Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    amennyiben Farmaranyért vásárolsz, akkor van felső korlátja a Party pörgetésnek, ezért írja ki azt, hogy el fog veszni. Ha több mint 100 db PP-d van, akkor nem fogod megkapni a csomag vásárlása során a PP-ket.
    Bővebb információ itt:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/kerekkerék.10075/#post-830863

Swartsch és GreekYogurt kedveli ezt.
  2. GreekYogurt

GreekYogurt Fórum mestere

Köszi Dolphin.:)
    Az ismertető elején leragadtam és nem olvastam tovább.

3. Dolphin

Szia,
    mai napon a Játék naplója alapján semmilyen állatkát nem készítettél a malomban a Tengeri boszorka event kapcsán. Tintahal nem kapcsolódik az eventhez. Van Rákocska, Mantarája, Rózsaszín nagyszemű tonhal és Szivárványszínű kacsa.
    Tegnap az alábbi állatkákat készítetted utoljára a játék naplója alapján:
    - 2025-03-30 21:24:06-kor 10 db Rákocskát
    - 2025-03-30 18:57:18-kor 8 db Rózsaszín nagyszemű tonhalat
    - 2025-03-30 18:17:22-kor 10 db Mantarája
    Ma elkészült 2025-03-31 07:05:00-kor 50 db Okapi tápod, 2025-03-31 10:43:36-kor pedig elindítottál 30 Pelikán tápot.
    Jelenleg 256 Palackbambuszod, 544 Vörös korallod és 37 Tengeri rózsád van a pajtában. Elvetve van 58 mag Tengeri rózsád, ezek már be is értek 2025-03-31 11:03:48-kor, de gondolom az aratással megvárod a déli bónusz időszakot.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  4. Dolphin

Sziasztok!

A Farmarannyal történő Party pörgetés vásárlásoknál van limit. Amennyiben 100 db-nál többel rendelkeztek, akkor nem írja jóvá a rendszer.
    Erről egy felugró ablak is érkezik, amiben sajnos hibás a szöveg, ezt már többször jeleztük a KP részére, a javítás nem rajtunk múlik.

A limitre vonatkozóan a bővebb információt itt találjátok meg:

Sali~*.*, Swartsch és Marika312 kedveli ezt.
  5. Dolphin

Szia,
    megoldási javaslatokat tudok hozni a farmodhoz, az alapján Neked kell megalkotnod.
    Ilyen adatokkal nem találtam farmot: lili-om ID:47176607
    Ezen készítettem a mintákat: banya- ID:2836402

Ez itt a kiinduló képernyő most:
    upload_2025-3-31_11-46-7.png

A Cápakefe dekorhoz ez a feladat:
    "Hozz létre 1 vonalat 25 darabkából."

Itt egy nyitott vonalat kell létrehozni, amiben pontosan 25 állatka van, sem több, sem kevesebb. Ha van a vonalban Szivárványos kacsa is, azt is bele kell számolni. Rákocskákkal és Szivárványos kacsával így oldanám meg a feladatot most Nálad:
    upload_2025-3-31_11-45-10.png

Az Okosfüles laborfejlesztéshez így hangzik a feladat a küldetéshez:
    "Szerezz 30 darabkából álló szorzót egy alakzaton belül."
    Ez egy kicsit nehezebb, én ezzel kezdeném.

Ennél egy zárt alakzatot kell létrehozni, amelyben 29 db állatka van bekerítve, s ekkor a bekerített állatkáknál x30-as szorzó jelenik meg. Nem jó sem a magasabb szám, nem jó az alacsonyabb sem - ezért nem kaptad meg a fejlesztést, amikor x29-es szorzót hoztál össze - eggyel több állatkát kellett volna bekeríteni. Ilyenkor, ha nem elegendő a bekerített állatka, vagy több lett, akkor ne engedd el a bal egérgombot, lépegess visszafelé és módosítsd a vonalat. A jobb egér gombot ha lenyomod (miközben még a bal lenyomva van), akkor az egész vonalat elölről tudod kezdeni.

