Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Nem kötekedésnek írtam...;) Átgázolni????o_O:eek:
    Tök jó dolog, hogy innen vitték az ismertetőt... :inlove: Ami lett köréje kanyarítva az annyira nem jó...:oops:
    Volt egy pozitív jelzés... s itt nem ünneplés van hanem valami egészen más...:wuerg:
    Alexnek címzett írásom születhetett volna zőőőőőddel is...;) - legalább is egy része... de utálom zőőőőd színt;)

peter1022 kedveli ezt.
  2. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

A magyar nem hivatalosokra is elszokták őket vinni, pl a *****, meg a ***** is, ez a kettő jutott most eszembe. Az meg külön tetszik, hogy most már a fórumunkon lehet nem hivatalos oldalakról is cseverészni törlés nélkül, és azok neveit közzé tenni, ha linket még nem is, akár aláírásban is.
    Ez azért egy komoly lépés!
    :)

A két weboldal neve törlésre került. /Ableotory

Moderátor által utoljára szerkesztve: 7.11.24
    peter1022, -gyöngy-581 és Swartsch kedveli ezt.
  3. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Ahogy eddig, úgy most is tilos a weboldalak, termékek, stb reklámozása a fórumon. Ez idáig senki sem írt konkrét oldal címet, sehol sem. Egy "holland rajongói oldal" - nem került konkrét weboldal meghatározásra. Amennyiben még is, kérjük, jelentsd azt a jelentés funkció használatával vagy valamelyik segítségkérő topicban.

Az említett rajongói oldal üzemeltetője megjelent a magyar fórumon, leírta mindenki számára hogy felhasználják az ismertetőt. Semmi több nem történt: jeleztük a csevegőben hogy mostantól az eventre fókuszáljunk. Itt pedig a kialakult helyzet tisztázása miatt reagáltunk.

Amennyiben aláírásban találsz reklámozást, jelentsd számunkra és eltávolítjuk amennyiben nem engedélyezett oldalról van szó.

4. alex0824

A jelzésem ismételten megtörtént!
    Remélem már intézkedés is lesz.

peter1022, Swartsch és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  5. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Köszönjük a jelzést, megtörtént az intézkedés.

6. -Holdfeny-.

Szia!

Áthoztalak ide...

Tudod mekkora parasztlázadás lenne ebből???? mi lenne a kis farmok között utztatott 0.1 csp-s tételekkel?:eek:o_O
    Egyébként igen ez így korrektebb lenne...:music: De a piac nem a korrektségről szól...:oops:

+ Van egy agyatlan, másokra tekintettel nem lévő játékos.... aki még azt sem veszi észre, hogy egy másik pont azzal a taktikával próbál érvényesülni mint ő.... :oops: Így puszi pajtik lesznek...;)
    Aztán mikor többedik figyelmeztetésre... sikerül felnyitni a szemét... s látja mi van a sorok között....:wuerg:
    Nem tanul belőle..... folytatja immáron újra egyedül:oops:

Ez itt nem közösségi játék.... Sajnos....

peter1022 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  7. peter1022

peter1022 Fórum mestere

Szia,

Maximum az Olgák lázadnának. Kis túlzással a játékosok 99% korrektül használja a piacot. Viszont van az a bizonyos 1%, akik tönkrevágják. Én ezért nem piacozom már aktívan szeptember óta. Csak az új állat, fatermés amit kiteszek, hogy a napi piros kosarat tudjam fedezni. Meg néha Amarántot, és Hangajuhot.
    Tudod régen közösségi volt. Mindenki odafigyelt a másikra. Abból sem lenne gond, ha valaki nagyritkán betenne nagyobb tételt olcsóbban, de állandóan minden héten, úgy hogy a többiek ne nyerjenek semmit... na az a vérlázító... de nem akarok erről oldalakat írni. Megírtam az ötletem, ami a TOP őszi szüret eventnél is nagyobb esélyegyenlőséget biztosítana. Többit a moderátorokra bízom, hogy továbbviszik-e, vagy sem. ;);)

_Ilona49_ és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  8. -Holdfeny-.

