Visszajelzés Profik a magasban - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Wellwisher, témanyitás ideje: 23.6.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. MózesBotond

  MózesBotond Fórum nagymestere

  Szia!

  Olvasd el a 60-as hozzászólást!
   
  kukori80 kedveli ezt.
 2. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Olvastam és igazad volt. Bocsánat.
   
  Gio, Kuzdern, -Böcsi- és még 1 ember kedveli ezt.
 3. MózesBotond

  MózesBotond Fórum nagymestere

  Én is szoktam tévedni.
   
  Kuzdern és kukori80 kedveli ezt.
 4. magdi06

  magdi06 Mindentudó orákulum

 5. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  A felröppenő mennyiségre mi magunk is figyelünk és azonnal jelezzük (más országok moderátorai is), ha veszélyezteti az eventet. Jelen esetben túlzó a megállapításod.
  Nulla percezésre pedig azoknak soha nincs szükségük, akik az évek óta, mindenhol kihangsúlyozott növény nemesítéssel foglalkoznak. Aki még erre sem hajlandó, csak panaszkodni tud, az tényleg vessen magára.
  A kizsákmányolás emlegetését határozottan visszautasítom. Azonban, ha nem lenne bevétele a cégnek te sem játszhatnál, azért ezt jó lenne felfognod neked is.
  Valóban, a csatni alapkövetelmény már. És mi vele a baj? A piacon bárki számára elérhető. Azt írod, hogy neked van egy évre elegendő. Akinek nincs, majd ő megoldja magának. Senki sem kért meg téged közülük, hogy szólj az érdekükben.
  Ha van a szűkebb barátaid, szomszédaid között olyan, akinek kevés van, és a panasza eljutott hozzád, akkor naponta küldj neki egyet. Máris tettél valamit.
   
 6. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Sziasztok!
  A téves, 100-as szám javításra került. Köszönjük a jelzést!
   
  Kuzdern, juliannakoczkas, ildiko44 és 2 más kedveli ezt.
 7. gabianyus

  gabianyus Fórum parancsnoka

  Sziasztok. 2 és fél futammal vagyok kész, olyan jó volt, a 2. futamnál összesen 6 1 órás kupont kiszedni :) Még a partyt és egyszer szupitrágyát dupláztam. A 3. futamnál alól haladok, és ott csak egy 3 partyt adó ajándékdobozt fogok duplázni, csak alól repülök.
  Még mindig komforton érik a növényem, a felröpi is 1 az 1-ben jön így, ha holnap lejár a bónuszom a rekeszben, tudok 0 percezni krókusszal, ha kellene.
   
  Fuhur, Kuzdern, MamaMeseKertje és 4 más kedveli ezt.
 8. Vilmos05

  Vilmos05 Fórumprofi

 9. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia Magdi!
  Gratulálok! :)
  Apró észrevétel csupán, hátha...
  Az a két helikopter kirándulás dekor csengőpengő ládát ad, ha kiteszed valahová. Tudom, két dekor nem csinál nyarat, de sok kicsi is adhat jót.....
  Nekem folyamatosan kint vannak a kincsesen.
  Jegyzetelem, hogy mit hoztak már nekem eddig a konyhára.
  >>ITT<< egy összesítés az idei bontogatásaimról.
   
  maszilva, Kuzdern, Gio és 7 más kedveli ezt.
 10. MózesBotond

  MózesBotond Fórum nagymestere

  Szia!

  Kicsit csípősre, kioktatóra sikerült a válaszod, ami egyébként jellemzőnek mondható – olvasva az enyémhez hasonló bejegyzésekre íródott válaszokat.
  Tudom, hogy sok mindenre figyeltek. Olvastam a 24 órás csevegő végi bejegyzésedet és sok más, a játékosok érdekében tett intézkedéseiteket, kéréseiteket is.
  A nulla percezésre vonatkozó rész azért érdekes, mert nem tudhatod, mi van a tarsolyomban. Egy általános megfogalmazás, amivel leteremtesz – irgum-burgum, még nemesíteni sem hajlandó, csak panaszkodni.
  Írásomban két szót tettem idézőjelbe, ami felett elsiklottál.

  Az idézőjel egyik jelentéstartalma:
  Kiemelés és átvitt értelem

  Arra is használhatóak az idézőjelek, hogy jelezzék: az általuk kiemelt kifejezést nem szó szerint kell érteni. A leggyakoribb ilyen esetek, ha a beszélő ironikusan fogalmaz, és erre fel szeretné hívni a figyelmet; vagy ha az idézőjelben álló kifejezés nem szokványos nyelvi forma, vagy megszokott jelentésétől eltérően értendő.

  Úgy gondolom, hogy nem a felháborodás szülte lendülettel íródott válasz, hanem az átgondolt, másokat nem sértő írás a megfelelő.
  Akkor nem érhet az a vád, hogy bántó a hangnemed.
   
 11. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Sajnálom, hogy bántónak és kioktatónak olvasod, amit én nem annak írtam.
  Sokszor hangsúlyozom, hogy az írásbeli kommunikáció nagy hátránya, hogy sem arckifejezést nem látunk, sem hangnemet, hanglejtést nem hallunk.

