Visszajelzés Tavaszi álom - event csevegő

Discussion in 'Egyéb témák archívuma' started by Dolphin, Apr 2, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Poll closed Apr 11, 2025.
  1. 1

165 vote(s)
    48.2%
  2. 2

16 vote(s)
    4.7%
  3. 3

15 vote(s)
    4.4%
  4. 4

5 vote(s)
    1.5%
  5. 5

18 vote(s)
    5.3%
  6. 6

7 vote(s)
    2.0%
  7. 7

8 vote(s)
    2.3%
  8. 8

17 vote(s)
    5.0%
  9. 9

14 vote(s)
    4.1%
  10. 10

77 vote(s)
    22.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Ezennel megnyílik a Tavaszi álom event csevegője.

Az event kezdete várhatóan: 2025. április 03. (csütörtök) 14:00 óra
    Az event vége várhatóan: 2025. április 09. (szerda) 22:00 óra

Event jellege: Növénytermesztős, felröppenős, beadandós
    Eventnövények: Rózsaszín magnólia, Tollas levelű páfrány
    Az eventhez tartozó felröppenő: Szorgos méh
    Malomtermék: nincs
    Különleges kellék: nincs
    Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 30. farmos szint
    Az event nehézségi fokozata:
    közepes / nehéz
    Az event az Eventes területen és Főfarmon az Erdei tisztáson zajlik.

Az event a hírek felületéről, az event óráról,
    a térképen az Event terület bejáratáról, valamint a Főfarmon megjelenő eventbejáratból érhető el.

[​IMG] [​IMG]

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok (a felröppenő miatt) és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event ismertetője >> ITT << olvasható.
    Az event panaszládája >> ITT << érhető el.

Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban lehet segítséget,
    tanácsot kérni, a probléma pontos leírásával, farmnév és User ID szám megadásával:
    Általános témák
    Technikai kérdések
    Kérdések és válaszok

Eventekhez segédlet >> ITT << található.

A bónuszlexikon >> ITT << olvasható.

Növények érési idejéről összefoglaló táblázat >> ITT << olvasható.

Földterületek hozamtáblázata >> ITT << olvasható.

Panasz esetén, a panaszkönyv áll rendelkezésre:
    Panaszkönyv

A csevegőre is a fórum szabályzata vonatkozik.
    További tudnivalók a fórum szabályairól itt olvashatóak:
    Házirend

2. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

A Tavaszi álom eventben Ökörszem úrnak segíthetünk a kertészkedésben. A két event növényt az eventes terülen tudjuk termelni, a felröppenőket az Erdei tisztáson tudjuk összegyűjteni.

Az eventablak 4 területet fog tartalmazni, ebből az első lesz elérhető. Ezen találjuk a Rózsaszín magnóliát beérett állapotban. Figyeljünk rá, hogy előbb arassuk le a növényt, s csak utána fogjunk hozzá a tereprendezéshez. A másik 3 területet sorrendben lehet feloldani, a felröppenők (Szorgos méh) beadásával.
    A 3-as területen fogjuk megtalálni a Tollas levelű páfrányt beérve, itt is előbb aratnunk kell mielőtt területet rendezünk.

Az 1-es és 2-es területen csak Rózsaszín magnóliát, a 3-as és 4-es területen csak Tollas levelű páfrányt tudunk termelni, a Vetőmunkás is így fogja a magokat elültetni.

[​IMG] [​IMG]

A növényekre csak a Víz és Trágya használható, semmilyen bónusz nincs a termésre hatással, kivéve az L kosárral megvehető terménybónusz, amely adott növény esetén ad +2 termést.

A megtermelt növényeket a feladatokba kell beszállítani. A teljes eventhez 1550 db Rózsaszín magnóliára és 770 db Tollas levelű páfrányra van szükségünk, a felhőhöz és rávaló dekorokhoz ennél kevesebb szükséges.

Sikeres teljesítést Mindenkinek!

