Kérdések a Bahamarama szigettel kapcsolatban

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Swallow, témanyitás ideje: 20.4.21.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ennek a fának régen Mocsárciprus volt a neve.

6.[​IMG]Mocsárciprus

Montezuma ciprus*
    20:00 óra
    200 BTP
    18:00 óra
    200 BTP
    12:00 óra
    400 BTP
    Montezuma ciprus toboz275Farmexpressz - 2018. 06.
    XL: Fás válogatás 2022.08.
    XXL: Fás válogatásban szerepelt
    Alapfa: Fás válogatásban szerepelt
    * A Fa új nevet kap 2024. szeptemberben

A fa névváltozáson esett át, amikor 2024. szeptemberében a farmra érkezett egy Mocsárciprus nevű fa: https://board-hu.farmerama.com/thre...etésekkel-2024-szeptember.25420/#post-1403500

46.[​IMG]Mocsárciprus19:00 óra
    550 TP
    ..mocsárciprus toboza2175Shanghai
    Tök szezon (46.) nyereménye
    utolsó alkalommal: Orion
    A Karneválkirálynő - 2025. június eventboltjából kiváltható

Az információkat megtalálod a Fák a játékban ismertetőben.

Dolphin és -ágianyu33- kedveli ezt.
  2. Sziszi1950

Sziszi1950 Fórumelemző

Köszönöm ez az információ messze elkerülte a figyelmemet.

Othep kedveli ezt.
  3. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Szia!

Nálam minden montezuma fa kapott mára XXL-es fejlesztést.

A mostani eventben is vannak gondok.

Utoljára szerkesztett: 20.7.25
  4. Othep

Szia.

Kérlek, részletezd, hogy milyen gondokat tapasztalsz a jelenlegi eventben?
    Mi történt a Montezuma ciprusaiddal? (2024. szeptembere előtt Mocsárciprusnak hívták)
    Adnál farmnevet és ID-t, hogy tudjunk ellenőrzést végezni, ha szükséges.

Dolphin kedveli ezt.
  5. Éva0315

Éva0315 Fórumgróf

Sziasztok! A kikötőről hol lehet olvasni? Nekem ugyanazok vannak ott, mint a másik területen!
    Köszönettel!

6. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

A Kincses sziget játékba kerülése idején lett új elem a Kikötő.
    Részletesen az alábbi linkre kattintva olvashatsz róla:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/bahamarama-kincses-sziget-és-kikötő.561/
    Igazából egy átmenetet képez a szigetről, a Kincses szigetre. Feloldás után a gazdaköri feladatokhoz navigál. 5 gazdaköri feladat lesz, ahol mindig az utolsó feladat gyémánt szintjén gyílik meg a következő Kincses sziget feladatsor. Kicsit lehet vele trükközni, végigmenni az ezüst feladatokon és csak az utolsónál megcsinálni mind a három szintet.
    upload_2025-9-5_21-58-30.png

Sok sikert!

Dolphin, Éva0315, Swartsch és még 1 ember kedveli ezt.
  7. Éva0315

Éva0315 Fórumgróf

Köszönöm.

Othep kedveli ezt.
  8. franyo121

franyo121 Fórum admirálisa

Szervusztok!
    Létezik, hogy a Naptár előjelzése alapján a Teliholdas farm egész szeptemberben zárva tart?

9. Othep

Szia.

Az előrejelzés szerint nem lesz.
    Vannak olyan hónapok, amikor nincsen Telihold event. Ez a hónap is egyike lehet azoknak.
    Kövesd a Hírek felületét, hogy ne maradj le róla, ha mégis megérkezik.

kigyo51, Kuzdern és -ágianyu33- kedveli ezt.
  10. blackcica

blackcica Aktív író

Kedves Feri Bácsi, Drága Othep!
    Teljesen logikus, és várható volt, hogy szeptemberben nem lesz teliholdas akció - szinte egész augusztusban nyitva volt a rémkert, és októberben évek óta egész hónapos HALLOWEEN szokott lenni.

fcsilla, franyo121, kigyo51 és még 1 ember kedveli ezt.
  11. Atillka

Atillka Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Az ólválogatásban nyertem 2 db komodói sárkány lakot.
    Az egyiket elcseréltem, a másikat szerettem volna kitenni, de sem a bahán sem az esőerdőben nem sikerült.
    (Frissítettem, ki-be léptem a játékba, de így sem!)
    Nem tudok róla, hogy kéne valami különleges hozzá. A feltételnél azt látom, hogy az 1. szint szükséges. Ezt már sikerült elérnem. :)
    Miről nem tudok, vagy mit csinálok rosszul?
    Kérem, hogy segítsetek!
    (Az említett két területen meghagytam az üres helyeket a próbálkozásnak.)
    Farm név: Atillka
    ID: 36046832
    Előre is köszönöm a segítséget!

