Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Én sem értem ezt a 30 órát... Valamiért rákattantak, és nem tudnak leszakadni róla. Az utolsó 5 felhőnk is mind 30 órás. Gondolom, kopipészt, oszt jóvanazúgy...
  Azt viszont vitatnám, hogy a Villámcsapásokat nem érdemes lecserélni. Szintx18 TP-t ad, ami mondjuk 200-as szinten is csak 3600 TP, és naponta arathatod. A Hóegeres dekorok 11000 TP-t adnak, vagyis még úgy is bőven megérik, ha csak két naponta aratod le; másfél naponként meg pláne. Nagyon régen kaptunk eventben olyan dekort, ami 1x1-re vonatkoztatva csak 1800 TP-t ad naponta, vagyis gyengébb a Villámcsapásnál. A kerekkerekes dekorok is sokkal jobbak a Villámcsapásnál; pl. a kertészmacska 5850 TP-t ad (ezt néztem meg pontosan), szemben a Villámcsapás 3600-ával.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.12.22
  stb_farmer, ladislaw11, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
 2. CoraQueen

  CoraQueen Fórum parancsnoka

  Tulajdonképpen igazad van. Viszont akkor most nekem a "nem fejlődési" topikba kéne írnom.
  Én csak egyszer "nagyaratok" naponta, reggel, és nem mindig ugyanakkor, hétköznap korábban, hétvégén később kelek, ill. amikor odajutok a gép elé. A kitehetőket úgy válogatom ki, hogy TP mennyiség szerint, nem követem, hogy mennyi időnként lehet, amikor ott járok, és éppen megérett, akkor learatom.
  A dekorok valóban csak gyűlnek a menüben, de amíg elfér, addig nem bánom, néhány havonta, évente lecserélek pár dekort, de egyre ritkábban jut erre is időm. Az amarántot elértem, innentől már végképp nem izgat a tp, mondjuk eddig sem vittem túlzásba a tp vadászatot.
  :)
   
  Matold, stb_farmer, -vadocka70- és 5 más kedveli ezt.
 3. lovardatanya

  lovardatanya Törekvő

  Kedves Toma.

  Természetesen a farmos területeken (kerge) egyetlen villámcsapás sincs már, oda van jobb dekor. Csakis a kincsesen és hajótörötteken van szinte tele. Nézzük, most már nincs a 2 rekeszbe bón tp növelő, jelenleg ezt nyújt 1 villámcsapás: 97.564 Btp. Mindjárást ki is raktam egy tegnapi dekort (kincsesre), a Rettenthetetlen sítesztelőt, ennyit ád: 120.888 Btp. Hurrá, hurrá! Csakhogy! A villámcsapást ugye naponta arathatom (22ó) így teljes a 97.564 Btp. A 30 órást meg 2 naponta (ha kitenném) és ez marad belőle 24 órára: 60.444 Btp. Ugye, hogy ugye?:):)
   
  Utoljára szerkesztett: 7.12.22
  zsani_apja, genka53, PalMa és még 1 ember kedveli ezt.
 4. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Sorry, mivel a 200 feletti szintedet említetted, ezt vettem figyelembe. A Bahán valóban más a helyzet, ott többszázas szinteken vagyunk, más a matek. Én voltam figyelmetlen, visszaolvastam, és írtad, hogy a Bahán vannak kint ezek a dekorok. Mea culpa...
   
  Utoljára szerkesztett: 7.12.22
  stb_farmer, ladislaw11, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
 5. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :)

  Remélem szorgalmasan gyűjtögeted a virágos dallamokat. Sajnos én csak ezt az 50-et tudom neked kölcsönadni, de remélem másoktól is kapsz még kölcsönbe, és cserékkel is sikerül gyűjteni.

  Amennyiben nehezen haladsz a virágos dallamok gyűjtéssel, akkor még pöttyös ernyőgombákat is tudok küldeni.

  Kezd el tervezni, hogy hova miket és mennyit fogsz kipakolni, és mennyi hiányzik még!