Last edited: Apr 2, 2025
  3. Namiamano

Namiamano Kivételes tehetség

Sziasztok!

A felhő Trágyás láda III-at ad.

Trágyás láda III[​IMG]szint x 50 TP, szint x 50 BTP, szint x 400 TP, szint x 400 BTP, 5.000 CSP, 10.000 CSP, 1 Szupertrágya, 1 KK szupertrágya, 1 KK turbótrágya, 1 Szupertáp, 1 Party pörgetés, 1 Csillag, 1 Farmpengő, 1 Aranybanán
    2 000 db ilyen láda nyitásából ez lett:

Üdv: Nami.

4. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sziasztok

folytatjuk a szorgoskodást... minden láda hozzátesz a farmhoz... és az eventek is ilyenek...
    Játszani jó:inlove:

5. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum bárója

Amaránt lesz ültetve indulásra, lehet, hogy a 360db felröpi meg is lesz egy körből. Összesen 2320 növény kell.
    Jó ez az eventes terület, de hogy ennyiszer??!! Robot III. Csináljuk, mert különben unatkoznánk, de személy szerint kezdem egy kicsit unni! Lépj be vagy lemaradsz, ha lemaradsz akkor nem tudod behozni az elmaradt időt!!
    És kövezzetek meg, de a felhőben is max a 12 óra idő ami vonzó, de ki az aki naponta 2x aratja a felhőket? :)

6. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Sziasztok! :)

Könnyed eventecske, nullázással akár már az elején nyitható a maximális területszám, ezáltal a gyorsabb haladás is. Ezt célszerű is megtenni. Ezután sokkal egyszerűbb lesz a termelés.

Nekem egy valami miatt sr a szemem, de nem a bánattól...az a kitehető, jajj istenem megint kisfarmozni kellene? :D Brutál plusz pont, 1x1 800-as szorzó és nem tematikus! Bökök is mindjárt egy 10-est az eventre. Már csak a nullázás és azonnali feloldás is pozitív.
    Szia! :)

Kíváncsian várom a 202-es területről a 360 felröpit :D :D :D Bár igaz, hogy nullázással azonnal meg lehet szerezni.

Robot munka? Elég sokan vagyunk kik nem tehetik meg, hogy azonnal befejezzék az eventet, akkor mi a játék robotjai vagyunk? Nem gondolnám, alapból azért van 1 hetesre tervezve, hogy kényelmesen befejezhető legyen. Nem kell mindig rohanni, néha nem árt lassítani. Biztos vagyok benne lesz olyan event ami letudható lesz fél nap alatt és mehet a napi egy benézés a farmra. Aktívabb játékot követel, de ilyen gyorsan feloldott területtel és ilyen nyeremények mellett ez egy szuper hét lesz :)

7. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Sziasztok !
    Én szeretem az eventes területet, így nem gátol semmiben.
    A játékosok zöme gyakran panaszkodik, hogy a sok event miatt, ami a többi területen játszódik, nem tud növényt termelni, állatokat kitenni.
    Aki O percezik az állatokkal, mint pl. én is, ez engem nem érint, de sok játékost igen.
    Én is O percezek növénnyel a főfarmon a felröpikért, aztán belecsapunk a lecsóba.
    Mindenkinek jó játékot kívánok :)

Last edited by moderator: Apr 2, 2025
  8. *Lúdanyó*

*Lúdanyó* Törekvő

Miért kellene nulláznod? Beveted este valami hosszúval aztán vszínű első körben meg is vagy vele.:)

Ezen akadtam meg én is. Most megint mehetek százfelé...?:)

Last edited by moderator: Apr 2, 2025
  9. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

No nem kell annyira csapkodni, mert víz, és trágya hat csak.
    Csak ha kell akkor 0 percezek.
    Maga a felhő nem nagy durranás számomra, annál is inkább, mivel 12 ó, nem fogom learatni csak 1-szer.:music:

10. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Sértődés ne essék, de aki unja, az ne játssza, és főként ne ide a normál csevegőbe jöjjön panaszkodni, azért van a panaszláda, menjen oda.
    Ennek a topiknak a taktikák megosztása és a megoldáson való együtt-gondolkodás a profilja.
    .......................................................