  A te írásodra ugyanez elmondható. Lehet, hogy te más hangulatban írtad, mint ahogy én olvastam.

  Bízom benne, ha "lágyabban" olvasod a szavaimat, megérted a lényegét és nem kioktatást látsz benne.

  Egy viszonylag könnyű eventnél a te írásod a nulla percezésről és a csatni használatról, furcsának és provokálónak tűnt.
  Pár gondolat a csatni használatról: szerintem minimum 7-8 éve nem lehet csatni nélkül "normál" üzemmódban végigvinni egy eventet, mert a csatni már alapkövetelmény. Tehát, ha valaki ennyi idő után ilyen témát feszeget, akkor talán nem meglepő, ha kap rá egy határozott választ.

  Én is úgy gondolom, hogy nem a felháborodás szülte lendülettel íródott válasz, hanem az átgondolt, a helyzetre alkalmazott írás a megfelelő részedről is.
   
 12. zagimichna

  zagimichna Járnitanuló

 13. magdi06

  magdi06 Mindentudó orákulum

  Köszönöm szépen a válaszod.Van még a pajtában 41 db ,kirakva is 4.Annyi mindent lehetne még kihasználni, de helyhiány miatt minden nem megy.Nekem a Mitikusok vannak kirakva,tele velük a bahán a kisebb sziget/Most hirtelen nem jött be a neve/Kell a szupertrágya,kacsakata szupertrágya.Én inkább erre mentem rá.De kedves vagy,hogy leirtad.
   
  maszilva, Kuzdern, Ribiszke és 5 más kedveli ezt.
 14. magdi06

  magdi06 Mindentudó orákulum

  Aktiváltam két felhőt:gesztenyést és szülinapi kivánság felhőt.Raktam rá vizet trágyát szuper trágyát.Volt egy 200%-os terménybónuszom is.3200 szupitrágyám,nem sok maradt belőle,de elég volt.2 kört KacsaKatáztam is.
   
  maszilva, Kuzdern, Ribiszke és 7 más kedveli ezt.
 15. MózesBotond

  MózesBotond Fórum nagymestere

  Szia!

  Ha arra gondolsz, hogy fel voltam háborodva, a válaszom: nem.

  Most egy kicsit csapongani fogok.

  A játék alapvető hibáját és felpörgetését az okozza – félretéve a csatnit –, hogy egy túldimenzionált plafont állapítottak meg a készítők és megpróbálják valamivel kompenzálni, az pedig a korábban – 4-5 évre gondolok itt vissza – nem látott és nem kapott bónuszrendszer és szorzók és egyéb nyalánkságok integrálása a játékba. Ezzel akarják vonzóvá és behozhatóvá – látszólag nem összetartozó jelzők – tenni a – szerintem – nem átgondolt döntést. Lehet egyébként, hogy ez is az üzletpolitika részét képezi. Ez egy szebb szó, mint amit korábban idézőjelbe tettem.
  Annak idején – csatni – töklekvárral hosszabbítottam a csatni, mivel még nem tudtam előállítani. Hónapokig lehetett így játszani, de megszüntették ezt a lehetőséget. Ezzel a módszerrel élve és használva teremtettem meg a farmom alapjait.
  Hosszú éveken keresztül nem volt gondom a mennyiségek letermelésével és most sincs. Néha elszáguld egy gyorsvonat mellettem, jelentve, hogy már célba ért. Én is azt az utat futom be – még csak nem is sebesvonat – személyvonat sebességével.
  Hogy miért akkor a csatni?
  Hogy plusz két termést kapjunk.
   
  Ribiszke kedveli ezt.
 16. zagimichna

  zagimichna Járnitanuló

  Köszi szépen. Hát, nekem ezt nehéz lenne leutánozni, hiszen egyik felhőm sincs meg. :-(
   
