Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 20.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. rybar49

  rybar49 Haladó

  köszönöm a válaszod. nekem csak egy ,,problémám,, van, de az sem ér meg annyit, hogy magamat és titeket is idegesítselek ezzel. amikor én aratom a bahás fákat, általában 3 naponként reggel, amikor aktiválni tudom a két felhőt is, ami +1 termést ad, az aratás után a füvészkertbe berakott fák érésideje megváltozik a többi fáéhoz képest. ennyi a gondom, nem nagy ügy, csak szerettem volna megtudni az okát. lehet az is vmelyik dekor okozza, mert azokat a fák aratása előtt leszedem, vagy vmelyik felfősor. holnap reggel aratok a 2 felhősor aktiválása után, majd ismét leszedem a füvészkertet csupaszra, farmrendezővel vissza rakom és indítom az egészet. majd 3 nap múlva, mikorra beérnek a plusz 1 termést adó felhősorok, berakok 1 ananászos sütit, aktiválom a kalózpapagáj hajót és a kényelmes fatuskó 4-et, belépek a zuhatagok szigetére és arasson az automata. ha megint meg fog változni a füvészkertek érési ideje a többi fához viszonyítva? na akkor nem tudom mit tegyek, készítek róla mentést a biztonság kedvéért, aztán annyi. más ötletem már nincs. köszönöm, hogy akartatok segíteni, legyen szép napotok.
   
 2. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Át kell nézni az egész farmodat, az összes felhősort, az összes dekort, az összes bónuszt, hogy mi van hatással rá, akár csak területenként.
  Lehet, hogy Te 8-kor lépsz be, aktiválod a bónuszokat, 9-ig érvényes, de az arató miatt 8:50-kor indul az érési ciklus. Érvényes lesz rá, azaz már el is csúszott.

  Időpontok példa értékűek!

  Én azt viszont nem értem, hogy miért probléma az, hogy valamelyik korábban érik, azaz több termést, és több tp-t tudsz gyűjteni adott időn belül. Ha érdekel a miértje, akkor tényleg át kell nyálazni az egész farmot nagyon apró részletekben, hogy hol milyen pár százalékos bónusz rejlik meg ami specifikus valamire.
   
 3. rybar49

  rybar49 Haladó

  szia
  érdekes az okfejtésed Tamás, el is fogadom, ha még azt is megmondod nekem, miért csak a füvészkertbe berakott fák érésideje változik meg. nem az zavar, hogy korábban érnek be a fák. az nem ment a fejembe, a füvészkert fáinak miért tart tovább, mint a többi fának. ez sztem értelmezés kérdése. sztem nem a többi fa érik be hamarabb, hanem a füvészkerti fáknak tovább tart.

  ,,Lehet, hogy Te 8-kor lépsz be, aktiválod a bónuszokat, 9-ig érvényes, de az arató miatt 8:50-kor indul az érési ciklus. Érvényes lesz rá, azaz már el is csúszott.,,
  - ismét megkérdezem : miért csak a füvészkertbe betett fák ideje csúszik el a többi fához képest? mentésekkel igazoltam az állításom. de már bele fáradtam az egészbe, úgy gondolom, elbeszélünk egymás mellett. én és a moderátorok. pedig egyszerű a kérdés. miért változik meg a füvészkertbe berakott fák érésideje a többi fához képest az aratás után?
   
 4. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  Nekem még az is eszembe jut ezzel kapcsolatosan, hogy pl a fa, az fa, viszont a füvészkert az nem fa, hanem egy raktárház, egy tároló, és hogy hiába fákkal kell megtömni, valami bónusz úgy nem érvényes.

  Sarkítva pl varázsfa, farmaranyfa... (tudom, hogy ott csak nevében fa, amúgy meg dekor).
   
  zsani_apja kedveli ezt.
 5. rybar49

  rybar49 Haladó

  Tamás nagy valószínűséggel most írtad le a megoldást. ez teljes mértékben elfogadható magyarázat a számomra. már csak visszaigazolás kellene pár játékostól, hogy ők is tapasztalták ezt a jelenséget. köszönöm.
   
  zsani_apja kedveli ezt.
 6. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Bocsánat, ha belekotnyeleskedek, de lenne néhány észrevételem a témával kapcsolatban.
  1. Nem létezik olyan bónusz, ami specifikusan csak a raktárházakra, vagy azok valamelyikére hat. Ha hat rá valami, ami pl. a dekorok idejét csökkenti, akkor az hiba.
  2. Elméletileg nem létezik olyan bónusz sem, ami a raktárházban elhelyezett fákra/ólakra ne hatna, csak a többire. Ha igen, akkor az megint csak hiba. (l. 4. pont)
  3. A Bahás fák érésére kizárólag a Kalózpapagáj-hajó, a Növekedésserkentő és a Kacsa Kata turbótrágyája hat (ez utóbbira ható bónuszok vannak még). Vagyis felesleges aprólékosan végigkeresgélni a farmot, mi hathat még, mert nem létezik olyan.
  4. Nálam is a Zuhatagoson zömmel fák vannak kint. Használom a Kalózpapagáj-hajót, van, hogy kettőt is. Időnként használom a Növekedésserkentőt és a turbótrágyát is, ez utóbbit néha valamelyik felhővel (farönk hangárom nincs). Minden reggel használok dekorokra ható érésgyorsítókat is. Mindazonáltal soha nem tapasztaltam eltérést a Füvészkertben lévő és a szabadon álló fák érésideje között.
  5. Amit viszont nem használok, az a prémium, és a hozzá tartozó faarató. Így én afelé hajlok, hogy az automata számlálója nem vesz figyelembe valamit a raktárházak esetén, amit a többi fánál figyelembe vesz. Ezt talán lehetne tesztelni: egy ilyen 3 napos ciklust érésgyorsító használata nélkül kellene végigvinni, és megfigyelni az érésidőt. Ha egyezik, a következő alkalommal csak egyetlen érésgyorsítót használva meg lehetne találni, melyik a ludas (bár a gazdatárs írásából azt látom, hogy csak a Kalózpapagáj-hajót használja). Persze kicsit bonyolítja, hogy akár egy elméletileg Bahán nem ható bónusz (pl. a Tölgy rúnája) is működhet hibásan a Baha-raktárház-faarató kombó esetén...
   