A 3 zölddel jelölt mezőbe tennék vagy Rákocskát vagy Szivárvány színű kacsát, aztán a sárga nyilak mentén összekötném, így pontosan 29 állatka lesz bekerítve és így a szorzó x30 lesz. Bármelyik Rákocskánál kezdheted a körbekerítést, én a sárga négyzettel jelöltem a kezdőmet, fontos, hogy ennek kell lennie az utolsó mezőnek is majd.
    upload_2025-3-31_11-58-46.png

Sok sikert!

aida2330, Sylja és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  6. mosolyka23

mosolyka23 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Nem értem, miért adja meg ritkán a szorzót, kb 10 alkalomból egyszer. Szóval rendesen bekerítem, ugye, van amikor sikerül, csak nagyon kevésszer adja meg.
    üdv-mosolyka23 ID: 26206412

7. Dolphin

Szia,
    segítségkérésedet áthoztam ide, a panaszláda nem segítségkérő topik.
    Szorzót csak akkor kapunk, ha a zárt alakzatban van bekerített állatka is.

Ez is egy zárt alakzat, de mivel a zárt vonalon belül egyetlen állatka sincs, így csak a vonal értékét kapjuk meg rá.
    upload_2025-3-31_13-7-55.png

Ha van már benne legalább egy állatka, akkor lesz már szorzónk is: - a kékkel jelölt a bekerített állítka, ott is van x2-es szorzó. 1 állatkánál x2 a szorzó
    upload_2025-3-31_13-9-51.png

Minél több állatkát kerítünk be a zárt vonallal, annál nagyobb szorzót kapunk.

Amennyiben Te x10-es szorzót szeretnél létrehozni, akkor 9 db állatkát kell bekerítened. Sem többet, sem kevesebbet. A bekerített állatkáknál a sarokban a x10-nek kell szerepelnie.

Minta egy ilyenre, a zölddel jelölt Tonhal helyére egy Mantaráját vagy egy Szivárványszínű kacsát kell tenni, és utána mehet az összekötés:
    upload_2025-3-31_13-13-16.png

Mivel hoztál adatokat, így be is tudtam nézni Hozzád.

Nálad így készíteném el a most elérhető tábládon ezt a küldetést (x12-es szorzót kell alkotni - azaz 11 állatkát kell bekeríteni)
    Két helyre, amit zölddel jelöltem le kell rakni egy - egy Szivárványszínű kacsát vagy Rózsaszín nagyszemű tonhalat, ha készítesz a malomban, s utána össze kell kötni a sárga nyilak mentén. Fontos, hogy a kezdő mezőig visszamenj.
    upload_2025-3-31_13-23-4.png

A x15-s küldetés metodikája a fentivel megegyezik, csak 11 helyett 14 állatkát kell bekerítened.

És akkor van még ez a küldetésed is:
    upload_2025-3-31_13-25-17.png

Itt a tábla keretén érdemes körbekeríteni az állatkákat, s így 57x szorzót kapunk, ami több mint 50ezer pont, az jó lesz ehhez a küldetéshez.
    Játékostársunk példáját itt tudod megnézni:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/tengeri-boszorka-event-csevegő.26125/page-33#post-1443610

De találsz többet is a csevegőben.

Sok sikert a maradék küldetésekhez, ha tudunk még vmiben segíteni, itt írj majd.

mosolyka23 és Swartsch kedveli ezt.
  8. tanya1026

tanya1026 Járnitanuló

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Újra próbálkozom!
    A lili-om ID : 4717607 helyesen, elnézést kérek a pontatlanságért.
    Szép napot kívánok. Szia tanya1026

Dolphin kedveli ezt.
  9. Szépnyárinap

Szépnyárinap Junior szaki

Szeretném megvásárolni az Okos tojás 5 db fejlesztését. A következő figyelmeztető szöveg jelenik meg: " Már majdnem elérted a fel nem használt szabad party pörgetés megengedett max. számát. Ha most igényled, elveszted az összes limit feletti pörgetést!""
    Úgy tudom, hogy a party pörgetésnél nincs limit, vagy tévedek?????
    Szépnyárinap ID: 18188504
    köszönöm

10. Dolphin

Szia,
    a Farmarannyal történő Party pörgetés vásárlásoknál van limit. Amennyiben 100 db-nál többel rendelkezel jelenleg, akkor nem írja jóvá a rendszer az 5x3 PP-t, amennyiben mind az 5 csomagot megveszed.

