Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sajnos rengeteg került játékba:wuerg:
    Tőlem is törölhetnek mindent ami másik farmról ingyen érkezett...:music: Nem fog változni a pajtám tartalma...:p
    Aggódjon az akinek van miért;)
    Azért jobb félni, mint megijedni;) -Pláne azoknak akik tucatnyi kisfarmon dolgoznak egy egy jó event alkalmával;)

Azért az érdekes, hogy változott valami... S Akiknek ellenőrzési joguk van... nem tudják mit kell máshogy ellenőrizni:(
    Akkor lehet nem változott semmi:D Csak átfogalmazták...;)

Kíváncsian várom a következményeket... - Azt már látom... több játékos is felmodta a kis farmokon lévő előfizetéseket;) az ismeretségi körömből;) Pedig még azt sem tudjuk mi változott ha változott egyátalán!

peter1022 kedveli ezt.
  2. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

No Para!
    A játék csak akkor szűnik meg, ha már nem hozz hasznot, azt meg még mindig hozz.
    Hamarabb nem lenne Bp, mint farmerama ha úgy adódna.
    A farmerama szempontjából nem nagyon lényeges, hogy a Bp létezik-e vagy sem. Mert a játék nem a Bp tulajdona, nem rendelkezik önállóan felette. A Bp már csak a Yoozoo egyik európai "bemutatóterme". A jól csengő Bp nevet a KFT-vel meghagyták, kizárólag a befutott név miatt. A Yoozoo, az a cég, akié 100%-ban a farmerama, az pedig bebetonozott stabil lábakon áll. A Bp egyébként már rég nem német, hanem kínai zászlóval van feltüntetve, az meg, hogy esetleg honnan irányítják, Hamburgból vagy Pekingből, kik a fejlesztők, programozok, hogy azok németek-e, vagy kínaiak, teljesen mindegy a játék szempontjából. A YooZoo már szinte mindent felszámoltatott a Bp-vel a költséghatékonyság érdekében, ami hátra maradt az az, hogy legrosszabb esetben egyszerűen elküldik a Bp alkalmazottakat szöröstül böröstül KFT-vel együtt, és azok a kínaiak viszik tovább a játékot Kínában, akik amúgy is megkapják a fizetésüket a YooZoo-nál.
    :)

3. -Holdfeny-.

Az ésszerűsítés mindenhol szükséges!:D
    A fontos az átlátható, szabályok alkalmazása... és a TÁJÉKOZTATÁS!8)
    Hogy ezt milyen zászló alatt teszik teljesen mindegy;)

peter1022 és alex0824 kedveli ezt.
  4. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Ami jó lenne ha megvalósulna... mondjuk jó lett volna az is, hogy tájékoztatják a moderátori csapatokat arról, hogy lesz változás. :sleepy:

5. alex0824

Kíváncsian várom, hogy át lesznek-e írva a játékszabályok, vagy csak egy új formát kapott az ÁSZF.
    Mert az ÁSZF továbbra sem változtatta meg a farmeramára vonatkozó játékszabályokat, csak formailag változott és továbbra is arra mutat, hogy a farmeramában továbbra is engedélyezett a pushing. Eddig ezt az ÁSZF konkrétan leírta, most pedig újdonságként, az erre vonatkozó farmerama játékszabályokra mutat. Lényegében én csak egy formai változást látok egyelőre.

6. -Holdfeny-.

Igen ez sem ártott volna...:music:
    Mert elég érdekesen fogja kivenni magát, hogy az írásodon felbuzdulva többen nekifogtak kis farmokon az eventnek....
    Mert Te Mint TL azt írad küldhető lesz a dekor...;) legalább is semmi ezt gátló dolgot nem látsz;)
    Persze tudom változhat bármi....8)

Kérdezném... a 28 napig belépés nélkül hagyott farmok továbbra is csak inaktívak lesznek?
    Vagy az új megfogalmazás szerint zárolhatják törölhetik is?:eek:o_O Érdekes kérdések ezek....
    Tudom, hogy KELL a változás... :inlove: De előre bejelentett játékszabály módosításokat, nevezik korrekt tájékoztatásnak...;)
    Tudom ennek hiányárol nem tehetsz... De mint közvetítő.... hozzád futnak be a panaszok amivel majd eldöntöd mit csinálsz;)

peter1022 kedveli ezt.
  7. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Mindenkinek saját döntése, ennek tudatában, hogy elkezdi-e az eventet vagy nem. A végső döntés a központé. ;)

Továbbra se tudunk semmit, ezáltal nem tudunk válaszolni erre sem.

8. alex0824

Anno is meg volt ez oldva! Egyik gazda átküldte egy másiknak, az meg másnap vissza küldte a dolgot.
    Tudod, " küldök neked 20 bigyót ajándékba. - Jaj! Köszi de nem tetszik, szóval visszaküldöm." vagy "küldök neked cserébe 20 ugyanolyat a saját készletemből. "
    xD

9. lovardatanya

lovardatanya Fórummogul

Szép napot.

