Visszajelzés A nagy hajsza 12. - 2023. szeptember - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Swallow, témanyitás ideje: 5.9.23.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Hozok én is egy beszámolót, ha már szóba került korábban a "mibe kerül az event" téma...

Sokat tanakodtam én is, mit tegyek. Mert ugye a szuper mamutfa kell. Viszont ezt a tárgykeresős játékot ki nem állhatom; aztán meg a következő négy napban csak alig-farmozás lesz. Végül úgy döntöttem, elmegyek a felhőig, a jobb oldal meg nem érdekel; és az egészet - egy kis pazarlás - letudom a mai napon. Ráadásul jön a kockázós event is, ami szintén kismillió növényt igényel, és azt sokkal szívesebben játszom. Csak remélni tudom, hogy lesz ott is valami megérős nyeremény, de ha nem, akkor is sokkal élvezetesebb...

Van 3 felhőm, ami a szupertrágyára hat, a hatóidejük 6 óra. Ezekkel és a fehér ártatlansággal a 6 órás növény érésideje 39 perc. A 6 órába tehát 9 kör fér bele; 2 kör a felszaporítás, plusz 7 teljes kör. Hogy ne legyen kicentizve, 6 kör mellett döntöttem. Tehát 6 körrel kell megtermelni az 52 malomtermékhez való növényt, azaz 20280 darabot.
    Mivel a két területen van kint 7 füvészkertem, 376 kis kockán termelek. Egy körben 20280/6=3380 növényt kell aratnom, ami földenként 3380/376=9 növény. Csatnival 3 a hozam, tehát ehhez kell még +6. Ez nem sok, az egyszerűség kedvéért 3 db Jack ajándéka dekort aktiváltam; így nem kellett pörgetni, és a rekeszekbe sem kellett termésbónuszt tenni. Ez lehetővé tette, hogy karácsonyi sütit is aktiváljak, és 26 percre levittem az eventgaz érésidejét.

A felszaporítás első körében 2x2-be tettem a növényt, és 160 db-ot arattam. Ezt 1x2-be tettem vissza, immár Kacsa Kata szupertrágya nélkül. Az eredmény 1760 db. Majd jött a 6 kör, immár 1x1-ben; így lett 1760+6x376x9=22064, ami 56 malomtermék. 57 játéknál jár egy bónuszláda, így az utolsó kört megszórtam KK-val (23192 gaz, 59 malomtermék). Hogy kikerekítsem 60-ra, visszaültettem még 8 kockába a gazt KK-val (ez csak reggelre érik be, amikor a Jack-ek már nem hatnak). A vége tehát 60 malomtermék, a jobb oldalon pedig a 66. szintig megyek ezzel; a 10 tárgyas keresést játszottam, hogy minél gyorsabban végezzek.

Mibe került? Sokba, nem érte meg... Konkrétan elszórtam rá 10+376+8=394 KK szupertrágyát és 10+160+6*376=2426 szupertrágyát. A felröpikkel nem volt gond, Pannikkal arattam végig, és így is maradt 162. Ennyi szupertrágyával elmehettem volna akár a mamutig is, csak ahhoz sokkal több bónuszra lett volna szükségem (90 ezer gazzal számolva egy kis kockán 41 növényt kellett volna aratnom). Ha nem akartam volna a mai nap végezni, simán csak csatnival is meg lehet csinálni: 16 aratás kell, ami napi 3 aratással is belefér az időbe. Akkor csak a már korábban említett 44-44 szupertrágya és KK fogyott volna a felszaporításhoz.

PalMa, maszilva, gazdagnő és 23 más kedveli ezt.
  2. zsuga0611

zsuga0611 Járnitanuló

Sziasztok , lehet ne jó helyre írom, de betölti a játékot, le is játszom, a mutató végig megy, s nem kapok semmit, nem lehet kilépni a játékból, csak ha teljesen kilépek a farmról.Valaki tudna segíteni?Előre is köszönöm.Amikor visszalépek a tárgykeresős ablakot kiadja, 70százalékról indul.Az x az zöld, de ha kilépnék, sem lép ki a játékból.

