Visszajelzés Különleges akciók csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!

  [​IMG]
  A múlt héten íródott hozzászólásom csak ízelítő volt, hogy mi is várható... egy felmérés volt, hogy érdemes a továbbiakban az új irányvonalat folytatni. Szeretném megköszönni azt a sok pozitív visszajelzést, amelyt itt a fórumon és egyéb platformokon kaptam.

  Az, hogy most irdatlan mennyiségű változás és újdonság érkezik, az bizony már nem túlzás. Igaz, nem feltétlenül fog hatni olyan módon számotokra, mint számomra, de tulajdonképpen újra lett gondolva minden (és írva), nem kis mennyiségű munka halad a vége felé. Két féle újdonság, változás létezik: haszontalan és hasznos. Reménykedem, hogy a következő sorokban bemutatott újdonságok az utóbbi felé fognak hajazni.

  Következik az újabb béta verzió az új helytárnak: ismételten a segítségeteket kell kérjem. Szükségem van a tesztelésetekre, a véleményetekre, annak érdekében hogy átlássam, a "haszontalan" vagy a "hasznos" jelzőt érdemes majd beírni a 'helytár-munkafolyamat" nevű noteszembe.

  Az összes újdonság és változás felsorolásra kerül. Akármilyen apróbb módosítás történt, az most le lesz írva. Vágjunk bele!

  1. Az alap és a téliesített helyszínek összevonása
  Mindeddig, az alap és a téliesített helyszínek külön voltak megjelenítve. A weboldal felső részén az alap, az alsó részén pedig a téliesített helyszínek voltak megtalálhatóak. Az egyszerűség kedvéért, módosításra került a weboldal elrendezése. Mostantól, alapértelmezetten kizárólag az alap helyszíneket látjuk a weboldalon. Amelyik helyszín rendelkezik téliesített verzióval is, a keretén belül, a jobb felső sarokban megjelent egy hópehely gomb. A gombra kattintva, az alap helyszínről átvált a rendszer a téliesített helyszínre. Ezt követően a gomb megváltozik, és egy visszalépésre szolgáló nyíl jelenik meg, amelyre kattintva pedig ismételten az alap helyszínt láthatjuk.

  Vizuális bemutató, miről is van szó:
  [​IMG]

  Amennyiben átváltunk a téliesített helyszínre, ahogyan látható a vizuális bemutatóban, a keret bal felső sarkában megjelenik egy hópehely ikon, jelezve, téliesített helyszínt látunk.

  2. Feliratozott képek összevonása
  Mindeddig, az alap és a téliesített helyszínekhez tartozó feliratozott képek, külön voltak megjelenítve. Bekerült a helyszínek kereteibe egy új gomb, amelyre kattintva a feliratozott képet tekinthetjük meg. Mostantól, kizárólag a keretekben lévő gombra kattintva tudjuk elérni az adott helyszínhez tartozó feliratozott képet:

  [​IMG]

  3. Új gyakorlópályák
  A múltheti béta-tesztelésen lehetőség volt kipróbálni az új gyakorlópályának az alappillérét. Mostantól, a játékban megszokott módon működnek a gyakorlópályák: amennyiben rákattintunk a rendszert által kért tárgyra, az eltűnik, és kéri a következő tárgyat, amelyet ismét meg kell keresnünk, és ez így megy mindaddig, ameddig nem találjuk meg az utolsó, 60. tárgyat. Ezt követően a rendszer jelzi számunkra, hogy megtaláltuk az összes tárgyat. A múltheti béta verzióban kizárólag ennyi volt bemutatva, viszont a gyakorlópályák most már megkapták azokat a változásokat, újdonságokat amelyeket már többen kértetek, és számomra is vágyálmaim voltak.

  1) Élmény javítása
  A gyakorlópályák élményének a javítása érdekében, leegyszerűsítésre került a felépítése. Ennek köszönhetően, nincs többé idegőrlő, másodpercig tartó várakozások, ameddig betölt a gyakorlópálya. Amint megnyitottunk egy adott helyszínnek a gyakorlópályáját, onnantól kezdve nem fog "Betöltés..." illetve a múlthéten zajló bétateszten tapasztalható forgó fehér karika, narancsszínű háttérrel. No persze, azért teljesen nem tűnik el a betöltés, hiszen mint mindennek, a gyakorlópályának is be kell töltődnie, ezért amikor megnyitjuk a gyakorlópályát, akkor találkozhatunk a fehér forgó körrel, narancssárga háttérrel. Na de! Amennyiben váltunk a nehézségi fokozatok között (módok), akkor már nem fog töltődni semmi - megy minden mint a karikacsapás - azonnal, 1 ezredmásodperc alatt már az új, választott nehézségi fokozat (mód) köszön vissza.

