Visszajelzés Népmesék eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Enike**, témanyitás ideje: 12.7.23.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Nálam a rózsaszín macskagyökér csak 1860-ra jött ki. Kétszer átszámoltam; persze lehet, hogy így is tévedek. A többi számoddal egyetértek.
    Így viszont elég 490 láda, és 490 tenyésztés - egytápos tenyésztés is jön, így ugyanennyi szupertápból megúszható. Sőt, 458 tenyésztéssel is megcsinálható, 4 hsz-sal lejjebb leírtam, hogyan: https://board-hu.farmerama.com/threads/népmesék-eventcsevegő.23794/page-2#post-1330833
    Arra érdemes odafigyelni, hogy elég sok tenyészállatot is kér az event, tehát hiány esetén lovat, kutyát, macskát és tyúkot érdemes tenyészteni.
    32 Kisbéri Kincsem
    16 Huncut hucul
    8 Tarka musztáng
    32 Dalmata
    16 Norvég elghund
    8 Husky
    32 Cirmos macska
    16 Kalikó macska
    8 Skót lógófülű macska
    32 Barna tyúk
    16 Kendermagos tyúk
    8 Bögyös tyúk

36 és 48 órás növényeket pedig termesszen, aki kitalálta. Mindazonáltal lehet segítség annak, aki szupertáp-hiánnyal küzd.

Utoljára szerkesztett: 12.7.23
    Othep, upupa, zebrina04 és 53 más kedveli ezt.
  2. Namiamano

Namiamano Kivételes tehetség

Szia!

Köszi szépen!
    Valóban. A Kutya 11-esét kétszer írtam fel, egyszer rossz helyre.
    Javítottam a hozzászólást.

Üdv: Nami.

Gio, szellorozsa, Domos52 és 9 más kedveli ezt.
  3. aida2330

aida2330 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gyors számolást!
    Ezt a verziót vártam;)

4. Goran

Goran Fórum bárója

Szia, hogy én erre nem gondoltam xD:D:p

Tej-Csárda, Gio, zamenik és 8 más kedveli ezt.
  5. -BombadilToma-

Amennyire látom, 458 tenyésztéssel is meg lehet csinálni. Ehhez mindenhol a 3 lépéses beadásokat kell választani, kivéve az alábbi helyeken:
    kutya 1: 3x2 lépés, azaz 3x30 rózsaszín macskagyökér és 2x3 lépés, azaz 2x35 családi kincs kukorica
    macska 4: 3x2 lépés, azaz 3x30 családi kincs kukorica és 2x3 lépés, azaz 2x65 szamárfarok
    macska 12: 3x2 lépés, azaz 3x50 kutyajófű és 2x3 lépés, azaz 2x75 rózsaszín macskagyökér

Így a növények mennyisége:
    1336 családi kincs kukorica, ami 446 ládából bontható ki
    1346 kutyajófű (449 láda)
    1800 rózsaszín macskagyökér (450 láda)
    1830 szamárfarok (458 láda)

Lehet, hogy van ennél jobb, de biztosan nem sokkal.

Othep, gabehu, Li27 és 41 más kedveli ezt.
  6. bactriaanus

bactriaanus Törekvő

Gyenge poén volt !
    De nagyon megörültem az event ismertetőjét olvasva, hogy nem szükséges a növényeket letermelni.
    Legalább tudom a szédült szántón a gazdaköriket folytatni.

Tej-Csárda, Sali~*.*, Gio és 9 más kedveli ezt.
  7. jutka190226

jutka190226 Fórum bárója

Szia! Én minden bizonnyal ezt a megoldást választom több ezer szupertáppal meg lehet tenni. A kicsiken viszont muszáj lesz ültetni is azt gondolom. Nagy valószínűséggel a meleg az oka, vagy csak arra fogom, mert én vagyok a szellemileg elmaradott, de arra még nem sikerült rájönnöm, hogy csak ezt a 4 állatot érdemes tenyészteni, vagy bármelyik adhatja? Úgy egy kicsit könnyebb lenne a kisfarmokon, hiszen ott a szükséges tenyészállatokat is meg kell oldani. Ehhez szerintem nem vagyok egyedül még alap állatokat is kell termelni. Így jár aki hanyagolja mostanában a pletyis rovatot. Nyilván volt már régebben szó erről, csak egyéb családi gondok miatt mostanában csak aratni járok a farmra. Előre is megköszönöm, ha válaszolsz. Szép napot mindenkinek. Sőt ha jól emlékszem eltelt a 2 hét szigetes event is lesz. Lehet ez egy kicsit sok a kánikulában?

8. -BombadilToma-

Szia!
    Miért kell ehhez pletyka? Ott az ismertető:
    Népmesék csomagja

Kizárólag tenyésztés útján juthatunk hozzá, minden egyes tenyésztés garantáltan ad 1 db Népmesék csomagja ládát.

Szó sincs arról, hogy csak a 4 felsorolt állat tenyésztése adná, ad minden tenyésztés.
    Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy tenyészállatokat is be kell adni, így végső soron mégiscsak az említett 4 állat tenyésztése lehet a jó megoldás - legalább részben.

