Visszajelzés Piac - mit, miért érdemes venni, eladni

Kategória: 'Pletykaodú', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek!

A topic témája:
    PIAC

Amiről nyugodtan lehet beszélgetni:
    • mit érdemes felvásárolni
    • mit érdemes eladni
    • mi a jó taktika a piacon
    • mikor kell vásárolni, eladni
    Amiből nem kérünk:
    • vita, trágár, indulatos megnyilvánulások, témaidegen OFF hozzászólások
    • Bigpoint lejáratása bármilyen vonatkozásban
    Aki ezen szabályokat nem képes betartani, nélkülözni fogjuk a fórumon rövidebb - hosszabb ideig. Ez természetesen nem fenyegetés, egyszerűen rendnek kell lennie. Másképpen nem tud működni a dolog.

Mielőtt hozzászólásodat elküldöd az alábbiakra érdemes figyelned:
    • Biztos hogy rajtad kívül mindenki más is érti amit leírtál?
    • Senkit nem sértettél meg hozzászólásoddal?
    • Nem ütközik hozzászólásod a fórumszabályzat egyetlen pontjával sem?
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/farmerama-a-fórum-szabályzata.6827/

Változások lépnek életbe a mai naptól (2018.08.13): a piac számozása nem tabu téma többé a fórumon!
    Nyugodtan megoszthatjátok egymással a piac számozásáról rendelkezésetekre álló információkat, lehet segíteni egymásnak arra vonatkozóan, ki melyik piachoz tartozik.

A valóság és a gyártott elméletek nem fedik tökéletesen egymást, de ez részletkérdés, attól még elég jól működik néhány módszer.

-Ági48-, barbi021951, osztrak12 és 3 más kedveli ezt.
  2. TheZOSv

TheZOSv Fórum-zöldfülű

Üdv!

Hoztam egy kis bogarászni valót, lehet hogy eddig is publikus volt. A piac számát az alábbi módon lehet "kiszámolni":

Először leírom lépésről lépésre, majd mutatok egy példát.

1. Az azonosítót (ID) elosztom 32-vel, feljegyzem ezt a számot. (Nem biztos hogy egész szám lesz.)
    2. Az előző pontban mondhatni hazudtam, csak a tizedesvessző utáni számjegyekre vagyok kíváncsi, ezeket írom fel.
    3. Ezt az értéket megszorzom 32-vel, ha az 1. pontban egész számot kaptam volna, akkor nagyon egyszerű, 0*32=0

Ha eddig minden jól sikerült egy 0 és 31 közé eső számot kaptam. Ez még nem a piac száma!

Példa (könnyebb számolás miatt egy kicsi számot hoztam)
    ID: 12345
    1. lépés
    12.345/32=385,78125
    2. lépés
    Igazán, csak a tizedesvessző utáni értékekre vagyok kíváncsi, ezeket egy képzeletbeli 0 mögé helyezem.
    0,78125
    3. lépés
    0,78125*32=25
    Ezután a lenti táblázatban megkeresem az ezen értékhez tartozó számot, ez lesz a piac száma. (Arra sajnos nem jöttem rá hogy itt mi lehet az összefüggés.)
    A 25-ös értékhez a 3-as piac tartozik.

Egyszerűbb példa:
    ID: 32000000 (Már most látom hogy osztható 32-vel, de azért levezetem)
    1. lépés
    32.000.000/32=1.000.000,00
    2. és 3. lépés
    0,00*32=0
    Szintén megnézem a táblázatot
    Ez a farm a 12-es piacon van.

Remélem érthető volt, most böngésztem a Német táblázatot és ott láttam hogyan oldották meg.
    Nem más babérját szeretném learatni! Nem én fejtettem meg! Sajnos nem tudom hogy név szerint kit illet a megtiszteltetés, de részemről le a kalappal előtte!

Mindössze úgy gondoltam hogy ez egy érdekes dolog és szerettem volna megosztani Veletek.

Itt az említett táblázat. (Remélem hogy a küldés gomb nem darabolja szét.) :D

EREDMÉNYPIACEREDMÉNYPIAC
    0121606
    1071720
    2211810
    3081939
    4372024
    5142118
    6092225
    7272331
    8152434
    9192503
    10172632
    11222713
    12022805
    13012911
    14303004
    15403116
    Üdv,
    TheZOSv

Ms.AbyZu, Mariska720719, helena64c és 9 más kedveli ezt.
  3. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Elég a Windows-os számológépet használni. Át kell váltani tudományos módba. Utána be kell gépelni az ID-számot, a MOD műveletet, majd a 32-t. Jöhet az egyenlő, és meg is kaptuk az ID szám 32-vel való osztási maradékát. Azt látjuk az eredmény felett, hogy ID Mod 32= (Ezt számoltad Te is, csak így egyszerűbb.)
    Excel-ben a =MARADÉK(ID;32) képlettel kapható meg ugyanez a szám (az ID természetesen a 7-8 jegyű ID szám, nem az I és a D betű).
    Utána lehet a táblázatban kikeresni a maradékhoz tartozó piac-számot.

Utoljára szerkesztett: 26.10.23
    helena64c, BlackPanther, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  4. Sylja

Sylja Fórum bárója

1. számolási mód:
    49645828 :32 = 1551432,
    maradék: 4.

