Visszajelzés Tengeri Boszorka - event csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 19.3.25.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérlek, értékeld!

Szavazás lezárása: 18.10.25, 11:22.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Igen, jól értelmezed. Kevesebb ne legyen, az a lényeg. :)

Dolphin és theresia26 kedveli ezt.
  2. terrdora

terrdora Fórumprofi

Mi a különbség az alakzat a szorzó és a vonal között?
    Megcsinálam a 25-s sort aztán nem adta meg!
    Nem értem! VV Modik
    A szorzót nekem 56x -san adta max de ezt elfogadni nem akarta az 50-re.
    A 30-s vonalhoz meg sokat kellene termelni gazt.

3. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Sziasztok! :)

Helyzetjelentés:
    46/80 a vonalak száma
    26/28 az alakzatos küldetések száma (35 és 45 alakzatot kell létrehozni)
    Pontok kimaxolva.

Innentől csak húzgálom a mini alakzatokat, nem foglalkozom a termelés azon részével mi is van vetve, csak aratom a növényeket a felreppenőért. 34 vonal a teljes event befejezéséig, 374 felreppenő összesen. Napi 120db számolva (4db aratás és 20 szomszéd röpi) 3 nap és kész. Igazából minden extra nélkül ez majdnem belefért 1 hétbe. Nem bánom a pihit! :)

Sok sikert mindenkinek! :)

PZoli64, maszilva, farmer_puma28 és 5 más kedveli ezt.
  4. theresia26

theresia26 Aktív író

Köszönöm!

zsani_apja kedveli ezt.
  5. kannap

kannap Járnitanuló

Ki hogyan szerez felröpit? Én 25/80-nál vagyok úgy, hogy 3-4 alkalommal aratok naponta, s 160 kis földterületre ültetek. A növény nem kifejezetten érdekel, ezért nem mindig a +2-es időszakban aratok. Esetleg ültessek más méretű földbe?

6. aida2330

aida2330 Fórumfelvigyázó

Dolphin, Swartsch, inanna11 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. papppapp

papppapp Fórum-zöldfülű

Az kellene, de nem ad csak keveset/aratásonként 20-23db/kosárra nem telik, akkor miből csináljak vonalat ?

8. gjozsi44

gjozsi44 Haladó

Sziasztok! a vonalak nem működnek pl. a 30-ast 6szor megcsináltam , semmi történés. Mi lehet a baj

Moderátor által utoljára szerkesztve: 25.3.25
  9. Bokalmgazda

Bokalmgazda Fórumszaki

Nézd meg nem-e a haladásnál akarod megcsinálni.Ott nem fog menni,csak a küldetéseknél.

10. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    már sok ilyen példát hoztam, érdemes a csevegőben vissza olvasgatni is - hátha megtaláljuk a kérdésünkre a választ.

Vonalnak számít minden olyan összekötés, amit egy Búvárpalack malomtermék felhasználásával hozunk létre, minimum 3 állatka összekötésével, a Szivárványos kacsa mindhárom állatkával kombinálható. Ebből kell 80 db-ot létrehozni ahhoz, hogy a haladási sáv összes jutalmát megszerezzük. (70 db-bal megvan a felhőnk és a rávaló dekorunk)

Alakzat: zárt vonal, azaz a kezdő mező és az utolsó mező ugyanaz, a "kör" bezárul - amennyiben a zárt vonalon belül van bekerített állatka, akkor lesz szorzónk is.
    Ez a minta kép egy alakzat, vagy más néven zárt vonal, kettő darab állatka van bekerítve (Szívárványos kacsa és a Rákocska), így ez 3x szorzót adna.

Az alábbi típusú küldetésekhez Nyílt vonalak létrehozása szükséges: "Hozz létre 1 vonalat 15 darabkából."
    Itt fontos, hogy pontosan 15 db állatkát kell összekötni, amennyiben Szivárványos kacsa is van a vonalban, azt is bele kell számolni, s a kezdő mező nem lehet azonos a záró mezővel.
    Példa: Ez egy vonal 5 darabkából, az 1-essel jelölt mezőnél kezdtem az összekötést.

Ezekben a bejegyzésekben találsz még segédletet tőlem:
    - Csevegő 1.
    - Csevegő 2.

Az információk az ismertetőben is megtalálhatóak.

Sok sikert a folytatáshoz!

maszilva, inanna11, PalMa és még 1 ember kedveli ezt.
  11. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halo!