  magdi06 és DevilMókus kedveli ezt.
 17. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Szia!
  Önmagában az az érték, hogy mennyi felröpi jön egy aratásra, nem bír minősítő erővel. És most nem is arra gondolok elsősorban, hogy a szórás miatt egy aratásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni; hanem arra, hogy ez a szám önmagában nem jelent semmit. Figyelembe kell venni, hogy mennyi röpi kell az eventbe összesen, illetve hogy a szükséges eventgaz mennyiség hány aratással jön össze. Ez utóbbi is fontos, hiszen ebből derül ki, mennyi röpit fog hozni az eventgaz, és hogy mennyi időm lesz a hiányzó röpiket megszerezni más növényekkel (esetleg fákkal).
  Ebben az eventben a kezdő aratás eredménye, ha hosszúval vártuk az eventet, olyan 250 db. A minimum, amivel végig lehet csinálni, 99 XL és 7 sima bioüzemanyag, amihez kell 18296 kamelina és 1117 felröpi. A növény 15 aratással termelhető meg. A Te számaiddal ezalatt kaphatok 15x60 röpit, ami 900 db. A kezdő mennyiséggel együtt 1150. És ha ehhez hozzáteszem, hogy a 15 aratás akkor is kész van hétfő estére, ha valaki csak 3x arat naponta (de simán lehet 4x is éjjeli felkelés nélkül), vagyis még minimum egy kör hosszú is belefér, a felröpi mennyisége nem nevezhető kevésnek, sőt.
  Természetesen, ha valaki nem elégszik meg az alap event végigvitelével, akkor több növényre és felröpire van szükség, hiszen válogatni lehet az alsó és felső ajándékok közül, és még duplázhatunk is. Pl. számoljunk 20 luxus, 48 sima és 79 XL üzemanyaggal. Ehhez kell 20 aratásnyi növény és 1501 felröpi. A 20 aratás csak napi 4x-i aratással van meg hétfő estére, és 250+20x60=1450 röpit várhatunk; tehát 51 röpi fog hiányozni. Ha kész vagyok a termeléssel hétfő estére, akkor sima ügy, ha nem, ezt a mennyiséget ki kell nullázni/félórázni. Viszont ez egyrészt nem egy nagy mennyiség, 50 szupertrágya elég hozzá; másrészt ha valaki egy eventet az alapon túl szeretne teljesíteni, akkor nem ördögtől való, hogy beletesz némi szuper-ezt-azt.

  A 10x24 órás eventeken valóban alacsony volt a felröpi mennyisége. Pedig ugyanennyi repült fel, mint most! - kb 25-30 db/terület/aratás (kisebb területen). Viszont rövid volt az idő, és sok kellett belőle. (Meg lehetett azt is csinálni nullázás nélkül, de nem volt hibalehetőség, és feltétlenül kellettek a nemesített növények.)
   
  maszilva, Kuzdern, Ribiszke és 14 más kedveli ezt.
 18. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  A játék fejlődéséről, annak jó, vagy kevésbé jó lépéseiről sokat lehet beszélgetni és szerintem érdemes is.
  Sokféle szempontot figyelembe lehet(ne) venni.
  Beko topikban nincs off, ott mindent lehet. Igyekszem figyelemmel kísérni az ottani beszélgetéseket is. Átgondolom az ott olvasottakat, témát, ötletet, érveket merítek az ottani beszélgetésekből (IS), amikor visszajelzést küldünk a központnak. Nem csak a panaszkönyvet kísérjük figyelemmel, hanem azok meglátásait is, akik összeszedetten hozzászólnak a játékmesterek munkájához.
  Sokszor hangsúlyozom, az építő kritika fontos. Fogalmazzátok meg és mindent megteszünk, hogy eljuttassuk az illetékesekhez.
  Amennyiben ilyen gondolatok megfogalmazódnak benned, Beko topikban bármikor helye van és köszönettel vesszük.
  A csevegőben óvatosan kell bánni a kritikával, mert ott nagyon befolyásolható az alaphangulat. Ezt bizonyára láttad már te is számtalanszor.

  A fentiek miatt kérem tőled, hogy ezt a beszélgetést ITT NE folytassuk, hanem ha hozzáfűznivalód van az eddigiekhez, sétálj át Beko topikba és írd le, amit gondolsz az elmúlt évekről, a jelenlegi helyzetről, a jó vagy rossz irányokról stb. Ha van kedved, időd és energiád hozzá. Ígérem, hogy elolvasom és figyelembe veszem a központnak írandó anyagok készítése közben. Ahogy ezt mások írásaival is megteszem.
   
  maszilva, Kuzdern, Ribiszke és 10 más kedveli ezt.
 19. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Sziasztok. 2 pálya kész a harmadikon cikázok éppen.:)
  Nem sokat dupláztam eddig , de itt már jelentősen érdemesebb cikázni ami miatt kicsit lassabb a haladás.:music::)
  Jellemző hogy alul felül gyakran van olyan hogy mindkettő kell;) vagy egyik sem:oops:. De azért itt már válogatok.:)
  Végül is a játék tetszik hogy ma vagy holnap leszek kész az nem oszt vagy szoroz ,szóval cikázgatok:D
  Mivel a sima pörgetések is limitálva lettek, pld a 7 szabadot duplázom, de utána már csak a 3 party pörit:)
  Ezen a 3. pályán mást nem is fogok duplázni.:)
  A röpim elfogyott ,ha lejár este a 100% bónusz macskagyökére váltok:) reggel ha kell még az marad.;):)
   
  Utoljára szerkesztett: 25.6.20
  juliannakoczkas, Kuzdern és Ribiszke kedveli ezt.
 20. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  És, ha hozzáveszed, hogy van öt (csak 5!) rendes szomszédod, aki már tegnaptól ezt a felröpit küldte, akkor az + 30 röpi. A maradék 21 beeshet a szórásból is, hogy a célzott támogatásokról ne is beszéljek. És, ha mégis ezen a 21 felröpin múlik, és ezt tudod, ot a röpikérő topik. Napi 2-3 segítség mindig akad, és már nem is kell görcsölni...
   
  Gio, juliannakoczkas, DevilMókus és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.