Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Mosolygós szép napot Mindenkinek!

Ilona, jót mosolyogtam az ágymelegítőiden! :) Örülök, hogy szép számú partipörgetés lehetőségével gyarapodtál! Tudod a titkosak, azok titkosak és bizony nem mindig azt kapjuk belőlük, amit szeretnénk.
    Gombás mindenkinek lassan haladós, itt nincs amivel gyorsítani lehetne. Víz és trágya. Van idő bőven, bár én is azok közé tartozom, akik nem szeretik ezt a hosszúra nyújtott eventet.
    Tihamér, ma sem hazudtoltad meg önmagad, amikor levezetted, hogy hogyan lesz a szúnyogokból finom étel. :)

Konyhai event fut nálam is, almás- pudingos süti kész, pogácsa kész, csirkei párolódik, és a leves is készülőben.

Napocska süt, ablakokat most nyitottam ki, már tudok szellőztetni. Eddig nem tudtam, mert a szomszédék kint főztek és a füstös levegőt én nem szeretem beengedni a lakásba. Ők igen, sőt az ágyneműt is kitette a sövényre a szomszédasszony, azt nem tudom, hogy szellőztetni, vagy füstölődni.;) Nem vagyunk egyformák, ki hogy szereti! :)

vihence, _Ilona49_ és busika02 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jobb napot gazdák!

Nagyon szeles az idő nálunk. Süt a nap, de a szél túl nagy. Lehet, hogy emiatt, de baj van a lakáson belül is. Az az erős szél bekavart itt is. Az előbb ki akartam cserélni egy-két ólat, ezért rákattintottam a BAL oldalon a középen található raktár ikonra. Kinyílt, kiválasztottam az ólakat és ráklikkeltem. Hát mi történt? Nem kinyílt, hanem elkezdték azok a rusnya birkák tologatni egymást, közben szép lassan, komótosan a százalékszámláló mutatója is megindult a száz felé. Lassan ugyan, egy százalékokként, de feltöltődött 100-ra. És azóta is ott áll, tologatják a birkák egymást. Más játék, sőt semmi más alkalmazás sincs megnyitva, csak ez az áldott Farmerama. Amíg a birkák tologatják egymást, így erősítve az izmaikat, addig én is eltologatom magamat a farmról, mert sehová nem lehet elmenni, sem kilépni, csak ide a Fórumra. Marad a böngésző bezárása és a elmenetel. Egy darabig megint nem fogok jönni. Nem vagyok hajlandó kiguvadt szemmel bambulni a birkatologatáson. Nekem nem élvezetes annyira, mint a BP programozóinak. Csodálják ők, mennyire türelmesek azok a bamba birkák. Mert én nem vagyok az!!! Írás is nagyon lassan megy, szaggatott. Az köztudott, hogy a BP rendszere maga a tökély, ezért kilépek és a gépemet megfegyelmezem. Gizit beállítom a sarokba, letérdeltetem morzsolt kukoricára és hagyom gondolkodni azon, hogy milyen büntetést szabjak ki RÁ, őrá, arra a gyalázatos nőszemélyre, aki az ÉN esdeklésemet semmibe véve, nem hajlandó lehetőséget adni NEKEM a játékra. Csak gondolkodjon! :mad:

vihence, henrietta1223 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  3. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Tihamér szunyog mesén jót derültem.Csacska a böjti szelekről hoznál valamit.Nővérem mondta
    mindig mikor ilyenkor gyakran fújt a szél hogy ez a böjti, de hogy meddig miért fúj azt sosem
    hallottam.:):)
    Milyen érdekes egy folyó a Tisza magas a gátja és én 2000 ben láttam mikor majdnem kiöntött!
    Utána pár évvel Körös toroknál jártam és sétáltam a mederben az alján a tiszának.:)
    Ilonám az a két macs jó kis ágymelegitő az biztos mi a nevűk?Netán az egyik fekete?
    Gomba event lassu de azért haladok,igaz jó hosszu idő van rá.
    Az idő szép süt a nap,szél fújdogál, de elviselhetően.Ebédem gombapaprikás céklával.
    Céklát nagyon szeretem levét sokat iszom mert vizhajtó,céklában meg sok a vitamin.:):)

zsozso577, Kuzdern és _Ilona49_ kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