  Sokan drukkolunk neked, hogy bekerülj a TOP10-be!:D
   
  rozo52, Kuzdern, HéricsBáró és 2 más kedveli ezt.
 6. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Pandapoc♥ és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 7. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Toma!
  A segítségedet szeretném kérni, mert megállt a tudományom és értetlenül szemléltem, viseltem el az eseményeket amik ma történtek délelőtt a farmomon.
  A bahán szerettem volna nullázni ólakkal. Mivel az idő amit erre szántam viszonylag rövid volt, úgy döntöttem, hogy "csak" 4 virágfestéssel nullázok a rekeszbe betettem egy Valentin napi cserepet, indítottam a a négy festés dekort és a szárnyas ovi felhősort. Ezeknek az aktivitását ellenőriztem is az eventórában, minden rendben volt, hiibátlanul ott volt a helyén minden.
  Az animációt kikapcsoltam, hogy gyorsabb legyek. Etettem az ólakat az érési idő kb másfél órára ált be, pontosan nem emlékszem mennyire.. Elméletileg ezzel nullára kellett volna csökkennie az időnek. Ativ volt még az összes ólra ható felhősorom is. Lehet, hogy ezek közül volt valamelyik a gátló tényező?
  Mivel nullázni mindenképpen akartam, kénytelen voltam egy 5. dekort is aktiválni, így már sikerült természetesen.
  Egyszerűen nem tudom hogy hol hibáztam el a dolgot, mivel ilyent már csináltam és ha nem is azonnal, de pár pillanat múlva már beértek az ólak és utána nem volt velük többet gondom.
  Én hibáztam? Vagy a játék makrancoskodott? Halvány fogalmam sincsen..., de nem esett jól a dolog.
   
 8. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia Gyöngy!
  Sajnos most Te hibáztál.
  A 4 Virágfestés 80%. A Valentin-napi cserép 10%, a Szárnyas ovi felhő 5%. Összesen 95% a 100% helyett.

  Itt vannak a lehetőségek a nullázáshoz:
   
  .hangyóca., Arrah, -vadocka70- és 10 más kedveli ezt.
 9. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Toma :)
  Szóval még egy rekeszbe szoktam terméket tenni, erről elfeldkeztem, no nem baj, a buta is a saját kárán tanul és ezt legalább meg is jegyzi (optimális esetben)xD:cry:xD
  Az utolsó variációt próbátam ki, csak kimaradt a 2. termék.. no ezt most megjegyeztem, köszönöm szépen :inlove::inlove:
   
  zsani_apja, PalMa, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 10. simex1994

  simex1994 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy a tanyában a megbízásokat hogy lehet növelni, vagy lehet e többmegbízó akinke eladhatom a terményeimet vagy termékeimet, Aki tud segíteni ebben annak nagyon köszönöm :)
   
 11. stb_farmer

  stb_farmer Fórum ismerője

  Szia!
  ITT találsz infót a megrendelőkről :)
  Baha szentélyben tudsz kiváltani, illetve Vuk Viki a Prémium gazdáknál van csak jelen.
   
  simex1994, Kuzdern és Sali~*.* kedveli ezt.
 12. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Szia!
  Jelenleg a Tanyaházban Csillagszóró szezon event van.
  Erről itt olvashatsz. A megrendelők száma mindig meghatározott.
  Főszezon (várhatóan): 2023. január 7. 14:00 - 2023. február 3. 13:59 óra
  Utószezon (várhatóan): 2023. február 3. 14:00 - 2023. február 6. 14:00 óra


  A szezon ismertetője >> ITT << olvasható

  A szezoneventek csevegője >>ITT<< érhető el
   
 13. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia Zsu!
  Ez a mondatod nagyon furdalja az oldalamat... Azt hittem, elég jól ismerem a lehetőségeket, de ezt most nem tudom hová tenni.
  Az egyetlen tojás -> FA lehetőségnek a Berta néni tojásai gazdakört ismerem. Viszont ott csak 10 FA van, a főfarm tojásaival csak vele azonos piacon lévő kisfarmon lehet teljesíteni, és ott is csak egyszer. Az a 85 tojás egy-másfél millió CSP-ért megvehető, és ehhez elég lehet egyetlen nagy értékű alkimista terméket küldeni a kisfarmra (amihez még közös piac se kell). A 10 FA pedig semmire sem elég szomszéd-ajándékozásnál.
  Szóval hogyan lehet főfarmos tojásból kisfarmon FA-at csinálni?
   
  .hangyóca., -vadocka70-, Arrah és 3 más kedveli ezt.
 14. nemzsu

  nemzsu Fórum ezredese

  Szia Toma!

