Visszajelzés Növénynemesítési tapasztalatok

Kategória: 'Spam sarok', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Amit írtál az felkeltette az érdeklődésemet, a pipacs még nekem sem volt meg, nekiálltam pusztán kíváncsiságból :D, hogy vajon miért éri meg neked a nemesítése?

  Idáig jutottam el vele:

  [​IMG]
  Gyorsan adta a bónuszokat ez tény, de nem tudom, hogy van-e még ilyen növény. Nekem ilyen gyors volt a tök és a gyöngyvirág is. Azok is villámgyorsan lettek meg, viszont nem tudom, hogy Te mire gondoltál amikor megállapítottad, hogy nem deficites. :)
  PS: Nem a zsázsára hasonlít, mert nem ad vissza annyit, mint az.
   
  Kuzdern és HéricsBáró kedveli ezt.
 2. Samborg

  Samborg Fórum félistene

  Szia! A kicsi cserépbe 300 pipacsot kell berakni, ha nem nyert a nemesítést 360 pipacsot ad vissza. Akkor fogyott csak a pajtakészletem amikor bónuszt vagy valami mást, pl. szupertrágyát kaptam. A zsálya is ilyen. Arra voltam kíváncsi, hogy van-e még ilyen nemesítésben.
   
 3. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Köszönöm a magyarázatot, megnézem holnap kis cseréppel is, eddig naggyal kísérleteztem :)
   
  HéricsBáró, Samborg és Kuzdern kedveli ezt.
 4. Samborg

  Samborg Fórum félistene

  Ott is arányosan többet kaptál vissza ha nem nyert a nemesítés.
   
  Kuzdern és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 5. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Egyszer történt meg, hogy növényt kaptam vissza csak, akkor 410 pipacsot kaptam. Hogy ez arányaiban jobb-e mint a többié azt nem tudom :) Nem törtem rajta soha sem a fejemet, nem olyan szembetűnő, mint a zsázsánál az biztos :)
   
  stb_farmer, HéricsBáró és Kuzdern kedveli ezt.
 6. Samborg

  Samborg Fórum félistene

  Ha jól emlékszem kicsinél és közepesnél 360 növényt kapsz vissza, nagynál 410 növényt. A kicsi cserépbe 300 növény kell, a közepesbe 600, a nagyba 1100. A közepes két körös, tehát körönként 360-360 növény jöhet vissza. A nagy három körös, 410-410-410 jöhet vissza. A nagy cserépnél a te visszakapott mennyiségedet vettem alapul mert arra már nem emlékszem csak a két kisebbre.
   
  stb_farmer és Kuzdern kedveli ezt.
 7. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  :) őszintén? én nagyon nem így játszom :)
  A nemesítéseim sem a matematikán alapultak. Valamennyit visszakaptam, örültem, mert nem kell annyit sem ültetnem , de értelek, sikeres nemesítést kívánok neked sok bónusszal :) Én pedig befejezem a pipacsot, hogy ne legyen befejezetlen nemesítésem .
   
  stb_farmer, HéricsBáró, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 8. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Nekem van befejezetlen, pont ma néztem. Sőt, olyan is van, amit el sem kezdtem.. :D ;)
  Ma fejeztem be a Biogyapotot és kezdtem a Levendulát.
   
  Kuzdern, Samborg és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 9. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Hát :oops::music:8) olyan amit el sem kezdtem nekem is van elég sok, de nem is célom az összes növény kinemesítése. :) Minden tiszteletem Zsué akinek megvan minden, de én ebben nem fogom követni. :music:8)
  Sőt a nullázhat is van azok között amik még nem kerültek sorra, mert nincsen rá szükségem :) LSD pl: tarló répa
   
  stb_farmer, HéricsBáró, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 10. franyo121

