Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Igen, lehet csinálni.

Valamelyik nap felvetődött ez a kérdés egy játékos részéről és ha jól emlékszem Dolphin modi utánakérdezett a központban és azt a választ kapta, hogy lehet előre beadogatni, nem vész el semmi.

2. peter1022

peter1022 Rutinos

Szuper, köszi. :) Akkor végig csinálom. Lemaradtam, az event csevegőt nem figyeltem folyamatosan:):).

farmerSS, -gyöngy-581 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  3. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok
    Van egy elméleti kérdésem .
    Tegyük , fel , hogy 20 különböző farmon végigverekedem magam a csillagokon , és megszerzem a völgyet , és evvel a jégszarvas dekor .
    Miben lesz jobb ez a harc attól , ha a rekeszbe beteszek egy 100% bónuszt ?

Ha csak a dekorért csinálnám meg , az érdemes a harc , a verejték , a kaland , a taktika , a tervezgetés ?
    Idén be se léptem a gyopárra . Olvasni se szoktam a topikot , de most ez a dekor izgat momentán elméletben .
    Megérné ?

peter1022 kedveli ezt.
  4. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórum parancsnoka

Általában nem szoktam megfontolni a kérdéseid.
    Ez most sincs másképp, mivel úgy vélem, mielőtt felteszed őket, te sem gondolod át.
    Hasonló módon meg könnyű a válasz is.
    Ha egy farmon nem csinálod a gyopárt és be sem lépsz, miért csinálnád ezt 20 farmon?
    Biztos haza akarod őket küldeni, mert akkor ha még beteszel melléjük egy 100 %-os bónuszt, az akkor már nagyon király egy altatáskor a teliholdon és lesz annyi mályvacukrod, hogy egyetlen csatalovad vagy kergemarhád sem marad éhen.
    Ha így nézem, máris elkéstél.
    Holnap hajnalban láss is neki.

peter1022 kedveli ezt.
  5. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia!
    Azt hittem már nem tudsz meglepni...:music::wuerg:
    20 közös piacos kisfarmmal... akár még megérős is lehet... :D
    De hogy a kedves Feleséged mennyire fogja díjazni azt nem tudom...8)
    Igazából sok hűhó a semmiért:oops: De az ötleteid általában ilyenek:p S így szeretünk:inlove:

peter1022 kedveli ezt.
  6. HéricsBáró

Van egy komplett haditervem .

Az ölelős macit a valentin naptárból már megszereztem , itt vannak a farmocskák

Mivel a virágokra hat , elkezdtem nemsíteni a rózsát , itt lesznek a farmocskák .

Itt már leírtam a tervem a prémről

Karácsonyi eventből , valentin eventből már kiszedtem 2 raklap dekort , van annyi pannim hogy simán szét lehet osztani .

Most a gyopáron gondolkodom .....

További tervekről , ha eszembe jut , szólok . Hip hip harrá , suttog a fenyves zöld erdő . :D

peter1022 kedveli ezt.
  7. Sagittarius69

Értem. (persze nyilván egyáltalán nem).
    Tehát lesz sok farmon bivalyerős, közel 2000 pontot adó rózsád, komfort nélkül is, amivel annyit nullázhatsz, amennyihez kedved van, mert korlátlan a szupertrágyád, de ha nem, akkor is de, mert a terv egy komplett.
    Ráadásul mindez a fejedben szoros egységben összeállt és egységbe forrott a szalamandrával, aminek a tápja nem annyira virág, mint inkább a zöldségek kategóriájába tartozó fodros kel és a szintén kicsit kilógó tölgymakk fatermés, de ezen eltérések is egyértelműen a te logikát kikezdhetetlenségét erősítik, amihez pedig még ott a bónusz is, a prémium.
    Lenyűgöző!
    A két raklapnyi dekort azért remélem hazaküldted és már otthon, a menüdben állva segítik a haladásod, ahogy az 1781 Levéltánc is, amikhez mostanra már csekély a neon szalamandra ól tápja.
    Más tápot szeretnének.
    Míg a gyopáron gondolkodsz, a következő cserenap alatt azért egy kicsit hatékonykodhatnál.
    Hogy legyen mégis némi összhang az általad felvázolt nagy-nagy terveid között, ahogy írtad is, a rengeteg Pannid tényleg simán oszd szét.
    Kapjon belőle minden virág nevű játékos, ne csak a Rózsák.

Üdv
    Gerbera Ödön

peter1022 kedveli ezt.
  8. -Holdfeny-.

Nos elkanyarodtunk az eredeti témától... Ki is lettünk penderítve...