  2) Nehézségi fokozat (mód) választó képernyő változása
  Apró újdonság, de mostantól amennyiben megnyitjuk egy adott helyszínnek a gyakorlópályáját, a nehézségi fokozat (mód) választó képernyő tetején megjelenik, hogy még is melyik helyszínnek a gyakorlópályáját nyitottuk meg:

  [​IMG]

  3) Nehézségi fokozat (mód) váltó a gyakorlópálya elindítását követően
  A gyakorlópályák bal alsó sarkában mostantól elérhető a nehézségi fokozat (mód) váltó. Mivel a rendszer teljesen át lett gondolva, ezért mostantól arra is lehetőségünk van, hogy bármikor átváltsunk bármelyik nehézségi fokozatra, attól függetlenül hogy épp hány tárgyra kattintottunk már rá. Egy példa: a lenti képen látható, a rendszer kéri az üvegpalackot. Könnyű fokozatban megjeleníti a rendszer a lilás&rózsaszínes kerettel a tárgy pozicióját. Amennyiben átváltunk nehéz fokozatra, a keret eltűnik, a tárgy ott marad. Amennyiben rákattintok az üvegpalackra, kéri a rendszer a következő tárgyat, de tegyük fel megunjuk a nehéz fokozatot, nem megy, akkor itt az idő átváltani a közepes módra. A rendszer ugyan úgy kérni a következő tárgyat, változatlanul, de az átváltástól számított 10 másodpercen belül a rendszer megmutatja a tárgy pozícióját a keretezéssel. Még egy másik példa, ami egyszerűbb: közepes mód, már 30 tárgyra rákattintottunk, félig üres a helyszín, de kezd elegünk lenni, ezért inkább a könnyű móddal kéne folytatni... a régi rendszerben amennyiben átváltottunk volna a könnyű módra, újraindul minden, és az eddig 30 kattintott tárgy is visszakerül a helyére. Mostantól ez nem így van. Amint átváltunk a 31. tárgynál a könnyű módra, már azonnal keretezi a rendszer a kért tárgyat, és nem vesz kárba az a 30 tárgy, amit már megkerestünk és rákattintottunk... aztán ha kedvünk tartja, már csak 5 tárgy van hátra a pályán, akkor visszaváltunk nehéz fokozatra, és bizony akkor is megmarad az eddigi teljesítményünk, az eddig 55 tárgy már nincs ott a helyszínen, már csak a hátra lévő 5 tárgyat kell megkeresnünk.

  A nehézségi fokozat (mód) váltó a bal alsó sarokban:
  [​IMG]

  A fentebb említett 2 példa nem feltétlenül érthető mindenkinek (tudjuk be a fogalmazási készségeimnek...), ezért nézzük vizuális módon is, hogy miről is van szó:
  [​IMG]

  4) Újrakezdési funkció
  Újdonság, hogy mostantól a gyakorlópályák jobb felső sarkában megjelenik az újrakezdés gomb. A gomb segítségével, bármikor újraindíthatjuk a pályát, attól függetlenül hogy már mennyi tárgyat találtunk meg.

  A gomb tehát a jobb felső sarokban látható:
  [​IMG]

  Fontos információ, hogy a nehézségi fokozat nem változik! Amennyiben a közepes fokozatban 58 tárgyat megtaláltunk, és rákattintunk az újrakezdés gombra, akkor a közepes fokozatban indul újra a pálya, azonnal visszakerül az eddig megtalált 58 db tárgy.

  Vizuális bemutató, miről is van szó:
  [​IMG]

  5) Segítség, nem tudom hol van a tárgy! funkció
  A közepes és nehéz fokozatú módokban mostantól megjelenik egy új gomb. A gombra kattintva, a rendszer azonnal megmutatja a tárgy pozícióját a megszokott keretezéssel.