Utoljára szerkesztett: 6.9.23
    -forrest-gump- kedveli ezt.
  3. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Toma :)
    Azt hiszem én nagyon pazarló vagyok hozzád képest, de végül is nem bánom :). Megterem és könnyen pótlom amit most elpazaroltam. A minimum célomat elértem az előbb, meglett a felhőm. A játékot még nem hagytam abba, ültetek tovább. Időm is van rá, kedvem is van, remélem kitart még holnapig is :D [​IMG] A következő elérhető célom a teljes baloldal lesz, ha végeztem, akkor elbeszélgetek magammal, hogy mi legyen? Aztán döntök a továbbiakról. A szemem eléggé elfáradt a keresésbe, remélem kialszom magamat reggelig.:D
    Az egy kiskockán 41/db nálam úgy módosult, hogy 17/db.. elég kevés azt hiszem, nem volt a barátom a PP. A három felhőmből csak kettőt aktíváltam, mert gondolnom kell a holnapra is...:)
    Mindenkinek: [​IMG]:D

maszilva, -forrest-gump-, PZoli64 és 12 más kedveli ezt.
  4. böbe764

böbe764 Fórumprofi

Az igaz,de hát ez van egy idő óta...............:music:

elefáni és barbi021951 kedveli ezt.
  5. smoldering

smoldering Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    A kliensben egyelőre nem lehet elérni a Játékot, ha eddig azzal játszottál válts át a böngészőre..
    Böngészőben elérhető a játék, próbálj meg azzal játszani!
    Türelmedet kérjük a klienses hiba elhárításáig.
    Legközelebb egy segítségkérő topikban jelezd, ha hibát észlelsz, az eventcsevegőben ritkán van moderátori jelenlét.
    Köszönjük!

6. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    amennyiben fennáll még a problémád, kérlek, Farm név és Farm ID megadásával gyere a Segítségkérő topicba. Enélkül sajnos nem tudunk ellenőrzést végezni Nálad.
    Köszönöm!

barbi021951 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  7. magika

magika Fórum nagymestere

Nekem működik, lehet hogy most elkiabáltam?
    De tegnap óta online játszom. Bigpoint oldalról és kihagyom a klienst, mert úgy a saját kliensemmel egyáltalán nem tudtam se belépni, se fórumozni.

8. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Lehet, hogy nem ide kéne, de TOMA, Téged szeretnélek kérdezni:
    ha vannak 100-200%-os terménybónuszok, van-e olyan pillanat, amikor jobban megéri komfortba rakni, mint 1x1-en? Azt hiszem, az arány független a szupertrágya használatától, de ha nem, akkor úgy, hogy sztrágyát használok. A megérés most a darabszámra vonatkozik.
    Nem tudom összeszedni, hogy most mim van, de 1x1-en 15 termést ígér (bruttó), komforton pedig 106-t (szintén bruttó, illetve 112-t, de KK-va, a kicsin nincs ilyen).
    Köszi!

maszilva, -forrest-gump- és bactriaanus kedveli ezt.
  9. tuxumuxi

tuxumuxi Junior szaki

Ez így szuper, de mi van azokkal, akiknek nincs ennyi szupetrágyája, kk-ja, felhője és Jack-ek? Hááát, azoknak nagyon nem éri meg! Előbb-utóbb rájön a BP is, hogy csak ugyanazok fizetnek, akik eddig is, hiszen nem fognak a kisebb farmosok 100.000 db növényt termeszteni. Régebben az volt a jó, hogy pajta termékkel ment az event, így jutott is, maradt is. Még nem írtam le azt sem, hogy titok ólas (vagy fás) termékeket is kérnek újabban, ami menet közben derül ki a kisebb játékosok nagy csalódására! Amióta 200 millió csp-t költöttem el egy eventre, azóta csak a magam örömére játszom. Megszokásképpen lépek be ide a csevegőbe, hátha..., de látom jól döntöttem, sokan vannak hasonló véleményen.

lovardatanya és bactriaanus kedveli ezt.
  10. MózesBotond

MózesBotond Fórum hercege

Szia!

