Visszajelzés Szezon eventek csevegője

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 11.10.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Ez a topik a szezon eventek csevegője

  Az alábbi linkeken megtaláljátok az eddigi szezonok ismertetőit.

  1. >>Halloween szezon<< 2019. október
  2. >>Téli szezon<< 2019. december
  3. >>Fagyos szezon<< 2020. január
  4. >>Velencei szezon<< 2020. február
  5. >>Tavaszi szezon<< 2020. április


  Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban kérhettek választ, tanácsot:
  Általános témák
  Technikai kérdések
  Kérdések és válaszok

  Tartózkodjatok a csevegőben az ajándékok felajánlásától, illetve azok kérésétől!
  Erre külön topikok állnak rendelkezésre.
  Erre - lehetőség szerint - hívjátok fel "eltévedt" játékostársaitok figyelmét is!
  Hiányzik még néhány felröppenő?
  Ajándékok felajánlása, kérése, cseréje

  Akinek panasza van, a Panaszkönyv topik áll rendelkezésére
  Panaszkönyv

  A topikra a fórum szabályzata vonatkozik.
  Az illem, az udvariasság alapszabályait itt is be kell tartani.
  Kérjük, hogy indulat, trágárság nélkül beszélgessetek és kerüljétek el a konfliktusokat!
  További tudnivalók a fórum használatáról:
  Házirend
   
  bota493, Gio, -ágianyu33- és 5 más kedveli ezt.
 2. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Kedves Csevegők!

  Az az esemény egy nagyszabású terv első darabja. Ez az "állatorvosi ló".
  Kérjük, hogy alaposan vegyétek szemügyre az esemény minden szeletét és fogalmazzátok meg a véleményeteket róla!
  Fontos, hogy meglássátok benne azt is, ami jó és azt is, ami jónak tűnik, de ha "ez és ez" változna, még jobb lenne.

  Örömmel vennénk, ha lennének olyan reális és kulturált stílusban megfogalmazott vélemények, amelyek linkje (és fordítása) szó szerint továbbítható a központba. A fordítás miatt kérjük, hogy kerüljétek a szóvirágokat és a több soros körmondatokat!

  Első ránézésre nem biztos, hogy megéri a fáradtságot az ajándéklista. Kérjük, ha mégis találtok benne olyat, ami figyelemre méltó, osszátok meg velünk!
  Amennyiben számokkal, érvekkel alá tudjátok támasztani a véleményeteket, írjátok le azt is!

  Fontos, hogy alaposan és optimistán (is) nézzétek át az eseményt! Keressétek és találjátok meg benne az ötletes, szórakoztató elemeket és ennek is adjatok hangot!

  Aki végignézte, végigszámolgatta a listát és kialakított egy taktikát (pl. mely megrendelőket szolgálja ki a SZJP-ért), ossza meg a többiekkel, hogy legyen valami kiindulópont a taktikus beszélgetésekhez.

  Kellemes csevegést kívánunk!
   
 3. achmed1122

  achmed1122 Fórum parancsnoka

  tökjó:) Nekem tetszik:) yupii már nagyon várom..
   
  -katalinjani-, Gio, osztrak12 és 3 más kedveli ezt.
 4. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Kérdésem lenne...
  A megrendelők kiszolgálása mellé járó szezonpontok visszamenőleg is jóvá lesznek írva? vagy addig hanyagoljam őket?
  Nekem tetszik....
   