Gerbera Ödön:inlove::inlove::inlove:

peter1022 kedveli ezt.
  9. Sagittarius69

Már megint nem a fórumban írogattunk?
    Viccel félre, soha nem nézem, hová válaszolok, pedig néha talán kellene.
    --
    A Panni jó, a Panni finom és adnak érte neon rodeóst, rózsa papucsműhelyt és rózsa tintást is és Jancsikának sok van.
    Azokat fogom keresni, de nagyon, akár zoknicsapdáért, hócsúszdásért, ilyesmikért.

peter1022 kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

De a fórumon... csak a topik változott:music: Az oázis olyan mint a szemetes.. itt minden elfér;) téma korlát nélkül..
    Ez olyan mint amikor elkezdesz beszélgetni a konyhában a pacalpörköltről... Aztán a fűszer termőhelyére terelődik a szó... a házigazda meg kipaterol a kertbe... :pxDxDxD
    ---------
    Az előző cserenapon fogalmazódott meg bennem hogy panni hadsereg kellene... Szóval a következő vásárnál...körbejárom a kisfarmokat... Így számomra egyszerűbb és gyorsabb lesz... Aztán lesz mit eltapsolni, mert használni a meglévőket sem használom....

A terményesek értékállóbbak mint a dekorok... De nekem nem kell több tucat egyikből sem... Én kispálán játszom...

peter1022 kedveli ezt.
  11. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A jégszarvas dekor nem küldhető (de gondolom ezt te már tudod).
    Egyebekben ha az terved, hogy a jégszarvas dekor tulajdonságát kihasználva 2 naponta dupla annyi termést szedj le a fákról és azt "olcsón" megveszed a nagy farmodon, akkor jó ötletnek hangzik.

A jégszarvas dekor 40 órás érési idővel rendelkezik, amely a dekorokra ható érési idő csökkentők birtokában tovább csökkenthető, viszont így sem vihető le 24 óra körülire az érési idő, így felesleges is ezzel bővebben foglalkozni.

Jöjjön a bónuszt adó tulajdonság: Az aktiválástól számítva 20 órán keresztül +100% terménybónuszt biztosít minden "fa" típusú elem betakarításakor. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a sima fák (alma, citrom, sárgabarack stb.) 4 helyett 8, a mamutfák pedig típustól függően: +1 termés kacsa kata mamutfája, +2 termés turbó mamutfa és +4 termés szuper mamutfa esetén.

A legtöbb fa (kivétel a mamutfák). 20 órás vagy az alatti érési idővel rendelkezik. A kivételek a teljesség igénye nélkül: (nyírfa, kecskefűzfa, pettyesfűz, könnyezőpálma, sivatagi rózsa, zsakaranda). Az utóbb felsorolt fák mind 20 óra feletti érési idővel rendelkeznek.

A jégszarvas dekor bónuszt adó tulajdonsága 20 órán keresztül aktív, így néhány fánál lehetséges, hogy a bónuszt adó tulajdonságot ne "2 naponta" használd ki:
    Egy 20 órás farmos fa a "Fafellendülés" nevezetű rúnával 18:00 alatt érik be, így lehetséges, hogy a 20 órás bónuszt adó tulajdonság alatt még egyszer le tudod aratni, mielőtt lejár a bónusz, így kvázi "örök" +100% terméshozamod van ezeken a fákon. Természetesen a turbótrágya is megoldás lehet. Az "olcsóbb" megoldást írtam legelőbb.

A bahán az egyetlen lehetőségünk a fa érési idejének csökkentésére (turbótrágyán kívül) a növekedésserkentő termék használata, amely 10%-al csökkenti a fa érési idejét, így a bahás 20 órás fák 18 alatt érnek be, így itt is ki tudod használni a jégszarvas dekor tulajdonságát.

Ennek függvényében kell eldöntened, hogy megéri-e 20 farmon 2500 csillagért kiváltani a dekort.

További jó játékot.

12. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Sokan vannak, akik csak papíron házasok. :D

Swartsch, peter1022 és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  13. -Holdfeny-.

Ugye nem mondod/gondolod komolyan, hogy mindezt Jancsika nem tudja....:music:
    Csinált már ennél nagyobb őrültségeket is... És élvezi a játékot;) :inlove:
    Mi meg így szeretjük a sületlenségeivel együttxDxDxD De ez már ismét gyopáros téma... :oops: Lehet nem is itt kellett volna válaszolnom...;)

A 2500 csillag a kegkevesebb.. utána még a dögunalmas elsőszinteket is le kell játszani a dekorért:eek:o_O
    Ez Jancsikának való kihívás:inlove:
    :eek:o_O Húúúú erre nem is gondoltam:oops:

-BombadilToma- és zsani_apja kedveli ezt.
  14. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Érzek itt némi ellentmondást...
    Elméletileg lehet 18-22-18-22-... óránként aratni (kisfarmon jellemzően nem lehet a dekorok idejét rövidíteni), és akkor a Jégszarvas valóban "örök". De nincs ember, akinek az időbeosztása ezt lehetővé teszi; és nincs értelmes ember, aki ezt bevállalja.
    Gyakorlatilag egyik nap hat, a következő nap nem hat, a harmadik napon megint hat, a negyediken nem hat, és így tovább... Ez nem "örök élet", legfeljebb a "fele királyság". :D

15. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Úgy próbáltam érteni, hogy:
    Hétfőn 20:00-kor learatod a jégszarvas dekort, ekkor aktiválódik a 20 órás bónusz, majd azonnal aratod a fákat.
    Kedden 16:00-ig (eddig tart a bónusz) le kell aratnod a 18 óra érési idő alatt beért fákat (A fák durván 14:00 körül érnek be).
    Szerdán 20:00-kor megint aratod a beért (40 órás érési idejű) dekort (és megvárod a fákat az aratással) és így tovább.

