Visszajelzés Kockás-mocsár történetei - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 16.7.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárása: 16.2.26, 06:54.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
  1. moric67

moric67 Fórumlakó

Sziasztok!ki akartam hagyni ezt az eventet!
    mint mindíg hozzáfogtam!
    igaz gőzöm sincs mit alkotok,de menet közben kialakúl!
    majd csak kihozok belőle valamit!
    HAJRÁ!!!

Synodendron, barbi021951, farmerSS és 3 más kedveli ezt.
  2. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

remélem a titokfák adják....:music: bár már van mindenből elég... mármint úl és fa... s mag... 8)
    de játszani jóóóóó8):inlove:

farmerSS kedveli ezt.
  3. Lenczy

Lenczy Fórum parancsnoka

Köszönöm szépen a válaszod!

farmerSS kedveli ezt.
  4. SnéDóri

SnéDóri Fórumgróf

No cellatársak. Munka közben sikerült összeszednem a kockákkal 16 alap és 1 narancs álkrokit, 34 alap szopi fát, 3 xxl és 3 xl fejlesztést. Kapkodva ennyi sikerült. A kerék mutatott 1 +1 ólbevételit, meg is adta. Lassan haladok valamerre :) Tervem még mindig nincs :D

PZoli64, Mircikecicó, csillu000 és 4 más kedveli ezt.
  5. Rizstej

Rizstej Fórum mestere

Hát ez most tényleg nem volt egyszerű kezdés, annak ellenére, hogy a tájékoztatót is elolvastam, és itt a csevegőn is végigmentem, voltak homályos dolgok, vagyis inkább kapkodtam a fejem, hogy mi merre van, többször is meg kellett néznem, mert nem bírtam annyi mindent megjegyezni :eek: Egy-két mellényúlásom is volt (pl. kitettem a szopifát oda, ahová inkább csak a növényt lett volna célszerű), de szép lassan (és még mindig csak az első nap van :music:) minden meglett és minden a helyére került. Találkoztam bugárkával is, belépéskor 5/20-at mutatott a kockajáték (több kisfarmon is) de ezt is megoldotta egy újraindítás, le is toltam az első 20-t.
    Szóval jó lesz ez. Bonyolult kicsit, hát persze. Nem olyan mint ahogy megszoktuk. De legalább lehet haladni saját tempóban, gyorsan vagy lassan, többféle terület használható és többféle szabad, nem vagyunk időben korlátozva (X óránként szedegetni valami mezőt) és unatkozni semmiképpen sem unatkozunk.
    Én most nem kapkodok (sima növénytermesztőst szeretek jó gyorsan kimaxolni, és hátradőlni), és nincsenek nagy terveim sem, csinálgatom közepes tempóban. 8)

6. Zsofigi

Zsofigi Haladó

Megvan az állat és a fa!!!!
    Bogárszeműbokor magot nem találom - pedig dobot fel a kocka!
    Köszönöm a segítséget!

7. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Baha - Esőerdő

A magok csak itt ültethetőek.

barbi021951, Kuzdern, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  8. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia, ha kaptál magot, akkor az ültetőtáblán találod az Esőerdőben, mert a növényeket csak ott lehet ültetni.
    Hogy haladsz? Én meglepően jól. A fatermésből már van 500 db, megy ez. :D Nem is lesz vészes az a 6000.:D:D:D

sutimami57, farmerSS és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  9. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Én is jöttem, bejelentkezem. Néhány észrevétel:
    Nagyon zavaró, hogy a jobb oldalon a kombinációk fordított sorrendben vannak a megszokotthoz képest. Most az értékesebbek vannak felül, régen alul voltak. Oda kell figyelni, mire kattint az ember.
    A dobott kockák nem láthatóak elég jól. Lehetnének a kockák nagyobbak, a színek pedig erősebbek, hogy a számok jobban látszódjanak. Ha már kitettem a kockát, akkor már oké, de az asztalon nehezen megkülönböztethetőek.
    Nálam csak a főfarmon hajlandó működni az eventablak. Akár a Baháról, akár a teliholdas területről lépek be, mindig a 8-as számot látom az indítógombon, és alatta az 5/20-at.