  osztrak12, incimami, ERNŐKEE41 és 5 más kedveli ezt.
 5. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Szia!
  Elolvastam az ismertetőt. Nem egyszer, ötször. Átszámoltam minden lehetőséget.
  • Egy évre levetítve a megrendelők mennyi növényt kérnek (kb. 5.600.000 növény), terményt, stb.,
  • Eventek során mennyit kell ültetni majd a pontokért,
  Az egész rendszer egy teljesen átgondolatlan, nem megfelelően kivételezett téma. Csak számoljunk a megrendelőkkel. Éves szinten, minden nap teljesítem a szezon pontokért őket, az durván 5.600.000 növény. Na ez a kosár alól 282.000.000.000 csengőpengő, a szegfű árával számolva. Viszont sokkal drágább növényeket is kér, és átlépjük a háromszázmilliárdos csengőpengő mennyiséget is. Persze termelhetünk, de event mellett erre nincs lehetőség, vagy ha van, akkor se lehet 1 év alatt ennyit összehozni. (TOP1 CSP ranglistán, 1. játékosnak 87 milliárd CSP áll rendelkezésére.)

  Másodsorban, köszönő viszonyban sincs a megrendelők jutalmai és a szezonpontok mennyisége, azzal amit kérnek a megrendelők. Reménykedtünk, jókat kapunk a szezonpontokért, és megmentésre kerülnek a megrendelők. Ez nem történt meg. A 159 Ft-os, vagy 359 Ft-os csomagokból többet kapunk egy vásárláskor, mint ha a szezonbérletes jutalmakat megkapnánk egyszerre! És itt van a probléma: több millió növény a megrendelőknek (nyereség mínusz), szezonpontok jutalmai (nyereség mínusz).

  Az egész rendszerben egy olyan tételt nem lehet felsorolni, ami pluszt adna a gazdáknak. Csak elvesz, nem ad. Mert amennyiben számolunk, átgondoljuk logikusan, és levezetjük, sehol nincs olyan jutalom, amely plusz lenne számunkra. Még átcserélni se lehet például csengőpengőt, pl. szezonpontra, és szezonpontot pl. szupertrágyára. Semmi kézzel fogható lehetőség nincs. Egyszóval: nem kapunk semmit a munkánkért. Kapunk, persze, de minden esetben mínuszban jön ki a gazda. Nem kell hozzá túl nagy számításokat levezetni. Mínusz az egész. Nem megérős kategória.

  Sajnálom, hogy ennyire túl kell bonyolítani mindent, és ennyire vaskalapos módon a jutalmakat adni. Mindent átgondolva, optimistán levezetve, és mindenhogy számolva, egyszerűen borzasztó, ha átvesszük a dolgokat: nincs pozitív, kézzel fogható nyereség, csak mínusz.

  Kerestem pozitívumot. Az event ablak grafikáján kívül sajnos nem találtam többet. És ezt minden egyéb kötözködés nélkül írom. Ez a tény.
   
  Utoljára szerkesztett: 11.10.19
  csopke1, Soma040102, Domos52 és 82 más kedveli ezt.
 6. Kékmadár1

  Kékmadár1 Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Nem!
  Csak a szezon indulása után kapunk pontokat a vevőktől.
   
  tutitanya, osztrak12, magdi06 és 8 más kedveli ezt.
 7. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Nekem tetszik!:inlove: Bár sok minden nem ált össze teljesen.:music:A vásárlás részét hol láttom?Igen van a 3 dolog a boltban , de gondolom több is lesz benne, vagy sem? :oops:Mert gondolom a szenonpontokat nem csak megszerezni lehet hanem használni is. o_OAhoz van a táblázat hogy mennyi vásárlás után mennyit kapok?:music:
  Az jó kérdés hogy egyes pontokat csak egy-egy szezonban lehet használni? :music:Azaz amitt az előszezonban kapok az főszezonra nem jó?:music:
   
  Utoljára szerkesztett: 11.10.19
  incimami, Mica67, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 8. Anulu73

  Anulu73 Fórumszaki

  Sziasztok!
  Én is átolvastam az ismertetőt. Azt hiszem ezt a "szezont" kihagyom! :D
   
  osztrak12, Borosgazda, tereza6517 és 30 más kedveli ezt.
 9. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok :)