Beléptem telóról, persze 3/4- Ed 9- kor tudtam volna aratni, de pont akkor jött egy beszállító. Mindegy gondoltam beugrok ide és teljesen jó a felület.
    Legalább ezt is kipróbáltam.
    Karakterek nem mennek el, de ez várható volt.

inanna11 kedveli ezt.
  12. Dolphin

Szia,
    még 8,5 nap van az eventből, arass lehetőségeid szerint minél többször egy nap. És aktiváld a Szomszédaidat, kérd meg őket, hogy minden nap küldjenek. Naponta így 20 darabot tudsz szerezni. Más taktika nincsen.
    Sok sikert!

Swartsch kedveli ezt.
  13. Dolphin

Szia,
    ha nem érdekel a növény mennyiség, akkor próbáld ki a 2x1-es földtípust. :)
    És aktiváld a Szomszédaidat, kérd meg őket, hogy minden nap küldjenek. Naponta így 20 darabot tudsz szerezni.
    Sok sikert!

kannap és Swartsch kedveli ezt.
  14. Dolphin

Szia
    pontosan mi a problémád a vonalakkal? És melyik vonallal van a problémád?

Ez a két mondat nem ugyanazt jelenti:

Haladási sávban található: "Hozz létre 20 db vonalat"

valamint a
    Küldetésekben található: "Hozz létre 1 vonalat 20 darabkából."

A Haladási sávban való előrejutáshoz bármilyen vonalat alkothatunk, az a lényeg, hogy legalább 3 állatkát tartalmazzon. Itt minden létrehozott vonalunk (akár nyitott, akár zárt vonal, azaz alakzat) számít. Egy vonalat egy Búvárpalack malomtermékkel tudunk elkészíteni. A felhőhöz és a dekorhoz összesen 70 db-ot kell megalkotnunk. Ha nincs Búvárpalack malomterméked, akkor nem tudsz vonalat alkotni.

A küldetéseknél szereplő vonalnál fontos, hogy csak nyitott vonalat fogad el a feladat, és pontosan a megadott számú állatkát kell tartalmaznia. Tehát ha -t kér, akkor pontosan 20 db-nak kell összekötve lennie, a szivárványos kacsákat is bele kell számolni, ha tartalmaz az összekötés olyat.
    Ez a kép egy olyan vonal, ami 5 darabkából áll:

Ha nem ezzel van a problémád, akkor kérlek pontosítsd.

Javaslom olvasd el még a korábban írt segédleteimet is:
    - Csevegő 1.
    - Csevegő 2.

Ha pedig ellenőrzést szeretnél kérni, hogy hol tartasz, akkor gyere kérlek, Segítségkérő topikba, megadva a problémádat, és hozz Farm nevet és Farm ID-t is, mert ezek nélkül sajnos nem tudunk benézni Hozzád.

Sok sikert a folytatáshoz!

15. Dolphin

Szia,
    abban a pillanatban mutatja a felületen a szorzót minden bekerített állatka jobb alsó sarkában, amint az egereddel elérsz utolsó lépésként a kezdő mezőhöz. Ilyenkor ha nem engeded el a bal gombot, akkor tudsz még visszafelé lépegetni, vagy a jobb egérgombot IS lenyomva a megrajzolt vonal törlődik, elölről tudod kezdeni.
    1-essel jelölt mezőnél kezdtem, amint visszaértem oda, máris megjelentek a x3 szorzók a Rákocskáknál, sárgával jelöltem.
    upload_2025-3-25_9-41-11.png

Ha egy lépést visszalépek, akkor már nem látszanak a szorzók: a nyíllal jelölt részen hiányzik az összekötés, sárga vonallal pótoltam, az szükséges, hogy a szorzó is megjelenjen:
    upload_2025-3-25_9-43-22.png

Mivel ezt most csak a példáért csináltam, utána megnyomtam a jobb egérgombot és a vonal eltűnt, az alakzatok mind a pályán maradtak.
    Sok sikert Neked is!