  Othep, genka53, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
 7. rybar49

  rybar49 Haladó

  sziasztok
  BombadilToma hozzászólását elolvasva gyorsan elszállt a rövid ideig tartó örömöm, hogy Tamás megtalálta a megoldást :)
  újra terveztem a holnapi napot. a reggeli aratás után letakarítom, majd visszarendezővel vissza rakom a fákat a zuhatagok szigetére. nem aktiválom a kalózpapagáj hajót. 3 nap után belépek és automata aratóval leszedem. ha a füvészkert és a többi fa ideje meg fog egyezni, akkor a a kalózpapagáj a ,,ludas,, ha változni fog a füvészkertben az érési idő a többi fához képest, akkor vagy elfogadom Tamás véleményét, vagy...vagy..nem tudom mit tegyek :)
  szerkesztem a hozzászólásom, mert eszembe jutott vmi. ha a kalózpapagáj nem hatna a füvészkert fáira, akkor az azonnal látható lenne az indításnál, mert akkor a füvészkert fáinak 20 óra, a többi fának 18 óra lenne az érésideje. az indulásnál viszont a füvészkertben is 18 óra volt és a többi fánál is, tehát ott is kifejtette a hatását. hmm..
   
  Utoljára szerkesztett: 9.8.22
  genka53, zsani_apja és -BombadilToma- kedveli ezt.
 8. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Én mindenesetre nagyon kíváncsi lennék az eredményre...
   
  Othep, genka53 és zsani_apja kedveli ezt.
 9. rybar49

  rybar49 Haladó

  biztosan be fogom ide írni, mi lett az eredmény a 3 nap utáni aratásnál.
   
  zsani_apja és -BombadilToma- kedveli ezt.
 10. rozsazsuzsa

  rozsazsuzsa Fórum hercege

  A holnap kezdődő feladatnál hiba történt. az ötös és a hatos küldetésnél is 5-ös számozású a megvásárolható kosár, bár a tartalma nem azonos. / a feladat ismertetése/
   
  Enike** kedveli ezt.
 11. Enike**

  Enike** S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Köszönöm szépen a jelzést, javítottam az elírást!
   
  smoldering kedveli ezt.
 12. rozsazsuzsa

  rozsazsuzsa Fórum hercege

  Most vásároltam egy kosarat, nem kaptam meg- kérem nézzétek meg- Frissítettem. ki-, beléptem, semmi. ID 9805208
   
 13. smoldering

  smoldering Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Kollégám ellenőrzése alapján:
  2022-08-12-én 14:35:08 órakor vásároltad, meg is kaptad a kosár tartalmát.
  Ha nem látod, egy gyors takarítást végezzél a Ccleaner-rel. Nem elegendő legtöbb esetben a kilépés, a frissítés ismételgetése.
  A logban látszik minden hozzávaló, ami a kosárból érkezett számodra a farmra.
   
  -ágianyu33- kedveli ezt.
 14. rybar49

  rybar49 Haladó

  sziasztok
  lejárt a 3 napos ciklus, ma reggel az automata aratóval leszedtem a zuhatagok szigetét. sem a ciklus indításánál 3 nappal ezelőtt, sem a ma reggeli aratásnál nem volt aktiválva a kalózpapagáj-hajó. minden rendben van, a következő érésig megegyezett a füvészkertben levő fák és a többi fa érésideje. az aratás után mindent letöröltem, aktiváltam a kalózpapagájt, majd újra raktam a fákat. megnéztem, 18 óra az érésidő a következő aratásig a füvészkertekben és a többi fánál is. 3 nap múlva az aratásnál meglátjuk.
   
  -ágianyu33-, genka53, Matold és 2 más kedveli ezt.
 15. a1a4

  a1a4 Aktív író

  Ugyan ez a problémám. Nem találom sehol a múzeumot, amit kiváltottam. Szeretném a segítségeteket kérni. a1a4 a farmnevem, ID16640923
   
 16. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Kollégám ellenőrzése alapján
  2022-08-12-én 14:40:51 órakor váltottad ki a Bölcs tölgynél.
  a Láda /Váza ikon alatt, a menüben megtalálod.
  Írd be a keresőbe, hogy múzeum.
   
  -ágianyu33- kedveli ezt.
 17. zguteva65

  zguteva65 Fórum-zöldfülű

  Szép napot, ha nem találok egy dekort, hogy tudom a leggyorsabban keresni? Már többször átnéztem mindent, de biztos elsiklik a szemem felette.
   
 18. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Azon kívül, hogy kockáról - kockára figyelmesen átnézünk mindent, sajnos nincs egy gyorskeresési mód.
  (A felhőket és az új Múzeumot is, ha van.)

  Ha végképp nem találod a dekorodat, akkor farmnevet és ID-t hozzál a dekor pontos nevével.
  Segítünk rátalálni.
   
 19. zguteva65

  zguteva65 Fórum-zöldfülű

  zguteva65 33212751 El innen, levelek. Előre is köszönöm.
   
 20. fiam62

  fiam62 Fórum hercege

  Sziasztok.
  Érdeklődnék hogy a, User ID*hol találom.
  Supportnak szeretnék írni