12. farmerSS

farmerSS Fórum félistene

Szia

Valószínú, hogy az alapólat elcserélted és csak a narancs fejlesztés maradt meg nálad, amit persze nem lehet kirakni területre, mert kell hozzá az alap ól.

https://board-hu.farmerama.com/thre...-és-ólak-a-játékban.16260/page-8#post-1272639

kigyo51 kedveli ezt.
  13. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    ellenőrzésem alapján 1 db Komodóisárkány-lakot szereztél, 2025-09-08 10:29:07-kor. Jelenleg nem rendelkezel egy alap óllal sem, mert elcserélted, 2025-09-08 10:34:41-kor Terelőbója-gyárat kaptál érte.
    Az Ólválogatás során az Algaevő harcsa-tóból sikerült kettőt szerezned, 2025-09-08 10:30:32-kor az egyiket, 2025-09-08 10:31:00-kor a másodikat.
    3 ólválogatást indítottál ma. Mindegyik indításból egy-egy új ólat tudunk megszerezni.
    Ha van lehetőséged, indíts újabbat, hátha sikerül még szerezni, vagy próbálj meg csere útján hozzájutni. Sok sikert!
    Megértésedet köszönöm.

Sali~*.* kedveli ezt.
  14. Atillka

Szia farmerSS!

Köszönöm a segítséget, de a Komodói sárkány-lakból csak alapólat lehetett nyerni. (Narancs fejlesztésem nem is volt hozzá.)
    Én az alapólból nyertem sajnos egyszerre kettőt, ami ezek szerint lehetetlen és egy hiba lehetett, csak úgy látom, hogy elég nehéz lesz bebizonyítanom. :(

15. Dolphin

Szia,
    nem kell semmit bebizonyítanod.
    Egy hiba folytán tévesen jelent meg a felugró ablakban az információ, hogy 2 Komodóisárkány-lak ólat szereztél, a hibát a központ is észlelte, és már a javítása is megtörtént.
    Egy indítással (aminek ára 15 FA) 1 ólat lehet szerezni, illetve, ha a kínálatban sárga vagy narancs fejlesztés szerepel, akkor az alap ólat és a fejlesztést is megkapjuk. Ahogy a korábbi válaszomban jeleztem, 3 indításod volt az ellenőrzés időpontjáig, a 3 alapólat rendben megkaptad.
    Jelen esetben a Komodóisárkány-lakból alapólat lehet szerezni, <<ITT>> tudod az aktuális kínálatot újra megnézni.
    További jó játékot!

Sali~*.* kedveli ezt.
  16. Atillka

Szia Dolphin!