Már többször hangoztattad és most is, hogy szerinted törölni kéne a kis farmokat.Egy mondatban: örülnél neki! Azonban hiába írkálsz össze vissza és többnyire feleslegesen, a jelenlegi szabály ránk nézve ez:

"4.1. Pushing

A pushing szigorúan tilos a Bigpoint néhány játékában. A pushing alatt két vagy több felhasználói fiók közötti kapcsolatot értünk, melynek célja, hogy legalább az egyik érintett felhasználói fiók valamilyen típusú előnyhöz jusson.

A Farmeramában csupán az tilos, ha a játékos nem engedélyezett módszerekkel/parancsfájlokkal/szoftverekkel juttatja előnyhöz a saját fiókját vagy más fiókokat."

peter1022, alex0824, SnéDóri és 4 más kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

Tudom...
    Nem feltétlen a kis farmok törlésének örülnék...:music: Hiszen érzékenyen érintene sok játékost;)
    A leírt dolgok nem zavarnak...;) Max a bújtatott változtatás lehetősége....;)
    Én nem szeretem az ilyen játékot...8) De igen van ilyen és lesz is...:oops:

peter1022 kedveli ezt.
  11. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Hát lehet, hogy Neked rengeteg van, volt, nekem tavasz óta van 5 db, amivel 2* nulláztam pár órát, mert nincs hozzá
    türelmem. Viszont, ha úgy adódik és rákényszerülök, akkor majd megint rászánom magam.
    Akkor pedig tájékoztathatnának, hogy a Piccolo láda tartalma megváltozott és csak értelmetlen szarságokat ad.
    Miért bánt az Téged, hogy valaki több farmon játszik, vagy egyikkel a másikat támogatja.
    Nem magamra értem, részemről a kis farmok felejtősek, de akinek van kapacitása és türelme, a lehetőség adott, hát
    használja belátása szerint. Attól az én pajtámba se több, se kevesebb cucc nem lesz.

peter1022, cili53, alex0824 és 6 más kedveli ezt.
  12. alex0824

Ha szó szoros értelembe vesszük a mostani ÁSZF-et, akkor sem lesz gond.
    A mostani ÁSZF továbbra sem tiltja, hogy egy másik játékos fiókjával folytassunk bármilyen cserét vagy tranzakciót pl a piacon keresztül. Kizárólag azt tiltja, hogy a felhasználó, közvetlen kapcsolaton keresztül a saját fiókjait felhasználva juttassa valamelyik fiókját előnybe. Tehát legrosszabb esetben is, az nem tiltott továbbra sem, hogy egy másik játékos fiókja, vagy fiókjai beiktatásával cserét vagy piaci tranzakciókat folytasson a játékos egy saját fiókjára.

Utoljára szerkesztett: 20.9.24
  13. -Holdfeny-.

Nem bánt! Csak nem tartom korrektnek... :music:
    De ha ez a szabály hogy lehet akkor hajrá Olga:oops: Mert ugye ez is annak a következménye... Ez a része nem tetszik mert sok játékos játékát tönkreteszi...
    De együtt tudok vele élni;) Csak ne háborogjunk akkor a Topba 50 farmmal játszó játékos miatt:oops:
    Nincs rengeteg... de van... S a nullázás nekem sem játék:wuerg:

peter1022 kedveli ezt.
  14. farmerSS

farmerSS Fórumgróf

Szerintem ez se így van:
    1.2.7. Tilos a fiókot tisztességtelen előnyszerzésre használni egy másik felhasználó fiókján keresztül tárgy vagy játékon belüli fizetőeszköz átadásával vagy szándékos csatavesztéssel ("tolás")

Egyébként pedig most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel.>:(, csak jól felhúzott a dolog xD, meg a felesleges kattintás reggel az elfogadásra:cry:

15. -Holdfeny-.

Hm... Akkor ez nem más mint vihar a bilibe...:music: Bár azért több fiók beiktatása pénz és idő...:oops:
    Az igazi kérdés, hogy mi lesz a kivitelezés.... Mert a szabályt olvassuk... Csak nem tudjuk hogy lesz alkalmazva...:oops:
    Ne idegeskedj miatta;) Csak felrázta kicsit a fórumot;)

peter1022, alex0824 és farmerSS kedveli ezt.
  16. alex0824

Persze! Körülményesebb lenne, és minimális összeget igényelne pl cserenap, ami azért bőségesen megfizetődne a mostani dekorokat figyelembe véve. Pár száz farmaranyat továbbra is megérhet bárkinek, hogy mondjuk akár naponta 50-60 milliárdot arathasson. Biztos sok ilyen játékos lesz, aki most hirtelen megtáltosodik.
    :music:
    És hogy lássam az esetleges rosszban a jót is, felélénkülnének az azonos piacos farmbarátságok is a piac miatt. A Bp nem lenne gonosz, csak ügyelne a jó szomszédi iszonyokra!
    :DxD:p