3 felröpi hiányzott a 200-hoz, azt 2x2-be ültetett paprikával megszereztem. Lejátszottam a 20 játékot. Nem taktikáztam, nem használtam bónuszokat, mindig a jobb kombinációt választottam. Illetve ez nem egészen igaz; két pár esetén 1-es kockákkal mentem tovább (mind az egyszer, amikor ilyen választási lehetőségem volt...). 6 krokiól (ebből 3 sárga) szupertáppal megetetve egy teliholdas vadaskertben gyártja a krokikat. 12 alap álszúrszopva KK-zva két Baha-füvészkertben terem. 93, illetve 53 magot kaptam; ezek egyelőre várakoznak. 28 ládát bontottam. Az eddig elszámolt cuccok: 6 ill. 46 növény és 7 álkroki.

Ha ez így megy tovább, nem lesz baj a teljesítésekkel. Napi 60-60 maggal vastagon összejön az a 600-600, amit 2x2-be ültetve meg is van a 6000-6000 növény, amennyi kell - bónuszok nélkül; főleg, hogy kész növényekkel is megtámogat a játék. A krokikat és faterméseket folyamatosan aratom, remélem, azokkal sem lesz gond.

Egyelőre úgy gondolom, jó kis event ez. Nem unalmas, minden nap ad némi feladatot. Ugyanakkor nem kényszerít a gép elé X óránként. Nem számoltam ki - vagyis erre kéretik nem stratégiát alapozni -, de azt gondolom, napi 2-3 belépéssel (és esetleg némi extrával megtámogatva) teljesíthető az egész.

Utoljára szerkesztett: 17.7.25, 18:45
    -Böcsi-, bota493, zsuzsma és 15 más kedveli ezt.
  10. Éva0315

Éva0315 Fórumgróf

Sziasztok! Újabb probléma, bár biztos csak én vagyok ilyen szerencsétlen! Honnan lesznek magok, amiket el lehetne ültetni? Mert én sehol se találok. Az első garnitúra megérett, learattam és nem találok többet!

babar.bandesz kedveli ezt.
  11. babar.bandesz

babar.bandesz Járnitanuló

Na ezzel én is így vagyok, nincs mit ültetni.

barbi021951 kedveli ezt.
  12. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Ha ma mind a max.20 kockázást lejátszottad, akkor holnap tudsz megint játszani, és a nyereményekben lesz láda, azt kibontod és újból lesznek ültethető magok.

Bogárszemű bokor mag
    Szerezhető: dobókocka mini-játékban.
    Szükséges:
    elültetni a termelőmezőkbe, aratásával pedig teljesíteni tudjuk az event ablakában megtalálható feladatokat, event táphoz is szükséges a beérett eventnövény.

Mocsári sárkányka mag
    Szerezhető: dobókocka mini-játékban.
    Szükséges: elültetni a termelőmezőkbe, aratásával pedig teljesíteni tudjuk az event ablakában megtalálható feladatokat, event táphoz is szükséges a beérett eventnövény.

Swartsch és Kuzdern kedveli ezt.
  13. Éva0315

Éva0315 Fórumgróf

Köszi! De ha véletlenül lenne is ilyen, hol a csudában keressem? A váza ikon alatt? Mert csak bónusz jött nekem!

14. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Elültethető növénymagról van szó. Mit keresne a váza ikon alatt? A vetőtáblán találod majd, az Esőerdőben; mert csak ott ültethető.

15. sadrika97

sadrika97 Fórum hercege

Nekem is lett kettes flös, én is 6db fát és 3db xxlt kaptam pedig az ismertetőben mintha 6db fa és csak 1 db xxl lenne írva. Néhány más nyeremény sem stimmel de azokat nem írtam fel. Jellemzően kedvezőbb a nyeremény, mint az ismertetőben, nem berzenkedem. Nekem egyébként összességében nagyon tetszik ez a kockajáték-változat, amiket Toma leírt zavaró tényezőnek, azok nekem is odafigyelést igényelnek.

Mircikecicó kedveli ezt.
  16. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Első nap kockázása letudva, ez az event zseniális, tetszik xD
    Nem 1 óra alatt teljesíthető, 1 kicsit odafigyelős, napi szinten belépős, szerintem bőven teljesíthető ;)
    8 kroki, 11 fa 117-98 event mag, első nap pipa :D

17. tanítvány

tanítvány Utánpótlás-írogató

Mircikecicó kedveli ezt.
  18. PaySkin

PaySkin Fórum nagymestere

Szia!