  Szomszédajándékozáskor piccolókat szoktam hazaküldeni. Ahhoz kevés az alkimista termékkel való szintlépés.
  (Ennél sokkal olcsóbb a szezondekor által adott láda, ami minimum 50ezer TP-t ad.)
  A piccolókhoz össze kell szedni nagyon gyorsan 120 FA-t, de én általában a 240-et szoktam megcélozni.
  Ezért gyors, kiszámítható megoldásokra van szükségem, amikre lehet készülni a nagyfarmon. És persze nem 1-2 kisfarmról beszélünk, hanem 40-50-ről, mondjuk. (Tehát 100 piccoló a tét, nem kispályázom.)

  1. Ólas nulla és a 4 titokólas gazdakör bepakolása (ami ládás válogatás ládáját adja). A részleteket hadd ne írjam most le.
  2. Tej, tojás, birkagyapjú, tenyésztett pulyka, tenyésztett strucc és a tölgyről kiváltott FA.
  És mehet haza a 2 piccoló, vagy a sok más, ami éppen az aktuális ajándékozásban benne van.

  A téma megérne hosszabbnál hosszabb írásokat, de se energiám, se kedvem, se időm nincs rá. Megvan a kidolgozott forgatókönyvem, amit még stopperrel is lemértem anno.
  És arra jutottam, hogy a sok-sok Jack, FA fa és egyéb értékek bőven megérnek nekem ennyi időt, ennyi munkát, ennyi tojást stb
  A gyopár nem ér nekem egy darab tojást sem. Onnan nem kapok se Jack-et, se FA fát, de még virágos dallamokat sem.

  Ha pár hónappal korábban kérdezel erről, álmomból felébredve is tudtam volna minden számot, de most a jegyzeteimet is vissza kellett olvasni, mert már annyira nem érdekel. Csak a rutin van bennem, hogy mi az, amit nem szabad pazarolni.
  Pl. olyan fatermést nem adok be a gyopin, ami bármiféle tápba kell. Akkor sem, ha 200ezer van belőle. Ezért adogattam be olívabogyót például.
  Az én agyam ilyen rugóra jár. Ez nem jelenti azt, hogy ez mindenkinek megfelelő lenne. De ha méz és tojás között kell választani, akkor inkább mézet "pazarolok" a gyopira, mint tojást.
   
  Utoljára szerkesztett: 22.1.23
  .hangyóca., rozo52, -vadocka70- és 9 más kedveli ezt.
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Köszi. Akkor ha jól értem, a tojás csak a kiegészítés a többi mellett. Ráadásul mindezek csak egyszer használhatók ki egy farmon, és csak azonos piacos farmokkal működik. Azaz két szomszéd-ajándékozás között regisztrálni kell azt a 40-50 azonos piacos farmot... Ami egy lutri; hiába írtad le a módszert, már egy ideje a főoldali regisztrált játékosszám a közelében sincs a regisztrációkor kapott ID-nek. (Most megint megnéztem. A főoldalon 57.165.549 regisztrált játékost jelez ki. A regelt farm ID-je 57.246.120... több mint 80 ezres eltérés van.)
   
  Utoljára szerkesztett: 22.1.23
  .hangyóca., -vadocka70-, Arrah és 4 más kedveli ezt.
 16. nemzsu

  nemzsu Fórum ezredese

  Igen, kiegészítés, de amikor csak pár FA hiányzik a célhoz, nagyon bosszantó tud lenni, ha nincs honnan előkeríteni perceken belül.
  Igen, egyszer használatosak. De a célnak megfeleltek és semmi tilos, semmi megkérdőjelezhető nem volt benne. A lehetőségeket kihasználtam, mert volt rá időm és kedvem.
  Tudod, kellettek a kisebb-nagyobb célok, mert unatkoztam a farmon.
  Volt idő, amikor a közös piacos kisfarmok regizése érdekelt. (Elképesztő találati átlagot tudtam elérni.) Annak hozadékaként pedig a dekoros ládák begyűjtése, aminek a sok piccoló lett a mellékterméke. Egyik adta a másikat. De ebbe is beleuntam.
  Azért írtam valahol az új mottómat, hogy "olvasni jó", mert a világon annyi könyv van, hogy abba sose fogok beleunni. xD
   
