Visszajelzés Növénynemesítési tapasztalatok

Kategória: 'Spam sarok', témanyitó: Nildia, témanyitás ideje: 10.2.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Palacsintax

  Palacsintax Fórumszaki

  Ha megvan minden egyébként a nulla perceshez; a felhősor, és elegendő szupertrágya, (meg persze a bónusznövelők de azok CSP-ért is megvehetőek) akkor komforton 1-2 kör nulla perces mondjuk póréval is simán dob egy csomó további felröpit.
  Ha a felhősort esetleg korábban aktiválja az ember mint ahogyan az event kezdődik, akkor is simán lesz egy időszak amikor mehet a nulla perces, mert az eventek 6-7 naposak általában így az event alatt is mindig aktiválható lesz a felhősor legalább 1x.
   
  Marika312 és mazsok kedveli ezt.
 2. mazsok

  mazsok Fórum admirálisa

  Megvan minden...átnézve minden...a rekeszben csak a porénak a szupertrágya imádata van bent...egyenlőre variálok...mit is csináljak...rakjak be valamit vagy nem....o_Oelég sok minden van nemesitve..idő és viz imádatra mentem rá.
  Az epertől kezdve a dinnyéig (rövidekből)megvan...persze nem mindenhol van vízimádat...ott csak az időcsökentés van meg...meg pár pluszban amit addig adott amig elértem a kívánt bónuszt.
  A hosszú érésűekből már szelektáltam...ami a fontosabb nekem azokat kezdtem el...de már figyelve arra hogy ahol van a szupitrágya imádat ott megszerezem.
   
  Marika312 és kekmaci75 kedveli ezt.
 3. Palacsintax

  Palacsintax Fórumszaki

  A Te döntésed, de én csak olyan tennék be a rekeszbe a "nullás" mellé, amit biztosan termelek és valami olyan többletet hoz, ami esetleg értékes lehet. Például valamelyik barkácscucc növelés. A legjobb ha olyan növényből, aminél a "nullást" fogod használni, mert akkor ameddig szupertrágyázod, addig az is pörög. Ez nekem értékesebb, mint hogy esetleg berakjak valami egyéb például vízimádatot, amivel esetleg nyerek pár percet egy növény termelésénél. Annyira pontosan én nem tudok aratni. De persze azért ez is lehet jó éjszakai ültetéseknél, ha reggel is tudsz utána aratni, mert nem mindegy, hogy egy 16-18 órás növényt le tudsz vinni 10 óra alá vízzel és trágyával, (vagy esetleg fogja egy fél napig a területet.) A napi farmozási lehetőségeidet Te ismered. :)
   
  g.bella, CitizenZero, _Cygnus_ és 3 más kedveli ezt.
 4. mazsok

  mazsok Fórum admirálisa

  Még most kezdem az egész farmgondozást beilleszteni a napi program...napi 2x -3x tuti tudok aratni.Egyenlőre a pajtát töltöm...utána valószinű piacozok..és igy majd ki kell választanom hogy mivel...addig is a hosszú érésüeket csinálgatom ahogy megy....az mindig jó ha van.Értéktelent nem teszek be amit nem használok,ez evidens.Ha nincsen event akkor a hétévégén csak a hosszúakkal foglalkozom..mert ugye a család az első.Hétköznap napközben azért egy gyors aratásra mindig van időm.
  Köszönöm szépen a sok segitséget..próbálok csöpp agyamba raktározni...meeeg noteszem is van.
   
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Nemesítés kapcsán mindenki a nulla perces irányába mozdult el, és elfeledkeztek arról, hogy nem feltétlenül van erre szükség.
  A "bevetés" leggyakoribb oka a felreppenők gyártása.
  Ezt azonban nem kötelező event kezdéskor végrehajtani. Nyugodtan hagyhatjuk a végére. Sokan végeznek az event növény termelésével event vége előtt 1-2 nappal. Ilyenkor bőven elegendő 2-3 órára lehozni az érésidőt hosszú (10+) érésidejű növényeknél, és szupertrágya felhasználása nélkül is össze lehet hozni a hiányzó felreppenő mennyiséget - amikor már pontosan látjuk, mennyire van még szükségünk.
  Arra érdemes figyelni, csak olyan bónuszt vegyünk igénybe ilyen esetben, aminek jótékony hatása van az érésidőre, víz és a trágya hatékonyságára.
   
  -W-595-, Sali~*.*, g.bella és 6 más kedveli ezt.
 6. nevada007

  nevada007 Fórum hercege

  Milyen igaz és akkor nem kell siránkozni hogy milyen sok farmaranyat kell költeni szupertrágyára és csak a pénzesek tudják megcsinálni!!
   
  Palacsintax, Agnesasszony és Marika312 kedveli ezt.
 7. rózsavölgyi

  rózsavölgyi Fórum-zöldfülű

  Sziasztok! Csak most kezdtem el a növénynemesítéseket. A ti hozzászólásaitok kapcsán kaptam hozzá kedvet. Eddig nem is foglalkoztam vele. Na végignéztem a fontosabb növények bónuszait,és azt láttam,hogy van ahol egy bónuszhoz kapcsolódik egy pozitív jutalom /szupertrágya hatékonysága/ de van mellette 2 negatív hatás is. ez most hogy működik? Véletlenszerűen,ha aktiválod ,berakod a rekeszbe,vagy jót kapsz vagy a rossz hatást éred el? Nekem még ilyen bónusz nem jött fel.
   