Ha valaki termelni is akar, akkor vegye figyelembe, hogy csak szupertrágyával vihető le a növények érésideje 24 óra alá (azért ki van ez találva...).
    A 48 órás növények fehér ártatlansággal, vízzel és trágyával 10:22 alatt érnek be, azaz napi kétszer arathatók.
    A 36 órásak ugyanígy 7:46 idejűek, tehát napi 3 kör is kijön. Ha egy karácsonyi sütit is rászánunk, akkor az idő 6:28-re csökken, ami már kényelmes 3-szori aratást tesz lehetővé.
    Kisfarmon nyilván számolgatni kell, hogy mennyi a szupertáp, mennyi a tenyészállat, mennyi a szupertrágya; és ezek függvényében lehet a tenyésztést és a termelést egyensúlyozni. 34 láda már ad annyi növényt, hogy egy-egy teljes terület beültethető legyen mindkétféle érésidejű növénnyel 1x1-be. Viszont kell 10 kör, ami 2000 szupertrágya... Ha 2x2-n termelünk, és esetleg KK szupertrágyát is használunk, akkor egy kör hozama 396, azaz 16 kör kell, és ez "csak" 700 szupertrágya - viszont az időbe nemigen fér bele.
    Egyszóval kisfarmokon nagyon meg kell gondolni, mert drágán lehet csak pótolni a hiányzó szupertápot. Itt én inkább csak részteljesítésben gondolkodnék, mint egy csomó szupertrágya elszórásában. A felhősorhoz például csak a 9. szintre kell feltolni
    minden állatot.

Utoljára szerkesztett: 12.7.23
    bota493, maszilva, Sali~*.* és 24 más kedveli ezt.
  9. agika48

agika48 Törekvő

Hétvégi játék is lesz, nem unatkozunk!!!!!!!

milanzs, juliannakoczkas, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  10. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Nekem csak 3 kérdésem van az eventből
    1) A láda , event végén visszaváltódik , vagy örökre velünk marad , és akkor nyitjuk ki , amikor akarjuk ?

2) Az eventnövény tényleg 1x1-en 450 TP ? Vagyis , akkor komforton mennyi ? Lesz 10.000 TP ?

3) Az eventkosarakban a 250% TP bónuszt végtelenszer meg lehet venni , szóval tényleg ki van ez találva .

juliannakoczkas kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

Szia!
    1) Nem tudom, és nem is nagyon izgat...
    2) Elvileg komforton 3600 TP lesz. 13 és fél óra alá viszont nem lehet levinni az idejét, azt is csak akkor, amikor hatnak a felhők is. Nélkülük 34 és fél óra.
    3) Ez az event minden tekintetben jól ki van találva... Mint tenyésztős event viszont - szuper akciós napon - nem különösebben drága.

bactriaanus, bota493, maszilva és 17 más kedveli ezt.
  12. ribizli4

ribizli4 Haladó

Már csak a teliholdas hiányzik.

13. HéricsBáró

Találtam egy ilyet . Jó ez ? :inlove:

• Лакомство для собак = 396 х 3 = 1188, требуется в квест 1196
    • Розовая валериана = 396 х 4 = 1584, требуется в квест 1860
    • Ослиный хвост = 396 х 4 = 1584, требуется в квест 1960
    • Разноцветная кукуруза = 396 х 3 = 1188, требуется в квест 1316
    • Лакомство для собак (1196 - 1188 ) / 6 = 2 поля (48 ч.)
    • Розовая валериана = (1860 - 1584) / 6 = 46 полей (36 ч.)
    • Ослиный хвост = (1960 - 1584) / 6 = 63 поля (36 ч.)
    • Разноцветная кукуруза = (1316 - 1188 ) / 6 = 22 поля (48 ч.

14. csernigy

csernigy Haladó

Tehát ha jól értem:
    - Ma (szerda) kezdődik a főfarmon és a tölgyesen (erdei tisztás)
    - Holnap (csütörtök) a szédült és tenyésztés
    - Holnapután (péntek) a baha ültetvényen a hétvégi! SZUPER!
    Már csak egy kérdésem lenne a Szülinapihoz: Bármelyik állatot lehet tenyészteni, hogy kapjak ládát, vagy csak a megadott négyet (szamár, kutya, macska, tyúk)? Nekem rég készen van a gazdakörben a tyúk és a szamár fejlesztési feladata, tehát felesleges tenyésztenem (minimális a raktári készletem).

milanzs, juliannakoczkas és Evita-55 kedveli ezt.
  15. agi770

agi770 Törekvő

Ne adj tippeket xD

16. HéricsBáró

A madaras ládában van bögyös tyúk . Madaras ládát adó dekort meg lehetett pörgeti a Party-n . :inlove:

17. CoraQueen

CoraQueen Fórum ezredese

A hétvégi szerintem csak szombaton kezdődik, legalábbis úgy emlékszem.
    A tenyésztést én úgy értelmeztem, hogy bármi lehet.

18. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,

- a Nyári játékok - tengerparti nyaralás hétvégi küldetések event ismertető alapján:
    2. küldetés
    A küldetés kezdete (várhatóan): 2023. július 15. (szombat) 14:00 óra
    A küldetés vége (várhatóan): 2023. július 17. (hétfő) 22:00 óra

Részletek ITT

- a Népmese event ismertőjében nincs korlátozva a tenyészthető állatok köre:
    Népmesék csomagja

Kizárólag tenyésztés útján juthatunk hozzá, minden egyes tenyésztés garantáltan ad 1 db Népmesék csomagja ládát.

A feladat kér a 4 állat tenyésztett verzióiból beadást, de ha azzal Te már rendelkezel megfelelő mennyiségben, akkor tenyéssz másik állatokat :)

Jó játékot :)

Gio, maszilva, Sali~*.* és 12 más kedveli ezt.
  19. csernigy

csernigy Haladó

CoraQueen-nek és Dolphin-nek köszönöm a gyors, frappáns, pontos válaszokat. Most már tudok kalkulálni. Ezzel elkerültem, hogy a kardomba dőljek ezen az "aligmeleg" hétvégén! :p:cry:o_O

jutka190226, ildiko44, milanzs és 5 más kedveli ezt.
  20. Cincilke

Cincilke Junior szaki

Kimaradt az eventes terület is. Igazán szerencsések vagyunk!? :cry:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.