upload_2021-3-15_10-27-27.jpeg

Ezen a napon az 1848/49-es magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15. jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Először 1927-ben nyilvánították hivatalosan Nemzeti ünneppé.
    A bécsi forradalom híre ösztönző hatással volt a magyar radikális ifjakra is. 15-én a Pilvax Kör tagjai, élükön Petőfi Sándorral, Jókai Mórral és Vasvári Pállal elhatározták, hogy maguk szereznek érvényt a sajtószabadságnak. Alig néhányan indultak el Landerer Lajos és Heckenast Gusztáv nyomdájához, ahol cenzúra nélkül kinyomtatták az Irinyi József által megfogalmazott 12 pontot, valamint Petőfi lelkesítő költeményét a Nemzeti Dal-t. Délután nagygyűlést hirdettek a Nemzeti Múzeum elé, ahol már több tízezer ember jelent meg. Itt felolvasták a 12 pontot és Petőfi is elszavalta költeményét. Ezután a Várba vonultak, hogy a Helytartótanáccsal elfogadtassák követeléseiket. Ez teljes mértékben sikerült, így vér nélkül győzött a forradalom. Az összegyűlt tömeg követelésére Táncsics Mihályt is szabadon bocsátották.
    Március 15-én minden megemlékező kokárdát tűz a ruhájára. Ez a hagyomány a francia forradalom nyomán keletkezett, a magyar szabadságharcosok viseltek először nemzeti színű szalagot.

upload_2021-3-15_10-37-9.jpeg
    A trikolórt, a háromszínű zászlót Európában a francia forradalom tette "divatossá". A párizsi események ihlették meg Szendrey Júliát is, amikor március 15-én megvarrta és Petőfi mellére tűzte a ma ismert kokárdák első példányát. Petőfi naplójában olvasható, hogy miközben ő a Nemzeti dalt írta, felesége nemzetiszín főkötőt készített magának. Az események hatására a magyar színhármas (a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi) vált a hivatalos lobogóvá.

zsozso577, vihence, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  5. ChocoBounty

ChocoBounty Fórum félistene

Sziasztok!
    Ahogy észrevehetettek, ezen a hétvégén a fórumon a topicokban lévő régi hozzászólások archiválásra kerültek.

A témában lévő hozzászólások archiválása megtörtént.

Az archivált hozzászólásokat >>ITT<< érhetitek el.

henrietta1223 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Böjti szelek itt is fújnak már napok óta. Nem örülök neki, hideg van és a szél miatt még hidegebbnek hat.

Böjti szelek:
    A hazai népi időjárási megfigyelés külön elnevezéssel jelöli a nagyböjt időszakában, tehát a tél végén, a tavasz első felében tapasztalható tartós, erős szélfúvást: ezek a böjti szelek.
    A március vagy az április mindig beletartozik az év két legszelesebb hónapja közé. A mérőhelyek több mint felénél ez a két hónap a legszelesebb.
    A január csak Szolnokon bizonyult a legszelesebbnek, míg Fonyódon a második legszelesebb hónap májusra, Siófokon pedig júliusra tolódott. A Balaton a légmozgáson kívül sok más tekintetben is módosítja az időjárás alakulását.
    Érdekes adat, hogy az utóbbi negyven évben hazánkban alacsonyabb a havi átlagos szélsebesség. A csökkenés mértéke a nagyböjti időszakban mintegy 18–20 százalékos, Szombathelyen pedig eléri a 45 százalékot.
    A böjti szelek elnevezés tehát szemléletesen tükrözi a hazai szélviszonyok évi járásában mérhető kora tavaszi szélsebesség-maximumot. Változnak az idők, változnak környezetünk és a természet körülményei, de a böjti szelek változatlanul fújnak. Ma is kitisztítják a levegőt, és felszárítják a télutó havas-sáros maradékait.

A böjti szél elfújta a hozzászólásainkat is, el lettek raktározva, aki keresgélni akar a régiek között, az megteheti, megtalálja az archívumban.

Henike, köszöntelek névnapod alkalmából! :)

7. henrietta1223

györgyi képek.jpg A büjti szeéet is ha minden kivánságom ilyen gyorsan teljesült volna.......

Kuzdern, zsozso577, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  8. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Henike!
    Őszinte szívvel kívánok még nagyon sok örömteli névnapot,jó egészséget szeretteid körében!!!!!

henrietta1223, Kuzdern és zsozso577 kedveli ezt.
  9. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Henike...Boldog névnapot kívánok!

A szél itt erős....és csak nagyon hallkan jegyzem meg, hogy ez a város nagyon szeles.Itt sokat és sokszor erősen fúj!
    Most is, hogy kint voltam....a kezdő sebesség meg volt adva!...visszajövet pedig harcolni kellett minden lépésnél!
    Most pedig valami esik....hirtelen szürke lett minden!