  Amennyiben az volt az eredeti elképzelés, hogy a rendszeresen eventező gazdáknak, akik egy elfogadható (kölcsönösen előnyös) rendszerben napi rendszerességgel kiszolgálnák a megrendelők egy részét (vagy akár az összeset), adjanak egy kis extra játékot és hozzá még bónusz ajándékokat is, akkor szerintem az ötlet nagyon jó :D sajnos a kivitelezésben ennek semmi nyoma sincs, vagy teljesen más volt az elképzelés, de akkor még kevésbé értem a szándékot... :(

  Az eddigi információk alapján az eventekből kapható szezonpontokból összességében is csak néhány ezret lehet majd begyűjteni. Az ezekért kapható alap jutalmak semmivel sem többek (sőt, inkább kevesebbek), mint bármelyik event egyszerű nyereményei.
  A megrendelők kiszolgálása kész ráfizetés, amikor 1 db szupertáp 1 és 4 millió CSP között mozog :wuerg: A gyümölcsárus és a nublonok ennél sokkal jobb ajánlattal jönnek...
  A szezonbolt kínálatára nem találok szavakat. Akit nem érdekel a TP, azok számára rosszabb, mintha csak matricákat lehetne vásárolni, aki pedig hajt a TP-re, ezekkel pont nem megy semmire...
  A szezonbérlet jó ötlet a fizetős réteg megcélzására, de aki csak 4-5 ezer szezonpontig tud eljutni, annak szerintem nagyon nem éri meg. Aki végig megy, talán meg is érheti (nem számoltam utána, csak ránézésre).
  A szezontrófeát szintén jó ötletnek tartom, illetve tartanám, ha lehetne látni, hogy például 4 szezon múlva a fejlesztés már napi szinten FA-t ad, és minden szezonban jön hozzá mindig valami értékes (party pörgetés, szupertáp, szupertrágya). Több, mint 16 ezer szezonpont rengeteg, ahhoz nagyon sok megrendelőt ki kell szolgálni. Ezért cserébe a jelenlegi jutalom: napi 500 TP többlet :wuerg::cry:xD (erre sincsenek szavak, azért használtam inkább hangulatjeleket)

  Az a gond, hogy a megrendelők igényeit annyira magasra tették, hogy innen már nem tudok elképzelni jó megoldást. Esetleg azt, ha törölnék az egészet, és 0-ról kezdenék újra felépíteni:sleepy:
   
  csopke1, Domos52, tewo és 75 más kedveli ezt.
 10. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Én nem értem a koncepciót. Szervesen összekapcsoltak két új (na jó, egy új, és egy felújított) játékelemet. Ennek akkor lenne értelme, ha egymást ösztönöznék; de legalább az egyik a másikat.

  Ha ezt a szezonos eventet úgy fogom fel, hogy majd az eventek és a megrendelők kiszolgálása során kapott kvázi ingyen SZJP-okért plusz jutalmakat vehetek át, akkor jó. Ehhez mérten az "ingyen" pontokért kapható ajándékok minimálisak, nem érdemes külön erőfeszítéseket tenni értük.
  Ugyanakkor van ezzel egy kis gond. Illetve három nagy gond.
  Az egyik a dekor. Egy gyárszerű dekor, amihez az utolsó előtti sorban lehet az első fejlesztést kapni. Ettől önmagában a játékosok többsége úgy fogja érezni, hogy ez egy event, amit teljesíteni kell, meg kell szerezni azt a 16270 pontot, különben nem lesz meg a dekor fejlesztése. De érdemes ezért küzdeni? Nem tudjuk!
  A másik probléma, hogy ennek az 16270 pontnak a megszerzése nem tervezhető! Nem tudjuk, az egyes eventekből mennyi lesz szerezhető; így csak a Megrendelőkre alapozhatunk.
  Vagyis a jelenlegi állapotában egy hónap alatt kellene megszereznünk 16270 pontot az erősen ráfizetéses megrendelőktől egy olyan dekorért, amiről nem is tudjuk, milyen tulajdonságai lesznek. Ez így nagyon nem jó.
  A harmadik gond az, hogy a fenti feltételezés szerint úgyis eventezünk, úgyis megrendelőzünk, tehát a SZJP-ok csak úgy jönnek. De a megrendelők önmagukban nem érik meg a velük való foglalatosságot...