 8. Palacsintax

  Palacsintax Fórumszaki

  Az eventek az én tapasztalatom szerint simán teljesíthetőek - egy megfelelő szint elérése után -, külön farmarany és egyéb valós pénzbeli költés nélkül is. A kisebb farmok tulajdonosai pedig a játékuk elején eldöntik (ahogy mi is megtettük), hogy tud-e, akar-e valós pénzt is költeni a játékra a gyorsabb haladásért. A növénynemesítés előtt is teljesíthetőek voltak a feladatok. Így ez is csak a játék egyik színesítését adja, hogy van egy újabb lehetőség, amivel tovább lehet javítani a játékbeli haladás gyorsaságát.
  Akinek pedig sikerült a csemete gőzösön néhány szuper mamutfát összeszedni, csak fel kell használniuk valamire a megszerzett szupertrágyákat. :):p De szerintem Ők is igyekeznek ésszerűen felhasználni az esetleges készleteiket. ;)
   
  farmerogirl kedveli ezt.
 9. anita219

  anita219 Fórum mestere

  Sziasztok.

  Nekem most lesz az első ültetésem 0 percessel. Kíváncsi leszek rá nagyon. :) A rózsát nemesítettem ki. Szerencsére elég gyorsan ment két farmon is.Igaz,sok szupertrágyát és pár FA-t is felemésztett,de remélem ma kiderül,hogy megérte. Most majd a szegfűvel próbálkozom.Reméljük ez is gyorsan megy majd :)
   
 10. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  szia
  Javaslom, hogy mielőtt az egész területet bevetnéd rózsával.....előtte 1 kockán probáld ki.
  Saját tapasztalat alapján mondom.....az elején mindig kihagytam valamit.
   
  anita219 kedveli ezt.
 11. anita219

  anita219 Fórum mestere

  Rendbe,köszi az ötletet. :) és gondolom megenni,lezárni,betenni,ültetés előtt kell. :)
   
 12. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Szia rózsavölgyi!

  Mint ahogy az ismertetőben is szerepel: ha egy bónusznak van pozitív és negatív hatása is, akkor azok egy időben együtt hatnak :

  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/növénynemesítés-és-az-üvegházak.6862/
   
 13. [Lacko]

  [Lacko] Fórum ezredese

  Most nem tudom, hogy miért nem működik:
  megvan a felhősor=5%, +fehér ártatlanság=10%+bölcstölgy=+10%+nemesített szegfü 25%-os=2óra ~55perc
  Mi lehet a hiba?


  -----------------

  Kipróbáltam-betettem még egy karácsonyi sütit!
  Na ugy működött-kivettem-nélküle nem :(

  Mi lehet a hiba???
   
 14. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Szia [Lacko]!

  Mint ahogy a 2. hsz-ben is olvashatod, a "0" perces növényhez mindkét termékre is szükség van a felhősor, a kinemesített szupertrágya imádat, és Tölgy rúnáján kívül :

  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/növénynemesítési-tapasztalatok.12057/#post-169370

  Csak az egyik termékkel és az összes többi fent felsorolt bónusszal nem tudod elérni a nulla percet.
   
  [Lacko] kedveli ezt.
 15. [Lacko]

  [Lacko] Fórum ezredese

  HUuuu ezen nagyon átsiklottam!
  Köszi a felvilágosítást :)
   
 16. -Szemecske-

  -Szemecske- Járnitanuló

  Sziasztok! Tudtommal a vöröshagyma készre van nemesítve mégsem jött ki a 0 perc ??

  -Szemecske- ID:30023877

  Választ előre is köszönöm.
   
 17. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Szia -Szemecske-!

  Pontosan milyen bónuszok hatnak épp Nálad?
  Minden kell egyidejűleg : a szüreti felhősor, a 2 termék ( karácsonyi süti és fehér ártatlanság ) a Tölgy megfelelő rúnája, és a szupertrágya imádat az üvegházban.
  Azt vedd figyelembe, hogy a szüreti felhősor lezárási ideje 96 óra, de a szupertágyázásra kifejtett hatása csak az indítás után 6 óráig tart.
   
 18. -Szemecske-

  -Szemecske- Járnitanuló


  Minden aktív. Csak egy 2×2 sima földön és egy komforton próbáltam ki.? Köszönöm válaszod és türelmed.
   
 19. fankostepsi

  fankostepsi Junior szaki

  Sziasztok!

  Kis számolási segítséget kérnék a 0 perces hagymával kapcsolatban. A tölgyről kiváltott bónuszok és a nemesítések alapján ezeket a bónuszokat használtam: 60 % szupitrágya + 10 % sima trágya + 9 % érésidő csökkentés + 10% trágya + 8 % víz + 25 % szupitrágya. ez 122 % Ebbe nem számoltam bele a normál locsolási vizet, ami azt hiszem további 10 %.
  A hagyma mégsem lett 0 perces.
  Ha valaki csak a tölgy és a nemesített szupitrágyát használja az 85%, mellé a két gyorsító 15 %, az 100 %. Akkor viszont miért is kellene a felhősort aktiválni?
  A feltett kérdésre folyamatosan az a válasz, hogy márpedig aktiválni kell. De a 122% több, mint a 100%.
  Szóval nagyon szőke vagyok, vagy nagyon szőke vagyok?
   
 20. Dynnye

  Dynnye Fórumszaki

  Szükséges hozzá az őszi szüreten megnyert gesztenyés felhősort aktiválni. :)