Az elég baj, ha csak annyit látsz, mert így elég nehéz lesz hinni nekem.
    Nekem is úgy rémlett, hogy egy indításból csak egy ólat lehet szerezni, ezért alig hittem a szememnek, amikor azt láttam, hogy a sárkány képe alatt egy kis kettes szám volt.
    (Azt már olvastam, hogy egyes történésekről bizonyítékképpen képernyőfotót ajánlatos csinálni, de azt nem gondoltam, hogy az egész játék menetéről videómentést készítsek. Így erre a valószínűleg hibára sajnos nincs bizonyítékom.)
    Mikor megnyertem a sárkányokat (egyszerre), majd utána az algaevő harcsákat egymás után (Amiből már rendelkeztem egy óllal.) be is fejeztem az Ólválogatás játékot. (Nem akartam az utolsó fillérig sem kiköltekezni.)
    Utána az egyik sárkányt betettem cserére, mert tudtam, hogy népszerű, a másikat pedig ki akartam tenni a bahára.
    Ez nem sikerült, piros színűen mutatta, mint amikor olyan helyre tesszük, ahol nincs elég hely.
    Próbáltam az esőerdőben, de ott sem sikerült.
    Nekem is felmerült a gyanú, hogy csak egy sárkányom van, ezért frissítettem, majd ki és belépést is végeztem, de a sárkány ott volt a menüben. Csak kitenni nem tudtam.
    Ekkor próbáltam a csereajánlatot visszavonni, de persze az már elkelt.
    Később nem láttam a menüben már a sárkányt, utána írtam ide a topikba.
    Viszont ha azt látod a farmomon, amit én, akkor gyorsan kukkancs be, mert a sárkány megint ott pihen a menüben!
    Felmerült bennem, hogy cserenapok lévén esetleg valaki küldött egyet ajándékba, de mivel még mindig nem tudom kirakni, így ez ugyanaz a nem létező sárkány lehet! Egy sárkány szellem! :)
    Na most ha megint eltűnne, csináltam képernyőmentést, de azon nem látszik az időpont, így lefényképeztem a monitort távolabbról, amin látszik a dátum és az időpont. (Délutáni, amikor már elvileg nincs sárkányom.) Ha kell el tudom küldeni, vagy fel tudom tölteni valahova.)
    Nem tudom, hogy ez elfogadható-e bizonyítéknak? Mert ugye a számítógépen a dátumot át lehet állítani. Jobb lenne, ha Te is látnád a menümben a nem létező sárkányomat.
    (Most egy darabig nem nyúlok a farmhoz, hátha úgy nem változik semmi és hátha meg tudod még ma nézni.)
    Még annyit, hogy elég idős vagyok már ahhoz, hogy ne ilyen trükkösen akarjak szerezni egy sárkányt, de az igazságtalanság és az, hogy a játékbeli hibákért mindig a játékosok szívnak, az bosszant!
    Lenne ennél jobb és fontosabb dolgom is, mint, hogy az igazamat - Ami valószínű nehezen hihető, azt belátom. - próbálom itt bizonygatni.
    Több ólválogatást jelenleg nem kívánok indítani, mert mint írtam nem akarok teljesen kifogyni a FA készletemből, cserélni pedig eddig még nem sikerült sárkányt. (Lehet, hogy nem tudom, hogy mit kéne érte kínálnom.)
    Ha tudom, hogy csak egy sárkányom van, akkor azt természetesen nem cseréltem volna el.
    Gondolom, hogy a cserét már nem lehet visszacsinálni és meg nem történté tenni?.
    Várom a válaszod!
    Köszönöm!

Ó, milyen jó, hogy éppen megírtam az előző hosszú levelemet.
    Az nagyon jó, hogy a hibát a központ is észlelte, mert ez egybevág azzal amit én mondtam.
    A kérdésem most már csak az, hogy lesz nekem komodói sárkányom?
    Értem én, hogy egy indításból csak egyet lehet szerezni, de ebben nem voltam biztos. Játék közben nem nézegettem az enciklopédiát, hittem annak ami ki volt írva illetve tapasztaltam.
    Szerintem úgy lenne korrekt, hogy jóvá legyen nekem írva egy sárkány, ha már még mindig ott van a menümben, mivel a megtévesztő hibáról nem én tehetek. (Esetleg 15 FA kerüljön levonásra, hogy az ügyletnek ez a része se szenvedjen csorbát.)
    Ha ez nem lehetséges, akkor azt a cserét kéne visszacsinálni, amivel a másik (Egyik valóban létező.) sárkányt elcseréltem a Terelőbója-gyárra.
    Köszönöm a segítséget!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.9.25, 16:09
  17. Dolphin

Szia,
    a cseréket nem tudjuk meg nem történté tenni. Akinek bekerült a menüjébe a téves ól, azokat a Központ törölni fogja, hisz az tévesen került oda.
    Mi itt a Fórumon ezt a problémát nem tudjuk kezelni, de van lehetőséged a Support felé jelezni a kérésed, méltányossági kérelmeket csak ott tudnak elbírálni.
    Esetleg vedd fel a kapcsolatot a Játékossal, hogy cseréljétek vissza az ólakat.
    A Supportról itt találsz bővebb információt:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/a-support.6729/
    A bejelentésben olyan e-mailcímet adj meg, amit rendszeresen olvasol, mert a választ oda fogod megkapni (a rendszer által beírtat tudod módosítani, ha szükség lenne rá). A Supporttal folytatott levelezésből már ne hozz semmit a Fórumra, mert levéltitoknak minősül.
    Ha esetleg problémába ütközöl a "Nem vagyok robot" igazolásában, akkor a képernyőméretet kell csökkenteni, ezt a CTRL és - gomb, vagy a CTRL és egérgörgő segítségével tudod megtenni. A bejelentés beküldése után visszaállíthatod a méretet (CTRL és + gomb, vagy egérgörgő segítségével).
    Megértésedet köszönöm!

18. Atillka

Szia Dolphin!
    A visszacserét nem tartom jó ötletnek, mert biztonságosan nem kivitelezhető. (Nem is biztos, hogy szeretné.)
    Szerintem nem kell teljesen életszerű játékot csinálni, itt ha valaki hibázott, akkor vállalja a következményeit! ;)
    Írok a Supportnak.
    Köszönöm a segítségedet!