Ez a szabály szintén ki volt emelve egy másik nem farmerama játékra, most nincs, de ez a szabály egy linken keresztül továbbra is érvényes az adott játékra, a farmeramára pedig nem. Továbbra is azt látom, hogy már nincsenek kiemelve konkrétan a játékok nevei, hanem a négy különböző játékra vonatkozó szabályok külön linkeken érhetőek most már el az ÁSZF-ben. Pont a cserenapok miatt nem volt ez a szabály a farmeramára szabva.

De az ÁSZF jelzi is, hogy végül is az ÁSZF csak általános leírás, a játékokra vonatkozó egyedi szabályok pedig, a fórumokon olvasható a linkek alatt a játékszabály leírásában, ami eltérő játékonként. Ezek pedig nem változtak.

Csak gondolom és remélem, hogy egy formai változás történt mindössze.

17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Itt a jelenleg érvényes ÁSZF: https://legal.bigpoint.com/EN/terms-and-conditions/hu-HU
    Itt pedig egy archivált korábbi változat (2023. 12. 25-én mentették): http://web.archive.org/web/20231225103842/https://legal.bigpoint.com/EN/terms-and-conditions/hu-HU
    Lehet összehasonlítgatni...

Ismételten írom: a pushinggal kapcsolatban szóról szóra ugyanaz van a régiben, mint az újban.

Amennyire látom:
    - kikerült az 1.1.3 pont;
    - az 1.2.12 pontba bekerült a Házirendekre való hivatkozás;
    - a 6.3 pontba bekerült egy hivatkozás a 8.3 és 9.4 szakaszokra;
    - a 7.2 pontból kikerült néhány bekezdés, valamint a 7.4 utolsó mondata;
    - a 7.5.2 pontot kiegészítették;
    - a felmondásról szóló részbe bekerült egy 8.5 pont, amely szerint a szerződés felbontásakor (azaz ha a felhasználó bezáratja, vagy a cég bezárja a farmot) a felhasználó minden adatát törlik.
    Ennyit találtam, de nem hasonlítottam össze szóról szóra.

HéricsBáró, peter1022, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
  18. alex0824

Így van! Gyakorlatilag minden újabb és újabb ÁSZF, amiket elfogadunk x évente, csak formailag változott az elmúlt 14 év alatt. A mérvadó továbbra is a fórumokon található játékszabályzat. Ez pedig ha jól láttam 2016 óta nem változott, hiába változott párszor az ÁSZF.

HéricsBáró, peter1022, Swartsch és 5 más kedveli ezt.
  19. vízöntő

vízöntő Fórum ezredese

Oké! Én aztán kicsit sem parázok. Igen 90%-ba így van ahogy írtad, Csak én sokkal durvábban írtam volna meg, de minek, miért,
    Felőlem mindenki úgy játszik ahogy akar, ameddig még lesz játék, addig mindenki jobb, szebb, akar lenni a másiknál, ezért képes nagyon sokat beáldozni , kp-ban időben, ki mivel bír el. Aki meg már eddig is csak halmozta a javakat, ezután is fogja, egyéni döntés.
    Nem érdekel. Csak ezek úgy előre vannak , mindennel ellátva, hogy ezt Bp- t, már nem nagyon tudja felül múlni, úgy ahogy ők ezt elvárnák. Aki meg egyszerű mezei játékos, játszik az ő saját tempójában, esze ágában sem volt, hogy egy fillért is költsön a játékra no az ezután sem fog. Úgy hogy még lesz bevétele Bp-nek. De egy biztos, nincs minden, mindenki a helyzet magaslatán. Észt nem adhatok senkinek kölcsön, nekem is nagyon kevés van, azt a kicsit meg nem pazarolom el akár mire .......
    Még egy a fizetésére mindenki nagyon fog vigyázni akár alkalmazott é vagy nem, úgy hogy no para ez az egy ami biztos.

peter1022, Sali~*.* és alex0824 kedveli ezt.
  20. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Szia!

Szerintem nincs semmi komoly változás.
    A pushing tartja életben a játékot, emiatt is szüntették meg a tilalmát.
    A pushingolók költenek is a játékra, mert sok farmra vesznek fürgemalmot, titokólakat és - fákat vesznek, cserenapok alkalmával sok kis farmra vesznek aranyat, ha pedig jó a szomszédajándékozás, akár mélyen is bele képesek nyúlni a pénztárcájukba.
    Költenek pörgetésre és mindenre, ami megéri.
    Pedig nem éri meg. :)

peter1022, Sali~*.*, GA-BI-O-Farm és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.