  franyo121 Fórum admirálisa

  Szervusztok!
  Szerintetek mennyi nemesítéssel tudom a krókusz 9 nemesített tulajdonságát megszerezni? Jelenleg a 143. (vegyes mennyiségű) ültetésnél tartok. Kezdetétől fogva Exel táblázatban rögzítem az eredményt amit itt közzé is teszek, hogy másnak is kedvet csináljak a krókusz nemesítéséhez. Időt azért nem írok, mert a nemesítést 2020. szeptemberében kezdtem és most 8 tulajdonsága van meg, de a legfontosabb (Szupertrágya-imádat) nem akar összejönni.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  stb_farmer, -vadocka70-, Namiamano és 2 más kedveli ezt.
 11. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Lehet, hogy egy nagy cserépből összejön, lehet, hogy eltelik egy újabb év, mire megkapod, én nem vállalom a tippelését. Csak a saját tapasztalatomat írom le, nekem könnyen ment, szerencsém volt, mert hetekre sem volt hozzá szükségem :)
  A nemesítési pályafutásamban volt már gyorsabb is és lassabb is időre a Tiédnél.
   
  stb_farmer, Namiamano, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 12. franyo121

  franyo121 Fórum admirálisa

  Szervusz!
  Őszintén megvallva nem sikerült megnyugtatnod.
   
  Kuzdern, Samborg és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 13. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sajnálom, de ennél többet írni senki sem fog tudni. Ne add fel, előbb utóbb majd csak beugrik a várt bónusz :)
   
 14. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Én csak most fogtam fel, hogy mit hoztál. :D
  Látom nagyrészt kis cseréppel próbálkozol. Ez rengeteg idő, hm. Nem térek magamhoz. :D Én általában naggyal csinálom, néha, ritkán közepessel. Viszont mindig FA- t használok az átnézéshez. Kivéve, ha hagyom másnapra a dolgot. De utána ismét ez a módszerem. Szorítok, hogy már meglegyen a hiányzó bónusz.
   
 15. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia!
  Hűha! Ez rengeteg termés!
  Persze, mindenki másként csinálja.....
  Én még tán pendelyes farmos koromban kezdtem nemesíteni a kicsi cseréppel, mert sajnáltam a nagyobbat telerakni, de aztán olvastam a fórumon, hogy az a leggazdaságtalanabb, még visszacsurgatási szempontból is.
  Onnantól fogva az első három rúnához a közepes cserepet használom, ha úgy ítélem meg, hogy kevés lesz a növényem, utána az összes többihez kizárólag a nagy cserepet.
  Ha bőven van növényem, akkor viszont mindjárt a legnagyobb cseréppel indítok, mert a 3. ürítésre elég sűrűn ad valamilyen rúnát. A tapasztalatok alapján az a leggazdaságosabb, mert a sikertelen nemesítési fázis miatt visszaadott növénymennyiség is itt a legtöbb.
  Éééés mindig felezem az időt szupertrágyával, addig amíg le nem megy 1 FA-ra az érlelési fázis átugrása, aztán megadom az 1 FA-t és izgulhatok, hogy vagy ad valami rúnát vagy termést. Ez a szisztéma nálam nagyon bevált.
  Azt nem tudom már, hogy a krókusz nemesítéséhez mennyi növényt használtam fel, mert az már elég régen volt, de az amarántot feljegyeztem, (2020.07.02-én), abból ~ 40 ezer ment el, és amit még visszaadott a rendszer, azt meg még a fakalapács rúnára költöttem.
  A nemesítési rúnák megadása is eléggé lutri, de hát ez a programpont így működik. Viszont ha el se kezdi valaki, akkor sosem lesz nemesített növénye, kínlódhat tovább a felröppenőkkel.
  Folytasd csak rendületlenül, ne csüggedj, ennyi idő után egyszer csak meglesz, meglásd!
   
