Kérdések a növénytermesztéssel kapcsolatosan

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: mamarygen, témanyitás ideje: 30.10.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Kedves Játékos!

Ez a topic ahová betértél, játékkal kapcsolatos kérdéseidnek fenntartott hely, tehát úgynevezett
    "Help" topic Kérdések a növénytermesztéssel kapcsolatosan témában.
    Ennek megfelelően arra kérünk, itt csak kérdésedet tedd fel.

Mielőtt kérdésedet lejegyzed, érdemes benézned az Enciklopédiába, ahol ABC sorrendben találsz ismertetőket a játékban fellelhető összes dologról, és lehet, hogy már ott választ kapsz felmerülő kérdésedre:

Minden más jellegű hozzászólás, tehát ami nem kérdés, OFF-nak minősül, és törlésre kerül. Gondolok itt elsősorban a következőkre:

- tapasztalat megosztása bármivel kapcsolatban
    - vélemény valamiről
    - ötlet valamivel kapcsolatban
    - szomszéd keresés
    - trágár beszéd
    - másik játékos sértegetése

Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket és az User ID számotokat a segítségkérő postotokban, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

A fórumra vonatkozó előírásokat az alábbiakban találod meg:
    Érdemes ezeket átolvasni, mert a szabályok nem ismerete nem mentesít senkit a felelősségre vonás alól.

Együttműködésedet köszönjük!

Eredményes fórumozást kíván

a Farmerama csapata

.

kmandy, .dina1. és vrg15 kedveli ezt.
  2. paloooo

paloooo Fórumelemző

Üdv!
    Teliholdas növényeket a magtárban lehetséges vásárolni? pl.: korallgombát?
    Köszi

3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ha benézel a magtárba, Te is láthatod, hogy nem lehet.
    Soha nem is lehetett.
    A Boszorkányos holmik ládája S, M, L, Holdfényes láda, Teliholdas éj láda II, III, Vuk Viki cuccainak ládája adhatja a korallgmbát.
    A többi horrornövényt is adhatja láda.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/minden-amit-egy-láda-rejt.14444/

A következőképp kereshetsz a listában:
    Megnyitod a ládás linket. Nyomsz egy CTRL+F billentyűkombinációt.
    A jobb felső sarokban megjelenik egy keresősáv.
    Beírod a keresett növény nevét. A rendszer narancs és sárga jelöléssel megmutatja őket. Vagy végiggörgetsz a listán, vagy Enter-eket nyomsz és odaugrik a találatokhoz.

upload_2024-9-28_17-22-49.png

Swartsch és aida2330 kedveli ezt.
  4. paloooo

paloooo Fórumelemző

... azért kérdeztem, mert én sem találtam a magtárban...köszönöm.

Othep kedveli ezt.
  5. HOPIHE1978

HOPIHE1978 Járnitanuló

Szia.Szeretném ha segitenél. Megcsináltam azInutep átka 1 feladatát, amiből kaptam magokat amit el is ültettem a vizibogyo érett be elöször amit le isarattam ésültettem helyére mást de amit learattam nem találom ,hol keressem, HOPIHE1978 ID 10705929

6. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Mivel ezeket a különleges növényeket nem lehet visszaültetni, csak az eventablakban fogod látni. 56 db van beszállításra készen - amit már learattál.
    Az 1-sel jelölt területen keresd!

Sok sikert!

kigyo51, Swartsch, Dolphin és még 1 ember kedveli ezt.
  7. HOPIHE1978

HOPIHE1978 Járnitanuló

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod

Luminary kedveli ezt.
  8. Akos12234

Akos12234 Fórum-zöldfülű

Sziasztok. Szeretném megtudni. hogy a növényvásárlásnál a napi 100db-ot, hogy tudom 200 illetve 300db-ra növelni? Előre is köszönöm a segítséget. Akos12234

farmerSS kedveli ezt.
  9. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    a Bölcs tölgyön tudod a Shoppingmánia rúnát kiváltani ahhoz, hogy a piros kosárban nagyobb tételt tudj vásárolni. Ehhez Csillagokra lesz szükséged, 4 szintű a rúna.
    A felső részen találod, ezen a képen a 9-es számmal jelölt:
    upload_2024-11-23_8-9-19.png
    Itt olvashatsz róla bővebben:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/az-erdei-tisztás-ismertetője.2159/#post-857869
    Sok sikert!

Swartsch kedveli ezt.
  10. zsokica46

zsokica46 Járnitanuló

Az őszi történetek játékban mikor kapjuk meg a paszulyfát????

11. Othep

Szia.

Az Őszi történetek eventben nem volt felhőnyeremény: https://board-hu.farmerama.com/threads/Őszi-történetek-1-6-napi-gazdaköri-küldetéses-event.25605/#post-1411244

A most futó Őszi fesztivál - TOP4000 eventben a felhősort kizárólag a TOP 1.000 helyezettei kapják meg.