A limitre vonatkozóan a bővebb információt itt találod meg:

Swartsch kedveli ezt.
  11. Dolphin

Szia,
    sok sikert!
    Remélem sikerül mindhárom farmodon megszerezni a dekort és a fejlesztést.
    Ha további segítség kell, akkor gyere majd vissza.

Swartsch kedveli ezt.
  12. Szépnyárinap

Szépnyárinap Junior szaki

Köszönöm a választ! Igen több van 100 db-nál. Akkor bukom a 15 db-ot, majd behozom máshonnan.

13. fannika2006

fannika2006 Junior szaki

Köszönöm a segítséged:)

Dolphin kedveli ezt.
  14. Lau10

Lau10 Járnitanuló

Szia. A tengeri boszorka eventnél hogyan lehet 45000 értékű pontot összehozni?

15. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Tudok javasolni egy tippet erre.
    Nézd meg, hogy a széleken melyik állatodból van a legtöbb, ha összeszámoltad, akkor válaszd ki az egyiket és keverj le a malomban belőle annyi mennyiséget amennyi a szélek teljes kirakásához kell, ha ez megvan, akkor már csak össze kell kötnöd és biztosan meg lesz a maximális pontod, itt egy példa:
    upload_2025-3-31_16-38-30.png
    A széleken lévő kacsákat nem kell kicserélned, mivel az bármilyen állatot "helyettesít".
    Ha ezt ugyanígy megcsinálod a saját farmodon, arra 100% meg kell kapnod a 45.000 pontot (biztosíthatlak, hogy megfogod kapni).
    upload_2025-3-31_16-40-21.png
    Ahogy láthatod 51300 pontot kaptam érte.
    Megértésedet köszönöm, további jó játékot!

kigyo51, Dolphin és Swartsch kedveli ezt.
  16. mosolyka23

mosolyka23 Utánpótlás-írogató

köszönöm szépen!

Dolphin kedveli ezt.
  17. Zsuzsikan

Zsuzsikan Fórum hercege

Sziasztok,
    Szeretném megvenni az Okosfüles laborfejlesztést, de kiírja, hogy limitálva van a party pöri, az azon felülieket elvesztem.. eddig nem volt limitálva, és itt nem ezres nagyságrendről írok, csak 369 db party pörim van... Lehet erről olvasni vhol?
    Köszi a választ :)

18. GreekYogurt

GreekYogurt Fórum mestere

Szia!

Nekem is hasonló volt a problémám és a következő segítséget kaptam:

https://board-hu.farmerama.com/threads/kérdések-amikhez-nem-találtál-topicot-kezdők-és-haladók-részleg.19474/page-9#post-1444214

Swartsch és Zsuzsikan kedveli ezt.
  19. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Ha 100 db Party pörgetés feletti számmal rendelkezel, akkor az Okosfüles laborfejlesztései mellé járó party pörgetések sajnos el fognak veszni. Jelenleg nincs mód arra, hogy ha a limit felett rendelkezel, akkor megkapd a party pörgetéseket.
    Az ilyen módon szerzett party pörgetések korlátozva vannak.
    Viszont vannak olyan party pörgetést szerző lehetőségek, amik, ha a limit felett rendelkezel nem fognak elveszni.

Amik nem vesznek el a limit felett sem:
    • Gazdaköri küldetésből kapott party pörgetések
    • Eventekből szerezhető party pörgetések
    • Ládabontásból kapott party pörgetések
    • Banki felületen történő forintban történő party pörgetés vásárlása esetén a meghirdetett akció alatt
    A party pörgetések mennyiségénél ugyan nincsen limit - ergo bármennyi party pörgetés felhalmozható - viszont a limit feletti Farmaranyért történő vásárlást korlátozták.

Kerekkerék party pörgetés vásáron kívül 100 db a vásárlási limit, a laborfejlesztés mellé járó party pörgetéseket a rendszer akción kívül történő party pörgetés vásárlásának tekinti és mivel ez Farmaranyért történik, ezért nem adja hozzá a party pörgetéseidhez.

Megértésedet köszönöm.

Swartsch kedveli ezt.
  20. Zsuzsikan

Zsuzsikan Fórum hercege

Szia, köszönöm a válaszodat. Akkor jól értem, hogy csak azt a 3 db party pörit vesztem el, amit elvileg megvennék csomagban?

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.