  A gomb a jobb felső sarokban látható, kizárólag a közepes és nehéz fokozatú módoknál:
  [​IMG]

  Miután rákattintottunk, a gomb zöldre változik, és a rendszer már keretezi is a tárgyat:
  [​IMG]

  Amennyiben rákattintunk a "Segítség, nem tudom hol van a tárgy!" gombra, akkor zöldre változik. Ez azt jelenti, hogy a segítség aktív! Amennyiben rákattintunk a tárgyra, akármelyik módban vagyunk, a következő tárgyat is azonnal keretezni fogja a rendszer. Tehát, pl. a képen látható rádiót nem találtuk, akkor rányomtunk a gombra, keretezi a rendszer a tárgyat, és ezután nyomunk megint a gombra, annak érdekében, hogy amint rákattintunk a rádióra, a következő tárgyat már ne keretezze a rendszer! Ugyan is, ha nem nyomunk rá a gombra, azaz zöld marad továbbra is, és rákattintunk a rádióra, a következő tárgyat is keretezni fogja a rendszer, addig ameddig rá nem nyomunk megint a gombra és nem vált át a zöld színről fehérre.

  Vizuális bemutató, miről is van szó:
  [​IMG]

  A "Segítség, nem tudom hol van a tárgy!" mód folyamatosan bekapcsolva marad, ameddig azt nem kapcsoljuk ki. Amennyiben bezárjuk egy adott helyszínnek a gyakorlópályáját, akkor a mód kikapcsolásra kerül automatikusan, de ameddig tevékenykedünk az adott helyszín gyakorlópályáján belül (függetlenül hogy változtatjuk a nehézségi fokozatokat) addig bekapcsolva marad, ameddig ki nem kapcsoljuk.
  4. Az áttekintés funkció átalakítása, bővítése
  Az áttekintés funkció átalakításra került. Mostantól a vissza és az előre lapozó gombok a felső sávban találhatóak meg, illetve a számláló is ide került:

  [​IMG]

  Az áttekintés funkció is bővítésre került az újrakezdési funkcióval. Az áttekintés funkciónál is a jobb felső sarokban található meg a gomb, rákattintva visszakerülünk a pálya elejére, viszont kizárólag a 60. tárgynál válik elérhetővé:

  [​IMG]

  5. Tárgykereső funkció változása
  A tárgykereső funkciónál apróbb változás került bevezetésre, mostantól a megszokott lilás&rózsaszínes keretezés fogad minket itt is, a korábbi rózsaszín villogás helyett. A keresőfunkció a későbbiekben bővítésre kerül, annak érdekében hogy egy adott helyszínnél az egyező szavakra (vagy részben egyező szavakra) is megfelelően tudjon találatot adni a rendszer.

  [​IMG]

  A helytár béta második fázisa

  Kedves Játékostársaim!

  A helytár egy igen összetett segédlet lett, amely most forr ki igazán. Az elmúlt években fejlődött, menetelt a maga útján, és úgy néz ki hogy az alagút végén felcsillant a fény. Mindig lehet valamilyen újdonságot kitalálni, fejleszteni és alakítani, de mostanra sikerült úgy felépíteni mindent, hogy mindenkinek kedvező legyen.

  Az új rendszert tesztelni kell. Nem egy embernek, hanem sok-sok embernek. Mindenkinek más a gépezete, eszköze, stb. A tesztelés az a folyamat, ahol hibák lehetnek, és legtöbb esetben vannak is. Ez elkerülhetetlen, a béta - azaz a tesztelési fázis - azért szükséges, hogy időben feltárjuk közösen a hibákat és javításra kerüljön, ameddig nem érkezik a következő éles helyzet, azaz a tárgykeresős event.
  A helytár béta második fázisa mostantól megkezdődik, a helytár oldala megnyitotta kapuit!

  Kizárólag a "Farm" és az "Okosfüles laborja" helyszínhez érhetőek el a funkciók!

  A további helyszíneket még át kell passzírozni az új rendszerbe, de a következő tárgykeresős eventnél már mindegyik várni fogja a játékosokat!

  Gyorsítótár törlése javasolt a weboldal megnyitása előtt!

  [​IMG]

  A helytár oldala az alábbi linken érhető el:
  https://helytar.farmgazdak.hu
  [FONTOS! www. nélkül! A www. helyére helytar. szükséges írni!]

  A második béta fázis 2023. február 14. (kedd) 18:00 óráig tart!

  2023. február 6. 19:50: a béta fázis időpontja módosul, az új időpont, ameddig nyitva áll a helytár: 2023. február 14. (kedd) 10:00 óra

  (Ezt követően bezárul a helytár kapui a következő tárgykeresős event időpontjáig!)


  [​IMG]

  [​IMG]


  A helytár megújítása miatt, most kifejezetten fontos a visszajelzéseitek!
  Kérek mindenkit, aki részt vesz a béta tesztelésben, legyen szíves visszajelezni számomra, hogyan is tetszenek számára az újdonságok. A bevezetőben említett 'helytár-munkafolyamat" nevű noteszembe bizony fel kell jegyzetelni mi is a nagy "helyzet".