Bár nem Toma vagyok, de most érdemes átállni komfortra, de mindenképpen kell karácsonyi süti és fehér ártatlanság a szupertápozáshoz, így minden gyorsítást figyelembe véve 4.20 alatt érik be a növényed.
    Matek nettóban:
    88*103=9064
    404*14=5656

maszilva, vihence, -forrest-gump- és 3 más kedveli ezt.
  11. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Viszont ha az 1x1-t is sztrágyázom, akkor sokkal több jön le. Igaz, kell annyi szcsöpp.
    Ezért kérdeztem.

-forrest-gump- és -BombadilToma- kedveli ezt.
  12. MózesBotond

MózesBotond Fórum hercege

A szupertrágya csak gyorsítja az érést, nincs kihatással a mennyiségre, viszont egy kör 1 óra 5 perc alatt érik be és hamarabb készen leszel.
    Ha sietsz, ezt használod, de körönként 404 szupertrágyát használsz el szemben a 88 darabbal.

13. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A kérdésedre nincs válasz. Mert minden attól függ, hová akarsz így eljutni, és mennyi szupertrágya árán; és az sem mellékes, hogy mikor és mennyit tudsz a gép előtt ülni... 1x1-ben gyorsabb a termelés, de rengeteg szupertrágya fogy. Komforton takarékos vagy, de a bónuszok idejébe kevés aratás fér bele.
    Ha rekeszes termésbónuszról beszélünk, azt hosszabbíthatod Pinkie-vel. Számold ki, hány aratás fér bele komforton, és azzal mennyi növényed lesz. Ha így kevés, akkor egy-egy komfortos kört válts ki 4 kör 1x1-re. A számokat MózesBotond hozta fentebb.
    Éjjelre, és olyan minimum 4 órás időszakokra, amikor nem vagy gépnél, mindenképpen használd a komfortot.
    A felhőig mentem el, amit bárki meg tud csinálni minden extra nélkül is. Ez is benne van abban, amit írtam. Azért pancsoltam el ennyi mindent, mert egyetlen délután be akartam fejezni.
    A teljes jobb oldal végigvitele már más tészta. Ahhoz valóban kell sok-sok extra. Nem nagyon akarok egy kisfarm-nagyfarm vitába belemenni, mert értelmetlen. De én is voltam kis farmos, és nekem is volt jó néhány évem, amikor az eventeket szinte soha nem fejeztem be. Viszont más volt akkor a játék, és más most is - épp ezért felesleges ebbe belebonyolódni. Én sajnos nem tudom megoldani ezt a problémát, annyit tehetek (és rendszeresen teszem is), hogy takarékos megoldásokat és segítségeket teszek közzé. De szupertrágyát a farmodra varázsolni nem tudok.

Elsősorban azért nem mentem el a mamutig - bármennyire is csábított -, mert 2-300 minijáték lejátszása kb. 6 óra, és cseppet sem szórakoztató. Ez már túlmegy azon a határon, amiért én itt vagyok: hogy játsszak. Ez már nem játék; és elsősorban ez a probléma, nem pedig az, hogy kismillió eventgaz és felröpi kellene hozzá.

Amikor én elkezdtem a játékot, tisztában voltam azzal, hogy az ingyenes játék azt jelenti, hogy van egy csomó dolog, amiért fizetni kell. Hogy mások gyorsabban haladnak, mint én, hogy tovább jutnak, hogy olyan játékelemekkel fognak rendelkezni, amelyekkel én nem. És pár hónapig azt figyeltem, hogy ennek tudatában megtalálom-e a saját szórakozásomat itt, együtt tudok-e élni ezzel a hátránnyal. Mert azt - tetszik vagy nem - tudomásul kell venni, hogy a játékot az tartja fenn, aki fizet, viszont csak akkor lesznek fizetős játékosok, ha a pénzükért előnyt kapnak. Ezért vannak felépítve az eventek úgy, hogy az "alapszakasz" (többnyire a felhőig) megcsinálható ingyenesen, csak időt áldozva a játékra; de az event további része már csak több-kevesebb extra bevetésével csinálható meg.

