Visszajelzés Növénynemesítési tapasztalatok

Kategória: 'Spam sarok', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Nagyon szépen köszönöm, így már képben vagyok, sokat segítettél :)
   
 2. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  A téma inkább ide illik, mint a Unity-s csevegőbe...

  Az a helyzet, hogy nagyon eltérő a sikeresség. Van, amikor pillanatok alatt megvan egy növény, és van, hogy nagyon nyögvenyelős. Nekem a krókusz például elég könnyen ment, én más növényekkel kínlódtam / kínlódom - most éppen a bazsalikommal. Vagyis egyénenként eltérő is, kinek mivel lesz nagyobb szerencséje. Sajnos benne van a pakliban, hogy sokáig nem jön bónusz, de ez nem szabad, hogy eltántorítson - előbb-utóbb megadja magát a legmakacsabb növény is. Aztán egy következő meg pillanatok alatt meglesz. Előre sosem lehet tudni...
   
  ladislaw11, Matold, nolina1965 és 7 más kedveli ezt.
 3. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  (Áthoztalak ide, itt cseveghetünk a témáról.)
  Pontosan mire lennél kíváncsi? Elég sokat nemesítettem, 95%-ban pontos statisztikát is vezetek róla. Olyan táblázatot, amiről írsz, én sem emlékszem, hogy láttam volna.

  Általánosságban mintegy 15%-ban kapok bónuszt, 65%-ban növényt ad vissza; 8-8%-ban TP-t, illetve CSP-t, 3%-ban szupertrágyát és 1%-ban csillagot kaptam. Ezt majdnem 2000 indított üvegház eredménye alapján írom.
   
 4. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Csak megtaláltam, ha nehezen is ezt a topikot!
  Mivel a pipacsról olvastam nemrég, most, hogy 1 FA-s akció van, gondoltam, bepróbálkozom. Volt kb. 7500 pipacsom. Én kicsivel szoktam játszani, most - tanácsotokra - használtam a közepes cserepet. Az első hatot nagyon gyorsan megadta, aztán, mintha elvágták volna. Kb. 3500 pipacsból már semmi sem lett. Kb. 80 FA-t pazaroltam el rá. Kb. 4/5 részben közepes cserépre ment, az elején és a végén a kicsikkel játszottam még. Közép cserépnél 2x315 pipacsot ad vissza, kicsinél 360-at (ha nem mást).
   
  Kuzdern és zsani_apja kedveli ezt.
 5. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Ha már csak az utolsó három bónusz hiányzik, csakis nagy üvegházat használj. Sokszor azzal is hosszú idő, míg bónuszt ad, de az esély nagyobb, mint a kisebbekkel. És sose nézd, mennyi növényt ad vissza (azaz ez egy mellékes szempont): bónuszt akarsz szerezni, nem növényt visszakapni.
   
 6. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Szia, köszi!
  A db-számokat csak azért írtam ki, mert valaki említette, hogy ez olyan, amelyik többet ad vissza, mint a befektetés. Egyébként nem kell a pipacs, kifejezetten csak azért foglalkoztam vele, mert beszéltetek róla. Most igazán JÁTSZOTTAM, a szó eredeti értelmében, haszon vágya nélkül, pusztán gyermeki kíváncsiságtól áthatva. Azt sem néztem meg, milyen bónuszai vannak és miket kaptam belőle. Csak láttam, h. az 1-6.ra került pipa. A múltkori 10% ==> 90%-os akcióban vettem egy rakás FA-t, abból "pazaroltam". A terv az volt, h. addig folytatom, amíg el nem fogy az a 7500 körüli pipacs. Az érdekelt, h. meddig jutok vele. Hosszú idő óta nem volt ennyi időm a játékra, ez is befolyásolt. Maradt kb. 250, valsz. a köv. ilyen 1-FA-as akcióban fogom próbálni befejezni. Kipróbálom a nagy cserepeket - addigra lesz mivel. Termelni nem fogok, csak amit a piros kosár - és az időm+öreg gépem ad.
  Régebben azért használtam csak a kicsit, mert ha a középből az első körben adott valamit, akkor kidobott gaznak éreztem a 2.rész elvesztését. És mindig megtartottam a kapott bónuszt ekkor is.
  Érdekes volt, örültem. Egyébként ha van miből, akkor az amarántot próbálom nemesíteni, 2 értelmes és 2 hanyagolható van eddig.
  Toma, ha időd engedi, nézz már rá kérlek, bár nem "stratégiai" növény. Szerinted a narancssárga dália víz+trágyacsökkentő bónuszai elegendőek lennének 0-percezéshez az alap-víz+trágya %-okkal (BT rúnákkal, természetesen). Esetleg egy rátett sztrágyával?
  Köszi!
   
  -BombadilToma-, zsani_apja és Kuzdern kedveli ezt.
 7. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Csak olyan növénnyel lehet nullázni, amelynek van szupertrágyára ható bónusza. A nullázás szempontjából csakis a szupertrágya számít, mert a többi bónusz nem adódik ehhez hozzá. A narancssárga dáliának nincs ilyen bónusza, tehát nem lehet vele nullázni.
  (Az érésidőre, a vízre, a trágyára és a szupertrágyára ható bónuszokat külön-külön összeadjuk, de ezt a négyet szorozzuk. Egy szorzat csakis akkor lehet nulla, ha valamelyik tényezője nulla. Növényeknél csak a szupertrágya tényezője vihető le nullára, ami akkor történik meg, ha a bónuszok összegét fel tudjuk tolni 100%-ra. A többi - akármilyen kicsi - csak csökkenti az érésidőt, de nem nullázhatja, és nem is vehet részt a nullázásban. Egy 100%-ot a szorzatban nem helyettesíthetsz két 50%-kal, mert a szorzatuk 25% lesz, nem nulla. Két db 99%-nyi bónusz is 0,01x0,01=0,001 lesz, nulla sohasem. Csak a szupertrágya számít tehát, más nem.)
   