  A visszajelzést a legegyszerűbben egy, a helytár oldalán belül létrehozott űrlapon keresztül tudjátok elküldeni számomra:

  https://helytar.farmgazdak.hu/pages/visszajelzes/

  - * - * - * - * - * - * - * - * - * -- * - * - * -

  [​IMG]

  Amennyiben hibát észlel bárki, kérem, jelezze az alábbi linken keresztül elérhető űrlapon:
  https://helytar.farmgazdak.hu/pages/hibabejelentes/


  Természetesen, itt a fórumon is szívesen olvasom a visszajelzéseket és a hibabejelentéseket!

  [​IMG]

  Zárószó
  Köszönöm a játékosközösség kitartó lojalitását a helytár felé, remélem az újdonságok és a változások a javatokra fognak válni.
  Most, az utolsó sorokat írva, és átnézve a hozzászólást, sikerült egy mini-event ismertetőt összehozni... elnézést kérek mindenkitől a bőlére eresztésért.

  Az új rendszernek köszönhetően, egy teljesen új helyszín kidolgozása becsléseim szerint kb. 25-30 percet vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy 25-30 perc elteltével, az összes funkció elérhetővé válik egy új helyszínhez. Fontos: ezt nem kell készpénznek venni, majd az éles helyzetben majd kiderül, hogy pontosan mennyi, az annyi. Azt is fontos tudni, hogy a megszokott módon, nekem is le kell termelni a kezdő eventgaz mennyiséget (és a felröppenő mennyiséget is összehozni), hogy eltudjak jutni a játékban az új helyszínhez, ezt követően tudom elkezdeni kidolgozni kizárólag az adott új helyszínt.

  Szép estét és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

  *A változtatás jogát fenntartom.
   
  Utoljára szerkesztett: 12.2.23
  Hahacska, ladislaw11, zagimichna és 11 más kedveli ezt.
 2. inanna11

  inanna11 Törekvő

  Köszönjük az áldozatos sok munkádat !
   
 3. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Azt a mindenit... aratgatok a farmon.... nézem fél 7... Bakker leárazás roham:wuerg: Még jó hogy frissítés után indul csak az óra:music:
  Így olcsón megvettem!8)
   
 4. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Ezen listán felül , körülbelül +30 neon ólat szereztem , és , elvileg 200 neon ól kerül t a raktáramba . Ingyen szereztem őket .
  Ezen felül , 45 farmon váltottam ki a Valentin kalendáriumból a doboz hal ólat , és így szereztem 45dobozhal ólat . Ingyen .

  [​IMG]


  Lehet szerzek még neonól/dobozhal/bármi , de az elenyésző lesz .

  Továbbá , amit még találtam különböző ólakat , azt is átküldtem , hogy a Gyopárvölgybe be tudjam dobni . Ingyen .

  Holnap , ha lesz rá időm , az őszibarack fákat fogom kiváltani a Bölcs Tölgyről , és átpasszolom . Ingyen .

  Az egyik farmon találtam 30 lidércfényfát , abból soha nem elég .

  Vasárnap egész nap aludni fogok . (Mert elfelejtettem kikapcsolni az ablak animációt , és lefagy a farmom a sok kapott ajitól)


  Gazda: -jancsiszeg- ID: 3921704
   
  stb_farmer és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 5. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Gratulálok :D
  Az alvás mellé is odaírhattad volna, hogy ingyért, mert az aztán tényleg nem kerül semmibe sem, még áramot sem fogyasztasz vele :D
   
  stb_farmer kedveli ezt.
 6. szelídgesztenye

  szelídgesztenye Törzsjátékos

  Szervusztok !
  A Valentin kalendárium 4.napi /2023.02.04./ nyereménye: 10 db Farmpengő.
  Szép napot és boldog Valentin-nap várást mindenkinek!:)
  [​IMG]
   
  -ágianyu33-, ho-hoboy, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 7. stb_farmer

  stb_farmer Fórum ismerője

  Nagyon köszönjük ezt a részletes összefoglalót, a leírás alapján tetszenek az újítások, de mint tudjuk a puding próbája az evés. A munkahelyemen is sokat tesztelek az új fejlesztések élesítése előtt, így nem kérdés, hogy itt is csatlakozom a "kóstolók" csapatához, s küldeni fogom az észrevételeket.
  Nagyon szépen köszönjük a belefektetett munkádat!:inlove:
   