  Vagyis akkor a másik lehetőség, hogy a szezonrendszerrel szeretnék ösztönözni az eventezést és a megrendelők kiszolgálását. Ehhez viszont sokkal kívánatosabbra kellene faragni az ajándéklistát! És a jutalmakat szinthez kellene igazítani; a 6000 TP nem mindenkinek ugyanazt jelenti...
  Jó lenne a szezonzseton, de a boltjának a kínálata már nem. Ide olyan jutalmakat kellene betenni, amik visszahatnak az eventezésre vagy a megrendelőkre: terménybónuszt, időbónuszt, felröpi-növelőt, megrendelőkhöz jutalomszorzót és hasonlókat; nem TP-bónuszt, meg az amúgy is 5-10 perces tenyésztést még jobban rövidítő bónuszokat.

  Szóval nem értem.
   
  nolina1965, csopke1, Domos52 és 75 más kedveli ezt.
 11. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok
  Nekem tetszik . Végre egy jó dolog , ami változatosságot hoz .
  Végre van miért termelni , és az a rengeteg fa , növény , és állat ami eddig van , az most kelleni fog
  Ezért van a játék .
  Közben letermelem a növényt , kapok TP-t . Ha esetleg valakinek sok valami kell , akkor kimegy a piacra és ha látom , hogy felmegy az ára , akkor el tudok adni , és gyarapszik a vagyonom .

  A bolt kínálata , ha jól látom , végtelenszer ki lehet váltani .
  De mennyi ideig hat ha kiváltom ?

  [​IMG]

  Ez nem tudom , miért olyan rossz ? Például a tenyésztés ?


  Felhő
  KépeNeveHatásBónusz mértékeHatóidő
  (óra)
  Lezárási idő
  (óra)
  Tematikus
  [​IMG]Karácsony 2014Gyorsabb állattenyésztés a tenyészterepen20%12:0024:00tematikus
  [​IMG]NapsugárGyorsabb állattenyésztés a tenyészterepen5%03:0012:00tematikus
  [​IMG]IgluramaGyorsabb állattenyésztés a tenyészterepen10%05:0022:00tematikus
  Termék
  KépeNeveHatásBónusz mértékeHatóidő
  (óra)
  MesterségRekesz
  [​IMG]Rózsaszín zseléGyorsabb állattenyésztés a tenyészterepen50%08:00Lekvárfőző műhely
  2. szint
  Arany
  Bölcs tölgy rúna
  KépeNeveHatásBónusz mértékeSzükséges
  csillag
  [​IMG]Gyors tenyésztés rúnaGyorsabb állattenyésztés a tenyészterepen1 órával rövidül a tenyésztés alapideje:
  6 óráról 5 órára
  50 db
  Egyéb
  KépeNeveHatásBónusz mértékeHatóidő
  (óra)
  Érési idő
  (óra)
  Megjegyzés
  [​IMG]BájitalGyorsabb állattenyésztés
  a tenyészterepen
  Felezi a tenyésztési időtEgy tenyésztés idejéig-Minden beadott bájital felére csökkenti az időt.
  Egy tenyésztéshez maximum 4 bájitalt használhatunk fel.
   
  tutitanya, ence79, soresne és 4 más kedveli ezt.
 12. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Összesen 3 szezonzsetont kaphatsz. A többi bónusszal nem fog összeadódni, így az 5 perces tenyésztést leviheted mondjuk 2-3-ra. Na bumm...
   
  tewo, -Kicsi21-, osztrak12 és 25 más kedveli ezt.
 13. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia Toma! Sziasztok!