 8. Olgi52

  Olgi52 Haladó

  Örömhír! Elértem az amarántot, vettem 600 db-ot, betettem a nemesítésbe és elsőre megjött a szupertrágya bónusz. Ilyen sem volt még, inkább a hónapokig tartó növénypazarlás.
   
  stb_farmer, jucus78, ladislaw11 és 15 más kedveli ezt.
 9. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Értem, és köszönöm. Én ilyen tudományosan nem gondoltam bele.
  Viszont feltehetem a kérdést, hogy a narancs dália ideje mennyire vihető le ezekkel a víz+trágya bónuszokkal? Mivel 17:45', esetleg érdekes lehet azoknak, akiknek nincs / nem szánnak rá szupertrágyát a szaporítására, viszont ha - mondjuk - 1 ó alatt le lehet termelni, érdekes lehet, akár az aktivált virágos felhők miatt is (+ termés). Ja, igen, ha az üvegházi bónuszokat még megtámogatjuk az ezüst rekeszes csökkentésekkel? Köszi!
   
  stb_farmer, Kuzdern és -BombadilToma- kedveli ezt.
 10. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Szia nolina1965!
  -BombadilToma- aláírásában van egy csodálatos mindentudó érésidő táblázat, csak javasolni tudom, hogy minden játékos töltse le és használja.
  Abban a különböző kombinációk is szerepelnek nem csak az alap idők, ezzel megkönnyítve a dolgunkat, hogy a farmunk adottságait is figyelembe véve, hogyan tervezzünk a játékunk során.
  Hatalmas köszönet érte! :inlove:
   
  stb_farmer, -ágianyu33-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 11. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Ha minden létező bónuszt rálapátolsz, akkor az érésidő 50 percre vihető le. Szupertrágya nélkül 8:13-ig.
   
 12. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Köszi Toma!

  Más:
  Megpróbáltam amarántot nemesíteni, amennyit termeltem... Mivel idegesít, hogy mindig keresgélni kell, beállítottam, hogy névsorban hozza a gazokat. 1x megcsinálta. Másodszor, és harmadszor kipróbálva nem. Ne üssön meg a guta, hogy sosem azt csinálják a gépek, mint amit kellene nekik? Rákeresek bármire, a keresőmezőbe írva nevet, 1x ok. Mondjuk, elültetem (de bármi másra is igaz, piac, raktár stb), megyek vissza, eltűnik a keresett szöveg, kezdhetek elölről mazsolázni. Unity előtt minden programrész tudott minden keresést kezelni.
  upload_2021-11-14_19-25-44.jpeg
  Nem tudom, elég kicsi-e...
   
  Samborg kedveli ezt.
 13. Kuzdern

  Kuzdern Fórum császára

  Sziasztok!
  Ma végre megvan az Amaránt, 17 órakor:)18 óra, pár perc és a lényeg isxD:D
  [​IMG]
  Csak nagy cserepeket használtam...24 ezer növény kellett;)ugye, hogy nincs lehetetlen:p
   
  stb_farmer, Othep, Fuhur és 13 más kedveli ezt.
 14. Fuhur

  Fuhur Fórumgróf

  Sziasztok!
  Ma nagy öröm ért! Tudok nullázni az amaránttal :inlove::DxD:inlove:! Valahogy éreztem, hogy be kell kukkantanom ebbe a csevegőbe, már rég nemesítettem, s mivel az amaránt nagyon drága az én piacomon, csak a kis cseréppel indítgattam, de nem akart semmit sem adni.
  BombadilToma tanácsának hatására a legnagyobb adagokkal folytattam a nemesítést és csak úgy záporoztak a bónuszok.
   
  Othep, zsani_apja, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 15. Kuzdern

  Kuzdern Fórum császára

  Sziasztok!
  16 ezer
  növényből, meg van a fakalapács is...nem gyorsítottam semmivel, türelmes voltam:)
  [​IMG]
   
  stb_farmer, rencsike982, Samborg és 3 más kedveli ezt.
 16. Fuhur

  Fuhur Fórumgróf

  Nekem is a fakalapácsos bónuszt adta ma :)
  [​IMG]
  De már be is pakoltam egy újabb adagot;)
   
 17. TOPI41

  TOPI41 Fórum nagymestere

  Segítsen valaki Mit kell kirakni Hogy tiz perces legyen a rózsáim Én kiraktam mindent és igy több mint egy 1óra Válaszodat nagyon várom Köszi
   
 18. Chate-farm

  Chate-farm Fórumelemző

  Szia, a nemesített növény rekeszbe beletetted a "koránérő termés", "vízimádat" és "szupertrágya imádat" -ot?
   
  stb_farmer kedveli ezt.
 19. TOPI41

  TOPI41 Fórum nagymestere

  Én már rózsával sosem tudok nullázni Most is kiraktam rá mindent és 1 órást mutat Mit csinálok rosszúl ?
   
 20. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Szia!
  Ne add fel!
  Kérlek add meg az ID számodat, hogy megnézhessük, hogy mi a probléma, mert látatlanban nem tudunk segíteni.
   
  zsani_apja kedveli ezt.