  .hangyóca., rozo52, -vadocka70- és 7 más kedveli ezt.
 17. Arrah

  Arrah Haladó

  Én megelégszem 120 FA-val illetve 1 piccolóval, lusta vagyok.. Nem küldözgetek sütit, mindegy is hányas a piac... Regisztráció után elvégzem az oktatófeladatot... Bemegyek a meglévö pici pénzemmel a boltba.. Megveszem az első 3 növényt.. Abból a gazdakörben feljutok rögtön a 3 -as szintr.. Frissítek.. Beadja a szezon dekort.. Kiteszem és mindennap egyszer learatom.. 57 szintig kell felvigyem plusz a saláta 10 FA meg a tölgyről 25FA.. Megvan a 120FA..
  Van hogy csak1 szer kell belépni mint ma is 5 milliót kaptam egyiken..73 -as lettem egyből.. De max 5-6 belépés biztos hogy elég..
  Na és, hogy hogy küldöm jókor haza? Legelső napon mikor kerdödik az ajándékozás mindet megnézem ,hogy melyik farmon mit osztanak.. A Farmnevük mellé odateszem pl a B (bónuszláda)betűjét vagy a titokfa jelet... Onnétól kezdve mikor a piccolót lehet küldeni csak az azonos jelű farmokra kell belépni..
  De én kicsivel nagyobb tételbe vágtam bele mint Nemzsú mivel sok kimaradásom volt.. Lassan kezdek felzárkózni . Ez nélkül teljessen elvesztem volna...
  Na és persze nem kell elfelejteni a kisfarmon a bankbónuszt ami 360 ft-ért ad 300 FA-t.. Ha 180FA-t alapból csinálok akkor 4 Piccolót küldhetek haza némi anyagi ráfordítással.. Ott már lehet hogy kell némi tojás is.. vagy valamilyen gazdaköri sztori...
   
  Utoljára szerkesztett: 22.1.23
  lovardatanya, Matold, .hangyóca. és 6 más kedveli ezt.
 18. farmerSS

  farmerSS Törekvő

  Szia

  Ugyanígy csinálom én is, csak a regizés után /10 farmot lehet egyszerre/én előbb a nagy farmomra megyek, írok nekik "levelet", beteszem a barátokba, küldök nekik át 1-1 cseresznyés túrótortát /8 ezer tp/, annyi van belőle, hogy sose fogy el-, vissza a regisre, megcsinálom az oktatófeladatot, de míg érik a zsázsa, megnézem az ID-t, hogy melyik baráti ajándékozósba esik /1-2-3/, odaírom a farmneve mellé, amikor kész a feladat, kiváltom a 100 salit, megeszem a cs.tortát, frissítek, megérkezik a bagoly, beteszem magam a barátlistára, kiteszem a szezont és ennyi. A többi ugyanaz, ahogy írod, csak én elmegyek 130 -132 FA-ig. Az éttermest apránként, később csinálom csak meg.
   
 19. Arrah

  Arrah Haladó

  Eddig én is küldtem sütit, de ráuntam.. Meg egyből megcsináltam a salis gazdakörit is.. De most láttam, hogy pocsékolom az energiám.. :D Mivel úgyis ad aratógépet néhány nap után.. A barátlistát meg az utolsó simitásokat inkább meghagyom azokra a napokra mikor nincsen szezon.. Most nyomom a regeket meg az aratásokat.. Picit izgultam a TOP -nál, de ugy gondoltam, hogy itt ott mégis tettem be valós pénzt is, nekik pedig ez a lényeg.. Nem dobtak ki... A kisfarmos bónusszal kb 100ft egy piccoló.. Hát inkább az, mit az aratógép, szupertáp, JAck, FA..stb..
  Honnan tudod az ID alapján, hogy melyik ajis napra mi esik?
   
  farmerSS kedveli ezt.
 20. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  Mennyi a reális állat sereg , ha mondjuk 10.000 pörgetek ? Lesz körülbelül 100 db , vagy több lesz ?

  [​IMG]

  Jelenleg izzó gomba hiányban szenvedek , de az másik történet , hogy kaparom össze .

  [​IMG]

  De , sikerült lenullázni faterméseimet , de valamit valamiért

  [​IMG]
   
  -gyöngy-581 kedveli ezt.