  Van egy becslés az anyagban, azt idehozom. A hivatalosba a "becslés" miatt nem írtam bele.
  Tehát, a jelen információink szerint a szezon idején az eventekből 2190 SZJP-ot tudunk majd szerezni.
   
  tewo, incimami, Fatther és 17 más kedveli ezt.
 14. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  3 ilyet [​IMG] kapok havi szinten ? Amit még el is vesznek , ha nem költöm el ? :D
   
  ^^Ayumi^^, osztrak12, Bonzó1945 és 12 más kedveli ezt.
 15. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Ez a jó kérdés hogy egmásra hat -e?o_O Mert ha csak hosszabb lesz a hatás, az nem sok .:oops:Nem is értem hogy pld 1800 pontot egyesével hogy költünk el 3 dologra ?:music::wuerg:
   
 16. Melan

  Melan Fórum admirálisa

  Sziasztok,

  Szamolgatas: osszeirtam, hogy jelenleg mit kernek a megrendelok, azt osszevetettem a piaci arakkal, tehat hogy mennyibe kerulne megvenni a piacrol, es ezt vegul osszehasonlitottam hogy mennyi szezonpontot ad 1-1 megrendelo 1-1 feladata. Nem tudom persze, hogy mennyire igaz hogy Menyet Menyus elso feladat mindig 32 szezonpontot ad, tehat ami a bal felso sarokban levo feladat, vagy teljesen mindegy melyiket valasztjuk eloszor, az ad 32 szezonpontot.

  En jelenleg ugy szamoltam, hogy peldaul Menyet 1 feladat (novenyek 8.szintig) ad 32 pontot, es a farmos madarak emlosok 20. szintig ad 30-at.

  Tehat ezek alapjan nalam ez jott ki, hogy hany CSP-be kerul 1 db szezonpont, hangsulyozom, az EN JELENLEGI piaci araimon, es a JELENLEGI keresek alapjan.

  Megrendelo1. feladat2. feladat3.feladat4.feladat
  Menyet menyus 14,219 45,833 41,000 39,500
  Gezen Guz 5,067 6,069 12,031 218,529
  Pu foka 23,548 45,484 40,000
  Lee Ba 5,476 2,158 51,250 42,188
  Robin Hood 71,000 11,765 129,412
  Bim Bo
  Miss Rofi 447,750 361,750 21,618 16,739
  Bari Mari 56,000 87,500 63,000 75,250
  Tig Rincs 52,500 56,000 10,080 13,750
  Ara Croft 42,609 101,250 133,333 135,000
  Hogy jott ki?

  Vegyuk Lee Ba-t, most ker tolem 20-20 db bouigin bigyot, aranyeso viragot, piros anjou kortet, es barkocat. Ezeket kb 115,000 CSP-rt meg tudnam venni a piacon, cserebe ad 21 szezonpontot, vagyis 1 db szezonpontert fizettem 5,476 CSP-t.

  Ellenben Miss Rofi ker tolem 350-350 db hortenziat, festo rekettyet, gyongyvesszot, es macskagyokeret. Ezekert potom 4 es millat kellene fizetnem a piacon (mar ha minden elerheto lenne, mert peldaul a rekettye nem), es adna cserebe 10!!!!! szezonpontot:oops::oops:

  Latni nemi torzulast???:D

  Ez alapjan latni, hogy ha valaki nekikezd egy ilyen havi cuccnak, akkor lehetnek olyan tetelek, amikre erdemes ranezni, es ha jo dolgokat ker, akkor beadni, meg vannak olyanok, amik abszolut rablas kategoria.


  Na most, a kovetkezo lepes, amit megcsinaltam, az az volt, hogy megneztem a 10-12 legjobb CSP aranyban levo kerest, es osszegeztem mennyi szezonpontot adna, es mennyi CSP-be kerulne megvenni, az eredmeny 3,8 millio CSP, cserebe 309 szezonpont. Ez meg keves napi szinten a 18 ezerhez.