Először is köszönöm én is az írásaid, sokat segítenek, mint mindig :)
    Annyiban tér el a véleményem, hogy szerencsefüggő eléggé, amit a kockák adnak (6 alkalommal volt csak 1 párom, ha jól emlékszem), így lesz olyan, akinek kényszerből le kell ülnie a gép elé. Én is igyekeztem ólakat és fákat szerezni a 20 játékból, de a krokiólból csak kettőt sikerült kockázni, így 3 db-om van, míg a feleségemnél ezek a számok: 9 krokiól összesen, amiből van egy narancs és egy sárga is. Nagy a szórás, engem jelenleg így kényszerít a játék, bónuszokat használok, de nullázni emiatt nem szeretnék :)
    Remélem a holnapi szerencsésebb kör lesz ez ügyben!

barbi021951 és Mircikecicó kedveli ezt.
  19. tigro99

tigro99 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Tápot, hogy tudok keverni? Ami fa termés jön azt berakja az eventbe és a malomba 0-át mutat. Köszönöm, ha valaki válaszól.

20. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Sziasztok!

A délután felmerült kérdésekre egy csokorba gyűjtöm a válaszokat, ismétlésképpen, hátha segítséget nyújt azoknak, akiknek még vannak kérdéseik, vagy most kezdenek bele az eventbe:

- mindenki kapott kezdő vetőmagokat, ezeket csak az Esőerdő területén tudjuk elvetni (Esőerdőt a Bölcs tölgyön lehet kiváltani Csillagok beadásával). Ha beérett a növényünk, akkor learatva eventnövényünk lesz, ami nem visszaültethető
    - a learatott növényeket a rendszer folyamatosan beszámolja a feladatokba, de nem kell beadni, felhasználhatjuk az Ál-Kroki tápjának készítéséhez
    - újabb magokat a Dobókockás mini-játékból tudunk szerezni, a megfelelő kombináció létrehozásával, illetve a Mocsári dolgok ládája nyitásakor is kaphatunk
    - a ládát a megszokott helyen találjuk: Doboz - Váza - Elhasználódó fül

- az Álszurszop fát a Bahás termő területeken tudjuk elhelyezni, újabb fákat, fejlesztéseket a fákhoz szintén a Mini-játékban tudunk szerezni, a megfelelő kombináció létrehozásával, illetve ezt is tudunk nyitni a ládából is. A learatott fatermékesek a rendszer beszámolja a feladatokba, maga a fatermés felhasználható a táp készítéshez

- az Ál-Kroki tanyát a Teliholdas termő területekre tudjuk kitenni, új ólat és az ólhoz fejlesztést szintén a Mini-játékból tudunk szerezni, ólat kaphatunk a ládából is. Szupertáppal is indítható az ól.

A növényekre, fákra, ólakra hatnak a megszokott termésnövelő és érés időt csökkentő bónuszok, ezeket megtaláljátok a Bónuszlexikonban.

- a mini-játék ablakában a bal alsó sarokban az ajándékdobozra kattintva láthatjuk, hogy melyik kombinációra mi a jutalmunk, az ismertetőben pedig szövegesen is olvashatjuk (a bekezdés közepén a Spoiler zöld sávokra kattintva)

- minden nap 20 Minijátékot tudunk lejátszani, egy mini-játék indításához 10 db Kockafőzet felröppenőre van szükségünk - így összesen 200 felröppenőt kell gyűjtenünk naponta: ezt a Baha Ültetvényen tudjuk megszerezni, Fák és Növények aratásakor, valamint adják a Varázsfák is, küldhető Napi ajándékba is (Mindenki mozgósítsa a Szomszédait), és vásárolható belőle a Gazdaboltban is. Amit nem játszunk le, az éjfélkor elveszik, nem lehet gyűjtögetni a lehetőségeket. Felröppenőt <<EBBEN>> a topikban tudunk kérni Játékostársaktól.

- a felröpikhez érdemes Zöldséget ültetni a Baha Ültetvényen Maja maszkkal és egyéb érés időt csökkentő ezüst rekeszes bónuszokkal, mindig olyat ültessetek, amit beéréskor aratni is tudtok, ne álljon a földben sokáig, akkor inkább ültess hosszabb érési idejűt. Akinem rendelkezik Maja maszkkal, írjon <<EBBE>> a topikba, vélhetően lesz olyan Gazda, aki segíteni tud.

Az event kéthetes, van még idő most is belefogni.

Az Ismertetőt is érdemes azt követően újra átolvasni, hogy már megnéztük a farmon az event ablakot, mini-játék ablakát, így láthatjuk, hogy hol mit találunk meg.

Aki elakad, vagy segítségre van szüksége, Farm névvel és Farm ID-val jöjjön Segítségkérő topikba, s írja meg, hol ütközött problémába.

Sok sikert Mindenkinek!

Sylja, PZoli64, rozo52 és 3 más kedveli ezt.