10. Csacskamacska

Most olvastam, hogy még hó és fagy várható újra. ( Zsozsó, arra felétek, meg északon) Nem lesz már tavasz az idén?
    El kellett egy közeli helyre mennem, de kocsival mentem, mert ugyan sütött a nap, de féltem, hogy a szél elrepít.

Gombás event halad, szép komótosan. Fákat kirakom, mert van már esőcsepp elég, locsolhatnék is a kertben vele, mert ott meg száraz a föld, csak a felszín vizes a tegnapi kevés esőtől. A tisztásról meg még jön annyi, hogy elég lesz, ha elszámoltam volna.

A napi ajándékok közé szeretnék egy 1x2-est, ami nem tűnik el, hanem felhőre kitehető. Ezt a Téli örömtüzet nem szeretem,le lehetne már valami tavaszi virágesőre cserélni!

Holnapi event ismertetőjét még el kell olvasnom rendesem, mert csak átfutottam.

A magyar zászló és a címer napja: március 16.

A magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget fejezi ki a piros-fehér-zöld színű zászló. Az alaptörvényben meghatározott címerrel együtt a nemzeti örökség része. Tiszteletük a szervezetek, intézmények és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége. 1848. március 23-án fogadták el a XXI. törvénycikket, amely az összes közintézmény és magyar hajó esetén nyilvános ünnepek alkalmával kötelezővé teszi a nemzeti lobogó és az ország címerének használatát. Először 2015-ben kell megünnepelni ezt a napot.

11. zsozso577

A nagy sötétségből ide fújt a szél valami hódara féleséget.....örült ez az időjárás!
    Ez nem Tavasz......akkor minek is lehetne nevezni? Böjti szélnek!....az ilyen szeszélyes?

A holnap kezdődő event kiírását gyorsan átfutottam....csak 1 területen zajlik....számomra érdektelen az egész....de csinálom!
    A kütyük már nem hoznak lázba...felhő meg nem lesz.
    Az utána következő eventet pedig ki fogom hagyni...egyelőre így tervezem. Az lesz a keresős event....azt hiszem!

A jövő hétvégén utazunk haza....bennem van a félsz! Biztos akkor lesz...amikor már úton leszünk. Bármilyen intézkedés
    jöhet még!...ami miatt maradnunk kell!

12. Csacskamacska

Zsozsó, meleged biztos nem lesz az utazáskor, amennyiben tudtok utazni.
    A teliholdas nem a kedvencem, csak megszokásból fogom csinálni én is. Felröpim rengeteg lesz, mert fával van tele az egész terület! xD
    Kütyüket nem tudom már hova tenni. Át kellene nézni az egészet és lecserélni a kevésbé jókat jobbakra, de semmi kedvem hozzá.

zsozso577, _Ilona49_ és henrietta1223 kedveli ezt.
  13. zsozso577

Sziasztok!

Judit én a kütyüket cserélgettem nem rég! Mit mondjak....óriási munka! Megjegyzem, hogy van még a polcon olyan, amit
    szívesen kitennék. Nálam előny az....ha valamilyen ládát ad...de sok lapul még bent a raktárban, mert nincs helye kint.
    Az eventes területen haladok az eventtel....tegnap este számolgattam egy kicsit.....van esély rá, hogy végig fogom vinni.
    A cél a felhő volt....de az már a hétvégén kész lesz!!!!...most nézem, hogy lehet még pénteken....hiszen ma csak szerda van.
    Huhhhh....de nem vagyok tisztában a napokkal!

14. Csacskamacska

Kellemes délutánt Mindenkinek!

Most fújt ide a szél.;) Volt egy kis elintéznivalóm, hamar elszaladt a nap.
    Teliholdast elkezdtem, igazuk volt, hogy a növények adják a röpit, teszteltem őket;), egy darabot sem kaptam:(, mivel csak fák voltak kint. No, majd lesz, csak összegyűlik valamikorra.
    Gombással szépen haladok, annak már látom a végét.

Zsozsó, nlam is azok a kütyül kapnak előnyt, melyek valamilyen ládát adnak. Szeretem a ládákat, egy hónapban egyszer nyitogatok kb. Sok jó dolgot kapok akkor, nekem az tetszik.

Szent Patriknak, Írország védőszentjének ünnepe

16 éves korában a szülői házból elrabolták. Írország nyugati partvidékén juhokat kellett őriznie. Hatévi fogság után el tudott menekülni. Álmában az írek hangját hallotta, ezért március 17., visszatért hozzájuk. Missziója nagyon sikeres volt, így az írek kereszténnyé válása vértanúk nélkül ment végbe. Munkásságához kötődik Írország legismertebb szimbóluma, a háromlevelű lóhere. Küldetését 461. március 17-én fejezte be. Halála után Írországot sokáig a szentek szigeteként ismerték, Britanniába indultak térítő missziók. Írországban március 17-ét nemzeti ünnepnek tartják. Patrik napján az ír férfiak zöld rekettyeágat tűznek a kalapjukra.