inanna11 és Swartsch kedveli ezt.
  16. Fuhur

Fuhur Fórumgróf

Nem gondoltam volna magamról, hogy szövegértési probléma miatt nem tudok megcsinálni elsőre egy feladatot!:cry:
    "Távolítsd el a következőt: 60 db szivárványszínű kacsa"
    Hát ezt én úgy próbáltam megoldani, hogy csináltam egy nagy kört (alakzatot), aminek a közepében sok-sok kacsa volt, de csak az számított, ami az alakzatot határoló vonalban volt. Ráadásul nem is egyszerre kell a 60 db-ot leszedni, hanem folyamatosan hozzáadogatja a vonalban vagy az alakzatot létrehozó vonalban lévőket.
    Persze, gyanús lehetett volna a vonal a kacsa melletti képen...
    Nálam ez az event 9 pontos. A játék nagyon jó, tetszik, hogy gondolkodni kell a megoldásokon, de nem tetszik, hogy nagyon kevés a felröppenő ami nem az én játék stílusomon múlik, hisz nincs ráhatásom, hogy hány szomszédom fog eventes felröppenőt küldeni, kis farmokra meg nincs időm, kéregetni meg túl büszke vagyok! Bár lehet, hogy ha már 41 játékot tudtam játszani, meg lesz a nyolcvan is...
    Szerencsére. a kitűzött céljaim nagy részét már elértem :inlove:, 61880 haladási pontra és 19 játékra vagyok a következő kék függönyöktől...
    Lehet, hogy mégiscsak tízes lesz az a pont ;)xDxDxD

PalMa, cili53, inanna11 és 4 más kedveli ezt.
  17. Dolphin

Szia,
    lehet akkor ez a bejegyzés elkerülte a figyelmedet?
    https://board-hu.farmerama.com/threads/tengeri-boszorka.26122/#post-1442230
    Meg gondolom, akkor a számlálót sem figyelted az állatkáknál a sarokban, a kis szám azt mutatta, hogy eddig mennyit szedtél le belőle.

Itt a Csevegőben is volt szerintem szó róla, hogy mind a felpakolandó állatkákat, mind az eltávolítandó állatkákat idő korlát nélkül lehet teljesíteni, folyamatosan számolja a rendszer, hogy hol tartunk, s ezt látjuk is a küldetésnél a jobb alsó sarokban.
    upload_2025-3-25_10-13-51.png upload_2025-3-25_10-14-24.png
    Amint elérjük a szükséges darabszámot, akkor a feladat kipipálásra kerül.
    S igen, csak azokat számolja bele a rendszer az eltávolításnál, ami a vonal része.
    Ismertetőből hozom:
    "Távolítsd el a következőt": azt jelenti, hogy az adott kért állatkának a vonalakban / alakzatban (összekötésben) kell lennie.

Tudom, hogy Te most már rájöttél, és készen is vagy vele, igazából csak azért foglaltam még egyszer össze, hátha valaki másnak még segítség az információ.

További jó játékot!

PalMa, -gyöngy-581, Lenczy és 4 más kedveli ezt.
  18. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Sziasztok.
    Lehet kicsit kezd megváltozni a véleményem, lehet az értékelés elmozdulni látszik az 1esről. Majd a legvégén lesz tiszta.

1 kérdés
    pl 30 vonal az azt jelenti, hogy 30 állatot érintsen, vagy 30x csináljak vonal alakzatot? Ez utóbbi rengeteg, főleg, hogy ez még csak az elején van.
    Megvallom én inkább kerítek :) De akkor mi lesz a vonallal? :D

cili53 kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Ha a haladási sorban lévő "Hozz létre 30 vonalat" feladatra gondolsz, akkor sem ez, sem az. Itt egyszerűen azt jelenti, játssz le 30 játékot, azaz használj fel 30 búvárpalackot. Itt tehát vonal és alakzat (zárt vonal, amelynek ugyanaz a kezdő és a végpontja) egyre megy.

A küldetéseknél található "Hozz létre egy vonalat 25 darabkából" feladat már egy 25 figurából álló vonalat jelent, azaz pontosan 25 figurából kell állnia, és nem szabad bezárni. A figurák között lehet kacsa is, az is beleszámít.
    A "Hozz létre egy vonalat, amelynek az értéke 10000" feladatnál lehet vonal is és alakzat is, és az érték lehet több is, mint 10000. Praktikusan itt csak alakzat jöhet szóba, hiszen vonallal legfeljebb 900 pont szerezhető.
    A "Hozz létre 10 alakzatot" feladatnál kimondottan alakzatot kell csinálni. Egyszerre, egy malomtermékért egyet lehet csinálni, a rendszer számlálja, hol tartunk.

PalMa, PZoli64, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  20. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Köszönöm. Talán értem már :)
    Mi történik ha a küldetéseken nem megyek végig? Arra törekszem most, hogy minél több pontot kapjak egy-egy alkalommal

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.