A dinamikus piac másról szól...:music: Nekem tetszene a változás... akkor ha a növekmény is csak napi 10% lehetne;8)

peter1022 kedveli ezt.
  9. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Megoldható lenne ez úgy is, hogy a kecske is megmaradjon, és a káposzta is jóllakjon (vagy valami ilyesmi...)
    1. A piaci árak képzéséhez csak egy +/- határon belül megvett tételeket vegyenek figyelembe. Ehhez alig kell belenyúlni a programba.
    2. Én bevezetném - a jelenlegi piac teljes megtartásával - a keresleti piacot. Azaz tehessen ajánlatot a vásárló is. Ez azt jelenti, hogy lehetőségem lenne a piacon vételi ajánlatot tenni (kicsit a cserenaphoz hasonlóan). Például vennék 5000 amarántot 4000 CSP/db áron. Ekkor a rendszer levonja a 20 millió CSP-t, plusz a 10% piaci jutalékot, amit ez esetben a vevő fizet. Aki látja az ajánlatot, két dolgot tehet. Vagy rákattint, és elfogadva ezt az árat odaad valamennyi amarántot - nem kell a teljes 5000 db-ot, megadhatja, mennyit. Innentől kezdve már az ajánlat kevesebbről fog szólni, vagyis a rendszer csak az előre beszedett CSP határáig fogadja el a tételeket. Másrészt van lehetőségem ellenajánlatot tenni: adok 2000 amarántot, de 6000 CSP-ért. Ezt csak az eredeti vételi ajánlatot tévő játékos látja, ő is csak pl. 48 óráig, és nem kötelező elfogadnia. Ha elfogadja, akkor ez az eredeti ajánlat felett, új pénzösszegért kerülhet a birtokába.
    Ha az ajánlat bent marad egy hétig, akkor a rendszer törli az ajánlatot, visszaadja a pénzt, de megtartja a 10%-ot.
    Ez a platform lehetővé tenné a saját farmok közti piacos átadást anélkül, hogy a 0,1 CSP ár befolyásolná a piaci árakat, és lecsapna az árura valaki más. Megoldaná azt a gondot is, hogy egy nagy értékű tenyészállatot az értékén lehessen adni-venni anélkül, hogy mindenféle cserebere-trükköt kellene alkalmazni (pl. vennék egy druida medvét 140 millió CSP-ért). És lehetővé tenne a cserenap kiegészítéseképpen mondjuk egy dekor árura cserélését is (persze csak azonos piacon lévők között). Az egyik játékos elajándékozza a dekort a másiknak, és vételi ajánlatot tesz 0,1 CSP áron a megbeszélt árura. Senki más nem fog rá lecsapni.

Amúgy a trollok bármilyen rendszerben ott lesznek, teljesen kikapcsolni őket nem lehet. Nem csak az állatokkal nullázók bosszantóak, hanem pl. a trágyát egyesével kipakolók is...

Synodendron, Samborg, Sali~*.* és 8 más kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

Tetszik az ötlet:inlove: Észszerű lenne ha megvalósulna:inlove:
    de itt az ilyen ötletek elhalnak:oops:

_Ilona49_, -BombadilToma- és peter1022 kedveli ezt.
  11. peter1022

peter1022 Fórum mestere

Az ötlet nekem is tetszene. Kicsit tőzsdés megoldás, viszont így nagyobb lehetősége lenne mindenkinek, mert nem csak az eladó látszana, hanem a vevő is. Így azonnal lehetne eladni, és nem csak venni.:):)

12. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Csak lazán. A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Ezt megoldottam. :D

Samborg, peter1022, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  13. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Nekem szomszédhiányom van, szívesen leszek a szomszédod, ha van időd kivárni amíg eljutok az általad célnak kitűzött 297.-re.
    Esetleg besegíthetnél a szintlépők vásárlásába is, ha sürgős dolgod van egy szomszéddal :D
    Sőt egy két jó dekornak sem mondok nemet, ha segíteni szeretnél a haladásombaxD:cry:xD