2. számolási mód:
    49645828 :32 = 1551432,125;
    0,125x32=4.

KIEGÉSZÍTÉS (azért, hogy egy helyen megtalálhatók legyenek ezek is):

3. számolási mód:
    Windows számológépébe beütve; Tudományos módra kell váltani az Általánosról!
    49645828 mod 32 = 4.

4. számolási mód:
    Képlet Excel-ben =MARADÉK(49645828;32).
    Az eredmény 4.

Bármelyik módot használhatjuk, a lényeg, hogy megkapjuk az ID-szám (a fenti példákban 49645828) 32-vel való osztásának a maradékát.
    Utána a táblázatban kikeressük a maradékhoz tartozó piac-számot:
    a 4-es maradékhoz a 37-es piac tartozik.

Utoljára szerkesztett: 8.11.23
    -BombadilToma-, vihence és semmirevaló kedveli ezt.
  5. TRico97

TRico97 Járnitanuló

Sziasztok, megpróbálkoztam egy picit megkönnyíteni azok életét, akik nem annyira boldogultak a piac számuk megfejtésében. Remélhetőleg hasznotokra válik: PIAC SZÁM .

6. csóri-farm

csóri-farm Aktív író

Sziasztok!

19-es piacon adok el sok-sok tenyészállatot! Akit érdekel dobjon egy üzit nekem :D

ugyanitt Kívánság sárkányfenyő magot cédrusfatermést és Görbefaágat vennék 1000-1000 darabot!

feki13 kedveli ezt.
  7. freud1973

freud1973 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!

15-ös piacra szeretnék 2 malacperselyt.

8. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

A 14-es piacon 4000 alatt vihető a tigris, van kinn kb. 35-40 oldal, 500-1000 db/tétel.
    Vigyétek! :)

Új vásárlóm is akadt, a kis trükkös olgácska.
    Más farmjain árulja, az én kis farmomról meg vásárol 3 csengőpengővel drágábban.
    Elmés játékos ismét.
    Jó ez így, lényeg, hogy minél olcsóbb legyen minden, annál jobban meg tudják a listán mások közelíteni, majd beelőzni. :)[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 11.9.24
    Kuzdern és gyuszti0000 kedveli ezt.
  9. bronyek

bronyek Utánpótlás-írogató

Egyetlen egy farmom van de már rég megelőztem volna ha ezt csinálnám én is,teljesen értelmetlen

10. Sagittarius69

Még megelőzheted.
    Emiatt is lassítom, hogy mások beelőzzék.
    Húzz bele, a top alatt ismét el fog húzni, 800-tól 1800-ig lesz nálunk a tüntető, padovai, hangajuh, mantarája, szitakötő...

11. Synodendron

Synodendron Utánpótlás-írogató

Sziasztok.
    A 9-es piacon keresek egy eladó Szerelmes üszőt.
    Ha valaki tud eladni kérem jelezze.
    Köszönöm.

12. karesz

karesz Fórumlakó

Sziasztok! 4-es picra szeretnék, nem horror áron narancssárga árvácskát. ha valinek van felesleges, várom a baglyot!

13. Lenczy

Lenczy Fórumfelvigyázó

Tigrissel tudtok piacozni? Nálam nem lehet.

14. -BombadilToma-

Sali~*.*, -ágianyu33- és Lenczy kedveli ezt.
  15. Lenczy

Lenczy Fórumfelvigyázó

16. -BombadilToma-

Megnéztem, és nálam sincs. Volt már ilyen korábban is. A tenyésztésnél kiemelt helyre került, így vélhetően megváltozott a kategóriája valami "eventes állatra" vagy hasonlóra. A Mind kategóriában ott van; használd a keresőt.

Sali~*.* és Lenczy kedveli ezt.
  17. Lenczy

Lenczy Fórumfelvigyázó

Huh! Sikerült, reggel óta próbálkoztam. Köszönöm szépen!

Sali~*.* és -BombadilToma- kedveli ezt.
  18. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Sziasztok!

A 18-as piacon szeretnék 100 db sirályt venni. Mivel még nagyon alacsony az eladási ára, a vételárat természetesen kiegészíteném más, igény szerinti piaci portékával vagy üzlet és ajándék eventen valami - előre megbeszélt - cseretárggyal.

A részletekről bagolyban egyeztessünk. Köszönöm szépen!

Utoljára szerkesztett: 21.9.24
    inanna11, Sali~*.* és Kuzdern kedveli ezt.
  19. gyuszti0000

gyuszti0000 Fórum nagymestere

Sziasztok!

32-es piacon érdekelne 20 ezer CS/db áron virágkorona termék nagyobb tételben, olyan 130 db.

Ezen kívül érdekelne még 45 darab karamelltorta termék, szintén 20 ezer CS/db áron.

Bagolyban elérhető vagyok, ugyanezzel a farmnévvel.

20. Sagittarius69

Sziasztok!

A 14-es piacon akciós a szúrós gomba, völgyi rózsa és a vízibogyó.
    saalegokart ezzel sem bír, így letöri az árat és 0, 1-gyel küldözgeti a növényt nagy tételben.
    Vadássza, aki ráér, ezáltal termelés nélkül juthat az event jobb oldali nyereményeihez, beleértve a titokcuccokat és a piccolót is.
    Sok sikert!

kutyaszálló, TRico97, feki13 és 2 más kedveli ezt.