  Lenczy, Wolf[Black] és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 8. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Jót fog tenni egy kis ingyen alvás. :D ;)
   
 9. szelídgesztenye

  szelídgesztenye Törzsjátékos

  Szervusztok !
  A Valentin kalendárium 5.napi /2023.02.05./ nyereménye: 3 db "Merkúr" talányos fa.
  Szép napot és boldog Valentin-nap várást mindenkinek!:)
  [​IMG]
   
  genka53, vihence, stb_farmer és 5 más kedveli ezt.
 10. szelídgesztenye

  szelídgesztenye Törzsjátékos

  Szervusztok !
  A Valentin kalendárium 6.napi /2023.02.06./ nyereménye: 2 db Fényösvényes láda I.
  Szép napot és boldog Valentin-nap várást mindenkinek!:)
  [​IMG]
   
  DevilMókus, genka53, zsani_apja és 8 más kedveli ezt.
 11. szelídgesztenye

  szelídgesztenye Törzsjátékos

  Szervusztok !
  A Valentin kalendárium 7.napi /2023.02.07./ nyereménye: 1 db "Pampero" talányos tiki-tenyészet.
  A "sorvégi" barna szív alatt 1 db Romantikus egér tojás "lapul".
  Szép napot és boldog Valentin-nap várást mindenkinek!:)
  [​IMG]
   
  Evita-55, -vadocka70-, genka53 és 14 más kedveli ezt.
 12. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!

  Újdonság:
  • Megjelent egy stopperóra a bal felső sarokban, az összes (elérhető) gyakorlópályánál. Amint rákattintunk az első tárgyra, a stopper elindul. Amint a pályán lévő utolsó tárgyra rákattintunk, a stopper megáll, és ellenőrizni tudjuk mennyi idő alatt sikerült a pályát végig játszanunk.
  • A pálya végén, az újrakezdés gombra kattintva a stopper is visszaáll. Ezenfelül, amennyiben egy pályát már elkezdtünk, de használjuk az újraindítás gombot, akkor is visszaáll a stopper (ahogyan az egész pálya is elölről kezdődik, úgy a stopper is).
   • Köszönöm a stopper óráról szóló ötletet @Anulu73 játékosnak!
  Hibajavítás:
  • Javításra került a pályákon lévő tapasztalható hiba, amely egymás alá/felé rendelte a tárgyakat, ezért nem lehetett rákattintani a tárgyakra.
  Ismert az a hiba, hogy a közepes és nehéz fokozatú pályáknál, a rendszer által kért adott tárgy láthatóan módosul. Hamarosan javításra kerül. (Szerk. 2023.02.07. 19:23: a hiba javításra került.)

  A béta fázis időpontja módosul, az új időpont, ameddig nyitva áll a helytár: 2023. február 14. (kedd) 10:00 óra.

  Az újdonság, hibajavítás életbelépéséhez javasolt a gyorsítótár törlése.

  Szép estét kívánok mindenkinek!
   
  Utoljára szerkesztett: 7.2.23
  vihence, Hahacska, -vadocka70- és 12 más kedveli ezt.
 13. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Az eléggé különleges akció , ha pár nap és elérem a 95.000-et és utána egy lépés a 100.000 db . :D:inlove:

  [​IMG]
   
 14. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  ?

  [​IMG]
  Sajnos csak a kisfarmjaimon jelent meg, ott is marad, pedig megérné...
   
  HéricsBáró és stb_farmer kedveli ezt.
 15. szelídgesztenye

  szelídgesztenye Törzsjátékos

  Szervusztok !
  A Valentin kalendárium 8.napi /2023.02.08./ nyereménye: 10 db Szupertáp.
  Szép napot és boldog Valentin-nap várást mindenkinek!:)
  [​IMG]
   
  vihence, Evita-55, -vadocka70- és 11 más kedveli ezt.
 16. nemethnelzsuzs02

  nemethnelzsuzs02 Kivételes tehetség

  Mit tudunk kezdeni a Romantikus egér tojással?
  Hova lehet kitenni?
   
 17. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Területenként 1 bárhova kitehető... a Futtatóba több is;) 25% tp bónuszt ad...
   
  vihence, stb_farmer és HéricsBáró kedveli ezt.
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  ... az ólakra. Meg 2 db tápos ládát.
   
  vihence, inanna11, -ágianyu33- és 7 más kedveli ezt.
 19. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  ahha... akkor már mennek is a menübe:wuerg:
  Köszönöm
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 20. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Hát nem tetszik olvasni? :p
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.