Tehát be kell dobálni a TOP-ba és benn is kell maradni az ezerben.
    A bedobálást nagyon meg kell fontolni, mert bedobált értékeinket NEM kapjuk vissza!
    Ismertető: https://board-hu.farmerama.com/threads/Őszi-fesztivál-top-4000-2024.25635/#post-1412033

Swartsch, Dolphin, kigyo51 és 3 más kedveli ezt.
  12. birofne

birofne Junior szaki

Papucskosbort szeretnék előállítani de nincs kerti ásóm, Hogyan szerezhező ?? Köszönöm a választ!

13. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia !
    Növények aratása alkalmával kaphatsz.
    Szorgalmasan kell ültetni, aratni, főleg hosszabb érésű növényt ültess, és jönni fog a kerti ásó.

Swartsch, birofne, smoldering és 4 más kedveli ezt.
  14. lalipapus

lalipapus Utánpótlás-írogató

szia lalipapus vagyok id 41022210 már nagyon hosszú ideje játszom veletek nagyon szépen haladtam előre de mostanában egyre lassúbb az ültetés aratás bónuszok beszedése sajnos nem jövök rá a hiba okára hogy a gépemmel van e baj vagy a beállításoknál kell valamit csinálni? tudsz segíteni előre is köszönöm

15. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Az idő múlásával sajnos a számítógép/laptop alkatrészei elavulnak miközben a játék futtatása egyre több erőforrást igényel, így lehet az, hogy régebben gyorsabbnak tűnt a vetés, aratás, mint most.
    Ennek kiküszöbölésére csak egy valós megoldás van, új számítógép/laptop vásárlás.
    Addig is tudok adni pár tanácsot ezzel kapcsolatban.
    Ha böngészőben játszol, akkor töröld a sütiket és a gyorsítótárat, ha kliensen, akkor pedig lépj ki és be újra, esetleg ha minden kötél szakad, akkor töröld, majd telepítsd újra a játékot.
    Ezenkívül ajánlom a Ccleaner programot, ami segít kitakarítani a gépet a felesleges fájloktól.
    Természetesen nem tudom, hogy milyen idős számítógép/laptoppal játszol, így vannak olyan laptopok/számítógépek amiken már csak a kicserélés segít.

Mindezek ellenére javaslom ennek a nagyon jó témának az átfutását, hasznos információkkal szolgál, amik talán ezek mellett is plusz segítséget nyújthat: Javaslatok a lassú, akadozó játék ellen.

Ezenkívül fejlesztés alatt áll a Farmerama mobil alkalmazása is amely Farmerama mobile néven érhető el a Google Play áruházban, és az App Store-ban is - attól függően, hogy milyen fajta telefont használsz (Android vagy IOS). Az applikáció hivatalos, nyugodtan lehet vele játszani, és hamarosan bejelentésre kerül a béta fázis hivatalosan is viszont a mobilalkalmazás korai stádiumban van, így ennek fényében használható.

Sok sikert és további jó játékot!

Kuzdern és kigyo51 kedveli ezt.
  16. merylu55

merylu55 Fórumlakó

A páfrányt miért nem lehet a magtárba kapni, csak a piacon.

17. Othep

Szia.

A Páfrány különleges eset.
    Először eventnövény volt: https://board-hu.farmerama.com/threads/parádés-páfrány-projekt.17156/#post-915649

Páfrány
    Beszerezhető: Páfrányautomatából
    Érési idő: 6:00
    Ültethető: Főfarm, szédült szántó, Erdei tisztás
    Szükséges szint: 70.
    Pajtaérték: 200
    Besorolás: Virág
    Piacképes: Igen
    Játékban marad: Igen

Páfrányautomata
    Beszerezhető: Parádés páfrányprojekt gazdaköri feladatból
    Kihelyezhető: Főfarm, Szédült szántó, Kerge kert, Erdei tisztás
    Érési idő: 20:00
    Jutalom: 750 TP és 1 db páfrány
    Méret: 1x1
    Szükséges szint: 3.
    Játékban marad: Igen

18. merylu55

merylu55 Fórumlakó

KÖSZ

Othep kedveli ezt.
  19. szemike50

szemike50 Fórum parancsnoka

Sziasztok! Almafát szerettem volna betenni a füvészkertbe, de nincs egyetlen almafám se. Van 17 XL-es, 35 XXl-es, de alapfám egyetlen egy sincs a 245-ös szinten. Biztos vagyok benne, hogy sok volt. Be nem adtam szerintem sehova, hiszen értéke se lehet túl sok. Vajon hova tűnhetett? Tudom, hogy tudok venni -szerintem- de akkor is érdekes, hogy eltűntek. Honnan tudhatom meg?

20. Sylja

Sylja Fórumgróf

Szia!
    Ha megadod a farmneved és az ID-számodat, a moderátorok meg tudják nézni, mi történt vele.
    Szerintem lehet, hogy beadtad a Gyopárvölgyben az átalakítóba.

Swartsch és Luminary kedveli ezt.