PS: A szomszédajis piccolokról már nem is beszélek, de, ha küldesz akkor azt viszonzom :inlove:

Samborg, Kuzdern, Swartsch és még 1 ember kedveli ezt.
  14. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

reggelt!
    Végre megtörted a csendet, gyöngyike. :D
    Szerintem már szomszédok vagyunk, aztán ki tudja. Amikor olyanokat dob fel néha egy oldal, hogy milyen nemű vagy? Ott van a lehetőségek között az egyéb is. :D Először még le döbbentem, aztán utána olvastam a kovalens kötésnek. szép napot :D
    Viszont mennem kell, ha előbb nem, a szomszéd ajikor folytatjuk. :)

Samborg, Kuzdern, Swartsch és még 1 ember kedveli ezt.
  15. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Apja :)
    Ez nem lehet akadálya annak, hogy eleget tegyek a keresésednek :D

Samborg, zsani_apja és Swartsch kedveli ezt.
  16. alex0824

Szia!
    Annak idején , amikor a tenyésztős topikban volt keveréses élet, akkor általában a 6. szintű állatokat keverték a játékosok 3/1-ben. Egyszer le is írtuk, hogy azért óvatosan, mert akkori tesztek alapján, ott is a mázli volt a nyerő. Vagy jó szériád lesz kis keverésekkel, vagy nem. A gond az volt , ami azért bosszantó volt, hogy bár a nagyszerű ugrásokról jöttek a képek , de a rengeteg bukóról viszont nem (mint láttuk), ami mutatta volna, hogy nagyban keverésnél, százalékosan, jóval nagyobb a bukás, mint a haszon, a kis keverés eredményessége meg teljesen mázli. Később azért néhányan már a bukókat is hozták kép formájában, ahogy az korrekt, más, érdeklődő játékosok felé. Viszont az is látható volt, hogy voltak, akiknek már nem is tetszett úgy a dolog, ha nem csak a nyerő szériájukra kíváncsiak mások, hanem a bukásaikra is. Persze érthető, hogy az ember a sikereit szereti megosztani inkább, de nem árt ha az árnyoldalakról is van másoknak némi fogalmuk.

17. -Holdfeny-.

Hali!

volt aki azt gondolta, hogy ez csak nyereséges lehet,,,:eek:o_O

18. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :)
    Igen, ezért is kértem modi segítséget, egy teszten jobban lehet látni a bukásokat is. Van bőven szupertápom és szoktam is kísérletezgetni, de minél nagyobb számokkal megy a próbálgatás, annál inkább ki lehet szűrni a ritka "szerencsét" illetve "szerencsétlenséget"

kmandy, DevilMókus, -gyöngy-581 és 4 más kedveli ezt.
  19. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Ideértem vele, később még foglalkozom vele, de most ennyire futotta. Minden paraméter megfelel az általad megadottnak.:)

Keverés nélkül ......................................................... Keverve:
    Alap: upload_2024-11-14_17-28-56.png
    1. upload_2024-11-14_17-33-49.png 1. upload_2024-11-14_17-57-23.png
    2. upload_2024-11-14_17-36-36.png 2. upload_2024-11-14_18-0-34.png
    3. upload_2024-11-14_17-38-33.png 3. upload_2024-11-14_18-3-17.png
    4. upload_2024-11-14_18-6-19.png

Összesen 326 tenyésztés lett indítva, 1304 Bájital és ugyanannyi Luxusbájital lett elhasználva.

Köszönöm a türelmet:)

20. alex0824

Szia!
    Lehet nem vettétek észre, de véletlenül 4-5 szintűekkel történt a teszt kiindulása a kért 5-6 szintűek helyett.
    Lehet kérni olyat, hogy megismételd a tesztet az 5-6 szintű kiindulással is?
    Nem baj, hogy lett egy ilyen 4-5 ös teszt is, ez is infó.

Swartsch, -gyöngy-581, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.