Ismét egy eventes területen zajló eseményt kaptunk, amelynél a 4-ből 3 terület feloldásához a Szorgos méh felröppenőket a fő-farmon Erdei tisztáson és napi ajándékként szerezhetjük meg.
    Én biztos, hogy lenullázom a röpiket, (így nincs időkiesésem a fő-farmon, amúgy is gyűjteni kell a TOP-ra az amarántot ;)), aztán a növény termesztés meg, hadd szóljon! ;)
    Az event leírás szerint az 1. területet kezdéskor megkapjuk, de a másik hármat felröppenővel tudjuk kiváltani:
    a 2. területhez: 80 db; 3. területhez: 120 db; és a 4. területhez: 160 db; azaz mindösszesen 360 db Szorgos méh kell.
    Az event növényekből a full teljesítéshez kell:
    - 1.550 db Rózsaszín magnólia (amely 64 db 1*1-es területen ültethető az 1. és 2. területen) és
    - 770 db Tollas levelű páfrány
    (amely 63 db 1*1-es területen ültethető a 3. és 4. területen).
    A Rózsaszín magnólia művelési területét kissé aránytalannak tartom a növényszükségletekhez képest, de a BP-ben biztos kiszámolták, aztán meg, majd meglátjuk... :p

Az event kisebb játékosok számára is különösebb plusz nélkül is teljesíthető.
    A nyeremények igen tetszetősek, főleg a szintszorzós 1*1-es területet igénylő Méhriadó, amely nem is kell a tematikus felhőre.

A 7. játékszinten megnyerhető Méhriadóhoz kell:
    - 1.350 db Rózsaszín magnólia és
    - 670 db Tollas levelű páfrány, - akit esetleg csak az érdekel a teljes eventből.
    Igaz, a szezont már rég befejeztem, de a jutalom pontok révén könnyebben ismétlődhet a 40. szint. ;)
    Úgyhogy hajrá, sikeres játékot! :D:inlove:

Figyelem! Módosult a felröppenők gyűjtőhelye: lásd # 29 miszerint az Erdei tisztáson és nem a Fő-farm területen lesz az lehetséges.

11. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia

Ha valaki dekorozik..:music:. az bizony nullázni fog...:D én is;)

Swartsch and genka53 like this.
  12. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Nézzük a számokat.
    A felhőig kell 950 magnólia és 670 páfrány. A magnóliát 64, a páfrányt 63 területen termeszthetjük. Az érésidő 5:30, ami napi négy aratás. A 950 db magnóliához kell a felszaporítás után 16 kör, összesen 18. A teljes eventhez kell még 600 db (plusz 9-10 kör).
    Az event ideje alatt 25-26 kör teljesíthető, amivel kb. 1500-1600 magnólia termeszthető. Így aki a teljes eventet végig akarja vinni, az nem nagyon hagyhat ki aratást!
    A páfrányból sokkal kevesebb kell, vagyis felesleges nullázni a 3. és 4. területért. A felhőhöz 670 db kell, összesen 770, ami a felszaporítás után 12 kör, vagyis 3 nap alatt meg is van.

A szűk keresztmetszet tehát a magnólia. A 2. területet ki kell váltani a kezdő magok beéréséig, hogy a visszaültetéskor már mind a 64 terület a rendelkezésre álljon. Nem tudom, hogyan rakható ki nagyobb földekkel a két területrész, így nem tudom, a felszaporítás 2. körében mennyi növényt tudunk termelni. A kezdő 5 magot 2x2-es földbe kell elültetni (remélem, kifér ennyi, de nem biztos), ekkor lesz 25 növényünk. A 2. körben ki kell tenni annyi 2x2-est, amennyi kifér, utána 1x2-eseket, végül 1x1-esek jönnek. Ha tele tudjuk ültetni a területet, a 3. körtől kezdve minden kör hozama 64 növény lesz.

13. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia !
    Azért nullázom, mert nálam reggel van nagy aratás, így a kütyüket nem fogom leszedni ma délután vagy este.
    Elkezdődik az event, leszedem őket, nullázom az amaránttal és visszateszem őket.

14. genka53

Szia Toma!
    Hoztam a németektől egy képet a területekről, így már ennek ismeretében is lehet tervezni a vetést:

Sikeres játékot!:D:inlove:

15. -BombadilToma-

Szia Genka!
    Köszönöm!
    Így sikerült kiraknom (lehet, hogy van jobb...):
    Így a magnóliás területekre elfér 12 db 2x2, 2 db 1x2 és 12 db 1x1 (összesen 26 magból lesz 89 növény, a hozam 64).
    A páfrányos területekre elfér 11 db 2x2, 3 db 1x2 és 13 db 1x1 (összesen 27 magból lesz 90 növény, a hozam 63).

Így az első 5 magból lesz 5 db 2x2-be elültetve 25 növény. A 25 magot úgy kell elültetni, hogy 1 db 1x1 kimaradjon, és akkor lesz 87 növényünk. Innentől minden kör hozama 64 db. A felhőért 950 magnólia kell, amihez további 14 (összesen tehát 16) kört kell termelni. A Méhriadóért összesen 1300 magnóliát kell leadni, amihez a felszaporítással együtt 21 kör kell. A teljes event 1550 magnóliába kerül, ehhez 25 körre van szükség a 2 kör felszaporítást is beleértve.

16. szabomiklosne1949

szabomiklosne1949 Utánpótlás-írogató

Szép napokat minden játékostársnak!
    Megfontolandó a 360 felrepi gyors megszerzése (növény és fa), mert pénteken 10 órakor folytatódik a hétvégi event, amely csak felrepit kér max 483 db-ot, de állat és terményből a főfarmról és a szédült szántóról.(tenyésztésből is lehetséges).Elképzelhető, hogy a Varázsfa mindkettőt adja? a kiírás alapján igen.
    Jó játékot mindenkinek!
    szabomiklosne1949 ID19238654

17. hagnes534

hagnes534 Fórummogul

Sziasztok!
    Ez az event ütközik a hétvégi eventtel, amihez a főfarmról is kell a felröppenő amit csak ólak adnak. Ehhez viszont csak növények. Biztos jól átgondolták ezt? Ráadásul este 10-ig még terményes ólak lesznek kint, csak azután tudok ültetni.

18. genka53

Szia Toma kedves!
    Tudtam én, hogy Te meg fogod oldani...Tökéletes! :inlove:
    Az én szemem sajnos már eléggé viseltes ehhez a gyors terület-váltós képhez. ;)
    Nagyon szépen köszönjük! :D:inlove:

19. -BombadilToma-

Nem is azt használtam, Képmetszővel kifotóztam belőle egy simát.

20. Luca_511

Luca_511 Fórum hercege

Ilyen még nem fordult elő, hogy a varázsfa két felrepit adjon, szóval itt valószínű valamit nem vettek észre, mikor megalkották a játékot.
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>
    Egyelőre semmi gondom az eventes területtel, mivel a gazdakörben van még bőven feladat, ami még így is lassan halad, hogy az idei évben többször kaptunk lehetőséget egy kicsit többet termelni oda is.
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>
    Megértem, hogy vannak, akiknek ez a megoldás nem igazán adja a játéktól várt elégedettséget, de soha nem szabadna megfeledkezni arról, hogy soha semmi nem megfelelő ahhoz, hogy minden emberi igényt kielégítsen. Ez esetben is van, aki örül, van, akinek tetszik, és van, aki soha nem hagyna ki egyetlen lehetőséges sem, hogy kifejezze nemtetszését.
    A játék szépsége sokszor - vagy tán mindig? - magában az útban rejlik, a célba érés a bónusz. :)

Thread Status:
Not open for further replies.