15. busika02

busika02 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Kis segítséget kérek!Milyen fát kell ültetnem hogy vizcseppet kapjak,mert nem minden
    fa ad felröppenöt?
    köszi Heni

16. Csacskamacska

Henike, nekem az esőerdőben van mindenféle fa, 20 órás és XXL-es is, a tisztáson a mamutok és vegyesen fa, ól. Már bőven több vízcseppen van, mint kellene. ( az csak zárójelben jegyzem meg, hogy kezdésre az ültetvényt raktam tele fával............, tehát szinte semmi vízcseppel indultam). Csevegőben olvastam, hogy a 20 órás a nyerő. Nem tudom, nekem így is összejött. Való igaz, hogy nem ad minden fa cseppet, de szerintem a 20 órás sem.

zsozso577 és henrietta1223 kedveli ezt.
  17. henrietta1223

Csacska köszönöm!

zsozso577 és Kuzdern kedveli ezt.
  18. zsozso577

Sziasztok!

Most talán nem fúj a szél....de hideg van...az egészen biztos! A nap süt....hívogat kifelé!
    Ma viszont benti dolgaim vannak....eddig nem igazán csináltam semmit sem...csak ide-oda tettem magam!
    Lassan aratok...aztán hozzálátok elvégzem a mai feladatokat.

Az eventekkel haladok. A hangyásnál ma a felhőig eljutok....ez volt a cél....de még van idő....így termelek tovább.
    A rémségesen is ma egy kicsit jobban fogok haladni....lehet a gaz meg is lesz...mivel most sikerült egy bónuszt kipörgetni.

Szép napot Mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 18.3.21
  19. Csacskamacska

Kellemes délutánt Mindenkinek!
    No, ez a nap is elszaladt, csak most értem ide.
    Henike, szívesen! Remélem sikerül több vízcsepphez jutnod!
    Zsozsó, Végre itt csendesedett a szél, bár meleg nincs így sem, de már kicsit barátságosabb. Sándorok, Józsefek igyekezhetnének egy kicsit! Gratulálok a sikeres pörgetésedhez! :)
    Felhőt elértem, :) de megyek én is tovább. Van idő, így miért ne?
    Teliholdason még csak gazt termeltem semmi mást nem csináltam, majd keverek, meg kavarok is már amit kell.

MÁRCIUS 18., 19., 21. SÁNDOR, JÓZSEF, BENEDEK
    Az egész magyar nyelvterületen közismert időjárási regula: „Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget!”
    Sándor napját a bukovinai magyarok a zab és árpa, Jászdózsán a fehér bab vetőnapjának tartották, hogy jobb legyen a termés.

1965-ben ezen a napon volt az első űrséta.

A Voszhod-2 űrhajóból kilépve tett 12 perces űrsétát Alekszej Arhipovics Leonov. Ezen idő alatt 28000 kilométert tett meg lebegve. Az űrhajóval egy öt méteres köldökzsinór kötötte össze, amely egyrészt megakadályozta az elsodródást, másrészt pedig az oxigénellátást biztosította. Az űrséta végén azonban nem tudott visszamászni a zsilipbe, ugyanis ruhája a belső nyomástól felfújódott. Drámai lépésre szánta el magát, elkezdte leereszteni a levegőt, ami életveszélyes tett volt. Így azonban be tudott mászni. A leszállás sem volt problémamentes. 2000 kilométerrel a céltól értek földet, ahol nagy hó volt, valamint ólálkodó farkasok. Két éjszaka után a mentőhelikoptereknek sikerült megtalálni őket.

Fatther, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  20. zsozso577

Sziasztok!

Délelőtt úton voltam....elintéztem mindent amit beterveztem!
    Aránylag jó idő van....bár a nap az nem süt...és néha szállingózik a hó! Igy is jó volt jönni-menni a kinti levegőn!

Az eventeket befejeztem...most már csendes termelés folyik a farmon.
    Az amaránt nemesítésével foglalkozom.....bosszús vagyok, mert mindegyik bónusza már meg van...csak a lényeges hiányzik!
    Pedig már úgy nulláznék vele!...de nem adom fel! Szerintem már nem sokáig játszik velem!xD.....vagy nem jól gondolom?

Nahhhh...most megyek a konyhába....kreálni kellene egy kis levest! Még nem tudom, hogy mit fogok főzni!

Szép napot kívánok!

Fatther, -W-595-, goldhund55 és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.