Persze, igen, ez csak elméletben működik, ha nem jön közbe semmi és tudsz mindig időben aratni, nekem volt, hogy pár napot sikerült így "nyerni".

A 40 órás dekort ha minden dekor érési időre ható bónusz aktív akkor 28,8 órára tudjuk levinni, ez sajnos még nem elég a napi aratásra.

Egyebekben nem tudom mire gondolsz, lehet elbeszéltünk "egymás" mellett.

16. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóóó reggelt.
    Szia. A bahán a Kalózpapagáj hajó is csökkenti 10-al a fákat.
    Tulajdonképpen a pletyist csak azért néztem, mert érdekelt, hogy mi lesz a party főnyereménye. Ha igaz, akkor 30 % TP a fákra, ami nem hozott lázba. Viszont szeretném megkérdezni azokat, akik sokat pörgetnek, hogy olyankor amikor bekerül egy új dekor, akkor érdemes a régiekre pörgetni, vagy inkább csak az újat adja? Nem nagyon szoktam pörgetni, mert ezek a kitehetők nem nagyon érdekelnek, de érdekelne mások tapasztalata.

peter1022 és -Sudden- kedveli ezt.
  17. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!

Úgy gondolom, hogy jobban adja a régi itemeket amikor érkezik az új. Mostanság nem szoktam figyelni, mivel gyorsba pörgetek. Viszont, ahogy néha megnézem a nyereményeket, több a régi, mint az új. Biztos lesz, aki ezt megtudja erősíteni.

peter1022, -Holdfeny-. és kukori80 kedveli ezt.
  18. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia apja, kösziii. Azon gondolkodtam, hogy érdemesebb-e holnap pörgetni, mint csütörtökön. Nekem nem kell ez az új kitehető, de a régiekből kellene.

peter1022, zsani_apja és szelllofiu kedveli ezt.
  19. HéricsBáró

Szupertágyát a levesmester küldetésből szerzek .
    De , ahhoz előtte tenyésztenem kell
    Ahhoz , hogy tenyésszek , meg kell csinálni a gazdakör terményes küldetéseit
    Ahhoz , hogy megcsináljam a gazdakör küldetéseit , csp kell .
    A legegyszerűbb , ha a piros kosárban napi szinten vásárlok , és hetente eladom . Te is tudod , hogy 100x áron lehet eladni ....
    Miközben dobálom be a gazdakörbe a piacon váráolt dolgokat , kapok csillagot
    A csillagokat bedobálom a tölgybe
    A tölgyön elérem a gyopárt
    A gyopáron mókolok , teszek veszek intézkedek , és megkapom a jégszarvas dekort
    A dekort megkapom , kirakom , veszek prémet , termelem a makkot vagy mit .
    Közben a kinemeített rózsával , amit eddig termeltem az elejétől fogva , azt is eladtam és veszek rajta fodros kellt
    Közben , a malom éjjel nappal megy szalamadra táppal
    Amikor letermeltem a szalamandra tápot , hazaviszem , nullázok picit , hizik a zöld csík , boldog lesz mindeni , majdnem miindenki .
    Ráérek , senki nem sürget , haladok szépen lassan , nem hajt a tatár .
    Pont olyan iramban haladok , ahogy akarok .
    Pontosan ! Mint a tyúk vagy a tojás este . Melyik volt előbb ? Mármint melyik legyen előbb ?

Sőt , erről még nem is beszéltem : https://board-hu.farmerama.com/threads/szezon-eventek-csevegője.18681/page-4#post-1430174
    Ha már kapok sok csillagot , valahova be kell rakni . :inlove:

Utoljára szerkesztett: 25.2.25
    peter1022 kedveli ezt.
  20. Sagittarius69

Igen!!!!
    Ez az, éppen erről beszéltem, ezt így kell csinálni, nem másképp és mindezt 20 farmon, ahogy eltervezted.
    Hatalmas szerencsédre -Sudden- moderátor nagy munkával hathatós segítséget hozott fentebb össze a számodra, valósíts meg a terved!
    Egyébként volt még régen az az event, ahol a Mau szülinapi varázslata és egyéb dekorokat korlátlan számban tudtuk kiszedni.
    Neked van még olyan, amit el sem használtál és a menüben csücsül?
    Ha igen, mennyi?
    Mind a kb. 132?

peter1022 kedveli ezt.