A saját korábbi tapasztalatom az, hogy az extrákat - amíg kevés van -, érdemes egy-egy jelentősebb, kívánatosabb eventre tartalékolni. Nem érdemes minden egyes event végigvitelével próbálkozni, csak addig érdemes elmenni, amíg az kényelmesen megcsinálható. És akkor akad némi tartalék olyan esetekre, amikor valamit nagyon meg akarok szerezni az eventből, de az már nem az alapszakaszban van, vagy egy jó eventet rosszkor tartanak, amikor nincs elég időm rá. Én mindig úgy csináltam, hogy az eventleírás után végiggondoltam: hányszor tudok aratni, abból mennyi növényem és felröpim lesz, az meddig elég az eventben, és ezzel elégedett leszek-e. Ha van valami kívánatos cél, akkor ahhoz mennyi plusz aratás, azaz mennyi plusz extra szuperizé kellene, és el akarok-e annyit használni. Így aztán kijön valami cél, ami teljesíthető; vagy rájövök, hogy bele sem érdemes kezdeni.

Utoljára szerkesztett: 7.9.23
    Othep, anci0915, PalMa és 33 más kedveli ezt.
  14. barracuda117000

barracuda117000 Haladó

A piaci trágya mennyiségéből gondolva, kevesen csinálnak eventet. Így nem tudok meggazdagodni :D :D :D

15. CsakJucinak12

CsakJucinak12 Fórumprofi

Hát már vissza is rendeztem a farmot, letermeltem és lejátszottam 97 játékot. Bal oldal kész, jobb oldal meg marad, ameddig jutottam.

16. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Gratulálok!:inlove:
    Én még csak 26 játéknál csoszogok8) Jobb oldalt már elengedtem...:music:

17. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Képzeljétek, 53 játékkal megtudtam szerezni a felhőt. :D Nagyon boldog vagyok. ;)

anci0915, jucus100, CsakJucinak12 és 12 más kedveli ezt.
  18. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia!
    Gratulálok! :D:inlove:
    Mindhárom farmomon megvan már nekem is a felhő, és az egyiken a full baloldal is megvan.
    A jobb oldallal kapcsolatban még spekulálok, hogy a vezérfarmon megcsináljam-e, vagy sem, nagyon afelé hajlok, hogy nem hiányzik az már nekem ;), igen fárasztó már a sok minijáték. Na meg mindjárt itt a hétvége .... :)
    Jelenleg úgy vagyok vele, hogy csak a bónuszhatás végéig ültetem az eventnövényt, ami ma este következik be.

Még érik egy forduló komfortban, úgyhogy max még egy menet lesz, s azzal mindegyik farmon odaérek a bal oszlop végéhez.
    Utána valószínűleg én is visszarendezem a farmokat, a jobb oldalt meg meghagyom a sztahanovistáknak. ;)xD
    Gratula a végzetteknek, sikeres játékot mindenkinek! :D:inlove:

PalMa, maszilva, jucus100 és 14 más kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Nagyon ügyes vagy;) Én is pont ezt tervezem!

20. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Kb én is így vagyok, még egy kör érik 1X1-ben, van 9000 gazom, elfogyott a kormom és a nagyítóm is . Már nincs kedvem újra kezdeni az eventet a fákkal. A bal oldal készen volt már tegnap, jobbról pedig itt tartok, de egyre többet kéne játszanom a minikkel, hogy jó eredményt érjek el. Szóval elengedem az egészet és meghagyom a nálam kitartóbbaknak :)
    Sok sikert azoknak akik a végső célig mennek :D

maszilva, jucus100, CsakJucinak12 és 11 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.