  Buktatok:
  - ez csak egy pillanatnyi keres, a kovetkezo ki tudja mennyibe kerul
  - a piac veges, es van egy olyan erzesem, hogy az arak felfele fognak elindulni, tehat a vegosszeg nem ennyi lesz
  - napi 2x vegigmenni ugyanezen a szamolason, hogy ki talaljam van-e valami ami "megeri", vagy inkabb fogalmazzunk ugy legkevesbbe rafizetos
  - rafizetos, mert ezekert a jutalmakert ez nagyon rafizetos. Most komolyan ezt hogy gondoltak, hogy 11 ezer szezonpontert adnak 3 csillagot, 3 AB-t, meg 3000 CSP-t???????? Az ember csak nezi es kb a WTF erzes van benne (persze tudom, megnyertem az elotte levo ajandekokat is:D)
  - fogalmunk sincs mit ad majd a vegso fejlesztett kutyu. Az eddigi ilyen fejlesztett kutyuk alapjan semmi nelkulozhetetlent, olyant nem fognak betenni egy ilyen vegtelen "event" sorozat vegere. Tehat a vegso kutyuert szerintem nem erdemes elkezdeni az egeszet, mert nagy pofara eses lesz a vege.

  Az alapkoncepcio nekem tetszik, de a kivitelezes?????
  - event, event hatan, es akkor most jon ra egy ilyen idorablo cucc megint??? Az ember figyeljen a pajta keszletre, piacra, vagy termeljen, de mikor? Nekem abszolut nem vilagos ezt kinek szantak. Az eventezo farmereknek ez teljesen eselytelen, nekik mar alapbol le van foglalva a farm. Akik gyorsan fel tudjak szabaditani a farmot, azoknak ez nevetseges...
  - a jutalmak... nem tudok megfelelo jelzot, amivel nem keverem magam bajba. Maradjunk annyiba, hogy egy ilyen folyamat vegen, nem 1-2 db titokollal kellene kiszurni az emberek szemet, mar csak minimalisan sem, hanem adott titokallattal, titokfaval, ne kelljen mar meg itt is a szerencsefaktorral szorakozni, de ez csak a minimum...


  Pozitivum? Alapkoncepcioba lenne fantazia... ennyi.

  Arra ez esely, hogy ezt barmilyen formaban is erdekesse tegyek??? Nagyjabol annyi, mint hogy a 18 ezer szezonpontert megszerzett 2 db titokolbol hangyat bontsakxDxDxD
   
  Utoljára szerkesztett: 11.10.19
  csopke1, Domos52, Karlosz02 és 50 más kedveli ezt.
 17. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  A szezonboltban nem lesz más, csak az a 3 portéka, amit látsz, de azokat szezonzsetonért tudod megvenni. Összesen 3 db-ot tudsz szerezni a teljes szezon alatt.
  Szezon-jutalompontokért SEMMIT nem tudsz venni, hanem szezonszintet tudsz lépni.
  A szezon-jutalompontot nem tudod másik szezonban használni, hiszen olyan, mint a TP. Azzal haladsz a szinteken. Nem tudod tartalékolni.
   
  osztrak12, incimami, Fatther és 14 más kedveli ezt.
 18. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  Ja ok . Nekem még emésztenem kell a szezonpont a szezonzseton , szezonakármi szavakat . :D:inlove:
   
  incimami, Ditti58, Boszika2010 és 9 más kedveli ezt.
 19. Melan

  Melan Fórum admirálisa

  Nem kell emeszteni, segitek...Szinonimak: szezonpont=szezonzseton=szezonakarmi= "felejtos"
   
  csopke1, Domos52, tewo és 41 más kedveli ezt.
 20. JUCUS

  JUCUS Fórum hercege

  Majd ezzel is lehet nulla percezni. Ha valaki győzi sztáppal.... :)