 16. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Maradj a nagy üvegházaknál, és előbb-utóbb megadja. Nekem is volt hosszú sikertelenségi sorozatom: a bab utolsó nemesítését a 29. egymás után indított nagy üvegház adta meg - 28 indítás sikertelen volt.
  Ami a jövőt illeti: ahogy az előttem szólók is írták: hanyagold a kis üvegházat. Régebben egy moditól már kaptad azt a javaslatot, hogy nagyobb üvegházakat használj; akkor arra hivatkoztál, hogy sikertelenség esetén a kicsivel jársz a legjobban. Most már talán Te is látod, hogy hol volt a hiba az érvelésben: alapvetően nem sikertelenségre játszunk, hanem bónuszt akarunk szerezni.
  Egyszer kipróbáltam, hogy menne csupa kis üvegházzal. A lóhere volt az áldozat. Az első 6 bónusz 16 kör alatt lett meg - már-már azt hittem, jó lesz az... Utána 46 kör nagy semmi. Elegem lett, váltottam nagyra, de még további 7 kör kellett a következő bónuszhoz, összesen tehát 52 sikertelen köröm volt zsinórban.
  Azóta soha nem használok kis üvegházat, ha az első 3 nemesítésbónuszt már megszereztem. És hasonlóan, ha már csak az utolsó 3 hiányzik, csakis nagy üvegházakban nemesítek. Persze van, hogy csak naggyal dolgozom valamelyik növénynél, és van, hogy a közepessel kezdek, majd váltok nagyra, de a fenti szabályt tartom: kicsit csak legfeljebb az elején...
  Ezzel a módszerrel átlagosan 27 kör kellett egy-egy növény teljes (pontosabban minden számomra fontos bónusz megszerzéséig tartó) kinemesítéséhez. A szórás viszont nagy, a békabogyó 8 nemesítéséhez 8 kör kellett, az olasz köles 8 nemesítéséhez viszont 74 (a krókusz 44 körrel lett meg). Vagyis, mint minden szerencsefaktoros dolog, megjósolhatatlan.
  Ami a szupertrágyás (és FA-as) gyorsítást illeti, nem hiszem, hogy befolyással lenne az eredményre. Mindazonáltal a szupertrágyát én is használom, mert így haladósabb; egy nagy üvegház is egy nap alatt elkészül (többnyire csak felezem az időt, de az időbeosztásom függvényében esetleg erősebben is rövidítek).
   
  stb_farmer, -vadocka70-, rozo52 és 11 más kedveli ezt.
 17. franyo121

  franyo121 Fórum admirálisa

  Szervusztok!
  Végre sikerült a krókusz hiányzó (sorrendben a 7. Szupertrágya-imádat) tulajdonságát is megszereznem. Beleőszültem, mert 2020 szeptemberében kezdtem és az eventek által nem használt földeken állandóan krókuszt termeltem. -BombadilToma- tanácsát megfogadva az utolsó 30 nemesítést nagy cseréppel kezdtem. Az összes tulajdonságot 150 nemesítéssel értem el. Az utolsót 2021. augusztus 13.-án (pénteken). Nekem ez a péntek szerencse napom lett. Ide tenném az Exel táblázatban rögzített nemesítési eredményeim, hátha kedvet csinálok másnak is a krókusz nemesítéséhez :
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  stb_farmer, zsani_apja, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
 18. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Ötletet nyerni jöttem, mert elfogyott.
  Nem tudom minek a nemesítésébe kezdjek bele? A pipacs és a tarló répa sikeresen meglett, a vadrózsa is készen van. Azt hiszem minden nullázható növénnyel készen vagyok, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
  Szerintetek van értelme a legrövidebb érésű növények nemesítésének? (búza, répa, széna, zab és a saláta)? A zsázsát szándékosan hagytam ki, mert az megvan.
   
  zsani_apja kedveli ezt.
 19. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Toma a segítségedet kérném, ha ráérsz válaszolni nekem :)
  Nekiálltam a retek nemesítésének. Meghökkentem a sok szupertrágyára ható bónusz láttán. Ezek közül szerinted mi lehet a fontos, ha használni szeretném a bónuszokat?

  [​IMG]
   
  Kuzdern és HéricsBáró kedveli ezt.
 20. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  A retekkel ugyanúgy lehet nullázni, mint a rózsával: két Szupertrágya-imádat bónusz kell hozzá egyidejűleg.
   
  -vadocka70-, Kuzdern, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.