adat amit itt leírtam számodra ma, az ellenőrző panel információit tartalmazza.
    Mást nem írhatok. Igen, utánanéztem, összegyűjtöttem a felröppenős adataidat. Nem fejből dolgozom, nem hasra ütésre válaszolunk, mert azt nem tehetjük meg! Felröppenőt senki nem adhat számodra pluszban. A tények a logból származnak.

A mostani legutolsó aratásodból az esőerdőből 6 db ősi tekercs érkezett.
    A szédült szántón való aratásodból 18 talizmán került könyvelésre.

Kérlek, gondold át, nem kellene-e növényekre váltani a kihelyezett tárgyakat, amelyeket 1x1-es vagy 1x2-es földben ültetsz, használsz hozzájuk érésrövidítő termékeket, hogy minél jobb arányokkal kapd meg a felröppenőket.

Írtam már, de megismétlem: ha a fórumos válaszokban kételkedsz, keresd fel a játék supportját és kérj részletes adatokat óráról órára meghatározva az aratások felröppenőiről. Ott a leveledben szóvá is teheted, hogy bizalmatlan vagy a neked válaszoló személlyel kapcsolatban!

Köszönöm az együttműködésedet előre is!

stb_farmer és SnéDóri kedveli ezt.
  9. hunorkám2

hunorkám2 Törzsjátékos

Szia! Az esőerdőben nem is arattam a megadott időpontban, hanem az ültetvényen. Onnan nem érkezett egyetlen felreppenő sem. Nem abban kételkedek, hogy te rossz választ adsz, vagy nem foglalkozol a problémával, hanem a játékkal van valamilyen gond. Hisz azt nem is láttad, hogy az ültetvényen arattam. Kérlek, azt nézd meg, nem szoktam csalni, ha erre gondoltál amikor azt írtad, hogy senki sem kaphat pluszban felröppenőket. De nagyon bosszantó, hogy ma már másodszor járok így és ti nem látjátok. Nem 1x2-es földbe ültetek, hanem 2x2-be. Most répás-almás csatnit használok.
    Köszönöm, ha ismét megnézed!

Na, ezt már tényleg nem értem! Vissza mentem az ültetvényre és mintha le sem arattam volna! Ez most mi??? Tényleg gond van a játékkal!

Utoljára szerkesztett: 13.4.23
  10. mamarygen

Szia!

Ezt írtad:
    Nem a játékkal van gond, mert akkor már zengene a fórum minden topikjában a Játékosok tömege.
    Ellenőrizhetnéd, mennyire nehézkes a net-forgalom a lakókörnyezetetekben.
    A speed-teszt lefuttatása sok infót adhat.
    Gyakran szerencsésebb, ha nem wifit használva farmozunk, hanem vezetékes formával kötjük össze a gépet a routerrel. Már ha ez rendelkezésünkre áll.

Azért javasoltam az 1x1-es területet illetve az 1x2-es földet, mert nem eventes növényt ültetsz, hanem mást termelsz. Ólak is vannak az egyik területen.
    Jobb a felröppenő esélye, ha a bahán növényekkel és időcsökkentő termékekkel és a farmon nemesített növényekkel termelünk a felröppenők érdekében.
    A répás-almás csatni használata szinte alap a termesztésben. Te is tudod ezt.

stb_farmer kedveli ezt.
  11. csanya52

csanya52 Haladó

Szia!Miért nem működik a növénycsere?Mit kell tennem, beadtam a csomó növényt, hogy egy az egyben fogom cserélni, de nem sikerül.

12. mamarygen

Szia!

Van hozzá megfelelő szúrós gomba mag vagy völgyi rózsa mag vagy vízibogyó mag a készletedben?

Az eventablak felső sorában ellenőrizd le, kérlek!

Ez a kép egy tesztkép: nincs mennyiség balra a pajta jel alatt, az a "saját" készleted.

növénycsere.png

stb_farmer kedveli ezt.
  13. csanya52

csanya52 Haladó

Köszönöm

14. zsomborik

zsomborik Junior szaki

Sziasztok! Miből lehet tenyészteni Pilóta sapkát? "Viharban " vagyok.
    Aki tud--segítsen. Előre is köszönöm. zsomborik ID 10984 810

15. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

Szia!
    Új terményes ól

Pilótasapkagyár
    Elérhető: A városban a Műhelyben megépíthető, ha a Maja szentélyben a 9. kamrában a szitakötő-tó szobra kiváltott.
    Megépítéséhez szükséges 1000 szög, 70 kalapács, 30 ásó, 9 ventilátor, 5 db tollgyűjtő robotkéz
    Érési idő: 16:00 óra
    Termény: 1 db Pilóta sapka [​IMG]
    Tapasztalatpont: 500 TP
    Trágya mennyisége: 4 db
    Kihelyezhetősége: Bahama ültetvény, Esőerdő, Zuhatagok szigete
    Etetéséhez szükséges: 1 db szitakötőtáp + 1 db szitakötő
    Tárgy mérete: 2x2
    Pajtaértéke: 17.396​

Kuzdern kedveli ezt.
  16. jozseflzr

jozseflzr Fórum ezredese

Azt szeretném kérdezni hogy ezek a fák cserélhetőek-e mert hane törlöm a hirdetésböl:Franklinia virágfa,Jegenye nyárfa, hegyeslevelű liliomfafaromirovirágfa. Köszi.

17. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia !
    A Jegenye, a Hegyeslevelű cserélhető, a Franklinia nem.

18. csibegazda2014

csibegazda2014 Törekvő

Sziasztok, kérdezni szeretném, hogy a pingvinlakot nem a maja templomban lehetett arany banánért megvenni? köszi előre is csibegazda2014

19. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Had adjak számodra tippet, hogyan ellenőrizheted valaminek a cserélhetőségét.

Aranyszabály:
    - ami az ajándékozós felületen nem jelenik meg, az nem ajándékozható;
    - ami a csere-felületen nem található, azt nem lehet cserélni!

Te is kipróbálhatod ezt a játékban használatos csere felületen.
    A középső fül alatt, a csere részt érdemes kattintani, ott az Ajánlat keresése kapcsolót választva ellenőrizhető, amit keresünk, aktuálisan engedélyezett-e, szerepel-e a rendszer listájában.
    (Azaz megkísérlünk indítani egy cserét vagy ajándékozást a keresett tárggyal.)
    Nagy százalékban sikerrel járhatunk!

stb_farmer kedveli ezt.
  20. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Nem.
    A Pingvin 2017. májusában eventnyereményként került a játékba, és azóta sokszor elérhető volt különböző módokon.
    Itt olvashatsz többet a Pingvinről: https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-6#post-891949

Próbálj meg hozzájutni most cserenapon, ha nem rendelkezel vele.

A játék Cserefelületén, vagy:
    Egy Keresek - Adok érte stílusban megfogalmazott hirdetéssel, itt: https://board-hu.farmerama.com/threads/ajándék-cserebere-Új-szabályokkal.11054/
    Ajándékba kérhetsz itt: https://board-hu.farmerama.com/threads/ajándékok-felajánlása-kérése-cseréje.21481/#post-1314980

stb_farmer kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.